Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie nie wiem jak ta usługa ma się do wyświetlania ustawień wyświetlacza ale wydaje mi się że namierzyłem winowajcę prawdopodobnie jest to usługa ,,izolacja klucza cng,, miałem ja wyłączona .Włączyłem i eureka ustawienia działają ,będę obserwował z ciekawości niech ktoś wyłączy ta usługę  i odczekaj chwilę bo to nie odrazu się działo.

Ps. czy u was tez ten pasek u gory zostaje czarny?? ma ktos na to sposob??

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

LAGUNA lubi to
Opublikowano
7 godzin temu, AE11 napisał(a):

mam pytanie czy windows dziala na mbr ? bo mam starego latopa mam tylko legal 

Będzie działał ,zależy co tam chcesz robić. Ale  działać będzie.

Poradnik rufus, instalacja, jak obsługiwać rufusa, pomoc firmy informatycznej pod warszawą

Opublikowano

System śmiga zaje.... naprawde super to wyszło nigdy nie miałem tak mało usług na win 11 a działa wszystko LOL.

Jedyna uwaga to to ze nie dziala do konca efekt blur mica na kazdym innym dziala normalnie na tym jakos nie chce.

Opublikowano
16 godzin temu, sasik007 napisał(a):

System śmiga zaje.... naprawde super to wyszło nigdy nie miałem tak mało usług na win 11 a działa wszystko LOL.

Jedyna uwaga to to ze nie dziala do konca efekt blur mica na kazdym innym dziala normalnie na tym jakos nie chce.

Najnowsza aktualizacja microsoft popsuły efekty szkła.

Opublikowano
12 minut temu, sarpit napisał(a):

Super, podziękowania , nie dział mi tylko WhatsApp , instaluje się a po uruchomieniu pusta ramka bez zawartości.

To 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   + restart

+ to

🙂 

Opublikowano
W dniu 11.11.2025 o 23:03, kamilpl napisał(a):

Jest jakaś witaminka do starbacka? Żeby było na stałe ?

wrzuć tylko do C:\Program Files\StartAllBack do folderu  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] uruchom jako administrator klikasz patch   będziesz mieć dożywotnia licencje 

Opublikowano

Może troszkę nie o systemie ale  jak coś komuś by się działo.

Po aktualizacji do systemu Windows 11 z października 2025 r. (KB5066835 ) w niektórych grach może wystąpić spadek wydajności. Nvidia nie wskazała, które gry były szczególnie narażone na pogorszenie działania. Spekulacje graczy kierują się jednak w stronę nowych hitów, zwłaszcza Black Ops 7 i Battlefielda 6.

to żeby mniej więcej wiedział co temu winne.

Opublikowano
2 godziny temu, sasik007 napisał(a):

Mam pytanie bo jak wylogowywuje się to kilka razy ekran miga tak ma być??

Witam seredcznie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pobierz to  masz wersje portable  pro masz karte graficzna 

Opublikowano
4 godziny temu, sasik007 napisał(a):

bardziej wygląda to tak jak by się przeładowywało kilka razy. 

daj mu ze dwa dni może się wszystko ustabilizuję,

chyba że jest jakiś konflikt z dodatkową aplikacją.:)

Ja miałem też pewien objaw,ale to w innym systemie. Odczekałem pare dni i wróciło do normy.

Opublikowano

Zauważyłem ciekawostkę po instalacji tej modyfikacji. Już na kilku laptopach ona mi działa i wczoraj instalowałem na kolejnym. Po pojawieniu się pytania czy usunąć defendera dałem tak i po restarcie oczekiwałem na kolejny komunikat z optymalizatora usług. Czekam, czekam i brak okna. Minęło pół godziny w końcu spróbowałem zainstalować ponownie modyfikację bo to tylko minuta czasu a przed tym sprawdziłem sumę kontrolną obrazu ponieważ niedawno mi padł inny pendrive i myślałem że tutaj coś na rzeczy. W ponownej instalacji to samo. Powoli bateria mi w laptopie padała więc podłączyłem zasilanie a ja trzeci raz zainstalowałem i w końcu pojawił się komunikat. Wychodzi na to że gdy laptop działa na baterii komunikat optymalizatora się nie pojawia. Nie dało mi to spokoju więc instaluje czwarty raz przy pracy na samej baterii i tym razem nie było okna. Ot taka ciekawostka :)

Opublikowano

Doszedłem co było przyczytna migania ekranu podczas właczania blokady ekranu ,jezeli w rejestrze w sciezce HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Personalization  NoLockScreen  ustawimy wartosc 0  to wtedy własnie jest ten efekt ale jak ustawimy na 1 to problem znika wiec zeby zmienic tapete na ekranie blokady trzeba zmienic w rejestrze pierw na 0 zmienic tapete i z powrotem na 1 chyba ze macie jakies inne rozwiazanie??

Opublikowano
6 godzin temu, LAGUNA napisał(a):

może Tobie podpasuje to

Na obydwu się zacina.