Skocz do zawartości

WĄTEK ARCHIWALNY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sromotnik,

możesz sprawdzić obraz wersji lite pchnięty do ostatnio podanego łącza na Mega ?

- pod sam koniec pobierania przy 99 % pobieranie zatrzymuje się. Limit dzienny nie został przekroczony, bo z tego co pamiętam raz dziennie na pewno można bylo pobrać taki plik bez dodatkowej rejestracji czy opłat.

- co gorsze przy nagrywaniu obrazu Rufusem 4.5 i 4.6:brak możliwości wyboru schematu partycjonowania;  z 8 GB pena robi się 4 GB  (w zarządzaniu dyskami 3,74 GB wolne z 3,74 GB) ; brak okna wyboru: windows use experience ; komputer na którym ma być zainstalowany system nie widzi obrazu na tym penie. Z innymi Twoimi obrazami typu winJG 11 wszystko jest jak należy w zarządzaniu dyskami (3,74 z 8 gb)

Opublikowano

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

dzęki, ale lipa nadal to samo. Pendrak po nagraniu przestaje być widoczny na pasku windows, jest tylko w zarrządzaniu komputerem. Nie pojawia się też okno WINDOWS USE EXPERIENCE.

Po wyjęciu i włożeniu pendraka nadal ni jest widoczny.

To raczej nie jest problem Rufus-a.

image.png.ce3d03b9cdc70c6fe41486f42345c55a.png

@ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] co do pobierania może jakiś problem u mnie. Sprawdź czy udaje się z Rufusem nagrać obraz.

Opublikowano

f

Godzinę temu, franekfranek napisał(a):

Sromotnik,

możesz sprawdzić obraz wersji lite pchnięty do ostatnio podanego łącza na Mega ?

- pod sam koniec pobierania przy 99 % pobieranie zatrzymuje się. Limit dzienny nie został przekroczony, bo z tego co pamiętam raz dziennie na pewno można bylo pobrać taki plik bez dodatkowej rejestracji czy opłat.

- co gorsze przy nagrywaniu obrazu Rufusem 4.5 i 4.6:brak możliwości wyboru schematu partycjonowania;  z 8 GB pena robi się 4 GB  (w zarządzaniu dyskami 3,74 GB wolne z 3,74 GB) ; brak okna wyboru: windows use experience ; komputer na którym ma być zainstalowany system nie widzi obrazu na tym penie. Z innymi Twoimi obrazami typu winJG 11 wszystko jest jak należy w zarządzaniu dyskami (3,74 z 8 gb)

Wszystko jest OK, nie ma problemu z  pobraniem pliku, przed chwilą skończyłem pobierać.  Pobierz sobie  MEGAsync  i nie będziesz mial problemów z pobieraniem z mega.nz.

2 minuty temu, Kuba555 napisał(a):

f

Wszystko jest OK, nie ma problemu z  pobraniem pliku, przed chwilą skończyłem pobierać.  Pobierz sobie  MEGAsync  i nie będziesz mial problemów z pobieraniem z mega.nz.

Nie ma też problemów z nagraniem za pomocą  rufus-4.5, oraz późniejszą instalacją Systemu. Masz coś nie tak u Ciebie.

6 minut temu, Kuba555 napisał(a):

Nie ma też problemów z nagraniem za pomocą  rufus-4.5, oraz późniejszą instalacją Systemu. Masz coś nie tak u Ciebie.

7 minut temu, Kuba555 napisał(a):

wislak00 lubi to
Opublikowano

Potwierdzam, MegaSync rozwiązuje wszelkie problemy z pobieraniem. Warto pamiętać, by po instalacji odznaczyć w Autoruns wszystkie wpisy z MEGA bo jest ich kilka i są całkowicie zbędne jeśli chcemy tylko pobrać i zamknąć program.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
1 godzinę temu, franekfranek napisał(a):

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

dzęki, ale lipa nadal to samo. Pendrak po nagraniu przestaje być widoczny na pasku windows, jest tylko w zarrządzaniu komputerem. Nie pojawia się też okno WINDOWS USE EXPERIENCE.

Po wyjęciu i włożeniu pendraka nadal ni jest widoczny.

To raczej nie jest problem Rufus-a.

@ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] co do pobierania może jakiś problem u mnie. Sprawdź czy udaje się z Rufusem nagrać obraz.

Pobrałem najnowszą wersję Rufus 4.6, nagrałem bez problemu plik iso, podczas ustawiania Rufusa nie zaznaczać żadnego okienka.Win10.jpg.1eacd3edb2a087e8ef37e432e7e0801a.jpgWin10a.jpg.e26456e496ad67ba122a92b03a852260.jpg

Opublikowano
10 minut temu, stens napisał(a):

No pewnie, jakTy nagrywasz jako MBR, to musi być GPT

Ja potrzeuję MBR, jeżeli jest potrzebne GPT to trzeba zmienić zaznaczenie w Schemat partycjonowania, ale efekt jest taki sam, nagranie jest OK.

2 minuty temu, Kuba555 napisał(a):

Ja potrzeuję MBR, jeżeli jest potrzebne GPT to trzeba zmienić zaznaczenie w Schemat partycjonowania, ale efekt jest taki sam, nagranie jest OK.

Win10b.jpg.74d2ac6e061db4f69cce7f391d978223.jpg

Opublikowano

Uwagi do wersji  Extreme:
- o co chodzi z czarnym wskaźnikiem mysz? , proponuję oryginał. Nie wiem jak i czy w ogóle jest w tej wersji możliwe przywrócenie domyślnego schematu.
- zostawiłbym jednak dźwięki. Kiedyś próbowałem przywrócić org, ale graniczy to z cudem.
- plan zasilanie wysoki? chociaż do wyboru
- ta dziwna wielkość paska zadań spowodowana jest oczywiście ustawieniem schematu godz. dzień tyg. i pełna data ,gdzie po optymalizacji usług próba ustawienia daty i godz. zamyka ekran
- nie wiem jak dokładnie to działa, ale po optymalizacji usług i potwierdzeniu, że nie korzysta się z wifi, w połączeniach sieciowych wifi cały czas jest włączone.
 - dodałbym jakiegoś 7-Zip'a (OK, widzę, że jest w folderze)
To tak na szybko. System bardzo szybki, a ilość procesów po instalacji sterowników w moim lapku ,to ok.50

Aha i jeszcze takie coś, no chyba, że tak mam być.

srom-otnik lubi to
Opublikowano
2 godziny temu, stens napisał(a):

Najlepiej pobierz Ventoy_a i skopiuj ISO on wszystko zrobi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nie radzę tego robić. najprościej wypakować plik *.iso WinRar na sformatowany wcześniej pendrive.

Wszystkie trzy wersje tego Windowsa 10, są najlepszymi modami na Forum, działają super szybko i są stabilne.

Opublikowano
Godzinę temu, Kuba555 napisał(a):

Nie radzę tego robić. najprościej wypakować plik *.iso WinRar na sformatowany wcześniej pendrive.

Wszystkie trzy wersje tego Windowsa 10, są najlepszymi modami na Forum, działają super szybko i są stabilne.

Używam Ventoya od 4 lat ze wszystkimi modami i zero problemów (no chyba że mamy stary laptop, gdzie instaluję w formacie MBR, to wtedy używam rufusa na osobnym USB)

stens i LAGUNA lubią to
Opublikowano
37 minut temu, blakov napisał(a):

ten windows mi sie szybko uszkadza po prostu po30-40min uzytkowania nie moge zadnego exe odpalic bo informacje dostaje ze to nie jest aplikacja win32 :F

Dlatego testujemy,  bo warto wiedzieć, czy można z niego wycisnąć więcej niz z Extreme LTSC.

Proszę innych Userów o potwierdzenie tego zgloszenia.

Jeśli sie potwierdzi, to znaczy, że nie można ubijać taskhostw.exe (a szkoda...)

2 godziny temu, piter1114 napisał(a):

Uwagi do wersji  Extreme:
- o co chodzi z czarnym wskaźnikiem mysz? , proponuję oryginał. Nie wiem jak i czy w ogóle jest w tej wersji możliwe przywrócenie domyślnego schematu.
- zostawiłbym jednak dźwięki. Kiedyś próbowałem przywrócić org, ale graniczy to z cudem.
- plan zasilanie wysoki? chociaż do wyboru
- ta dziwna wielkość paska zadań spowodowana jest oczywiście ustawieniem schematu godz. dzień tyg. i pełna data ,gdzie po optymalizacji usług próba ustawienia daty i godz. zamyka ekran
- nie wiem jak dokładnie to działa, ale po optymalizacji usług i potwierdzeniu, że nie korzysta się z wifi, w połączeniach sieciowych wifi cały czas jest włączone.
 - dodałbym jakiegoś 7-Zip'a (OK, widzę, że jest w folderze)
To tak na szybko. System bardzo szybki, a ilość procesów po instalacji sterowników w moim lapku ,to ok.50

Aha i jeszcze takie coś, no chyba, że tak mam być.

- wskaźniki myszy przywrócę,

- przywrócić dźwięki? Niech się inni wypowiedzą, wolałbym je skasować,

- nie widzialem u siebie problemu z planem zasilania (proszę o potwierdzenie),

- sprawdzę,  co z tą godziną, datą, 

- nie mogetego zbadać,  bo nie mam pod ręką łapka  testowego,

- ten screen pokazuje okno dialogowe, po wyłączeniu optymalizatorem korzystania z przywracania systemu. Jak chcesz żeby to działało,  ustaw w Optymalizatorze. 

Dzięki  za info!

P.S.

Mówimy o Extreme v2?

Opublikowano
Godzinę temu, srom-otnik napisał(a):

przywrócić dźwięki? Niech się inni wypowiedzą, wolałbym je skasować,

Osobiście uważam że skoro to extreme to nazwa zobowiązuje do tego żeby system był maksymalnie okrojony z zachowaniem maksymalnej funkcjonalności. Dźwięki to estetyka i nie ma wpływu na funkcjonalność więc moim zdaniem kroić na maxa dopuki nie cierpi na tym funkcjonalność. Jeśli zostawimy dźwięki to za chwilę ktoś stwierdzi że tapety też powinny zostać a jak tapety może warto zostawić coś jeszcze i tak dojdziemy do punktu wyjścia bo zawsze komuś będzie czegoś brakować. W piątek zabieram się za testy  pod kątem tego czy ubicie taskhostw.exe ma jakiś negatywny wpływ. Chciałbym aktywniej uczestniczyć w testach ale chwilowo natłok obowiązków służbowych nie pozwala włączyć żadnego pc.

Opublikowano
1 godzinę temu, blakov napisał(a):

ten windows mi sie szybko uszkadza po prostu po30-40min uzytkowania nie moge zadnego exe odpalic bo informacje dostaje ze to nie jest aplikacja win32 :F

U mnie nic takiego się nie dzieje. Zainstalowałem wszystkie aplikacje z folderu Instalki oraz kilka dodatkowych programów . Wszystko zainstalowało się poprawnie oraz uruchamia  bez błędów.

Co do dźwięków to nie używam, jak dla mnie może ich nie być w extreme.

Opublikowano
39 minut temu, redbull89 napisał(a):

zachowaniem maksymalnej funkcjonalności

Pozostawienie dźwięków  nie zaszkodzi funkcjonalność. Zawsze można je sobie wyłączyć, ale z przywróceniem usuniętych jest już duży problem.

Opublikowano

Jutro postawię extrem v1 na legionie i zobaczę jak tam będzie śmigać bo na t430s z HDD to normalnie za*******a jak by SSD był włożony i wszystkie programy do diagnostyki auta działają i normalnie skanuje auto i wykrywa wszystko 

srom-otnik lubi to
Opublikowano

Mam połączenie z internetem a nie aktywuje klucza produktu,zawsze to robił nie było problemu.Extreme v2

A tak po za tym wszystko działa OK.

Jaka to może być przyczyna i czy inni mają ten sam problem.

srom-otnik lubi to