koko123 Posted February 15, 2024 Report Posted February 15, 2024 Witam czy można gdzieś w biosie ustawić dłuższe np minutowe pokazanie wyników skanu z chkdsk .Przeskanowałem funkcją chkdsk / r w celu zobaczenia ile kb jest bad sektorów ,tak szybko pojawił się i znikł komunikat że nie zdążyłem nic zapisać. Quote
fat64 Posted February 16, 2024 Report Posted February 16, 2024 Ściema. W BIOS'ie tego nie ustawisz. Jeśli szukasz "bab block'ów", spróbuj użyc HD Tune > [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Jeśli chcesz zobaczyć co się dzieje podczas skanowania gdy system startuje (chkdsk /r ), użyj > Podglądu zdarzeń (eventvwr.msc) | główne menu Windows Pozdro. Quote
BartAcid Posted February 17, 2024 Report Posted February 17, 2024 odpal sprawdzanie uprzednio otwierając okno konsoli to ci nie zniknie, a nie z paska uruchom w windows. Aż takie trudne to. Quote
koko123 Posted February 25, 2024 Author Report Posted February 25, 2024 Podaję HD Tune i dyski natomiast z płyty instalacyjnej W 7 mam taki wynik. W dniu 17.02.2024 o 17:51, BartAcid napisał(a): odpal sprawdzanie uprzednio otwierając okno konsoli to ci nie zniknie, a nie z paska uruchom w windows. Aż takie trudne to. tylko podaj dokładnie gdzie konsolę szukać . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Widzior Posted February 25, 2024 Report Posted February 25, 2024 No i masz zdrowe dyski, po co szukasz na siłę badów, jak ich nie ma? Quote
BartAcid Posted February 26, 2024 Report Posted February 26, 2024 Konsola cmd to inaczej wiersz poleceń. Wciskasz win i piszesz cmd i masz w wynikach. Możesz też win+R i tam wpisać CMD ale aby mieć z uprawnieniami admina trzeba wciskać ctrl + enter. Ale twoje pytanie o konsole mnie rozwaliło. Nie umiesz google używać dla najprostszych czynności? Quote
koko123 Posted February 26, 2024 Author Report Posted February 26, 2024 Wiersz poleceń znam bo albo Command Prompt albo cmd .exe a skanowanie było po komendzie chkdsk / r którego nie zdążyłem przepisać . Przez skromność albo wstyd cicho siedzę nad swoim wiekiem . Quote
Recommended Posts