basster Posted October 17, 2025 Report Posted October 17, 2025 Pobrałem windows 10 wersję 22H2 polską, 64bitową dwa razy w dniach 14 i 17 X br. wygenerowałem sumy kontrolne sha 256 i nie przystają one do tej podanej na stronie producenta programu, nie sądzę abym uszkodził pliki podczas pobierania dwukrotnie, bardziej skłaniam się iż zespół ms. nie dba o aktualizację tych danych, jednak gdy pobrałem windows 11 to suma kontrolna się zgodziła, ktoś ma pomysł dlaczego tak jest? może ktoś wykona próbę i napisze jaki otrzymał wynik? - drugim aspektem jest że nie można się skontaktować z obsługą aby to wyjaśnić, można kręcić się w kółko Quote
stens Posted October 17, 2025 Report Posted October 17, 2025 16 minut temu, basster napisał(a): Pobrałem windows 10 wersję 22H2 polską, 64bitową Skąd pobrałeś i skąd sumy kontrolne, bo Microsoft nie podaje. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
zen888 Posted October 17, 2025 Report Posted October 17, 2025 Tym narzędziem sprawdzajcie ISO Windowsa i Office'a: Windows and Office Genuine ISO Verifier [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kosiara and Вишенечка like this Quote
stens Posted October 17, 2025 Report Posted October 17, 2025 Miej pretensje do narzędzia a nie do Microsoftu, a czy Ty wiesz skąd to ISO jest pobierane? Masz wyżej link do Microsoftu. Quote
Kosiara Posted October 17, 2025 Report Posted October 17, 2025 5 godzin temu, zen888 napisał(a): Tym narzędziem sprawdzajcie ISO Windowsa i Office'a: Windows and Office Genuine ISO Verifier [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Polecam, narzędzie daję radę. Quote
basster Posted October 18, 2025 Author Report Posted October 18, 2025 do stens podaje, tylko aby to zobaczyć trzeba użyć urządzenia z innym systemem niż windows, przekonaj się, takie to pokręcone, użyj np;smartfona to na tej samej stronie pojawi się pozycja "zweryfikuj pobrane pliki" a co do drugiej odpowiedzi to pobrane jest z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]jakiego narzędzia mam mieć pretensje ? W dniu 17.10.2025 o 18:41, zen888 napisał(a): Tym narzędziem sprawdzajcie ISO Windowsa i Office'a: Windows and Office Genuine ISO Verifier [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tak - to może być najlepsze rozwiązanie, dziękuję, sprawdzę i dam znać jaki jest skutek, a ktoś z czytających sprawdził ? 21 godzin temu, Kosiara napisał(a): Polecam, narzędzie daję radę. odpowiedź że sumy kontrolne pliku windows 10 pobranego 14 X br. się nie zgadzają, czyli potwierdza pierwsze zdanie tego tematu, ktoś sam pobierze i sprawdzi ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
zen888 Posted October 18, 2025 Report Posted October 18, 2025 1 godzinę temu, basster napisał(a): odpowiedź że sumy kontrolne pliku windows 10 pobranego 14 X br. się nie zgadzają, czyli potwierdza pierwsze zdanie tego tematu, ktoś sam pobierze i sprawdzi ? Skąd pobrałeś? Quote
basster Posted October 18, 2025 Author Report Posted October 18, 2025 Godzinę temu, zen888 napisał(a): Skąd pobrałeś? z oficjalnej strony microsoft [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie wprowadzałbym was w błąd biorąc z lewych źródeł. Quote
zen888 Posted October 18, 2025 Report Posted October 18, 2025 35 minut temu, basster napisał(a): z oficjalnej strony microsoft [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie wprowadzałbym was w błąd biorąc z lewych źródeł. Wszedłem na stronę M$ i nie znalazłem tam opcji pobierania czystego obrazu ISO Windowsa 10 (na Windows 11 jest ISO). A był kiedyś na pewno, widocznie M$ usunął taką możliwość. Tam jest tylko pobranie Windows10Upgrade9252.exe i MediaCreationTool_22H2.exe a te narzędzia nie tworzą czystego obrazu ISO. Twoje obrazy mają dziwne nazwy - sam je tak nazwałeś? Spróbuj pobrać ISO stąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sprawdziłem też swój obraz pobrany jak tylko został wydany: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Mr.T Posted October 18, 2025 Report Posted October 18, 2025 Miałem to właśnie napisać MediaCreationTool_22H2 nigdy nie stworzy dwóch identycznych iso trzy lata temu pobrany pierwszy wydany obraz pobrany teraz stąd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] po ostatniej aktualizacji MDSN zen888 likes this Quote
basster Posted October 18, 2025 Author Report Posted October 18, 2025 1 godzinę temu, zen888 napisał(a): Wszedłem na stronę M$ i nie znalazłem tam opcji pobierania czystego obrazu ISO Windowsa 10 (na Windows 11 jest ISO). A był kiedyś na pewno, widocznie M$ usunął taką możliwość. Tam jest tylko pobranie Windows10Upgrade9252.exe i MediaCreationTool_22H2.exe a te narzędzia nie tworzą czystego obrazu ISO. Twoje obrazy mają dziwne nazwy - sam je tak nazwałeś? Spróbuj pobrać ISO stąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sprawdziłem też swój obraz pobrany jak tylko został wydany: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MediaCreationTool_22H2.exe to narzędzie pobiera iso - sprawdź nazwa pliku to windows.iso abym mógł mieć je w tym samym folderze drugi plik odróżniłem dodając "10" 1 godzinę temu, zen888 napisał(a): Wszedłem na stronę M$ i nie znalazłem tam opcji pobierania czystego obrazu ISO Windowsa 10 (na Windows 11 jest ISO). A był kiedyś na pewno, widocznie M$ usunął taką możliwość. Tam jest tylko pobranie Windows10Upgrade9252.exe i MediaCreationTool_22H2.exe a te narzędzia nie tworzą czystego obrazu ISO. Twoje obrazy mają dziwne nazwy - sam je tak nazwałeś? Spróbuj pobrać ISO stąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sprawdziłem też swój obraz pobrany jak tylko został wydany: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wcześniej pojawił się zarzut że iso pobrane jest nie z oryginalnej strony , a teraz proponujecie sami inną ? twierdzicie że cyt; " M$ usunął taką możliwość." a zaraz udowodnię że tak nie jest - załączę obraz, twierdzicie że ms nie podaje na swojej stronie sumy kontrolnej - udowodniłem że podaje twierdzicie że nazwa pliku jest dziwna? ktoś pobrał i sprawdził jaka będzie po pobraniu ? gdybym o tym temacie rozmawiał na targu rybnym to rozumiem że odpowiedzi były by ni z gruchy ni pietruchy, ale zacząłem na forum gdzie spodziewałem się spotkać osoby rozeznane w temacie, lub przynajmniej dokonujące sprawdzenia zanim wypowiedzą się z pełnym przekonaniem, jednak wydawało mi się, niech od tej pory wypowiadają się ci co wiedzą bo właśnie sprawdzili i to udokumentują jakimś obrazem, reszta niech założy jakiś inny temat. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 1 godzinę temu, Mr.T napisał(a): Miałem to właśnie napisać MediaCreationTool_22H2 nigdy nie stworzy dwóch identycznych iso trzy lata temu pobrany pierwszy wydany obraz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pobrany teraz stąd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] po ostatniej aktualizacji MDSN [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tu się zatrzymam na chwilę, masz na myśli plik iso? czy bootowalny pendrive? bo jeśli dosłownie iso, to czemu nie tworzy dwóch takich samych jak pobierzemy w odstępie 10min ? kto w tym czasie zmienia plik iso? tego ja nie pojmuję, możesz rozwinąć? możesz sprawdzić i pobrać? jaki by był cel podawania liczby kontrolnej jakby każdy pobierany plik iso był inny ? do administratora mr.T czy ja dobrze zrozumiałem ; dwa razy dziś pobrany taki sam plik iso. ze strony [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]zie miał taką samą sumę kontrolną i zgodną/poprawną, a dwa razy dziś pobrany ten sam plik iso narzędziem ze strony ms. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] będzie miał różne liczby kontrolne i żadna nie będzie poprawna ? ktoś to rozumie i potrafi wyjaśnić ? 1 godzinę temu, Mr.T napisał(a): Miałem to właśnie napisać MediaCreationTool_22H2 nigdy nie stworzy dwóch identycznych iso trzy lata temu pobrany pierwszy wydany obraz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pobrany teraz stąd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] po ostatniej aktualizacji MDSN [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jak się mają pokazane powyżej sha 256 do podanej na stronie ms. Polski 64-bitowy 96AAD9E4B20B6E3F5FEA40B981263E854F6C879472369D5CE8324AAE1F6B7556 ?? pobrany teraz stąd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] po ostatniej aktualizacji MDSN czyli kiedy ta aktualizacja? 15 X br. ? czy pobrany "teraz stąd" ma prawo być inny niż pobrany ze strony ms.? Quote
Mr.T Posted October 18, 2025 Report Posted October 18, 2025 12 minut temu, basster napisał(a): czy pobrany "teraz stąd" ma prawo być inny niż pobrany ze strony ms.? Tak ma prawo mieć inny MS co jakiś czas uaktualnia obrazy i chyba logiczne ze obraz np z stycznia z aktualizacjami ze styczen bedzie mial inna wage i sumy kontrolne od obrazu wydane z sierpnia z dodanami aktualizacjami z sierpnia, ktory tez bedzie mial tez inna wage i sumy kontrolne i kazdy bedzie org obrazem z MSDN zen888 likes this Quote
zen888 Posted October 18, 2025 Report Posted October 18, 2025 30 minut temu, basster napisał(a): czy ja dobrze zrozumiałem ; dwa razy dziś pobrany taki sam plik iso. ze strony [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]zie miał taką samą sumę kontrolną i zgodną/poprawną, Nie plik pobrany z tej strony (massgrave) ale utworzony za pomocą MediaCreationTool - ten program nie ściąga od M$ gotowego obrazu ISO ale tworzy go "w locie" na podstawie twojej aktualnej instalacji Windowsa (sterowniki, programy, konfiguracja) i za każdym razem ten plik może być trochę inny (dlatego sumy kontrolne nie zgadzają się). Co więcej takie ISO jest przeznaczone tylko dla twojego komputera i może nie zadziałać na innym sprzęcie. Załapałeś już co robisz nie tak? - ty nie ściągasz ale tworzysz "specjalne" dla ciebie ISO tym programem. P.S. ISO z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zawsze będzie takie samo - tam są tylko gotowe obrazy ISO (i zawsze sumy kontrolne będą się zgadzać). Quote
basster Posted October 18, 2025 Author Report Posted October 18, 2025 5 minut temu, Mr.T napisał(a): Tak ma prawo mieć inny MS co jakiś czas uaktualnia obrazy i chyba logiczne ze obraz np z stycznia z aktualizacjami ze styczen bedzie mial inna wage i sumy kontrolne od obrazu wydane z sierpnia z dodanami aktualizacjami z sierpnia, ktory tez bedzie mial tez inna wage i sumy kontrolne i kazdy bedzie org obrazem z MSDN [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MS co jakiś czas uaktualnia obrazy i chyba logiczne ze obraz np z stycznia z aktualizacjami ze styczen bedzie mial inna wage i sumy kontrolne[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Mr.T Posted October 18, 2025 Report Posted October 18, 2025 MediaCreationTool_22H2 nigdy nie stworzy dwóch identycznych iso Dobra zrob eksperyment masz jakiesz iso sprawdz mu sumy kontrone nastepnie wez ultraiso czy powerISo otworz obraz i zapisz jako nowy nic nie zmieniajac bedzie mial inna sume kontrolna niz przed otwarciem Suma kontolna podana na MSDN jest od obrazow bazowych nie wszyscy maja do nich dostep, kiedys bylo ogolnie dostepne ale ludzie majacy dostep do tych ISO utworzyli strone [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jedna z wielu gdzie sa obrazy bazowe a MediaCreationTool towrzy obraz z pobranych plików i dlatego sie nie zgadza jak tego nie rozumiesz to ja juz sie poddaje a najlepiej napisz do polskiego supportu MS z zapytaniem Dlaczego każdy obraz pobrany przez MediaCreationTool ma inna sume kontrolna? może wtedy uwierzysz razor1995 likes this Quote
zen888 Posted October 18, 2025 Report Posted October 18, 2025 26 minut temu, basster napisał(a): dzisiaj jest 18 X 2025r. obraz pobrany był wczoraj i jeszcze trzy dni wcześniej... MediaCreationTool nie pobiera obrazów!!! On tworzy obraz ISO na podstawie twojej aktualnej konfiguracji Windowsa i komputera. Utworzone ISO jest dedykowane wyłącznie dla ciebie. Quote
basster Posted October 18, 2025 Author Report Posted October 18, 2025 13 minut temu, zen888 napisał(a): MediaCreationTool nie pobiera obrazów!!! On tworzy obraz ISO na podstawie twojej aktualnej konfiguracji Windowsa i komputera. Utworzone ISO jest dedykowane wyłącznie dla ciebie. noooo! wreszcie jakiś postęp, czyli jeśli obydwoje chcemy iso windowsa 10 64bit dzisiaj i użyjemy tego samego narzędzia, ale mamy np; różne procesory to uzyskamy róże pliki iso w tym samym czasie bo będą różne sterowniki ? a patrząc na to narzędzie uległem mylnemu wrażeniu iż pobieram czyste iso ? zatem pozostaje jeszcze jedno, po co w takim razie na stronie pobierania są podane sumy kontrolne, gdy brak jest możliwości pobrania takiego obrazu który z tymi sumami byłby zgodny? nie uważasz że to mylące ? pisz pisz! bo to teraz tu padło to może być rozwiązanie i za to dziękuję, chociaż.... 5. Tematy i posty 5.1. Zabronione jest: - stosowanie dużych rozmiarów czcionek Quote
Widzior Posted October 18, 2025 Report Posted October 18, 2025 8 minut temu, basster napisał(a): a patrząc na to narzędzie uległem mylnemu wrażeniu iż pobieram czyste iso Angielska trudna język widać Quote
zen888 Posted October 18, 2025 Report Posted October 18, 2025 10 minut temu, basster napisał(a): czyli jeśli obydwoje chcemy iso windowsa 10 64bit dzisiaj i użyjemy tego samego narzędzia, ale mamy np; różne procesory to uzyskamy róże pliki iso w tym samym czasie bo będą różne sterowniki ? TAK TAK TAK!!! 10 minut temu, basster napisał(a): a patrząc na to narzędzie uległem mylnemu wrażeniu iż pobieram czyste iso ? Kiedyś też tak myślałem. MediaCreation - TWORZENIE a nie pobieranie 10 minut temu, basster napisał(a): zatem pozostaje jeszcze jedno, po co w takim razie na stronie pobierania są podane sumy kontrolne, gdy brak jest możliwości pobrania takiego obrazu który z tymi sumami byłby zgodny? nie uważasz że to mylące ? Bo jeszcze do niedawna tam było oficjalne ISO ale widać że M$ usunął możliwość jego pobrania (tak jak usunął Windowsa 7, 8 i wcześniejszych). Sumy kontrolne pozostały - może przeoczyli? Zauważ że Windows 11 wciąż jest do pobrania w oficjalnej wersji i sumy kontrolne się zgadzają. No chyba, że znowu użyjesz Media CreationTool. Ja zawsze pobieram oficjalny obraz jak tylko się pokaże bo z M$ nigdy nic nie wiadomo. Np. starsze wersje Windowsa można było pobrać tylko podając klucz licencyjny. P.S. Sorry za czcionkę, trochę mnie poniosło. Quote
basster Posted October 18, 2025 Author Report Posted October 18, 2025 6 minut temu, Widzior napisał(a): owszem masz rację - nie było mi po drodze z tym językiem, mnie w szkole uczono rosyjskiego, wtedy zapewne nie było ani was, ani komputerów , a potem pojawiły się takie co im się gry wgrywało z kaset itp. uznałem że to nazwa własna urządzenia i nie tłumaczyłem jej. Angielska trudna język widać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 9 minut temu, zen888 napisał(a): TAK TAK TAK!!! Kiedyś też tak myślałem. MediaCreation - TWORZENIE a nie pobieranie Bo jeszcze do niedawna tam było oficjalne ISO ale widać że M$ usunął możliwość jego pobrania (tak jak usunął Windowsa 7, 8 i wcześniejszych). Sumy kontrolne pozostały - może przeoczyli? Zauważ że Windows 11 wciąż jest do pobrania w oficjalnej wersji i sumy kontrolne się zgadzają. No chyba, że znowu użyjesz Media CreationTool. Ja zawsze pobieram oficjalny obraz jak tylko się pokaże bo z M$ nigdy nic nie wiadomo. Np. starsze wersje Windowsa można było pobrać tylko podając klucz licencyjny. P.S. Sorry za czcionkę, trochę mnie poniosło. tylko że figiel polega na tym iż jak napisałem na samym początku, tak samo pobrałem tego samego dnia windows 11 dla tego samego urządzenia i tam suma kontrolna się zgadza z podaną na stronie ms. lecz dopiero teraz do mnie dotarło że nie użyłem MediaCreation bo była inna możliwość, tak! brawo! to rozwiązanie zagadki, niby proste, a sam nie doszedłem do tego no to czas zakończyć pozdrowieniami ,ba! zakładam że jakbym teraz otworzył [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na urządzeniu z androidem to skoro tam są podane sumy kontrolne, to pewnie jest też możliwość pobrania windowsa jako plik iso bez MediaCreation, który będzie miał poprawną sumę kontrolną - jak myślisz? Quote
zen888 Posted October 18, 2025 Report Posted October 18, 2025 1 godzinę temu, basster napisał(a): dzisiaj jest 18 X 2025r. obraz pobrany był wczoraj i jeszcze trzy dni wcześniej To znaczy, że oficjalny obraz ISO Windowsa 10 usunięto dokładnie 14.10.2025 czyli w dniu wydania ostatnich poprawek i zakończenia wsparcia. 43 minuty temu, basster napisał(a): na urządzeniu z androidem to skoro tam są podane sumy kontrolne, to pewnie jest też możliwość pobrania windowsa jako plik iso bez MediaCreation, który będzie miał poprawną sumę kontrolną - jak myślisz? W razie czego jest jeszcze Massgrave. Quote
basster Posted October 18, 2025 Author Report Posted October 18, 2025 50 minut temu, zen888 napisał(a): 1/ To znaczy, że oficjalny obraz ISO Windowsa 10 usunięto dokładnie 14.10.2025 czyli w dniu wydania ostatnich poprawek i zakończenia wsparcia. 2/ W razie czego jest jeszcze Massgrave. 1/ raczej nie , pierwszy z dwóch pobrałem dokładnie 14 X br. chciałem mieć ostatnią wersję właśnie gdy spodziewałem się, że zaraz zabraknie możliwości pobrania i już nie widziałem innej możliwości niż to narzędzie do tworzenia, 2/ drugiej odpowiedzi nie rozumiem - rozwiniesz? 3/ chociaż problem uważam za rozwiązany, ufam temu co pobrałem przez to narzędzie dzięki waszym wyjaśnieniom, domyślam się też że 15 X br. były jeszcze aktualizacje bo plik utworzony 14 X różni się od tego z 17 X zachowam je na razie obydwa, w kolejnym kroku podmienię dysk i zainstaluję windows 11 bo klucz powinien się "przepisać" względem płyty głównej, a zawsze szybciej mi wyjdzie podmiana dysku niż wgrywanie wszystkiego na nowo. a ostatecznie jak mi nie zasmakuje to wolna droga do linux, czyż nie? Quote
zen888 Posted October 18, 2025 Report Posted October 18, 2025 25 minut temu, basster napisał(a): 2/ drugiej odpowiedzi nie rozumiem - rozwiniesz? Ad.2 - jak będziesz potrzebował oryginalnego obrazu a nigdzie nie znajdziesz to ma Massgrave wszystko jest. Quote
basster Posted October 21, 2025 Author Report Posted October 21, 2025 W dniu 18.10.2025 o 21:19, zen888 napisał(a): Ad.2 - jak będziesz potrzebował oryginalnego obrazu a nigdzie nie znajdziesz to ma Massgrave wszystko jest. W dniu 18.10.2025 o 18:13, Mr.T napisał(a): MediaCreationTool_22H2 nigdy nie stworzy dwóch identycznych iso Dobra zrob eksperyment masz jakiesz iso sprawdz mu sumy kontrone nastepnie wez ultraiso czy powerISo otworz obraz i zapisz jako nowy nic nie zmieniajac bedzie mial inna sume kontrolna niz przed otwarciem Suma kontolna podana na MSDN jest od obrazow bazowych nie wszyscy maja do nich dostep, kiedys bylo ogolnie dostepne ale ludzie majacy dostep do tych ISO utworzyli strone [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jedna z wielu gdzie sa obrazy bazowe a MediaCreationTool towrzy obraz z pobranych plików i dlatego sie nie zgadza jak tego nie rozumiesz to ja juz sie poddaje a najlepiej napisz do polskiego supportu MS z zapytaniem Dlaczego każdy obraz pobrany przez MediaCreationTool ma inna sume kontrolna? może wtedy uwierzysz W dniu 18.10.2025 o 21:19, zen888 napisał(a): Ad.2 - jak będziesz potrzebował oryginalnego obrazu a nigdzie nie znajdziesz to ma Massgrave wszystko jest. dziękuję ale nie, ja nie muszę trzymać się kurczowo jednego systemu, do moich celów mogę użyć linux i na wielu komputerach sprawdza się to doskonale /na każdym inny / jednak że nam się sprawnie gada, to mam pytanie "filozoficzne" he he czy to narzędzie które tworzy mi system dla konkretnego urządzenia pobierając dwa razy, stworzy go takim samym, oczywiście pod warunkiem że nie powstaną w tym czasie aktualizacje? wg. to by było logiczne, a jest prosty program do porównywania pliku i mogę to sprawdzić, piszę o tym gdyż z 14 i 17 dnia tego samego miesiąca pliki są różne, jednak komputer otrzymał aktualizacje 15 dnia, więc zakładam że to przyczyna, ale można wykonać próbę tego samego dnia aby się przekonać. mr.T napisał że nigdy to narzędzie nie stworzy dwóch takich samych, ale dlaczego jeśli przez 10 min nic się nie zmienia, a w takim odstępie wykonamy próbę? rzecz jasna nie zależy od tego moje życie, wierzę wam, jednak tego nie rozumiem, admin T wie co na to wpływa? podpowiedz proszę ps; fajnie że tu jesteście i chce wam się do mnie pisać mimo iż w pewnej chwili się na was złościłem "ni z gruchy ,ni pietruchy" ale dzięki waszym odpowiedziom jestem troszkę "do przodu z rozumkiem" Quote
Karrramba Posted January 5 Report Posted January 5 Różnica jest taka że jak zmontuje się ISO przy pomocy MediaCreationTool_22H2 to będzie wersja z grudnia 2023 a jak pobierzesz gotowe ISO to będzie z maja 2023 dlaczego to nie wiem ale tak jest a przynajmniej ja tak mam Quote
Recommended Posts