Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 godzin temu, wislak00 napisał(a):

Zainstaluj ten program [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  , dwoma kliknięciami ogarnie ci wszystkie sterowniki.

Na Lenovo IdeaPad Gaming 3 postawiłem wczoraj ten system, wypróbuję Twoją metodę, dzięki za fajny pomysł 

wislak00 lubi to
Opublikowano
Godzinę temu, starcraft2fan napisał(a):

Na Lenovo IdeaPad Gaming 3 postawiłem wczoraj ten system, wypróbuję Twoją metodę, dzięki za fajny pomysł 

NIE POBIERAJ i NIE INSTALUJ BO TO JEST "REKLAMMIARZ" ZASYFISZ SOBIE KOMPA.

Jak chcesz Driver Booster_a to tutaj masz czystego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
1 godzinę temu, stens napisał(a):

NIE POBIERAJ i NIE INSTALUJ BO TO JEST "REKLAMMIARZ" ZASYFISZ SOBIE KOMPA.

Jak chcesz Driver Booster_a to tutaj masz czystego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Korzystam z tej strony od lat i nie miałem żadnego problemu 

wislak00 lubi to
Opublikowano
46 minut temu, starcraft2fan napisał(a):

Ja akurat mam z torrenta. Dałem link do tej strony, bo widziałem, że już tu kiedyś latały na forum z niej linki, więc uznałem, że ok.

Opublikowano
46 minut temu, starcraft2fan napisał(a):

Jak przy okazji instalacji jednego programu instalują się 4-ry nie chciane programy Tobie nie przeszkadza to już nie moja sprawa.

Opublikowano
11 godzin temu, Widzior napisał(a):

Co wy tu kombinujecie? Przecież na forum jest ciągle dodawany najnowszy IObit Driver Booster Pro w wersji portable.

Tylko że to stary windows (kompilacja) więc stary driver booster ogarnia stery z tamtych lat (chyba, nie sprawdzałem bo nowa praca weszła xD)

Opublikowano
1 godzinę temu, starcraft2fan napisał(a):

Tylko że to stary windows (kompilacja) więc stary driver booster ogarnia stery z tamtych lat (chyba, nie sprawdzałem bo nowa praca weszła xD)

Stary, ale jary!

Wlasnie chyba zrezygnuję z w11 IoT LTSC Lite na rzecz tego starucha. Mam oba na dwóch dyskach m2 i co?

Na shajsungu 970 Plus nie przekraczajacym 3000 MB/s  mam starego LGBT 🧑‍🤝‍🧑 i uwija się szybciej niż W11 IoT LTSC Lite zainstalowanym na szajsungu 990 pro ponad dwukrotnie szybszym od 970tki.

Ach te nowe windy, co za shit...

tadam i starcraft2fan lubią to
Opublikowano
1 godzinę temu, srom-otnik napisał(a):

Ach te nowe windy, co za shit...

Ach te nowe Szajsungi, co za szit :22

3 godziny temu, starcraft2fan napisał(a):

A ty myślisz, że nowy Driver Booster to ma swoją, inną bazę driverów? No bez jaj. Ja używam zawsze najnowszego na Win7 nawet na lapkach z C2D z lat 2006-2009 i zero problemów.

wbak1102 lubi to
Opublikowano
10 godzin temu, Widzior napisał(a):

Ach te nowe Szajsungi, co za szit :22

A ty myślisz, że nowy Driver Booster to ma swoją, inną bazę driverów? No bez jaj. Ja używam zawsze najnowszego na Win7 nawet na lapkach z C2D z lat 2006-2009 i zero problemów.

Przecież napisałem "chyba"

Opublikowano

jezeli sromotnik zachwala ten system to znaczy ze sa stery do grafy ,prosba byla do fachowca moda a nie do buraka ,nie zycze sobie takich komentarzy  widzior ,jak ja mialem kompa to ty jeszcze szczales w pieluche i bawiles sie fiutkiem jak grzechotka

Opublikowano
26 minut temu, keri38 napisał(a):

prosba byla do fachowca moda a nie do buraka ,nie zycze sobie takich komentarzy  widzior ,jak ja mialem kompa to ty jeszcze szczales w pieluche i bawiles sie fiutkiem jak grzechotka

Ahahahaha kolejny znerwicowany frustrat, który nie potrafi najprostszej rzeczy ogarnąć w systemie, a potem się jeszcze wyżywa na kimś, kto mu dał dobrą radę. Doucz się pajacu, jaka najstarsza wersja systemu Win10 jest wymagana, żeby zainstalować stery do RX 6600 XT, ale na pewno nie jest to 1607 :22  I nie wyjeżdżaj mi tu z wiekiem, bo ja startowałem od 386DX-40, więc sobie te podchody zostaw dla swoich kolegów spod budki z piwem. Żenujący prostak.

Opublikowano
35 minut temu, keri38 napisał(a):

jezeli sromotnik zachwala ten system to znaczy ze sa stery do grafy ,prosba byla do fachowca moda a nie do buraka ,nie zycze sobie takich komentarzy  widzior ,jak ja mialem kompa to ty jeszcze szczales w pieluche i bawiles sie fiutkiem jak grzechotka

Przecież dobrze ci napisał. Sterowniki Adrenalin najstarszą 10 jaką obsługują to 1809 tu masz 1607. Zachwalanie tego systemu wcale nie wyklucza problemów z nowym sprzętem. Ten system jest dla osób, które są świadome z czym wiąże się instalacja Windowsa z 2016 roku w roku 2025. Coś za coś, bo szybszej 10 nie ma niż ta. System na starszy sprzęt. Zainstaluj LTSC.

PS. Ja zaczynałem od C-64 w '89 jakby co 🙂  

Opublikowano
2 godziny temu, keri38 napisał(a):

A to nie jest koncert życzeń tylko realna sytuacja. Jak przerasta cię czytanie ze zrozumieniem to już nie jest niczyj problem, zamiast szukać sterownika poszukaj może zaocznie liceum bo złożoność tego zdania jest na poziomie przedszkola. :D

Opublikowano

Panowie! I po co ten wyziew, nie za mało wojen na około? Chyba, że lubicie obrzucać się luźnym stolcem - to przepraszam.

Zalecam zażywać duuuużo magnezu, tak jak ja 500-800mg /dobę. 

- do rzeczy, mam od niecałego miesiąca nowy sprzęt: mobo B760, proc i5 14600, 64 GB ramu, m.2 990 Pro i lekkie OC, ale karta graficzna to jakiś śmiech: nVidia GeForce GT 1030. Mnie wystarczy, bo w nic nie gram i nie będę, byłem uzależniony w młodości.

Na moim zestawie LTSB miażdży każdego mojego finalnego moda z 2025, zarówno 21H1, 22H2, 23H2 i 24H2. 

Mój IoT LTSC Extreme jest na 2 miejscu w tym osobistym rankingu, jest prawie tak responsywny jak tetryk LTSB. Stąd używam obu systemów równolegle.

Już podać sobie łapki Panowie :drunk:

Opublikowano

Ktoś wie co ten komunikat oznacza przy próbie odpalenia iso na usb? Pójdzie mi bezproblemowo instalacja?

Mam to tylko przy nowszych wersjach, przy systemach sromotnika z 2022 roku nie mam takiego komunikatu.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Z chat gpt: "Komunikat ten oznacza, że wybrany plik ISO zawiera bootloader UEFI, który został unieważniony (zbanowany) przez Microsoft lub producenta sprzętu. Jeśli spróbujesz uruchomić system z tego ISO na komputerze z włączonym Secure Boot, to nie będzie on w stanie uruchomić systemu operacyjnego."

Czyli wystarczy wyłączyć secure boot w biosie i powinna instalacja pójść?

Opublikowano
20 godzin temu, TheStraight napisał(a):

A to nie jest koncert życzeń tylko realna sytuacja. Jak przerasta cię czytanie ze zrozumieniem to już nie jest niczyj problem, zamiast szukać sterownika poszukaj może zaocznie liceum bo złożoność tego zdania jest na poziomie przedszkola. :D

zamiast pier swoją opinie, która nikogo, powinniście odpowiedzieć tak:

Sterowniki Adrenalin najstarszą 10 jaką obsługują to 1809 tu masz 1607, więc 6600 xt nie pójdzie.

a nie obrzucać się gufnem jak neandertalczycy, robiąc spam... 

LaptopIpc i Kosiara lubią to
Opublikowano
W dniu 9.03.2025 o 20:31, wislak00 napisał(a):

Zainstaluj ten program [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  , dwoma kliknięciami ogarnie ci wszystkie sterowniki.

Ten program jest genialny. Wielkie dzięki Wislak.

A czy ktoś mógłby mi powiedzieć w jaki sposób przywrócić działanie przycisku NOVO w komputerze Lenovo ideapad.

jak już wspomniałem wyżej, po zainstalowaniu  Windowsa 10, utraciłem tę funkcję. Jednak widzę że partycja lenovo recovery nadal istnieje.

wislak00 lubi to
Opublikowano
W dniu 9.03.2025 o 19:28, wbak1102 napisał(a):

Oj z ciebie jest rzeczywisty synek.:22

po twoim wpisie, domyślam się że jesteś ekspertem. czy w takim razie powiedział byś mi jak mogę naprawić uszkodzony sektor dysku na którym jest MBR? w jaki sposób odzyskać oryginalny sposób działania przycisku Novo? 

Opublikowano
33 minuty temu, synek2000 napisał(a):

w jaki sposób odzyskać oryginalny sposób działania przycisku Novo? 

Cytat

Przycisk Novo jest dostarczany z Lenovo Onekey recovery oprogramowaniem.

Opublikowano
8 minut temu, stens napisał(a):

ta informacja mi nie pomoże.

do tej pory nie było problemu z uruchomieniem instalatora windows z partycji recovery za pomocą przycisku Novo. Ale 2 tygodnie temu zainstalowałem system windows 10 sromotnika, prawdopodobnie nadpisał się sektor dysku na którym jest MBR. teraz już przycisk Novo nie działa, nie mogę przywrócić oryginalnego systemu. Partycja recovery wraz z danymi nadal istnieje. Może jest jakiś sposób aby wrócić do ustawień fabrycznych komputera. Czytam różne fora , kilka osób zadaje podobne pytania ale nikt nie potrafi sobie poradzić z takim problemem. 

Opublikowano
49 minut temu, stens napisał(a):

Może po przeczytaniu uda Ci się uruchomić Windowsa z partycji Recovery.

Dzięki, niestety to wątek o asusie, koleś rozwiązał to przy pomocy dedykowanego programu asus backtracker. dla lenovo też jest cos takiego ale niestety nie dla takiego starego modelu jak mój.

Opublikowano

Witam  mam takie pytanie ,wie ktoś może dlaczego Roblox  z Microsoft Store zatrzymuje się na napisie stadowym ale nie tylko na tym Windowsie , (córka koleżanki czasem zagra ).A druga sprawa jak przywrócić  grupę folderów w mój komputer bo mam tylko same dyski i z boku szybkie uruchamianie.