Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, grzegorz1652 napisał(a):

witam czy na starszym lapku zaznaczyc w RUFUSIE żeby nie sprawdzał TMP 2.0?

od sromotnika systemu nie zaznaczaj nic !!!!!!! jest w opisie na screnie ze ma być wszystko odznaczone....

Opublikowano
41 minut temu, grzegorz1652 napisał(a):

witam czy na starszym lapku zaznaczyc w RUFUSIE żeby nie sprawdzał TMP 2.0?

Te modyfikacje mają już wszystkie takie skrypty zaszyte w sobie, więc nic dodawać nie trzeba. Najlepiej skorzystać z Ventoya, a w Rufusie nie zaznaczasz nic (jest zresztą instrukcja na 1 stronie).

srom-otnik lubi to
Opublikowano
49 minut temu, Bencko0000 napisał(a):

Jak zainstalować sterowniki do karty radeon rx 5600xt za każdym razem crash windowsa i czarny ekran.

Instalujesz na serwisowych ustawieniach usług?

Te masz? image.png.42486c68398170c8838a9c2fd36a9169.png

Opublikowano
7 godzin temu, reotem napisał(a):

Jest rozwiązanie : Odpaliłem instalatora w Normalnym Win 10 i wtedy wykrył, że MT5 jest zainstalowany w dwóch lokalizacjach : na C win 10 i na "innym" C  gdzie jest zaintalowany win11 jg lstc w wersji lite.  Wybrałem instalacje na dysku z win jg, wtedy wywaliło komunikat: ze potrzebuje pliku Allow dll imports,  google wypluło, że w Mt5  trzeba: opcje/strategie/zezwalaj na import dll. 

Natomiast ja kliknąłem ok i zainstalował  i jest i działa. Po 7 latach  prób - zaczynając od win jg8.1 - wreszcie się udało 🙄

Dlaczego nie warto instalować  przeróbek  Sromotnika:

1 Komunikacja z użytkownikiem na poziomie win 95, czyli  instalujecie jakiś program, program się nie instaluje albo nie działa i nie dostajecie żadnej zwrotnej informacji dlaczego tak się dzieje, albo dostajecie jakiś bzdurny komunikat, na podstawie, którego możecie przeczytać całego Googla i nie połapiecie się o co chodzi. 

2 Programy mogą nie działać prawidłowo, bo coś czego potrzebują zostało wycięte z systemu i nie informować o tym .  Wycinanie diagnostyki ma też negatywne efekty

3 wycinanie przywracania systemu 

4 Jeżeli nie zainstalujecie z Rufusa z zalecanymi ustawieniami(przez Sromotnika), tylko np z Ventoya, uruchomienie optymalizatora usług rozwali kontrolę przerwań. 

5 Po przejściu na zwykłego win  takie ambiwalentne uczucie - niby taki zły, tylko że wszystko jest i działa bez problemów. Niechciane programy można samemu pousuwać.

Konkluzja - Sromotnik dostarcza Muscle car z potężnym silnikiem, który świetnie się prezentuje i rozpędza się w 3 sekundy do 100. Tylko że na pierwszym zakręcie wpadniecie do rowu, bo wyciął  ABS i inne systemy kontroli trakcji.

Opuszczam sektę, Żegnam

...bo wyciął  ABS i inne systemy kontroli trakcji." 

Za to wersja stockowa ma za**b... ABSy i  dużo "kontroli" trakcji.😀
Działają cały czas, bez przerwy, czy chcesz czy nie. Szkoda tylko klocków (procków😀).

"Opuszczam sektę.."

Zapoznaj się najpierw z definicją tego pejoratywnego słowa. Trzeba mieć wiedzę, a nie przekonanie.

