Jump to content

Jak włączyć tryb awaryjny w Windows 11. [ Przypadkowe usunięcie sterowników ]

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie, posiadam zainstalowany system z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nie przebierając w słowach powiem wprost....

Przez przypadek, znajoma odinstalowała mi sterownik/i nie wiem, które lecz wiem natomiast,

że po włączeniu windowsa, nie działa myszka i klawiatura więc, nie mogę zdalnie włączyć trybu awaryjnego ;x

Nie chce formatować pc mimo, że zrobiłem już backupa, to format jest ostatecznością.\

z góry dziękuję za pomoc.

Posted

Jakby ci odinstalowała tylko sterowniki, to po ponownym włączeniu systemu by się one same przywróciły, Dwie rady:

1 - nie pozwalać babie, szczególnie obcej, grzebać w systemie

2 - robi się regularnie backup całego systemu (najlepiej partycji systemowej) i ma się wtedy wywalone na takie akcje :E

Posted

Przy bootowaniu systemu wyłącz system klawiszem Power, i tak następnym razem system sam się włączy w tryb awaryjny. Nie piszesz co to za komp, jak masz gniazdo PS2 to włącz mysz, oczywiście jak masz takie coś.

Posted
21 godzin temu, stens napisał(a):

Przy bootowaniu systemu wyłącz system klawiszem Power, i tak następnym razem system sam się włączy w tryb awaryjny. Nie piszesz co to za komp, jak masz gniazdo PS2 to włącz mysz, oczywiście jak masz takie coś.

właśnie tryb aw. przy wielekrotnym resetowaniu nie odpala, system to win11 gniazda ps2 już się nie używa o.O

Posted

Piękne te nowe systemy, żeby odpalić tryb awaryjny to trzeba studia skończyć, a komu przeszkadzało wciskanie F8 podczas bootowania? A no tak, bez tego bajeru 0,5sek szybciej się system uruchomi, to najważniejsze :22

Posted
23 minuty temu, Widzior napisał(a):

Piękne te nowe systemy, żeby odpalić tryb awaryjny to trzeba studia skończyć, a komu przeszkadzało wciskanie F8 podczas bootowania? A no tak, bez tego bajeru 0,5sek szybciej się system uruchomi, to najważniejsze :22

Sęk w tym, że pod f8 nie odpala, a pod shift+f8 wybór bootowania bez trybu aw.

Po kilkudziesięciu próbach, odpaliło mi takie okno.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
1 godzinę temu, Yuuki napisał(a):

Sęk w tym, że pod f8 nie odpala

Ale ja to wiem, dlatego mam z tego polew. Pamiętam jak wyszedł Win10, to niektórzy dodawali sobie tryb awaryjny do BCD jako drugi system, i podczas bootowania mieli tabelkę z wyborem systemu.

Posted
2 godziny temu, Yuuki napisał(a):

Sęk w tym, że pod f8 nie odpala

Spróbuj wystartować z instalką, uruchomić CMD i wklepać komendę "bcdedit /set {current} bootmenupolicy legacy " jak przyjmie to będziesz miał tryb awaryjny pod F8. 

Posted
W dniu 23.03.2024 o 17:50, Yuuki napisał(a):

Sęk w tym, że pod f8 nie odpala, a pod shift+f8 wybór bootowania bez trybu aw.

Piszesz, że nie działa klawiatura a naciskasz F8?

Coś tu się nie klei. Jeżeli klawiatura mimo wszystko działa, to najprościej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] masz wszystkie sposoby uruchomienia tego trybu.

Hells Angels likes this