Skocz do zawartości

Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024 pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024 pl 

Windows-10-Io-T-Enterprise-1.jpg

Spolszczone ISO angielskie tylko wersji IoT zaktualizowane na dzień wydania.

Aktualny build 26100.3194.

Oczyszczone nic nie usuwane.

Pobieranie: ISO 4.15 Gb (install.wim skompresowany do esd)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
10 minut temu, Mr.T napisał(a):

Raczej nie , już się do tego nie nadaje , trzeba wiedzieć, kiedy zejść ze sceny :cwl:

Nie no jak, najlepsze mody, wyglądają jak org, a śmigają jak złoto, a nie jakieś skórki podokładane :D Składam wniosek formalny o przemyślenie sprawy :D

Opublikowano
1 godzinę temu, Mr.T napisał(a):

Nawet jeszcze osobiście nie używałem Win 11, siedzę cały czas na LTSC 2021

Ja niestety byłem zmuszony i też coraz więcej lapków, które mam w ręce nie mają sterów na Win10.

prymjd lubi to
Opublikowano
W dniu 27.02.2025 o 18:11, Mr.T napisał(a):

Spolszczone ISO angielskie tylko wersji IoT zaktualizowane na dzień wydania.

Aktualny build 26100.3194.

Oczyszczone nic nie usuwane.

Pobieranie: ISO 4.15 Gb (install.wim skompresowany do esd)

Pozwoliłem sobie użyć Twojej podstawy, i stworzyć aktualna wersje (tylko updejt)

26100.4651

Pozostałość bez zmian, nic nie usuwane, nic nie czyszczone.

Opublikowano
W dniu 14.07.2025 o 12:09, ninjahwdp napisał(a):

Pozwoliłem sobie użyć Twojej podstawy, i stworzyć aktualna wersje (tylko updejt)

26100.4651

Pozostałość bez zmian, nic nie usuwane, nic nie czyszczone.

Niestety link wygasł , może zrobisz reupa?

Opublikowano
W dniu 6.08.2025 o 09:24, mojo napisał(a):

Niestety link wygasł , może zrobisz reupa?

Powinien smigac odwiezony link.

Tutaj z updejtem z sierpnia.

JanKo66, DaveKing i mojo lubią to
Opublikowano
Godzinę temu, giziu napisał(a):

czy jest potrzebny jakiś klucz produktu i skąd go wziąść?

Codziennie te same pytania i ta sama odpowiedź - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano (edytowane)

Wybrać Wyszukiwanie (na pasku - lupka) --> PowerShell  (Uruchomić z uprawnieniami Administrator) --> Wkleić: irm [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] | iex --> Enter --> Wybrać 1 System zostanie aktywowany --> Gotowe

P.S. chcąc sprawdzić, czy system został aktywowany w CMD (z uprawnieniami Administratora wystarczy wpisać polecenie: slmgr /xpr --> Enter

pokaże się okienko z informacja, czy Windows został aktywowany.

Nie Zadawajcie już tego samego pytania @Widzior, bo go w końcu coś trafi z nerwów 🙂

Pozdrawiam 🙂

Edytowane przez FILAGOL
Poprawki
Opublikowano
1 godzinę temu, Adamowicz napisał(a):

Cześć czy komuś też w rufusie wyskakuje błąd że "plik iso zawiera bootloader UEFI który został unieważniony"? Przejmować się tym czy niekoniecznie ?

Jak masz włączone Secure Boot, to podobno tak.

Opublikowano
2 godziny temu, Adamowicz napisał(a):

Cześć czy komuś też w rufusie wyskakuje błąd że "plik iso zawiera bootloader UEFI który został unieważniony"? Przejmować się tym czy niekoniecznie ?

W wersji Pro od Sromotnika miałem podobnie przy nagrywaniu pena nowym Rufusem (instalacja poszła bez problemu, trzeci dzień użytkowania i wszystko OK)

Przeczytaj sobie ten artykuł, to ci rozjaśni sprawę

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Faktycznie zaakceptowałem komunikat w Rufusie i przeszedłem dalej. Później uruchamiając system z pendrive zamiast normalnego okna instalacji windows pojawiło się okienko z prośbą o instalacje sterowników. Poczytałem trochę i każdy dążył do tego samego - sprawdzić czy SecureBoot jest wyłączony.  Zirytowałem się trochę ponieważ sprawdzałem to wraz z ustawieniem priorytetu Boot Options, dla świętego spokoju kliknąłem opcję Secure Boot następnie ją odkliknąłem wyszedłem z BIOSu wyświetlił się komunikat że nie wprowadziłem żadnych zmian oraz Save & Exit, potwierdziłem i ku mojemu zdziwieniu poskutkowało ponieważ wyświetliło się już normalne okno instalacji systemu. 
Teraz jest w trakcie konfiguracji systemu i zastanawiają mnie dwie sytuacje. 

Pierwsza sytuacja to wyświetlanie się w ustawieniach>Konta>Rodzina powiązanie do rodziny Microsoft. Jest możliwość usunięcia tego powiązania zostając nadal z aktywną wersją systemu? 

Druga sytuacja to informacja o zarządzaniu ustawieniami poprzez Organizację a jak wiadomo instalowałem czysty system ltsc bez logowania się do Microsoftu. Widziałem, że powiadomienie to oraz blokadę ustawień można usunąć w Edytorze Rejestru albo ręcznie zmieniając wartości na 0 albo ręcznie usuwając rejestr albo jak w podanym linku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  usuwając w powershell rejestry.  Czy usunięcie rejestrów wdg forum z linku nie będzie szkodliwe?