Opublikowano

@Bencko0000   a zobacz sobie w ten deseń czy by coś to dało.

w trybie awaryjnym

Uruchom komputer w trybie awaryjnym, aby uniknąć konfliktów sterowników. 
Użyj narzędzia AMD Cleanup Utility lub DDU (Display Driver Uninstaller) do usunięcia sterowników. 

wislak00 lubi to
Opublikowano
6 godzin temu, Bencko0000 napisał(a):

Jak zainstalować sterowniki do karty radeon rx 5600xt za każdym razem crash windowsa i czarny ekran.

skasuj ten system i nagraj czysty zwykły windows,  to nie bedziesz miał problemu 

no i to nie jest prawdziwe extreme skoro się dodaje 

paint 

wycinanie 

zdalny pulpit 

Opublikowano
6 godzin temu, wislak00 napisał(a):

Instalujesz na serwisowych ustawieniach usług?

Te masz? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Tak

5 godzin temu, LAGUNA napisał(a):

@Bencko0000   a zobacz sobie w ten deseń czy by coś to dało.

w trybie awaryjnym

Uruchom komputer w trybie awaryjnym, aby uniknąć konfliktów sterowników. 
Użyj narzędzia AMD Cleanup Utility lub DDU (Display Driver Uninstaller) do usunięcia sterowników. 

Próbowałem w trybie awaryjnym z dostępem do internetu. Nic to nie daje po zainstalowaniu sterowników dalej czarny ekran 

Opublikowano

wczoraj przez pół dnia walczyłem z bluetooth - nie można nic przesłać - zmieniałem stery, usuwałem, dodawałem, jedynie nie mnożyłem - na koniec udało się - wywaliłem system i postawiłem normalny - wszystko chodzi

srom-otnik lubi to
Opublikowano
2 godziny temu, ewabem5 napisał(a):

wczoraj przez pół dnia walczyłem z bluetooth - nie można nic przesłać - zmieniałem stery, usuwałem, dodawałem, jedynie nie mnożyłem - na koniec udało się - wywaliłem system i postawiłem normalny - wszystko chodzi

7 godzin temu, Kalafiorek X napisał(a):

zmieni system na normalny nie baw się tym 

Moi Drodzy,

Cóż mogę Wam powiedzieć? Na pewno szkoda, że nie jestem w stanie zadowolić każdego z Was tak, jak bym sobie tego życzył. Staram się, aby moje modyfikacje były możliwie jak najbardziej uniwersalne – na wzór oryginalnych rozwiązań Microsoftu – ale wiem, że nie jest to w pełni realne.

Nie mam możliwości przetestowania każdego zgłaszanego błędu na swoim prywatnym sprzęcie (czyli na blaszaku i laptopie). To, co udostępniam, jest zawsze dokładnie sprawdzone i działa u mnie bez zarzutu. Testuję też modyfikacje w pracy – administruję lokalną siecią firmową (serwer + kilkadziesiąt komputerów klienckich), co pozwala mi wyłapać wiele potencjalnych problemów.

Wiem, że zdecydowana większość z Was jest zadowolona z mojej pracy, ale czasem zdarzy się przypadek, że u kogoś coś nie działa – mimo że u innych wszystko śmiga bez zarzutu. Niestety, nie mam fizycznej możliwości sprawdzenia działania każdej konfiguracji sprzętowej, każdego programu czy gry, które instalujecie.

Dla porównania – Microsoft dysponuje ogromnym zapleczem:

Szacunkowe dane:
W 2023 roku Microsoft zatrudniał ponad 220 000 pracowników na całym świecie, z czego około 60 000–70 000 to specjaliści techniczni, w tym inżynierowie oprogramowania.
Już w 2018 roku Terry Myerson (ówczesny szef działu Windows) podawał, że sam dział Windows liczył 5 000–10 000 osób – w tym programistów, testerów, menedżerów produktu, designerów itd.
Dziś rozwój Windowsa odbywa się w ramach większej jednostki – Windows + Devices – i szacuje się, że nad samym systemem pracuje bezpośrednio od 2 000 do 4 000 programistów.

Ja natomiast mam znacznie skromniejsze możliwości:
testuję, poprawiam, odpowiadam – a przy okazji pracuję na dwa etaty, mam dom, rodzinę i dwójkę małych dzieci. :)

Dzięki za wyrozumiałość i wsparcie!
PZDR!

Opublikowano
17 minut temu, srom-otnik napisał(a):

Moi Drodzy,

Cóż mogę Wam powiedzieć? Na pewno szkoda, że nie jestem w stanie zadowolić każdego z Was tak, jak bym sobie tego życzył. Staram się, aby moje modyfikacje były możliwie jak najbardziej uniwersalne – na wzór oryginalnych rozwiązań Microsoftu – ale wiem, że nie jest to w pełni realne.

Nie mam możliwości przetestowania każdego zgłaszanego błędu na swoim prywatnym sprzęcie (czyli na blaszaku i laptopie). To, co udostępniam, jest zawsze dokładnie sprawdzone i działa u mnie bez zarzutu. Testuję też modyfikacje w pracy – administruję lokalną siecią firmową (serwer + kilkadziesiąt komputerów klienckich), co pozwala mi wyłapać wiele potencjalnych problemów.

Wiem, że zdecydowana większość z Was jest zadowolona z mojej pracy, ale czasem zdarzy się przypadek, że u kogoś coś nie działa – mimo że u innych wszystko śmiga bez zarzutu. Niestety, nie mam fizycznej możliwości sprawdzenia działania każdej konfiguracji sprzętowej, każdego programu czy gry, które instalujecie.

Szacunkowe dane:
W 2023 roku Microsoft zatrudniał ponad 220 000 pracowników na całym świecie, z czego około 60 000–70 000 to specjaliści techniczni, w tym inżynierowie oprogramowania.
Już w 2018 roku Terry Myerson (ówczesny szef działu Windows) podawał, że sam dział Windows liczył 5 000–10 000 osób – w tym programistów, testerów, menedżerów produktu, designerów itd.
Dziś rozwój Windowsa odbywa się w ramach większej jednostki – Windows + Devices – i szacuje się, że nad samym systemem pracuje bezpośrednio od 2 000 do 4 000 programistów.

testuję, poprawiam, odpowiadam – a przy okazji pracuję na dwa etaty, mam dom, rodzinę i dwójkę małych dzieci. :)

PZDR!

Bo nie da się wszystkich zadowolić :D . Apropos , jak się usunąłeś w cień kilka lat temu to ludzie narzekali. Wróciłeś do modyfikacji , też narzekali. Ci co cię doceniali i dalej to robią, pozostaną . 

Od początku robiłeś i robisz wyjątkowe modyfikacje... Miejmy szacunek do tego że poświęcasz swój czas na to ;) . Ale nie, trzeba sr**ć dookoła i na wszystko ... :D :D xD

Pozdro ; ) Mistrzu !

Opublikowano
18 minut temu, srom-otnik napisał(a):

Moi Drodzy,

Mistrzu - absolutnie nie czuję do Ciebie żadnej pretensji - jeżeli poczułeś się urażony to bardzo przepraszam. 

system działa naprawdę bardzo dobrze - ale ja potrzebuję bezprzewodowe przesyłanie i dlatego nie mogę korzystać z niego 

srom-otnik i LAGUNA lubią to
Opublikowano
24 minuty temu, srom-otnik napisał(a):

Moi Drodzy,

Szacunkowe dane:

PZDR!

Niektórzy nie mają pojęcia jak się z modami obchodzić, ciekawe czy ten BT nie był wyłączony w optymalizatorze usług :) rób swoje mistrzu i się nie przejmuj!

2 minuty temu, ewabem5 napisał(a):

Mistrzu - absolutnie nie czuję do Ciebie żadnej pretensji - jeżeli poczułeś się urażony to bardzo przepraszam. 

system działa naprawdę bardzo dobrze - ale ja potrzebuję bezprzewodowe przesyłanie i dlatego nie mogę korzystać z niego 

U mnie jakoś działa. Klawiatura, słuchawki, Soundbar i głośnik bt :)

LAGUNA, boniek i wislak00 lubią to
Opublikowano
16 minut temu, szymibtw napisał(a):

ciekawe czy ten BT nie był wyłączony w optymalizatorze usług :) 

Otóż nie jest nic wyłączone w Optymalizatorze Usług, co dotyczy BT. Wyłączenie tych kilku usług, które są w trybie uruchamiania ręcznego, nijak nie przełożyłoby się na zwiększenie responsywności, czy chociażby zmniejszeniem ilości uruchomionych procesów. BT w moich modach jest nietknięty...

Opublikowano
25 minut temu, szymibtw napisał(a):

Niektórzy nie mają pojęcia jak się z modami obchodzić,

to nawet nie to, bo każdy ma prawo sprawdzić jak u mnie będzie czy nie działał dany system.

Zabawa jest krótka pasuje zostawiam, nie pasuje  usuwam .

Oczywiście każdy ma prawo też zgłosić jakieś niedociągnięcia-usterki.itp.

Tak na marginesie ja też miałem parę błędów ,ale najlepiej (w moim przypadku) działa JG 23h2 Lite . i został:)

srom-otnik lubi to
Opublikowano

Był już temat BT, nawet przeze mnie poruszany, w którymś z tematów, ale zdaje się że poszedł w niepamięć. Po prostu musicie zainstalować odpowiednie sterowniki do swojego sprzętu, zwłaszcza jeśli chodzi o podpinane pod usb moduły (oczywiście na WYŁĄCZONYM OPTYMALIZATORZE). W menedżerze urządzeń musicie mieć przynajmniej dwie pozycje: moduł wyliczający bt... Jak to już będzie, to bt musi wykrywać urządzenia, nawet na włączonym optymalizatorze.

A co to systemu to mam wrażenie, że ta ostatnia wersja ma lepszą responsywność, niż przedostatnia. Ale jak zawsze - DOBRA ROBOTA MISTRZU 👍

Opublikowano
4 godziny temu, boniek napisał(a):

Był już temat BT, nawet przeze mnie poruszany, w którymś z tematów, ale zdaje się że poszedł w niepamięć. Po prostu musicie zainstalować odpowiednie sterowniki do swojego sprzętu, zwłaszcza jeśli chodzi o podpinane pod usb moduły (oczywiście na WYŁĄCZONYM OPTYMALIZATORZE). W menedżerze urządzeń musicie mieć przynajmniej dwie pozycje: moduł wyliczający bt... Jak to już będzie, to bt musi wykrywać urządzenia, nawet na włączonym optymalizatorze.

A co to systemu to mam wrażenie, że ta ostatnia wersja ma lepszą responsywność, niż przedostatnia. Ale jak zawsze - DOBRA ROBOTA MISTRZU 👍

Z BT różnie bywa na tym świetnym modzie, na moich dwóch laptopach i blaszaku BT działa idealnie, dzisiaj walczyłem kilka godzin z siostry Lenovo - WU, Snapppy, Driver Booster, sterowniki producenta, reinstalacja - BT nie widzi żadnych urządzeń. Oczywiście tryb serwisowy.

Poddałem się i zainstalowałem na tym konkretnym laptopie innego moda, też win 11 LTSC - poszło od strzała z WU.

I podobnie jak kolega wyżej zauważyłem lepszą responsywność ;)

LAGUNA lubi to
Opublikowano
32 minuty temu, cloud2000 napisał(a):

Z BT różnie bywa na tym świetnym modzie, na moich dwóch laptopach i blaszaku BT działa idealnie, dzisiaj walczyłem kilka godzin z siostry Lenovo - WU, Snapppy, Driver Booster, sterowniki producenta, reinstalacja - BT nie widzi żadnych urządzeń. Oczywiście tryb serwisowy.

Poddałem się i zainstalowałem na tym konkretnym laptopie innego moda, też win 11 LTSC - poszło od strzała z WU.

I podobnie jak kolega wyżej zauważyłem lepszą responsywność ;)

A pozwoliłeś na instalację sterowników z WU w trybie serwisowym? One najczęściej, choć stare- najlepiej obsługują takie pierdółki jak BT, touchpad itp

Opublikowano
10 minut temu, srom-otnik napisał(a):

A pozwolilesna instalacje sterowników z WU w teybie serwisowym? One najczęściej, choć stare- najlepiej obsługują takie pierdółki jak BT, touchpad itp

Tak pozwoliłem. Od tego zacząłem. Tryb serwisowy - WU - opcje zaawansowane, aktualizacje opcjonalne - Bluetooth i reszta. Wszystko działało oprócz wykrywania urządzeń przez BT (w menedżerze urządzeń wszystko było ok.) Dopiero później sterowniki ze strony Lenovo i reszta...

Opublikowano

widzę, że z bluetooth inni też mają problem

20 godzin temu, szymibtw napisał(a):

U mnie jakoś działa. Klawiatura, słuchawki, Soundbar i głośnik bt

ja nie pisałem, że klawiatura czy słuchawki nie działają

u mnie wszystko działa, jest połączone/sparowane - w czasie wysyłania pliku z urządzenia na laptop leci pasek postępu i na koniec wyświetla "windows nie mógł pobrać danych, proszę spróbować później"

co ciekawe z laptopa na urządzenie można wysłać

więcej nie będę pisał bo znowu rzucą się "szczekacze" nic nie wnoszący do tematu

jeszcze dopiszę, że błąd jest na predatorze

LAGUNA lubi to
Opublikowano
W dniu 12.07.2025 o 09:06, LAGUNA napisał(a):

@Bencko0000 

Jak ma być koniecznie wersja 24h2 z tej serii, to zobacz sobie na tym systemie.

Też od Pana @srom-otnik

Win JG11 24H2 Pro

08.07.2025

Odpowiedź znaleziona, problem leży po stronie karty graficznej, wysypała się. Na każdym innym systemie to samo po zainstalowaniu sterowników ekran czarny możliwe tylko uruchomienie w trybie awaryjnym. Kasuje sterowniki przez ddu i mogę uruchomić komputer normalnie. 
Edit: 

sorry za ogólnie zamieszanie. 

LAGUNA i srom-otnik lubią to
Opublikowano
6 godzin temu, ewabem5 napisał(a):

widzę, że z bluetooth inni też mają problem

ja nie pisałem, że klawiatura czy słuchawki nie działają

u mnie wszystko działa, jest połączone/sparowane - w czasie wysyłania pliku z urządzenia na laptop leci pasek postępu i na koniec wyświetla "windows nie mógł pobrać danych, proszę spróbować później"

co ciekawe z laptopa na urządzenie można wysłać

więcej nie będę pisał bo znowu rzucą się "szczekacze" nic nie wnoszący do tematu

jeszcze dopiszę, że błąd jest na predatorze

Też mam predatora i w jedną i drugą stronę mogę odbierać i wysyłać pliki :)

srom-otnik lubi to
Opublikowano

Ryzen 7 4800H
RTX 2060

Po 4 msc korzystania powiem że mam dość: 
- wyszukiwarka padła, nie działa w pasu narzędzi...
-printscreen to samo używam oddzielnego porgramu
ale najgorsze to zamulanie systemu, jak odpalę YT + Otodom i mam kilka zakładem to system myśli. Ogólnie to straszne to jest do codziennej pracy. Liczyłem na coś co podziała mi przez długi okres i będzie bez problemowy.

srom-otnik lubi to