Jump to content

Windows 7 AiO x64 PL uaktualniony 20. listopada 2023

manfredi

Recommended Posts

Windows 7 AiO x64 PL uaktualniony 20. listopada 2023

czyli polska wersja Windows 7 amd64, z SP1, poprawkami z 12 lat i oczywistymi udogodnieniami.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Zainstalowane wszystkie aktualizacje, prócz telemetrycznych i innych utrapień. 

Dodatki:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nie instalowałem żadnych dodatkowych sterowników.

Nie sprawdzałem jak działa poza wirtualną maszyną.

[==========================100.0%==========================]

Do pobierania polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], bardzo ułatwia życie przy pobieraniu z niekoniecznie najlepszych źródeł (w sensie captch, reklam, prędkości etc... nie zawartości).

Link do podstrony "czystych" instalatorów [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], bezpośredni [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wersja Javy nie ma większego znaczenia

JDownloader nie zawiera żadnego malware czy wirusów, to otwarto-źródłowe oprogramowanie, jedynie instalator z głównej strony jest bardzo nachalny z "promocjami". 

JanKo66, djrys, FILAGOL and 2 others like this

1 godzinę temu, Deszczu napisał(a):

Tylko GPT?

W wirtualnej maszynie uruchamia się bez UEFI. Nie chce mi się sprawdzać jaką tworzy tablicę partycji, ale o ile mi wiadomo BIOS uruchomi tylko z MBR, więc nie może być zawsze GPT.

Szkielet instalatora wziąłem z Windows Server 2016, ale to również nie powinno nic zmieniać. Jak dokładnie wygląda problem? Na pewno uruchamiasz instalację z biosu? Spróbuj może usunąć plik bootmgr.efi z głównego katalogu obrazu, żeby na pewno nie uruchomił się instalator uefi.

Jeśli tworzysz rozruchowy pendrive to upewnij się, że podstawowa partycja jest na tablicy MBR i w systemie plików NTFS.

4 minuty temu, razor1995 napisał(a):

Piszesz w temacie o Windows 7.

Wrzucając screen z Windows ME...

Wrzuciłem na USB system z tego tematu i dlatego tutaj piszę. Próbuję odświeżyć laptopa mojej mamy i po wymianie HDD na SSD wyświetla mi się właśnie coś takiego...

10 minut temu, emes94 napisał(a):

Wrzuciłem na USB system z tego tematu i dlatego tutaj piszę. Próbuję odświeżyć laptopa mojej mamy i po wymianie HDD na SSD wyświetla mi się właśnie coś takiego...

Sprawdź jaki masz System na USB i jaki instalujesz, z Twojego obrazka wynika, że instalujesz Windows Milenium. Instalacja Windowsa 7 wygląda całkiem inaczej.

32 minuty temu, emes94 napisał(a):

Na zdjęciu widać linię komend Windows 9x. Nie uruchomiłeś komputera z mojego obrazu. Pytanie - czy procesor obsługuje 64 bity? 

Przypominam także, że u mnie jest autounattend.xml, konfiguracja instalacji nienadzorowanej - i instalator bez pytania przyjmuje polski układ klawiatury.