Jump to content

windows 10 Lot enterprise ltsc 21h2 brak wsparcia??

Recommended Posts

Posted

Przecież właśnie dziś masz aktualizacje listopadowe, dopiero skończyłem instalować i komunikat zniknął bez żadnych kombinacji alpejskich. Ja sobie plik msu ściągnąłem i z ręki instalowałem, nie wiem jak to wygląda w przypadku WU, ale pewnie też zassie. Aktualna kompilacja u mnie to 19044.6575

Posted
14 godzin temu, Widzior napisał(a):

Przecież właśnie dziś masz aktualizacje listopadowe, dopiero skończyłem instalować i komunikat zniknął bez żadnych kombinacji alpejskich. Ja sobie plik msu ściągnąłem i z ręki instalowałem, nie wiem jak to wygląda w przypadku WU, ale pewnie też zassie. Aktualna kompilacja u mnie to 19044.6575

troche się róznimy, bo u mnie jest Windows 10 IoT Enterprise LTSC, wersja  22H2, kompilacja 19045.6456

najpierw dodałem łatę do KB5066791 — [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]; w zasadach grupy pojawił się dodatek i wygląda tak:

wg Microsoft trzeba to ustawic na Wyłaczone/Disable 

KB5066791-1.jpg

potem standardowo, czyli przez WU, dodałem paczkę KB5066791 — z pozytywnym, jak widać poniżej, efektem:

KB5066791-2.jpg

Od samego Microsoft mamy taką obietnicę: "trwałe rozwiązanie zostanie uwzględnione w przyszłej aktualizacji systemu Windows, dzięki czemu organizacje, których dotyczy ten problem, nie będą już musiały instalować zasad grupy w celu jego rozwiązania". Kto chce, może więc poczekać. 

Posted

Panie i Panowie, jako typowy foliarz nieufający najbardziej na świecie bankom i Microsoftowi, mam taką zagwostkę - do tej pory comiesięczny rollup rósł o kilkanaście, max ok. 30MB, a w grudniu urósł nagle aż o 250MB. Jak sądzicie, co tutaj postanowiono nam przemycić? Ja się póki co wstrzymuję z instalacją, poczekam aż inni pójdą na 1szą linię frontu. Panie adminie @Mr.Tcoś wiesz o najnowszej łatce jako stary szperacz? :E 

fKaFJ2g.png