srom-otnik Opublikowano 5 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2024 I co z tym bluetooth? Cytuj
Francuzik Opublikowano 5 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2024 Wyszedł Windows 11 LTSC po polsku, zrobisz moda z tego? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <-- DO POBRANIA TU Cytuj
z8373767 Opublikowano 5 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2024 33 minuty temu, Francuzik napisał(a): Wyszedł Windows 11 LTSC po polsku, zrobisz moda z tego? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <-- DO POBRANIA TU Przecież już jest. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2024 A ja nadal pytam co bluetooth i całą resztą na Extreme? Cytuj
teka83 Opublikowano 5 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2024 Godzinę temu, srom-otnik napisał(a): A ja nadal pytam co bluetooth i całą resztą na Extreme? Witam mi na extreme nie wykrywalo klawiatury bezprzewodowej/bluetooth (ale tylko jednej bo inna byla wykrywana) a byla sprawdzana i dzialala na trzech innych kompach i telefonie z Androidem także. Natomiast druga innej marki dzialala bez problemu od strzala na PC i innych urzadzeniach. Pierwszej za cholere Windows nie chcial nawet wykryc - zaznaczalem opcje "Dodaj urzadzenie Bluetooth" i 1 szą opcje " Klawiatury myszki, itd..." i otrzymywalem z AUTOMATU po ulamku sekundy komunikat "Nie mozna znalezc urzadzenia bla lbla i ze skorzystaj z Windows Update"... a Extreme jest wylaczone przeciez. Domyslne uslugi w OU wlaczone. srom-otnik lubi to Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 5 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2024 2 godziny temu, srom-otnik napisał(a): A ja nadal pytam co bluetooth i całą resztą na Extreme? Dam dzisiaj znać na przykladzie x230. Podepne myszki, sluchawki i zobaczymy. Oczywiście sterowniki będą najnowsze, OU ustawiony jak trza. Pytanie - da się extreme jeszcze bardziej podkręcić pod siebie, jesli chodzi o wyłączone procesy by zejsc z ramem do 600mb i mniej? srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2024 2 minuty temu, starcraft2fan napisał(a): Dam dzisiaj znać na przykladzie x230. Podepne myszki, sluchawki i zobaczymy. Oczywiście sterowniki będą najnowsze, OU ustawiony jak trza. Pytanie - da się extreme jeszcze bardziej podkręcić pod siebie, jesli chodzi o wylwczone procesy by zejsc z ramem do 600mb i mniej? tak, ale to ryzykowne. W Autoruns w zakładce Logon, Sheduled Tasks i Services możesz próbować wyłączyć wszystko co dotyczy zainstalowanego (ewentualnie!) Edga, Chroma lub innej przeglądarki, wszystkie usługi od zainstalowanych sterowników można bezpiecznie odhaczyć, usługę konto M$, a reszta to już bardzo ostrożnie, sprawdzałem - większość jest niestety potrzebna do podstawowego funkcjonowania.... starcraft2fan lubi to Cytuj
Kierzek Opublikowano 6 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 15 godzin temu, starcraft2fan napisał(a): Dam dzisiaj znać na przykladzie x230. Podepne myszki, sluchawki i zobaczymy. Oczywiście sterowniki będą najnowsze, OU ustawiony jak trza. Pytanie - da się extreme jeszcze bardziej podkręcić pod siebie, jesli chodzi o wyłączone procesy by zejsc z ramem do 600mb i mniej? Witam i jak udały się testy jeżeli tak sam ruszam z instalacją na x270 Cytuj
boniek Opublikowano 6 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 W ver. full, niby bzdet wizualny, ale...ciekaw jestem czy inni mają, bo chyba nie było o tym mowy. Po przełączeniu na kompozycję aero7, klikam na prawoklik paska menu start, przejeżdżam po menu myszką i robi dziwny efekt zaznaczania każdej pozycji, jak widać na załączonym obrazku. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 Godzinę temu, boniek napisał(a): W ver. full, niby bzdet wizualny, ale...ciekaw jestem czy inni mają, bo chyba nie było o tym mowy. Po przełączeniu na kompozycję aero7, klikam na prawoklik paska menu start, przejeżdżam po menu myszką i robi dziwny efekt zaznaczania każdej pozycji, jak widać na załączonym obrazku. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Normalne, bo to bardzo stara kompozycja, nie do końca kompatybilna z 21H2 i 22H2 Też tak mam boniek lubi to Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 6 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 20 godzin temu, Kierzek napisał(a): Witam i jak udały się testy jeżeli tak sam ruszam z instalacją na x270 Sprawdze to dzisiaj, wczoraj miałem znajomych niezapowiedzianych, stay tuned Wszystko działa bezproblemowo - BT, WIFI, zainstalowane programy. Wnioski te same, co na wirtualce, pomijając to że Extreme jest naprawdę szybka. srom-otnik, swiniarobert69 i Kierzek lubią to Cytuj
boniek Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 Store zgłupiał? Zdążyłem pobrać itunes, a później chcę kolejne apki i nic...zakręci się tylko chwilę po kliknięciu "pobierz". Na domyślnych ustawieniach to samo. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 7 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 15 godzin temu, starcraft2fan napisał(a): Sprawdze to dzisiaj, wczoraj miałem znajomych niezapowiedzianych, stay tuned Wszystko działa bezproblemowo - BT, WIFI, zainstalowane programy. Wnioski te same, co na wirtualce, pomijając to że Extreme jest naprawdę szybka. Dziękuję! - dziś składam iso 2w1 i kończę zabawę z LTSC. Jak ktoś jeszcze wyłapie jakieś zgrzyty, to niestety, ale nie będę robił kolejnej wersji, bylo wystarczająco dużo czasu na Wasze testy i uwagi. PZDR! boniek, Kierzek, JanKo66 i 1 inny lubią to Cytuj
Kierzek Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 (edytowane) 16 godzin temu, starcraft2fan napisał(a): I ja zainstaluję dziś wersję extrem na 270 Edytowane 7 Października 2024 przez Kierzek Źle wpisałem starcraft2fan lubi to Cytuj
xswedc Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 Zainstalowałem system full na nieprzydzielone miejsce na laptopie. Nie wiedziałem że tak można. Cytuj
wislak00 Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 6 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Dziękuję! - dziś składam iso 2w1 i kończę zabawę z LTSC. Jak ktoś jeszcze wyłapie jakieś zgrzyty, to niestety, ale nie będę robił kolejnej wersji, bylo wystarczająco dużo czasu na Wasze testy i uwagi. PZDR! Czyli w finalnym 2w1 będzie dokładnie ta wersja Extreme, która obecnie wisi do pobrania tak? Mam ją zainstalowaną na zapasowym kompie i wszystko jest ok, więc nic nie zgłaszam. Pozdr Cytuj
srom-otnik Opublikowano 7 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 7 minut temu, wislak00 napisał(a): Czyli w finalnym 2w1 będzie dokładnie ta wersja Extreme, która obecnie wisi do pobrania tak? Mam ją zainstalowaną na zapasowym kompie i wszystko jest ok, więc nic nie zgłaszam. Pozdr Dokladnie ta sama wersja Full i Extreme, które są dostępne teraz do pobrania. Wolęl żeby oba obrazy były w jednym iso. wislak00 i starcraft2fan lubią to Cytuj
paulo007 Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 W dniu 5.10.2024 o 11:10, srom-otnik napisał(a): I co z tym bluetooth? Zainstalowany v Extreme na Dell e5550 Super szybki i responsywny system. Nie mam żadnych problemów z dyskami USB. Sterowniki pobrane przez Snappy Driver Installer WIFI, Bluetooth działa bez problemów. Podstawowe aplikacje jak przeglądarki, adobe reader, ms office działają bez błędów. Edit: Dla mnie StarAllBack całkowicie zbędny, lubię domyślny start W10 bez kafelków tylko z listą aplikacji. Aktywowane MAS PS bez problemu. starcraft2fan, swiniarobert69 i srom-otnik lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 7 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 6 minut temu, paulo007 napisał(a): Zainstalowany v Extreme na Dell e5550 Super szybki i responsywny system. Nie mam żadnych problemów z dyskami USB. Sterowniki pobrane przez Snappy Driver Installer WIFI, Bluetooth działa bez problemów. Podstawowe aplikacje jak przeglądarki, adobe reader, ms office działają bez błędów. Dzięki za info, wieczorem powinienem udostępnić iso 2w1. Cytuj
wlodeusz Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 Mam problem z pobraniem z Mega. Czy tylko ja? Cytuj
wislak00 Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 Koledze Sromotnikowi coś się z linkiem namieszało. Poprawiłem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 7 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 Już poprawione... Moi Drodzy, oddaję Wam dopieszczone ISO LTSC 2w1. Jestem z niego zadowolony, bo jest po długich testach i ma wyłapane chyba wszystkie drobne bugi. Dziękuję Wam za rzeczowe zgłaszanie zastrzeżeń, to jest nasza wspólna praca w przygotowywaniu takich wydań. Bez Was nie znalazłbym większości tego co Wy - z prostej przyczyny, używam kompa do przeglądania Internetu, płacenia rachunków, zakupów i drukowania... - prawda, że to kiepski poligon doświadczalny? Cieszę się, że LTSB i LTSC są wypolerowane na wysoki połysk i większości z Was powinny długo i bezawaryjnie służyć. A jeśli jednak coś będzie nie tak, to wybaczcie. W M$ pracuje tysiące najwyższej światowej klasy inżynierów i tak co rusz wypuszczają buble musząc to w kółko poprawiać, więc nie jest źle. LaptopIpc, kubunju, Franc i 13 innych lubią to Cytuj
sudione Opublikowano 8 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2024 19 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Moi Drodzy, oddaję Wam dopieszczone ISO LTSC 2w1. Dziękujemy za całą pracą i serce włożone w przygotowanie LTSB oraz LTSC. Pewnie już pisałeś, ale pytanie które musi paść: co dalej i kiedy? teka83, starcraft2fan, swiniarobert69 i 1 inny lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 8 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2024 49 minut temu, sudione napisał(a): Dziękujemy za całą pracą i serce włożone w przygotowanie LTSB oraz LTSC. Pewnie już pisałeś, ale pytanie które musi paść: co dalej i kiedy? Nieśmiało w wolnych chwilach dłubię przy w10 22H2, ale to co zrobiłem poszło do kosza przez upierdliwego buga. To normalne, zanim coś wydam, chociazby do testów, to wiele razy zaliczy kosz i zabawa od zera swiniarobert69, sudione, teka83 i 1 inny lubią to Cytuj
xswedc Opublikowano 8 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2024 21 godzin temu, srom-otnik napisał(a): .... W M$ pracuje tysiące najwyższej światowej klasy inżynierów i tak co rusz wypuszczają buble musząc to w kółko poprawiać, więc nie jest źle. Ostatnio microsoft spierdzielił systemy windows 11 aktualizacją. u mnie objawiało się to wyskakiwaniem blue screen co drugie lub trzecie uruchomienie laptopa. problem nie dotyczy każdego z windows 11 lecz był o tym artykuł w internecie. tak mnie to wkurzyło że musiałem to naprawić, więc spojrzałem na winclub i akurat widzę że załapałem się po testach ale dzięki wam wszystkim. System działa świetnie, sterowniki zainstalowane bez problemu, zoom i inne programy też działają, a aktualizacji od microsoft na tym lapku nie będzie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik i sudione lubią to Cytuj
