Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, boniek napisał(a):

Zależne od trybu gry, mapy, ustawień grafiki, ustawień gry a przede wszystkim od specyfikacji danego sprzętu. Sami wiecie, że w tej grze rozrzut fps jest 'od...do' 🤷‍♂️ To chyba jedyna pod tym względem specyficzna gierka jaką znam.
Ale jeśli chodzi o granie na tym systemie, to na pewno jest minimalnie lepiej (u mnie średnio jakieś 10-15 fps) na włączonym pierwszym ustawieniu w panelu Performance naszego Mistrza @srom-otnik 👍

O taką odpowiedź mi chodziło dziękuję 

boniek lubi to
Opublikowano
43 minuty temu, ziloth napisał(a):

No to dzisiaj zachciało mi się instalacji, wersja 11-01-26:

01. Próba - instalacja... Profil lekki... Sterowniki, z winupdate, ( niestety, praktycznie wszystkiego brakuje)+ Driver booster(port).

Drukarki HP nie udało się zainstalować, no kij... Ale z winupdate instalują się za wypieczenia dla win11. 2735

Restart i... PHASE1_ INITIALIZATION_FAILED(0x32). 

System rozwalony...

02. No to druga próba. Instalacja- lekki- tylko stery winupdate, o drukarka bez problemu, znów te zabezpieczenia... Restart i...

Czarny ekran! Kursor widać i ciemność poza tym! Nie dzialają żadne restarty grafiki,

Do trybu awaryjnego nie chce wejść, nic się nie pojawia. 

Na dzisiaj mam dość.  Czyżby to te zabezpieczenia rozwalały?

Może ktoś, coś...

MSIZ890, Intel Ultra 285..jakby co.

Moja sugestia...odpuść sobie driverbooster (ostatnimi czasy skiepścił się totalnie). Najlepiej postaraj się o fabryczne, ostatnie wspierane stery do Twojego sprzętu ze strony producenta, w ostateczności spróbuj przez SDI albo SDI ORIGIN. Aktualizacje z WU odpuść, bo widzę, że jeszcze większy robią Ci kipisz niż u mnie. Czyli po instalacji sterów, oprogramowania, co tylko się da offline, jak już musisz to podłącz się online, aktywuj system, poinstaluj co musisz, odpuść WU - zrób optymalizację, czyszczenie i...daj znać 👍 powodzenia

wislak00 i srom-otnik lubią to
Opublikowano
9 godzin temu, boniek napisał(a):

Moja sugestia...odpuść sobie driverbooster (ostatnimi czasy skiepścił się totalnie). Najlepiej postaraj się o fabryczne, ostatnie wspierane stery do Twojego sprzętu ze strony producenta, w ostateczności spróbuj przez SDI albo SDI ORIGIN. Aktualizacje z WU odpuść, bo widzę, że jeszcze większy robią Ci kipisz niż u mnie. Czyli po instalacji sterów, oprogramowania, co tylko się da offline, jak już musisz to podłącz się online, aktywuj system, poinstaluj co musisz, odpuść WU - zrób optymalizację, czyszczenie i...daj znać 👍 powodzenia

Jeżeli chodzi o  sterowniki sugeruję  znaleźć  w sieci  programik " DriverEasy  portable"   jeszcze nigdy mnie nie zawiódł , na początku konieczna konfiguracja . Polecam!.

W dniu 8.01.2026 o 22:56, Achon napisał(a):

Systemy modowane to w zasadzie nie powinno się aktualizować. Tak bynajmniej drzewiej bywało.

Chcesz mieć pewność prawidłowej aktualizacji, to tylko niemodyfikowany oryginał.

Deinstalacja poprawki, to rada pracownika microsoftu:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Popieram wypowiedź  od dawna wiadomo że nie powinno się używać  aktualizacji na modach , bo cały misterny plan każdego modera (jak mawiał Siara) idzie w pi*du  ;) 

Opublikowano

Witam

Nie zamierzam krytykować testuje systemy od [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nikomu w 100% nie dogodzisz bo są różne konfiguracje sprzętu i różne oczekiwania system się rozwija i trzeba pomóc twórcy w pracach zaletach i wadach.

Osobiście system z JG11 Enterprise IoT LTSC (Lite) 31.12.25 (26100.6584) u mnie nie stwierdziłem wad i tą versje bym polecał i na ten prowadził rozwój i ulepszenia

podziękowanie dla twórcy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
17 godzin temu, boniek napisał(a):

No to jadziem.... 
03. Ten sam pen, dysk itd....ble,ble,ble... stery: część od producenta, część z Driver Boostera - system po restarcie wstał! Hurra! Ale, ale...
podczas instalacji jakieś dziwnie wielkie napisy, skala 150%,  potem małe okienko(rozdz 1920x1080) mam monitor 4k, no dobra, stery Nvidii, jest.
Sprawdzam wersję systemu... 26100.560 !!! System z  17maja 2024???? CO KURNA JEST? Powie mi kto jak toto zaktualizować bez WinUpdate?
Żeby mi znów nie rozpierniczyło systemu? Wystarczy najnowsza łatka? No i czy to bedzie ten zmodowany OS, czy już normalny?
Co tu się dzieje?

Opublikowano

witajcie...

gdyby ktoś miał chwile to testnijcie prosze opcje z panelu performance dotycznącą WU i pobierania sterowników... dokladnie chodzi o 1 uruchomienie WU po instalacji bez ustawienia tego checkboxa (pobieraj sterowniki)... u mnie to wyglada tak, że pomimo odznaczenia tej opcji, WU zasysa wszystko jak leci... ponowne (i kolejne) wywołanie performance i ustawienie opcji pobierania sterownikow, już działa zgodnie z oczekiwaniami... 

:browar Mistrzu za robote... zmiany widoczne i odczuwalne... jak bede miał wiecej czasu to się napewno więcej pobawie... :browar

srom-otnik lubi to
Opublikowano (edytowane)

Dzień Dobry @kamilpl

Rozważ proszę swój projekt jako pełnowymiarowa okładka, którą można wydrukować u użyć jako fizyczne opakowanie na pudełku jak na płyty dvd lub usb

bardzo mi się podoba taki pomysł 🙂

wersja Windows 11 LTSC 2024/25 i wersja Pro By @srom-otnik

Posiadam oryginalny Windows 11 z i dwa pendrive zamiast Oficjalnego Windows 11 wgram sobie Windows 11 Pro @srom-otnik, a na drugi system @Kocurek również Windows 11 Pro.

Cyk na półkę, i gotowe 🙂

Lepsza połówka stwierdziła, że chyba gorączka mi się nasiliła, bo bredzę na jawie hahaha

Wiem, że szalony pomysł hahaha

Pozdrawiam

Edytowane przez FILAGOL
Jak zwykle literówki :-)
keri38 i Kocurek lubią to
Opublikowano

Bracie @kamilpl Łącze się z Tobą w Twym bólu cierpimy obaj.

Nasze Piękne Niewiasty nie rozumieją, że my się nie "Bawimy" lub "Weź się za porządną pracę, a nie tylko komputer i komputer". My zdobywamy nową wiedzę informatyczną i poszerzamy swe horyzonty.

(Kochanie, Pomożesz, bo coś mi wyskoczyło na ekranie i nie wiem, o co mu chodzi...) to wtedy jest cacy haha

Lecz, gdy my idziemy z nimi na zakupy, i niemal możemy prosić o meldunek w centrum handlowym, to Nasze Białogłowy stwierdzają "Oj nie przesadzaj jesteśmy tu dopiero KILKA chwil" hahaha

Pozdrawiam

P.S.

System się już instaluje @srom-otnik 🤩

Opublikowano
17 godzin temu, FILAGOL napisał(a):

Dobry Wieczór @kamilpl

Bardzo chętnie bym wydrukował sobie Twoje dzieło sztuki, jako okładkę na wydanie DVD/USB. 

Wersja Pro, myślę, że inni użytkownicy bardzo ciepło by przyjęli taki pomysł, aby zmaterializować dzieło @srom-otnik i postawić je obok swego PC.

Pozdrawiam 

Będzie na VHS?

Opublikowano (edytowane)

Część @magg

Specjalnie dla Ciebie będzie edycja na VHS 🤣

Teraz info dla @srom-otnik

IoT LTSC Zainstalowany na laptopie Huawei MRC-W50 

Szczerze ?

System zsuwa, aż miło, nie wiem, czy to przez to, że jestem chory, czy jak, lecz odnoszę, wrażenie, iż system zdecydowanie szybciej się instaluje w porównaniu z wcześniejszą kompilacją. 

Tak samo w przypadku wersji PRO.

Aktualizacje pobierają się bezproblemowo 

System bardzo szybko się uruchamia wszystkie ustawienia pozostawiłem na domyślnych opcjach, aby sprawdzić jak system sobie radzi.

Jest super ☺️

Edytowane przez FILAGOL
Literówka, nic nowego 😀
Opublikowano

System śmiga aż miło.Wszystko  zainstalowane,programy,stery,aktualizacje bez błędów.

Tylko po aktualizacji wyszły małe drobiazgi :pozmieniała notatnik2 na stary,po optymalizacji

w eksploratorze znika folder grafika a zostaje widok główny chyba że tak ma być.
Używam funkcje dzielenia ekranu ale to można włączyć w ustawieniach.

Opublikowano

Mistrzu... 2 tematy:
1) aktualizacja z WU - juz po wyszukiwaniu aktualizacji pobieranie jest "zamrożone" dla całej listy wyszukanych uaktualnień... obok każdego wyszukanego "elementu" jest
możliwość ewentualnego pobrania i instalacji, a na samej górze mamy pobierz i zainstaluj wszystko... u mnie wygląda to tak, że zezwalajac na pobranie i instalacje jednego-konkretnego
elementu, uruchamia się pobieranie dla pozostalych... czy tak powinno być? ...wolałbym decydować, poza tym na samej górze mam odpowiedni guzik... zerkniesz?? :browar

2) aktualizacja sterowników z poziomu okna managera urządzeń:
 - aktualizacja/instalacja prawoklikiem na instalowany(e) sterownik(i), daje zupełnie inny efekt niż instalacja poprzez Akcja --> Dodaj sterowniki - jest różnica w wielkosci instalacji jak i wpisach do rejestru...

mam akurat lapka, w którym po wrzuceniu na czysto mam do zainstalowania ok 20 sterowników + kilka aktualizacji dla już istniejących...
wszystko fajnie jak robi się to 1 raz (można pobawić się prawoklikiem) ale gdy robi się to któryś raz staje się to trochę ... nooo :))
jestem daleki od stosowania dziwnych automatów wyszukujących, pobierających i instalujących z matrixa nie wiadomo... zresztą wystarczy odrobina chęci i stery mamy na dysku... mając przy tym pewność, że jest to konkretnie to czego potrzebujemy...

taki przygotowany zestaw można uruchomić w oknie Managera urządzeń --> Akcja --> Dodaj sterowniki, wskazując folder z naszą bazą sterów...

zdziwiłem się bardzo gdy to uruchomiłem...
1) przy moich 20-tu kilku pozycjach instalacji/aktualizacji, cały proces trwa tyle, że mógłbym śmiało postawić na czysto 3-4 systemy... do tego niemiłośiernie puchnie katalog "DriverStore" (u mnie ponad 70GB!), którego nie da się później wyczyścić (chyba, że ręcznie) - skrypt co prawda po dłuuuugim mieleniu tego folderu pokazuje odzysk ok 35GB, ale to jedynie informacja - folder zostaje w kolosalnych rozmiarach...

... niewątpliwym plusem tego jest to, że instalacja w systemie jest wręcz "złota" - w rejestrach, autorun tylko to co potrzebne, bez żadnych wodotrysków wiszących niepotrzebnie w wątkach i procesach... no miód...

... instalacja z prawokliku daje kompletnie odwrotny efekt... w skrócie... mało miejsca + instalacja wszystkich bzdetów wpływających na dynamike systemu...

pamiętam, że w tych starszych systemach właśnie metodą prawokliku instalowało się najbardziej efektywnie...

będziesz miał "dobre zapasy" i chwilę czasu to rzuć na to okiem...

:browar :browar

Opublikowano

Witam, przede wszystkim chciałbym podziękować autorowi tego moda za kozacki system 😁 rozumiem że nie była to łatwa robota dlatego też pozwolę sobie napisać iż wszystko sprawnie działa...sterowniki do chipsetu jak i grafiki zainstalowały się elegancko, aktualizacja hmm...podczas instalacji grudniowej wyskoczył błąd a wcześniej użyłem dla pewności skryptu czyszczenie opcja 1 jaki i po tym 2 opcja i mimo to błąd ehh...ale co się okazało musiała się wtargnąć styczniowa aktualizacja między czasie jak grudniową instalowało, ponieważ po kolejnym czyszczeniu pojawiła się styczniowa, więc wniosek jest jeden, akurat chyba w złym momencie trafiłem na aktualizację 😅 no i styczniowa zainstalowała się bezproblemowo, więc jest cacy,.pomimo to świetna robota, póki co wszystko hula jeśli będą jakieś błędy to na pewno napiszę, pozdrowienia dla autora...good work💪🍄

Opublikowano

dobra a testy jakieś z gier czy tylko system bo zaznaczał wielokrotnie wam żeby w grach zobaczyć nikt nie gra w gry niezłe, czy tylko was na tyle stać żeby napisać pi****le lol, ja bym potestował ale widzę ile ludzi pisze bez sensowne komentarze konkretnie i tyle , jesli chodzi o modół tryb gier niestety obniza nadal do 10 fpsow nbez tego jest 130 a tak to 115-120 fps i to mam na każdej grze niby nie laguje i wgl nie scina ale chyba chodzi o sprzet jesli mam rtxa 3080 ti 12gb no ale sa straty z tym trybem 10 fps jesli juz wrzuce w ktorys dzien scren przed i po

srom-otnik lubi to
Opublikowano
16 minut temu, Icogoo napisał(a):

dobra a testy jakieś z gier czy tylko system bo zaznaczał wielokrotnie wam żeby w grach zobaczyć nikt nie gra w gry niezłe, czy tylko was na tyle stać żeby napisać pi****le lol, ja bym potestował ale widzę ile ludzi pisze bez sensowne komentarze konkretnie i tyle , jesli chodzi o modół tryb gier niestety obniza nadal do 10 fpsow nbez tego jest 130 a tak to 115-120 fps i to mam na każdej grze niby nie laguje i wgl nie scina ale chyba chodzi o sprzet jesli mam rtxa 3080 ti 12gb no ale sa straty z tym trybem 10 fps jesli juz wrzuce w ktorys dzien scren przed i po

Ale na najnowszym wydaniu masz straty?

Opublikowano

Witam 

pytanie do twórycy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

czy w NARZĘDZIA - Czyszczenie musi robić restart kompa fajnie bym miał wybór tak jak w Dism++ co ma zrobić po czyszczeniu

osobiście bym wolał by był komunikat czy zrestartować komputer Tak lub Nie

Achon lubi to