Kondorro Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Witam, dotychczas wszystkie filmy ogladałem media player classic który był w k lite mega codec pack a teraz na win 10 nie mogę odtworzyć filmów MKV na MPC. Czy ma ktoś podobny problem i wie jak go rozwiązać?
slawektor Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zawsze pobieram paczkę K-Lite Codec Pack Mega. To różnice: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MKV działa na tej apce systemowej filmy i telewizja. Tutaj chyba działał by bez pobierania kodeków, ma to w opcji. Działa też na Media Player Classic - BE
Kondorro Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zainstalowałem VLC i po kłopocie.
dadasiek Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Drodzy, Czy macie problem z odtwarzaniem plikow avi . mkv? Niestety jaki bym zestaw kodeków nie zainstalował ciągle i ciągle wywala błąd "Nie można odtworzyć pliku. Ten format nie jest obsługiwany. [0x80040265] " Pod wcześniejszymi wersjami WIn nie było problemów? Stery aktualne, nowe.... Jakiś pomysł ?
WinSxS Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 VLC Media player też nie czyta?
dadasiek Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 VLC Media player też nie czyta? Lipa, absolutnie zadnen player nie odtwarza nic Przez wszelkie strony www filmy śmigają az milo .... nie chciałbym z tego powrotu wrócić do 8:(
Wili Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Drodzy, Czy macie problem z odtwarzaniem plikow avi . mkv? Niestety jaki bym zestaw kodeków nie zainstalował ciągle i ciągle wywala błąd "Nie można odtworzyć pliku. Ten format nie jest obsługiwany. [0x80040265] " Pod wcześniejszymi wersjami WIn nie było problemów? Stery aktualne, nowe.... Jakiś pomysł ? Jade na tych kodekach [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i nie mam problemu (tylko trzeba instalowac na wyłączonym necie bo nawali syfu)
Bartos Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Ja mam media player black edition i nie instalowałem żadnych kodeków i wszystko śmiga aż milo
KAPSEL1309 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Ja mam vlc-2.2.1-win64 i u mnie wszystko śmiga,odtwarza avi.mkv, mp4,m2ts i też od lat nie instaluje zadnych kodeków
dadasiek Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Jade na tych kodekach [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i nie mam problemu (tylko trzeba instalowac na wyłączonym necie bo nawali syfu) Dalej lipa Nieokreślony błąd. [0x80004005]
marcin19883 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Drodzy, Czy macie problem z odtwarzaniem plikow avi . mkv? Niestety jaki bym zestaw kodeków nie zainstalował ciągle i ciągle wywala błąd "Nie można odtworzyć pliku. Ten format nie jest obsługiwany. [0x80040265] " Pod wcześniejszymi wersjami WIn nie było problemów? Stery aktualne, nowe.... Jakiś pomysł ? Też mam problem z mkv. Winny sterownik grafiki Amd 15.7 i 15.7.1, nawet na W8.1 też nie odtwarza. Na niczym. Na W8.1 po zainstalowaniu sterów omega 14.12, problemu brak. Na W10, samo instaluje najnowszy sterownik przez WU, wiec tu mamy problem. Nie korzystać z plików mkv.
leven Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Dajcie jakiś plik MKV, który u Was nie działa, to sprawdzę u siebie z ciekawości.
marcin19883 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Dajcie jakiś plik MKV, który u Was nie działa, to sprawdzę u siebie z ciekawości. Oprócz mkv nie działają mp4. Tyle, że mp4 odtwarza systemowy odtwarzacz a już media player classic home cinema nie. Jaki masz sprzęt? karte grafiki, bo ja mam radeona hd7290. Ciekawe jaką kartę ma kolega dadasiek. Wszyscy nie mają z plikami problemów, inne karty, no chyba, że jeszcze nikt nie odtwarzał filmów. Na forach pusto, nikt się nie skarży.
leven Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Mam jeden film w MKV "DOOM" Dobra jakość, ale waży też sporo [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I3 3220 + GTX750Ti i filmik zapinkala jak ta lala
leven Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 MPC normalnie odtwarza MKV, tylko trzeba go odpowiednio skonfigurować: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie trzeba instalować żadnych kodeków.
Kondorro Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 MPC normalnie odtwarza MKV, tylko trzeba go odpowiednio skonfigurować: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie trzeba instalować żadnych kodeków. Dzięki to pomogło!
henry157 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Nie używajcie żadnych innych playerów i nie instalujcie paczek kodeków . To niepotrzebne . Zainstalujcie Potplayer (wg uznania 32bit lub 64bit ). Przy końcu instalacji zaznaczcie aby pobrał dodatkowe kodeki (około 12 MB ) . Ten player odtwarza wszystko z napisami , 3d , itd.
Nieobecny Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Jak kolega wyżej - kto dzisiaj instaluje jakiekolwiek kodeki czy playery? - tylko programy portable - VLC, KMPlayer i wszystko gra. Systemowy WMP off we funkcjach - uwaga nie można go ustawiać na wstępie jako domyślny odtwarzacz bo potem są konflikty - już od czasów Win 7. P.S. Potplayer też jest portable.
Rekomendowane odpowiedzi