KebabowyPablo Opublikowano 8 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2024 U mnie na modzie jest rozmazana czcionka na monitorze i obraz jakby jarzył po oczach. czcionki malo ostre meczące. mozna cos na to poradzić? teka83 lubi to Cytuj
boniek Opublikowano 8 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2024 @KebabowyPablo może tipy stąd Ci pomogą teka83 lubi to Cytuj
teka83 Opublikowano 8 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2024 9 godzin temu, KebabowyPablo napisał(a): U mnie na modzie jest rozmazana czcionka na monitorze i obraz jakby jarzył po oczach. czcionki malo ostre meczące. mozna cos na to poradzić? sprobuj zmienic np. skalowanie (w ust.ekranu) z 125% na 100%. U mnie pomoglo, tym bardziej ze buga zauwazylem na jednym z TV, na pozostalych bylo ok. Cytuj
JjForcebreaker Opublikowano 9 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2024 Świetna modyfikacja, dziękuję za pracę! Instalacja z USB przebiegła bezproblemowo (po zbrickowaniu paru pendrive'ów lata temu wolę instalować z płyty, ale od długiego czasu żadnych już nie kupuję a w domu ustała się jedna czysta- ale niestety porysowana lol. Rufus śmiga bez zarzutu). Pierwszy raz używam Winaero Tweakera i jestem pod wrażeniem ogromu opcji. Nad dostrajaniem wizualnych siedziałem dłużej niż nad instalacją samego Windowsa heh. System prawie w całości dostrojony, ale wciąż z dwoma rzeczami nie mogę sobie poradzić, więc pytanie o ew. porady bo pewnie o czymś nie wiem lub przeoczyłem. 1. Windows Ink Klikając PPM na pasek zadań, pozycja 'Przycisk Pokaż obszar roboczy funkcji Windows Ink' jest szara i nieaktywny. W Winaero Tweaker jest opcja 'Disable Windows Ink Workspace', ale nie jest zaznaczona. Jak włączyć to wsparcie? Obszukałem sieć i z porad: - uruchomiłem gpedit, i w 'Obszar roboczy funkcji Windows Ink' włączyłem obie pozycje - uruchomiłem regedit i w Komputer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft stworzyłem 'WindowsInkWorkspace' i w nim 'AllowWindowsInkWorkspace' włączony na 1. 2. Funckja a'la Snipping Tool Klikając PPM na pulpicie w Narzedziach jest 'Zrzut Ekranu', ale to nie to samo. Na pasku zadań po prawej stronie pamiętam był odnośnik do opcji przechwytywania i wycinania obrazu ekranu, było to bardzo wygodne i szybkie, bez potrzeby przełączanie okien cyz pokazywania pulpitu- jeden klik na odnośniku.Jest opcja przywrócenia tego? Może czegoś nie wiem i ten oficjalny Snipping Tool zastąpił tamta opcję/została ona usunieta przez Microsoft (choć mój poprzedni build W10 też był 21H2) ----------- 3 . rozwiązane w czasie pisania tekstu, zostawiam jak ktoś będzie miał podobny problem : Historia schowka nie działała (nie wiem po co wyłączać, raczej dużo zasobów to nie zabiera?) W Ustawienia->System->Schowek jest żółte info *Niektóre z tych ustawień są ukryte luz zarządza nimi Twoja organizacja I poniżej 'Historia Schowka' jest była szara i nieaktywna. W Winaero Tweaker włączyłem 'Add Clipboard History to Desktop context menu' i kliknąłem na 'Enable Cliboard History', ale Win+V nadal nie działał. Problem rozwiązany przy pomocy edycji rejestru według instrukcji: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 4. również rozwiązane i nie do końca związane z tym modem W10 tylko hibernacją i tweakerem, ale jako komuś brakuje dźwięku startupu Windy, to metoda edycji rejestru z linka powoduje że w Dźwiękach ta opcja nie jest już nieaktywna: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi