FILAGOL Opublikowano 14 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2024 (edytowane) EuroLinux Info: EuroLinux to dystrybucja linuxa rozpowszechniana na licencji Open Source. Stworzona w oparciu o kod źródłowy Red hat Enterprise Linux i dzięki temu zapewnia zgodność z takimi dystrybucjami jak Oracle Linux, RHEL, Scientific Linux czy CentOS. EuroLoinux doskonale sprawdzi się nie tylko jako dystrybucja dla serwerów, ale i również jako system operacyjny na komputerach stacjonarnych. EuroLinux jest produktem stabilnym, wiarygodnym, sprawdzonym – w pełni profesjonalnym. System operacyjny EuroLinux sprawdzi się wszędzie tam, gdzie wymagane są kompletne rozwiązania klasy Enterprise, aczkolwiek głównymi odbiorcami produktu są: firmy działające w sektorze IT, przemysł telekomunikacyjny, instytucje publiczne, sektor finansowy oraz przedsiębiorstwa użyteczności publicznej. EuroLinux zyskał przełomową możliwość samodzielnego budowania (kompilowania) systemu operacyjnego z plików źródłowych w infrastrukturze użytkownika. To najwyższy możliwy poziom dostarczania systemu, ponieważ gwarantuje maksymalny poziom bezpieczeństwa i zaufania. Umożliwia także stworzenie własnej wersji Linuksa. Pobieranie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pozdrawiam Edytowane 14 Czerwca 2024 przez FILAGOL Literówka w tytule JanKo66 i G77 lubią to Cytuj
dzikiws Opublikowano 14 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2024 Witam - jeśli już podajesz coś do wiadomości to napisz - koszt tego linux-a to 349 euro - czytaj dokładnie bo takiego wydania to nikt do domu nie kupi. Strona [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
TheStraight Opublikowano 14 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2024 9 minut temu, dzikiws napisał(a): Witam - jeśli już podajesz coś do wiadomości to napisz - koszt tego linux-a to 349 euro - czytaj dokładnie bo takiego wydania to nikt do domu nie kupi. Strona [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sorry za wyrażenie ale co ty pi****lisz Możesz nam pokazać gdzie na stronie distrowatch masz coś o cenie bo przeglądając to jak i stronę producenta wszędzie widzę darmową opcję pobrania jedynie z płatnym wsparciem co jest jak najbardziej zrozumiałe. Zresztą to nie jest system dla kowalskiego tylko coś co wdrażasz w firmie żeby mieć nad tym kontrolę patrząc na dostępność webowego interfejsu ala IDRAC. FILAGOL lubi to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 14 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2024 Hej @dzikiws EuroLinux jest DARMOWY jak Chcesz być precyzyjny to proszę Opieraj się na OFICJALNEJ stronie projektu a nie jakimś forum INFO z OFICJALNEJ strony: "EuroLinux udostępniamy za darmo na 2 nośnikach instalacyjnych ISO: AppStream oraz Minimal." lub: "ostępując zgodnie z ideą open source, udostępniamy nasz system społeczności oraz do użytku komercyjnego bez opłat w formie ISO, obrazów dla VMware, Docker, OpenStack, Vagrant oraz na platformach chmurowych AWS, AZURE, Google Cloud Platform i Alibaba Cloud. Możesz pobrać i używać pełnej wersji oprogramowania, objętej regularnymi aktualizacjami, w tym łatkami bezpieczeństwa, poprawkami błędów oraz nowymi funkcjami." Więc nie wiem gdzie popełniłem błąd ? jeżeli go popełniłem to proszę Wskaż mi gdzie ? @TheStraight ma rację Pozdrawiam Cytuj
Ryzenek Opublikowano 14 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2024 Jednak ja przetestuje ten eurolinux na Vmware FILAGOL lubi to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 14 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2024 Siema @Ryzenek ja zainstalowałem pełną wersję na laptopie do testowania wszelakich modów Windows i EuroLinux działa płynnie Pozdrawiam Ryzenek lubi to Cytuj
Ryzenek Opublikowano 14 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2024 Znalazłem takie same środowisko podobne jak [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] instalacja niczym się nie rózni od eurolinuxa tylko że obraz pliku jest większy minimalnie ale właśnie sprawdzam oby dwie wersje. FILAGOL i G77 lubią to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi