Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, xxx111 napisał(a):

Witam wszystkich

jestem nowy i początkujący, zainstalowałem ten system, jest bardzo dobry ale nie wiem jak włączyć WU - proszę o pomoc

Prawoklik na pulpicie, wybierasz 'Narzędzia" a z nich Optymalizator Usług. Czytaj co się tam wyświetla na oknach dialogowych, a jest tam wszystko łopatologicznie opisane

MirekC i xxx111 lubią to
Opublikowano

Witam. Czy to nowe ISO z 6.10 jest w języku polskim? Pytam, bo jeszcze go nie zainstalowałem, a po pobraniu zauważyłem, że z nazwy pliku zniknęło "PL", które znajduje się w nazwie pliku ISO z 28.09 :)

Opublikowano

system to rakieta - bardzo szybki - wszystko jak na razie chodzi dobrze

aktualizacja do 25h2 - niepotrzebna mnie ale chciałem zobaczyć

pobiera 100% i nie instaluje ale z powrotem pobiera ... 100%  i tak w koło

co mam zrobić

11 minut temu, Pegar napisał(a):

Czy to nowe ISO z 6.10 jest w języku polskim?

oczywiście - polski

srom-otnik lubi to
Opublikowano
5 godzin temu, xxx111 napisał(a):

pobiera 100% i nie instaluje ale z powrotem pobiera ... 100%  i tak w koło

po szóstym pobieraniu zrezygnowałem - partycja C rozrosła się do niemal 70Gb

pobrałem ręcznie pakiet, zainstalowałem i hula, jest 25h2

muszę od nowa zainstalować system bo nie wiem czy wyczyści C

Opublikowano
4 minuty temu, xxx111 napisał(a):

po szóstym pobieraniu zrezygnowałem - partycja C rozrosła się do niemal 70Gb

pobrałem ręcznie pakiet, zainstalowałem i hula, jest 25h2

muszę od nowa zainstalować system bo nie wiem czy wyczyści C

Spróbuj wyczyścić , przeczytaj instukcje .

xxx111 lubi to
Opublikowano
40 minut temu, fiodor12 napisał(a):

Dziękuje za szybka odpowiedź , dzisiaj instaluje nowy system 😀, a nowy graficzny optymalizator usług Twojego autorstwa jest w wersji Win JG11 24H2/25H2/ IoT LTSC czy tylko w tej wersji angielskiej?

W pl i eng są te same.

Nowy się tworzy, a to co jest obecnie dostępne to tylko jedno okno dialogowe napisane w innym języku skryptowym. Do dalszych prac nad Optymalizatorem wrócę pełną parą,  jak wydam w10 22h2 LTSC, a zaraz po nim 25h2 Pro (eng może tez) - takie mam plany, a co z nich wyjdzie to czas pokaże. 

Opublikowano
3 godziny temu, srom-otnik napisał(a):

W pl i eng są te same.

Nowy się tworzy, a to co jest obecnie dostępne to tylko jedno okno dialogowe napisane w innym języku skryptowym. Do dalszych prac nad Optymalizatorem wrócę pełną parą,  jak wydam w10 22h2 LTSC, a zaraz po nim 25h2 Pro (eng może tez) - takie mam plany, a co z nich wyjdzie to czas pokaże. 

ok jak bedzie nowy optymalizator to da sie zrobic zeby nie trzeba bylo na nowo syste,u wgrywać tylko jakąś aktualizacje?

Opublikowano

Witajcie,

Mistrzu szanowanko :browar

Z racji, że znalazłem chwile czasu i ciekawość wzięła górę to podzielę się z wami...

Laptop z kategorii pradziadek Dell D630

- wykorzystywany w konkretnym celu, bez fajerwerków

- docelowo zainstalowany LTSB (oczywiście ten mistrzowski mod) - wybaczcie, ale odrazu powiem, że ten mod jest tworem bezcennym i jedynym w swoim rodzaju  - nie ma konkurencji ... MIstrzu szacun... 

byłem jednak ciekawy (co robi z człowiekiem przypadkowy nadmiar czasu :)) ...), czy na tym "biednym dziadku" ruszy coś więcej... hmm...

wskoczyłem odrazu na głęboką wodę i wleciał na pena ostatni 24h2 - niestety porażka... 

odrazu pomyslalem, że musiałem coś spi@#$#% i poooleciało...

- ventoy, rufus z opcjami i co tylko znalazlem 24H2 sromotnikowego... - ni @#$#%# - instalka leci sobie do momentu 1 restartu i ... koniec pieśni.... wpada w pętle resetującą przy próbie załadowania systemu

... cóż... poleciałem do sklepu po oryginał... - zapakowali ładnie, zawiązali kokardkę, żona dostała kwiaty.... - dobra jaja sobie robie :)))

ale do rzeczy....

- "nie mod" ruszył bez problemu, wiec wróciłem do moda i poleciało 23h2... i wow... udało się... :))

przy każdej próbie instalacji, moją uwagę zwróciła jedna rzecz... 

- systemy które zainstalowały się na "moim dziadku" z powodzeniem tj, "nie mod" 24h2 oraz mod 23h2 miały utworzone 3 partycje

- kazdy jednen mod 24h2 zawsze miał tylko 2 ... i może tutaj jest pies pogrzebany.... 

Czy to jest celowo zrobione?? -  to pytanie do autora...

Wiem, że tego typu sprzęty są obecnie używane przez duchy w zapomnianych obozach... ale gdyby ktoś miał podobnie to niech się nie męczy długo... :))

szacun Mistrzu za wkład pracy i poświęcony czas... :browar

pozdr 

srom-otnik lubi to
Opublikowano

U mnie aktualizacja poniżej za cholere nie chciała się zainstalować,ręcznie również,z wersją z września nie było takiego problemu

2025-09 Podgląd aktualizacji skumulowanej dla systemu Windows 11 Version 24H2 w przypadku systemów opartych na architekturze x64 (KB5065789) (26100.6725)

Robione  zaraz po instalacji systemu i przed użyciem optymilizatora,czegokolwiek po iluś tam próbach odpuściłem

wersja lite

stens lubi to
Opublikowano
20 minut temu, CaTIVO napisał(a):

U mnie aktualizacja poniżej za cholere nie chciała się zainstalować,ręcznie również,z wersją z września nie było takiego problemu

2025-09 Podgląd aktualizacji skumulowanej dla systemu Windows 11 Version 24H2 w przypadku systemów opartych na architekturze x64 (KB5065789) (26100.6725)

Robione  zaraz po instalacji systemu i przed użyciem optymilizatora,czegokolwiek po iluś tam próbach odpuściłem

wersja lite

U mnie za drugim razem poszła .

Opublikowano

witam zainstalowałem i niestety drukarka nie drukuje , owszem zainstalowała sie i jak chce wydrukowac to szuka połączenia z drukarka i na tym koniec Drukarka po wifi , na innych modach cobana bez problemu macue jakies pomysły

Opublikowano

Hej @srom-otnik

czy, do wersji extreme Mógłbyś dodać windowsowy antywirus ?

sam system jest świetny lecz bez antywirusa, troszeczkę kiepsko, po co instalować zewnętrzy antywirus, który obciązy ograniczone zasoby sprzetowe w wersji Lite jesta w extreme nie ma, taki drobiazg, a bardzo by pomógł (opcja dodania do w czasie konfiguracji systemu)

Pozdrawiam 🙂

Opublikowano
46 minut temu, sebio napisał(a):

witam zainstalowałem i niestety drukarka nie drukuje , owszem zainstalowała sie i jak chce wydrukowac to szuka połączenia z drukarka i na tym koniec Drukarka po wifi , na innych modach cobana bez problemu macue jakies pomysły

Mam drukarkę po Wi-fi i wszystko działa , instalowałem dużo wersji Mistrza i nigdy nie miałem problemów z drukarką.

Opublikowano

Na pierwszej stronie mikro zmiany - są dostępne wersje z 26.09 (stabilna) i ta najnowsza, eksperymentalna z 06.10 w której testujemy nowy moduł skryptowy "Czyszczenie".

Aby zachować porządek i uniknąć niepotrzebnych moich pytań o wersję,
piszcie proszę swoje opinie, uwagi, spostrzeżenia odnosząc się do konkretnego
wydania i wersji - Lite bądź Extreme.

Opublikowano
Godzinę temu, srom-otnik napisał(a):

Na pierwszej stronie mikro zmiany - są dostępne wersje z 26.09 (stabilna) i ta najnowsza, eksperymentalna z 06.10 w której testujemy nowy moduł skryptowy "Czyszczenie".

Aby zachować porządek i uniknąć niepotrzebnych moich pytań o wersję,
piszcie proszę swoje opinie, uwagi, spostrzeżenia odnosząc się do konkretnego
wydania i wersji - Lite bądź Extreme.

Czy wersja z 28.09.2025 różni się od tej  26.09 2025 .?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Panowie a ja na sowim Dell precysion 3581 mam problem z którym nie mogę sobie poradzić.

Pomimo zainstalowanego oprogramowania Dell SupportAssist , i restartach komputera system nie odnajduje tego programu .

Instalowałem na trybie optymalizatora Fabryczne ( microsoft ) i dałem możliwość aktualizowania sterowników.

Znacie rozwiązanie tego problemu ?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Witaj mistrzu @srom-otnik ja mam problem z ta wersją stabilna czy tez ta druga mianowicie instalacja przebiega pomyślnie jest pierwszy restart i gdy pojawia się logo znowu restart i tak w kółko.

instalacja na laptopie:
CPU
    AMD A6-3420M    60 °C
    Llano 32nm Technology
RAM
    12,0GB DDR3 @ 672MHz (9-9-9-24)
Motherboard
    ASUSTeK Computer Inc. K53TK (P0)
Graphics
    Generic PnP Monitor (1366x768@59Hz)
    TOSHIBA-TV (1366x768@59Hz)
    512MB ATI AMD Radeon HD 6520G (ASUStek Computer Inc)    61 °C
    1024MB ATI AMD Radeon HD 7670M (ASUStek Computer Inc)
    CrossFire Disabled
Storage
    223GB XPG SX950U (SATA (SSD)) 

Instalacja 23h2 w wersji pro ze stycznia nie ma żadnego problemu 

Da radę coś z tym zrobić ?

Pzdr.

Opublikowano
11 minut temu, Sechusk napisał(a):

Witaj mistrzu @srom-otnik ja mam problem z ta wersją stabilna czy tez ta druga mianowicie instalacja przebiega pomyślnie jest pierwszy restart i gdy pojawia się logo znowu restart i tak w kółko.

instalacja na laptopie:
CPU
    AMD A6-3420M    60 °C
    Llano 32nm Technology
RAM
    12,0GB DDR3 @ 672MHz (9-9-9-24)
Motherboard
    ASUSTeK Computer Inc. K53TK (P0)
Graphics
    Generic PnP Monitor (1366x768@59Hz)
    TOSHIBA-TV (1366x768@59Hz)
    512MB ATI AMD Radeon HD 6520G (ASUStek Computer Inc)    61 °C
    1024MB ATI AMD Radeon HD 7670M (ASUStek Computer Inc)
    CrossFire Disabled
Storage
    223GB XPG SX950U (SATA (SSD)) 

Instalacja 23h2 w wersji pro ze stycznia nie ma żadnego problemu 

Da radę coś z tym zrobić ?

Pzdr.

Pojawia się pulpit? 

Jeśli nie to na którym dokladnienetapie instalacji łapie głupawkę?