manfredi Posted November 19 Report Share Posted November 19 Windows 7 AiO x64 PL uaktualniony 20. listopada 2023 czyli polska wersja Windows 7 amd64, z SP1, poprawkami z 12 lat i oczywistymi udogodnieniami. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zainstalowane wszystkie aktualizacje, prócz telemetrycznych i innych utrapień. Dodatki: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie instalowałem żadnych dodatkowych sterowników. Nie sprawdzałem jak działa poza wirtualną maszyną. [==========================100.0%==========================] Do pobierania polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], bardzo ułatwia życie przy pobieraniu z niekoniecznie najlepszych źródeł (w sensie captch, reklam, prędkości etc... nie zawartości). Link do podstrony "czystych" instalatorów [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], bezpośredni [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wersja Javy nie ma większego znaczenia JDownloader nie zawiera żadnego malware czy wirusów, to otwarto-źródłowe oprogramowanie, jedynie instalator z głównej strony jest bardzo nachalny z "promocjami". JanKo66, djrys, FILAGOL and 2 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba555 Posted November 21 Report Share Posted November 21 Trzecia wersja i tak samo idealna. Polecam super System. manfredi likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deszczu Posted November 26 Report Share Posted November 26 Tylko GPT? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manfredi Posted November 26 Author Report Share Posted November 26 1 godzinę temu, Deszczu napisał(a): Tylko GPT? W wirtualnej maszynie uruchamia się bez UEFI. Nie chce mi się sprawdzać jaką tworzy tablicę partycji, ale o ile mi wiadomo BIOS uruchomi tylko z MBR, więc nie może być zawsze GPT. Szkielet instalatora wziąłem z Windows Server 2016, ale to również nie powinno nic zmieniać. Jak dokładnie wygląda problem? Na pewno uruchamiasz instalację z biosu? Spróbuj może usunąć plik bootmgr.efi z głównego katalogu obrazu, żeby na pewno nie uruchomił się instalator uefi. Jeśli tworzysz rozruchowy pendrive to upewnij się, że podstawowa partycja jest na tablicy MBR i w systemie plików NTFS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba555 Posted November 26 Report Share Posted November 26 2 godziny temu, Deszczu napisał(a): Tylko GPT? Zadajesz dziwne pytanie,przecież GPT lub MBR wybierasz sam, podczas nagrywania na paluszka Systemu, od kiedy masz komputer. manfredi likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deszczu Posted November 27 Report Share Posted November 27 Tworzył mi się ciągle krzycząc, że musi być na GPT ale w końcu się udało i działa na starym komputerze. Nie wiem czemu tak się stało ale teraz jest dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emes94 Posted November 30 Report Share Posted November 30 Próbuję zainstalować i przy bootowaniu pojawia mi się coś takiego. Ktoś wie co mam zrobić aby przejść dalej? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted November 30 Report Share Posted November 30 12 minut temu, emes94 napisał(a): Próbuję zainstalować i przy bootowaniu pojawia mi się coś takiego. Ktoś wie co mam zrobić aby przejść dalej? Piszesz w temacie o Windows 7. Wrzucając screen z Windows ME... Kuba555 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emes94 Posted November 30 Report Share Posted November 30 4 minuty temu, razor1995 napisał(a): Piszesz w temacie o Windows 7. Wrzucając screen z Windows ME... Wrzuciłem na USB system z tego tematu i dlatego tutaj piszę. Próbuję odświeżyć laptopa mojej mamy i po wymianie HDD na SSD wyświetla mi się właśnie coś takiego... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba555 Posted November 30 Report Share Posted November 30 10 minut temu, emes94 napisał(a): Wrzuciłem na USB system z tego tematu i dlatego tutaj piszę. Próbuję odświeżyć laptopa mojej mamy i po wymianie HDD na SSD wyświetla mi się właśnie coś takiego... Sprawdź jaki masz System na USB i jaki instalujesz, z Twojego obrazka wynika, że instalujesz Windows Milenium. Instalacja Windowsa 7 wygląda całkiem inaczej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted November 30 Report Share Posted November 30 Wykonaj pendrive zgodnie z tym: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Schemat: MBR i BIOS Potem standardowo F12 i uruchom instalator z pendrive. Jaki system miałeś poprzednio na dysku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manfredi Posted November 30 Author Report Share Posted November 30 32 minuty temu, emes94 napisał(a): Wrzuciłem na USB system z tego tematu i dlatego tutaj piszę. Próbuję odświeżyć laptopa mojej mamy i po wymianie HDD na SSD wyświetla mi się właśnie coś takiego... Na zdjęciu widać linię komend Windows 9x. Nie uruchomiłeś komputera z mojego obrazu. Pytanie - czy procesor obsługuje 64 bity? Przypominam także, że u mnie jest autounattend.xml, konfiguracja instalacji nienadzorowanej - i instalator bez pytania przyjmuje polski układ klawiatury. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emes94 Posted November 30 Report Share Posted November 30 Jeszcze raz stworzyłem obraz na innym pendrive i udało się. Dzięki za wszystkie odpowiedzi! manfredi and razor1995 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19mario62 Posted Thursday at 04:49 PM Report Share Posted Thursday at 04:49 PM a mi nie chce sie polaczyc z internetem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba555 Posted Thursday at 05:15 PM Report Share Posted Thursday at 05:15 PM 25 minut temu, 19mario62 napisał(a): a mi nie chce sie polaczyc z internetem Musisz zainstalować sterowniki do karty sieciowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19mario62 Posted Thursday at 05:43 PM Report Share Posted Thursday at 05:43 PM 27 minut temu, Kuba555 napisał(a): Musisz zainstalować sterowniki do karty sieciowej. wiem ,musze pokombinowac bo 2 juz sciagalem i nie dziala , musze kontretnie ogarnac ktore Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deszczu Posted 11 hours ago Report Share Posted 11 hours ago Brakuje mi tylko przywracania systemu (na wszelki wypadek). Która/które usługi za to odpowiadają, żebym mógł tylko te włączyć spośród brakujących (wyłączonych)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts