Kierzek Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2024 16 minut temu, wislak00 napisał(a): Włącz sklep w optymalizatorze usług. PPM na pulpicie/narzędzia Ok Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2024 Gotowa do pobrana v2 - eksperymentalna jespe, sudione, swiniarobert69 i 2 innych lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 I jak v2 się sprawuje - czy system zachowuje się NORMALNIE, czy jest po prostu stabilny? swiniarobert69 lubi to Cytuj
stens Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 28 minut temu, srom-otnik napisał(a): czy system zachowuje się NORMALNIE, czy jest po prostu stabilny? Wszystko w normie, super robota swiniarobert69 i srom-otnik lubią to Cytuj
paulo007 Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 Godzinę temu, srom-otnik napisał(a): I jak v2 się sprawuje - czy system zachowuje się NORMALNIE, czy jest po prostu stabilny? Na razie nie ma żadnych problemów ze stabilnością. swiniarobert69 i srom-otnik lubią to Cytuj
franekfranek Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 Sromotnik, możesz sprawdzić obraz wersji lite pchnięty do ostatnio podanego łącza na Mega ? - pod sam koniec pobierania przy 99 % pobieranie zatrzymuje się. Limit dzienny nie został przekroczony, bo z tego co pamiętam raz dziennie na pewno można bylo pobrać taki plik bez dodatkowej rejestracji czy opłat. - co gorsze przy nagrywaniu obrazu Rufusem 4.5 i 4.6:brak możliwości wyboru schematu partycjonowania; z 8 GB pena robi się 4 GB (w zarządzaniu dyskami 3,74 GB wolne z 3,74 GB) ; brak okna wyboru: windows use experience ; komputer na którym ma być zainstalowany system nie widzi obrazu na tym penie. Z innymi Twoimi obrazami typu winJG 11 wszystko jest jak należy w zarządzaniu dyskami (3,74 z 8 gb) swiniarobert69 lubi to Cytuj
wislak00 Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 Sprawdź starszą wersją Rufusa, też kiedyś miałem taki problem, że nowsze wersje programu same ustawiały z automatu a w starym 1.4.7 nadal szło to zrobić po swojemu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 lubi to Cytuj
Adek890127 Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 Jak, dodać kalkulator i apke, zdjęcia, windows,? Nie, chce innych apek do, zdjęć, jak, te co ma, windows. Albo czy ktoś wie, gdzie skryp aio remower? Zapisuję kopie, tych plików? swiniarobert69 lubi to Cytuj
franekfranek Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dzęki, ale lipa nadal to samo. Pendrak po nagraniu przestaje być widoczny na pasku windows, jest tylko w zarrządzaniu komputerem. Nie pojawia się też okno WINDOWS USE EXPERIENCE. Po wyjęciu i włożeniu pendraka nadal ni jest widoczny. To raczej nie jest problem Rufus-a. @ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] co do pobierania może jakiś problem u mnie. Sprawdź czy udaje się z Rufusem nagrać obraz. Cytuj
Kuba555 Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 f Godzinę temu, franekfranek napisał(a): Sromotnik, możesz sprawdzić obraz wersji lite pchnięty do ostatnio podanego łącza na Mega ? - pod sam koniec pobierania przy 99 % pobieranie zatrzymuje się. Limit dzienny nie został przekroczony, bo z tego co pamiętam raz dziennie na pewno można bylo pobrać taki plik bez dodatkowej rejestracji czy opłat. - co gorsze przy nagrywaniu obrazu Rufusem 4.5 i 4.6:brak możliwości wyboru schematu partycjonowania; z 8 GB pena robi się 4 GB (w zarządzaniu dyskami 3,74 GB wolne z 3,74 GB) ; brak okna wyboru: windows use experience ; komputer na którym ma być zainstalowany system nie widzi obrazu na tym penie. Z innymi Twoimi obrazami typu winJG 11 wszystko jest jak należy w zarządzaniu dyskami (3,74 z 8 gb) Wszystko jest OK, nie ma problemu z pobraniem pliku, przed chwilą skończyłem pobierać. Pobierz sobie MEGAsync i nie będziesz mial problemów z pobieraniem z mega.nz. 2 minuty temu, Kuba555 napisał(a): f Wszystko jest OK, nie ma problemu z pobraniem pliku, przed chwilą skończyłem pobierać. Pobierz sobie MEGAsync i nie będziesz mial problemów z pobieraniem z mega.nz. Nie ma też problemów z nagraniem za pomocą rufus-4.5, oraz późniejszą instalacją Systemu. Masz coś nie tak u Ciebie. 6 minut temu, Kuba555 napisał(a): Wszystko jest OK, nie ma problemu z pobraniem pliku, przed chwilą skończyłem pobierać. Pobierz sobie MEGAsync i nie będziesz mial problemów z pobieraniem z mega.nz. Nie ma też problemów z nagraniem za pomocą rufus-4.5, oraz późniejszą instalacją Systemu. Masz coś nie tak u Ciebie. 7 minut temu, Kuba555 napisał(a): wislak00 lubi to Cytuj
wislak00 Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 Potwierdzam, MegaSync rozwiązuje wszelkie problemy z pobieraniem. Warto pamiętać, by po instalacji odznaczyć w Autoruns wszystkie wpisy z MEGA bo jest ich kilka i są całkowicie zbędne jeśli chcemy tylko pobrać i zamknąć program. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
stens Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 1 godzinę temu, Adek890127 napisał(a): ak, dodać kalkulator i apke, zdjęcia, windows,? Pobrać ze sklepu. ppm na pulpit - narzędzia- optymalizator usług , włączyć pobieranie update, reset i w menu start wybrać sklep, on się zaktualizuje. srom-otnik, LAGUNA i swiniarobert69 lubią to Cytuj
Kuba555 Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 1 godzinę temu, franekfranek napisał(a): @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dzęki, ale lipa nadal to samo. Pendrak po nagraniu przestaje być widoczny na pasku windows, jest tylko w zarrządzaniu komputerem. Nie pojawia się też okno WINDOWS USE EXPERIENCE. Po wyjęciu i włożeniu pendraka nadal ni jest widoczny. To raczej nie jest problem Rufus-a. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] co do pobierania może jakiś problem u mnie. Sprawdź czy udaje się z Rufusem nagrać obraz. Pobrałem najnowszą wersję Rufus 4.6, nagrałem bez problemu plik iso, podczas ustawiania Rufusa nie zaznaczać żadnego okienka. LAGUNA i swiniarobert69 lubią to Cytuj
stens Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 30 minut temu, Kuba555 napisał(a): dzęki, ale lipa nadal to samo. No pewnie, jakTy nagrywasz jako MBR, to musi być GPT Cytuj
Kuba555 Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 10 minut temu, stens napisał(a): No pewnie, jakTy nagrywasz jako MBR, to musi być GPT Ja potrzeuję MBR, jeżeli jest potrzebne GPT to trzeba zmienić zaznaczenie w Schemat partycjonowania, ale efekt jest taki sam, nagranie jest OK. 2 minuty temu, Kuba555 napisał(a): Ja potrzeuję MBR, jeżeli jest potrzebne GPT to trzeba zmienić zaznaczenie w Schemat partycjonowania, ale efekt jest taki sam, nagranie jest OK. Cytuj
stens Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 Najlepiej pobierz Ventoy_a i skopiuj ISO on wszystko zrobi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ziolko00 lubi to Cytuj
piter1114 Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 Uwagi do wersji Extreme: - o co chodzi z czarnym wskaźnikiem mysz? , proponuję oryginał. Nie wiem jak i czy w ogóle jest w tej wersji możliwe przywrócenie domyślnego schematu. - zostawiłbym jednak dźwięki. Kiedyś próbowałem przywrócić org, ale graniczy to z cudem. - plan zasilanie wysoki? chociaż do wyboru - ta dziwna wielkość paska zadań spowodowana jest oczywiście ustawieniem schematu godz. dzień tyg. i pełna data ,gdzie po optymalizacji usług próba ustawienia daty i godz. zamyka ekran - nie wiem jak dokładnie to działa, ale po optymalizacji usług i potwierdzeniu, że nie korzysta się z wifi, w połączeniach sieciowych wifi cały czas jest włączone. - dodałbym jakiegoś 7-Zip'a (OK, widzę, że jest w folderze) To tak na szybko. System bardzo szybki, a ilość procesów po instalacji sterowników w moim lapku ,to ok.50 Aha i jeszcze takie coś, no chyba, że tak mam być. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik lubi to Cytuj
Kuba555 Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 2 godziny temu, stens napisał(a): Najlepiej pobierz Ventoy_a i skopiuj ISO on wszystko zrobi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie radzę tego robić. najprościej wypakować plik *.iso WinRar na sformatowany wcześniej pendrive. Wszystkie trzy wersje tego Windowsa 10, są najlepszymi modami na Forum, działają super szybko i są stabilne. Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 Godzinę temu, Kuba555 napisał(a): Nie radzę tego robić. najprościej wypakować plik *.iso WinRar na sformatowany wcześniej pendrive. Wszystkie trzy wersje tego Windowsa 10, są najlepszymi modami na Forum, działają super szybko i są stabilne. Używam Ventoya od 4 lat ze wszystkimi modami i zero problemów (no chyba że mamy stary laptop, gdzie instaluję w formacie MBR, to wtedy używam rufusa na osobnym USB) stens i LAGUNA lubią to Cytuj
blakov Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 ten windows mi sie szybko uszkadza po prostu po30-40min uzytkowania nie moge zadnego exe odpalic bo informacje dostaje ze to nie jest aplikacja win32 :F srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 37 minut temu, blakov napisał(a): ten windows mi sie szybko uszkadza po prostu po30-40min uzytkowania nie moge zadnego exe odpalic bo informacje dostaje ze to nie jest aplikacja win32 :F Dlatego testujemy, bo warto wiedzieć, czy można z niego wycisnąć więcej niz z Extreme LTSC. Proszę innych Userów o potwierdzenie tego zgloszenia. Jeśli sie potwierdzi, to znaczy, że nie można ubijać taskhostw.exe (a szkoda...) 2 godziny temu, piter1114 napisał(a): Uwagi do wersji Extreme: - o co chodzi z czarnym wskaźnikiem mysz? , proponuję oryginał. Nie wiem jak i czy w ogóle jest w tej wersji możliwe przywrócenie domyślnego schematu. - zostawiłbym jednak dźwięki. Kiedyś próbowałem przywrócić org, ale graniczy to z cudem. - plan zasilanie wysoki? chociaż do wyboru - ta dziwna wielkość paska zadań spowodowana jest oczywiście ustawieniem schematu godz. dzień tyg. i pełna data ,gdzie po optymalizacji usług próba ustawienia daty i godz. zamyka ekran - nie wiem jak dokładnie to działa, ale po optymalizacji usług i potwierdzeniu, że nie korzysta się z wifi, w połączeniach sieciowych wifi cały czas jest włączone. - dodałbym jakiegoś 7-Zip'a (OK, widzę, że jest w folderze) To tak na szybko. System bardzo szybki, a ilość procesów po instalacji sterowników w moim lapku ,to ok.50 Aha i jeszcze takie coś, no chyba, że tak mam być. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - wskaźniki myszy przywrócę, - przywrócić dźwięki? Niech się inni wypowiedzą, wolałbym je skasować, - nie widzialem u siebie problemu z planem zasilania (proszę o potwierdzenie), - sprawdzę, co z tą godziną, datą, - nie mogetego zbadać, bo nie mam pod ręką łapka testowego, - ten screen pokazuje okno dialogowe, po wyłączeniu optymalizatorem korzystania z przywracania systemu. Jak chcesz żeby to działało, ustaw w Optymalizatorze. Dzięki za info! P.S. Mówimy o Extreme v2? starcraft2fan lubi to Cytuj
piter1114 Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 45 minut temu, srom-otnik napisał(a): Mówimy o Extreme v2? tak 50 minut temu, srom-otnik napisał(a): szybko uszkadza po prostu po30-40min uzytkowania Dziwne to, gdyby coś miało się sypać to pewnie od razu, a nie po 30-40 min. Dany1337 lubi to Cytuj
redbull89 Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 Godzinę temu, srom-otnik napisał(a): przywrócić dźwięki? Niech się inni wypowiedzą, wolałbym je skasować, Osobiście uważam że skoro to extreme to nazwa zobowiązuje do tego żeby system był maksymalnie okrojony z zachowaniem maksymalnej funkcjonalności. Dźwięki to estetyka i nie ma wpływu na funkcjonalność więc moim zdaniem kroić na maxa dopuki nie cierpi na tym funkcjonalność. Jeśli zostawimy dźwięki to za chwilę ktoś stwierdzi że tapety też powinny zostać a jak tapety może warto zostawić coś jeszcze i tak dojdziemy do punktu wyjścia bo zawsze komuś będzie czegoś brakować. W piątek zabieram się za testy pod kątem tego czy ubicie taskhostw.exe ma jakiś negatywny wpływ. Chciałbym aktywniej uczestniczyć w testach ale chwilowo natłok obowiązków służbowych nie pozwala włączyć żadnego pc. Dany1337, wislak00, srom-otnik i 2 innych lubią to Cytuj
paulo007 Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 1 godzinę temu, blakov napisał(a): ten windows mi sie szybko uszkadza po prostu po30-40min uzytkowania nie moge zadnego exe odpalic bo informacje dostaje ze to nie jest aplikacja win32 :F U mnie nic takiego się nie dzieje. Zainstalowałem wszystkie aplikacje z folderu Instalki oraz kilka dodatkowych programów . Wszystko zainstalowało się poprawnie oraz uruchamia bez błędów. Co do dźwięków to nie używam, jak dla mnie może ich nie być w extreme. starcraft2fan, Fabian05 i srom-otnik lubią to Cytuj
Kierzek Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 Na t430s wersja extrem v1 działa wszystko ok W dniu 5.11.2024 o 13:03, stens napisał(a): wislak00, srom-otnik i Fabian05 lubią to Cytuj
piter1114 Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 39 minut temu, redbull89 napisał(a): zachowaniem maksymalnej funkcjonalności Pozostawienie dźwięków nie zaszkodzi funkcjonalność. Zawsze można je sobie wyłączyć, ale z przywróceniem usuniętych jest już duży problem. Cytuj
wislak00 Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 Ja już tyle lat tylko na modach Sromotnika, że zapomniałem, że Windows ma jakieś dźwięki boniek, starcraft2fan, Arku3 i 3 innych lubią to Cytuj
Kierzek Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 Jutro postawię extrem v1 na legionie i zobaczę jak tam będzie śmigać bo na t430s z HDD to normalnie za*******a jak by SSD był włożony i wszystkie programy do diagnostyki auta działają i normalnie skanuje auto i wykrywa wszystko srom-otnik lubi to Cytuj
wbak1102 Opublikowano 7 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2024 Mam połączenie z internetem a nie aktywuje klucza produktu,zawsze to robił nie było problemu.Extreme v2 A tak po za tym wszystko działa OK. Jaka to może być przyczyna i czy inni mają ten sam problem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik lubi to Cytuj
stens Opublikowano 7 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2024 Coś poszło nie tak jak powinno, powtórz instalację. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi