dna111 Opublikowano 17 godzin temu Zgłoś Opublikowano 17 godzin temu Witam Zamierzam kupić smartfon taki do 600zł Moje kryteria to xiaomi lub samsung. Ktoś coś bo jest tego aż trudno się połapać Nie chcę smartfona z procesorem mediatek to jest jeden z moich wymogów Drugi wymóg to 5G *GB 8 GB RAM 256 GB ROM Cytuj
Widzior Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu Godzinę temu, dna111 napisał(a): Nie chcę smartfona z procesorem mediatek A jakiś konkretny powód? Bo coś mi się wydaje, że żyjesz przeszłością. Cytuj
christopher732 Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu Wiele osób wciąż powtarza opinie, które były prawdziwe 5–10 lat temu że MediaTek to syf ale już dawno się zdezaktualizowały. W latach 2014–2019 wiele tanich modeli np. myPhone, Cubot, Doogee, Ulefone, starych Lenovo, czy pierwszych Xiaomi Redmi miało procesory MediaTek z serii MT67xx lub Helio P. Telefony te były powolne, grzały się, miały słabą baterię, często nie dostawały aktualizacji Androida. i użytkownicy tacy jak dna 111 zapamiętali MediaTek jako tani, słaby, psujący się Ta reputacja została nawet gdy nowe układy (Dimensity) zaczęły być naprawdę dobre. Ale nie każdy wie, że Dimensity 8200 bije Snapdragona 7 Gen 1, że Dimensity 9300 jest konkurencją dla Snapdragona 8 Gen 3 i że Dimensity 9400 (2024) to procesor klasy absolutnie flagowej. Wielu ludzi tego po prostu nie śledzi więc nadal powtarza stare przekonania tak jak kolega dna111 że to syf. Cytuj
dna111 Opublikowano 15 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu 5 minut temu, christopher732 napisał(a): użytkownicy tacy jak dna 111 zapamiętali MediaTek jako tani, słaby, psujący się Tak właśnie przeszłością ! Miałem dwa smartfony z cpu mediatek i w obu po wgrywaniu (flash) androida custom os cpu spalił się. A snapdragon hula mi jak należy ! Dlatego wolę snapdragona. Cytuj
christopher732 Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu 1 minutę temu, dna111 napisał(a): Dlatego wolę snapdragona. Czas się przełamać i iść z duchem technologicznego czasu Cytuj
dna111 Opublikowano 15 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu To co proponujecie w takim razie ?? Cytuj
Ryzenek Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Marka Samsung Model telefonu Galaxy A71 Procesor Qualcomm Snapdragon 730 Tylko pamiętaj ma 6gb ramu Cytuj
podlos Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu 7 minut temu, dna111 napisał(a): To co proponujecie w takim razie ?? Z takimi wymaganiami nic. W tej nawet jak są to mają albo mediateka albo exynosa. Cytuj
dna111 Opublikowano 14 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ja takie coś znalazłem ale bez 5g A z cpu mediatek da się coś wyklikać z 5g Cytuj
Widzior Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu Ja w tej cenie bym szukał Motoroli Moto G. robert190880 lubi to Cytuj
christopher732 Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu 9 godzin temu, dna111 napisał(a): Ja takie coś znalazłem ale bez 5g Oh jakie to smutne bez 5g Pewnie używasz internetu głównie do YouTube, TikToka, Instagrama, przeglądania stron, pisania na Messengerze, masz stabilne Wi-Fi w domu lub pracy to 4G (LTE) spokojnie wystarcza. 5G nie sprawi, że Instagram ładuje się szybciej bo ograniczeniem jest sam serwer aplikacji, a nie sieć. Pamiętaj dna111 5G to krok naprzód technologicznie, ale nie rewolucja dla zwykłego użytkownika przynajmniej nie dla ciebie i jeszcze nie teraz. Dopiero gdy sieć 5G będzie powszechna i aplikacje zaczną z niej realnie korzystać, stanie się „naprawdę potrzebna”. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi