xxx111 Opublikowano 7 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2025 Witam wszystkich jestem nowy i początkujący, zainstalowałem ten system, jest bardzo dobry ale nie wiem jak włączyć WU - proszę o pomoc srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 7 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2025 21 minut temu, xxx111 napisał(a): Witam wszystkich jestem nowy i początkujący, zainstalowałem ten system, jest bardzo dobry ale nie wiem jak włączyć WU - proszę o pomoc Prawoklik na pulpicie, wybierasz 'Narzędzia" a z nich Optymalizator Usług. Czytaj co się tam wyświetla na oknach dialogowych, a jest tam wszystko łopatologicznie opisane MirekC i xxx111 lubią to Cytuj
Pegar Opublikowano 7 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2025 Witam. Czy to nowe ISO z 6.10 jest w języku polskim? Pytam, bo jeszcze go nie zainstalowałem, a po pobraniu zauważyłem, że z nazwy pliku zniknęło "PL", które znajduje się w nazwie pliku ISO z 28.09 Cytuj
xxx111 Opublikowano 7 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2025 system to rakieta - bardzo szybki - wszystko jak na razie chodzi dobrze aktualizacja do 25h2 - niepotrzebna mnie ale chciałem zobaczyć pobiera 100% i nie instaluje ale z powrotem pobiera ... 100% i tak w koło co mam zrobić 11 minut temu, Pegar napisał(a): Czy to nowe ISO z 6.10 jest w języku polskim? oczywiście - polski srom-otnik lubi to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 7 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2025 Jestem pod wrażeniem nowego czyszczenia , bez konmpresacji plików z zainstalowanymi wszystkimi programami z aktualizacjami do 26100.6725 dysk C jest o 5 G B chudszy . Czekam na nowy wielofunkcyjny Optymalizator . srom-otnik lubi to Cytuj
xxx111 Opublikowano 7 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2025 5 godzin temu, xxx111 napisał(a): pobiera 100% i nie instaluje ale z powrotem pobiera ... 100% i tak w koło po szóstym pobieraniu zrezygnowałem - partycja C rozrosła się do niemal 70Gb pobrałem ręcznie pakiet, zainstalowałem i hula, jest 25h2 muszę od nowa zainstalować system bo nie wiem czy wyczyści C Cytuj
WiesioKa Opublikowano 7 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2025 4 minuty temu, xxx111 napisał(a): po szóstym pobieraniu zrezygnowałem - partycja C rozrosła się do niemal 70Gb pobrałem ręcznie pakiet, zainstalowałem i hula, jest 25h2 muszę od nowa zainstalować system bo nie wiem czy wyczyści C Spróbuj wyczyścić , przeczytaj instukcje . xxx111 lubi to Cytuj
xxx111 Opublikowano 7 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2025 1 minutę temu, WiesioKa napisał(a): Spróbuj wyczyścić dałem czyszczenie - mielił, mielił i wymielił/odzyskał 50 Gb teraz partycja jest 17GB - zainstalowane programy Cytuj
WiesioKa Opublikowano 7 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2025 11 minut temu, xxx111 napisał(a): dałem czyszczenie - mielił, mielił i wymielił/odzyskał 50 Gb teraz partycja jest 17GB - zainstalowane programy Tak myślałem , mod systemu super. Cytuj
88jankowalski88 Opublikowano 7 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2025 Google Drive [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik lubi to Cytuj
fiodor12 Opublikowano 8 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 Dzień dobry Wszystkim Mogę Was prosić o wyjaśnienie różnic pomiędzy tymi obrazami windows poza wersją językową : Win JG11 24H2/25H2 IoT LTSC Win JG11 24H2/25H2 IoT LTSC eng Cytuj
srom-otnik Opublikowano 8 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 21 minut temu, fiodor12 napisał(a): Dzień dobry Wszystkim Mogę Was prosić o wyjaśnienie różnic pomiędzy tymi obrazami windows poza wersją językową : Win JG11 24H2/25H2 IoT LTSC Win JG11 24H2/25H2 IoT LTSC eng Nie ma różnic. To system dla anglojęzycznych człowieków starcraft2fan lubi to Cytuj
fiodor12 Opublikowano 8 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 Dziękuje za szybka odpowiedź , dzisiaj instaluje nowy system , a nowy graficzny optymalizator usług Twojego autorstwa jest w wersji Win JG11 24H2/25H2/ IoT LTSC czy tylko w tej wersji angielskiej? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 8 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 40 minut temu, fiodor12 napisał(a): Dziękuje za szybka odpowiedź , dzisiaj instaluje nowy system , a nowy graficzny optymalizator usług Twojego autorstwa jest w wersji Win JG11 24H2/25H2/ IoT LTSC czy tylko w tej wersji angielskiej? W pl i eng są te same. Nowy się tworzy, a to co jest obecnie dostępne to tylko jedno okno dialogowe napisane w innym języku skryptowym. Do dalszych prac nad Optymalizatorem wrócę pełną parą, jak wydam w10 22h2 LTSC, a zaraz po nim 25h2 Pro (eng może tez) - takie mam plany, a co z nich wyjdzie to czas pokaże. starcraft2fan, plusik, JanKo66 i 3 innych lubią to Cytuj
sebio Opublikowano 8 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 3 godziny temu, srom-otnik napisał(a): W pl i eng są te same. Nowy się tworzy, a to co jest obecnie dostępne to tylko jedno okno dialogowe napisane w innym języku skryptowym. Do dalszych prac nad Optymalizatorem wrócę pełną parą, jak wydam w10 22h2 LTSC, a zaraz po nim 25h2 Pro (eng może tez) - takie mam plany, a co z nich wyjdzie to czas pokaże. ok jak bedzie nowy optymalizator to da sie zrobic zeby nie trzeba bylo na nowo syste,u wgrywać tylko jakąś aktualizacje? Cytuj
c666 Opublikowano 8 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 Witajcie, Mistrzu szanowanko :browar Z racji, że znalazłem chwile czasu i ciekawość wzięła górę to podzielę się z wami... Laptop z kategorii pradziadek Dell D630 - wykorzystywany w konkretnym celu, bez fajerwerków - docelowo zainstalowany LTSB (oczywiście ten mistrzowski mod) - wybaczcie, ale odrazu powiem, że ten mod jest tworem bezcennym i jedynym w swoim rodzaju - nie ma konkurencji ... MIstrzu szacun... byłem jednak ciekawy (co robi z człowiekiem przypadkowy nadmiar czasu :)) ...), czy na tym "biednym dziadku" ruszy coś więcej... hmm... wskoczyłem odrazu na głęboką wodę i wleciał na pena ostatni 24h2 - niestety porażka... odrazu pomyslalem, że musiałem coś spi@#$#% i poooleciało... - ventoy, rufus z opcjami i co tylko znalazlem 24H2 sromotnikowego... - ni @#$#%# - instalka leci sobie do momentu 1 restartu i ... koniec pieśni.... wpada w pętle resetującą przy próbie załadowania systemu ... cóż... poleciałem do sklepu po oryginał... - zapakowali ładnie, zawiązali kokardkę, żona dostała kwiaty.... - dobra jaja sobie robie :))) ale do rzeczy.... - "nie mod" ruszył bez problemu, wiec wróciłem do moda i poleciało 23h2... i wow... udało się... :)) przy każdej próbie instalacji, moją uwagę zwróciła jedna rzecz... - systemy które zainstalowały się na "moim dziadku" z powodzeniem tj, "nie mod" 24h2 oraz mod 23h2 miały utworzone 3 partycje - kazdy jednen mod 24h2 zawsze miał tylko 2 ... i może tutaj jest pies pogrzebany.... Czy to jest celowo zrobione?? - to pytanie do autora... Wiem, że tego typu sprzęty są obecnie używane przez duchy w zapomnianych obozach... ale gdyby ktoś miał podobnie to niech się nie męczy długo... :)) szacun Mistrzu za wkład pracy i poświęcony czas... :browar pozdr srom-otnik lubi to Cytuj
swiniarobert69 Opublikowano 8 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 nie wiem czy działa narrator, bo dopiero teraz mam chwile aby przetestować nowe cudo, ale daje odrazu po pobraniu nawet jeszcze go nie ma na penie, mój up nic nie zmieniane, [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] boniek lubi to Cytuj
CaTIVO Opublikowano 8 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 U mnie aktualizacja poniżej za cholere nie chciała się zainstalować,ręcznie również,z wersją z września nie było takiego problemu 2025-09 Podgląd aktualizacji skumulowanej dla systemu Windows 11 Version 24H2 w przypadku systemów opartych na architekturze x64 (KB5065789) (26100.6725) Robione zaraz po instalacji systemu i przed użyciem optymilizatora,czegokolwiek po iluś tam próbach odpuściłem wersja lite stens lubi to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 8 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 20 minut temu, CaTIVO napisał(a): U mnie aktualizacja poniżej za cholere nie chciała się zainstalować,ręcznie również,z wersją z września nie było takiego problemu 2025-09 Podgląd aktualizacji skumulowanej dla systemu Windows 11 Version 24H2 w przypadku systemów opartych na architekturze x64 (KB5065789) (26100.6725) Robione zaraz po instalacji systemu i przed użyciem optymilizatora,czegokolwiek po iluś tam próbach odpuściłem wersja lite U mnie za drugim razem poszła . swiniarobert69 lubi to Cytuj
kwasior500 Opublikowano 9 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2025 15 godzin temu, c666 napisał(a): - systemy które zainstalowały się na "moim dziadku" z powodzeniem tj, "nie mod" 24h2 nie ma szans swiniarobert69 lubi to Cytuj
sebio Opublikowano 9 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2025 witam zainstalowałem i niestety drukarka nie drukuje , owszem zainstalowała sie i jak chce wydrukowac to szuka połączenia z drukarka i na tym koniec Drukarka po wifi , na innych modach cobana bez problemu macue jakies pomysły Cytuj
FILAGOL Opublikowano 9 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2025 Hej @srom-otnik czy, do wersji extreme Mógłbyś dodać windowsowy antywirus ? sam system jest świetny lecz bez antywirusa, troszeczkę kiepsko, po co instalować zewnętrzy antywirus, który obciązy ograniczone zasoby sprzetowe w wersji Lite jesta w extreme nie ma, taki drobiazg, a bardzo by pomógł (opcja dodania do w czasie konfiguracji systemu) Pozdrawiam Cytuj
wbak1102 Opublikowano 9 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2025 51 minut temu, FILAGOL napisał(a): czy, do wersji extreme Mógłbyś dodać windowsowy antywirus ? jasne Defender to drobiazg,to wtedy nie będzie wersja "EXTREME" Cytuj
WiesioKa Opublikowano 9 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2025 46 minut temu, sebio napisał(a): witam zainstalowałem i niestety drukarka nie drukuje , owszem zainstalowała sie i jak chce wydrukowac to szuka połączenia z drukarka i na tym koniec Drukarka po wifi , na innych modach cobana bez problemu macue jakies pomysły Mam drukarkę po Wi-fi i wszystko działa , instalowałem dużo wersji Mistrza i nigdy nie miałem problemów z drukarką. Cytuj
sebio Opublikowano 9 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2025 9 godzin temu, WiesioKa napisał(a): Mam drukarkę po Wi-fi i wszystko działa , instalowałem dużo wersji Mistrza i nigdy nie miałem problemów z drukarką. Już ok działa wina chyba sterowników srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 10 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2025 Na pierwszej stronie mikro zmiany - są dostępne wersje z 26.09 (stabilna) i ta najnowsza, eksperymentalna z 06.10 w której testujemy nowy moduł skryptowy "Czyszczenie". Aby zachować porządek i uniknąć niepotrzebnych moich pytań o wersję, piszcie proszę swoje opinie, uwagi, spostrzeżenia odnosząc się do konkretnego wydania i wersji - Lite bądź Extreme. swiniarobert69 lubi to Cytuj
janek917 Opublikowano 10 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2025 Godzinę temu, srom-otnik napisał(a): Na pierwszej stronie mikro zmiany - są dostępne wersje z 26.09 (stabilna) i ta najnowsza, eksperymentalna z 06.10 w której testujemy nowy moduł skryptowy "Czyszczenie". Aby zachować porządek i uniknąć niepotrzebnych moich pytań o wersję, piszcie proszę swoje opinie, uwagi, spostrzeżenia odnosząc się do konkretnego wydania i wersji - Lite bądź Extreme. Czy wersja z 28.09.2025 różni się od tej 26.09 2025 .? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
fiodor12 Opublikowano 11 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 Panowie a ja na sowim Dell precysion 3581 mam problem z którym nie mogę sobie poradzić. Pomimo zainstalowanego oprogramowania Dell SupportAssist , i restartach komputera system nie odnajduje tego programu . Instalowałem na trybie optymalizatora Fabryczne ( microsoft ) i dałem możliwość aktualizowania sterowników. Znacie rozwiązanie tego problemu ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Sechusk Opublikowano 11 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 Witaj mistrzu @srom-otnik ja mam problem z ta wersją stabilna czy tez ta druga mianowicie instalacja przebiega pomyślnie jest pierwszy restart i gdy pojawia się logo znowu restart i tak w kółko. instalacja na laptopie: CPU AMD A6-3420M 60 °C Llano 32nm Technology RAM 12,0GB DDR3 @ 672MHz (9-9-9-24) Motherboard ASUSTeK Computer Inc. K53TK (P0) Graphics Generic PnP Monitor (1366x768@59Hz) TOSHIBA-TV (1366x768@59Hz) 512MB ATI AMD Radeon HD 6520G (ASUStek Computer Inc) 61 °C 1024MB ATI AMD Radeon HD 7670M (ASUStek Computer Inc) CrossFire Disabled Storage 223GB XPG SX950U (SATA (SSD)) Instalacja 23h2 w wersji pro ze stycznia nie ma żadnego problemu Da radę coś z tym zrobić ? Pzdr. swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 11 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 11 minut temu, Sechusk napisał(a): Witaj mistrzu @srom-otnik ja mam problem z ta wersją stabilna czy tez ta druga mianowicie instalacja przebiega pomyślnie jest pierwszy restart i gdy pojawia się logo znowu restart i tak w kółko. instalacja na laptopie: CPU AMD A6-3420M 60 °C Llano 32nm Technology RAM 12,0GB DDR3 @ 672MHz (9-9-9-24) Motherboard ASUSTeK Computer Inc. K53TK (P0) Graphics Generic PnP Monitor (1366x768@59Hz) TOSHIBA-TV (1366x768@59Hz) 512MB ATI AMD Radeon HD 6520G (ASUStek Computer Inc) 61 °C 1024MB ATI AMD Radeon HD 7670M (ASUStek Computer Inc) CrossFire Disabled Storage 223GB XPG SX950U (SATA (SSD)) Instalacja 23h2 w wersji pro ze stycznia nie ma żadnego problemu Da radę coś z tym zrobić ? Pzdr. Pojawia się pulpit? Jeśli nie to na którym dokladnienetapie instalacji łapie głupawkę? swiniarobert69 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi