Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, 

chcię się w końcu przesiąść z 7 na Windows 10.  Sprzęt to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].

Dysk wymieniony na 1TB SSD, do tego 8GB RAM. Zastosowanie komputera to:

-surfowanie po internecie

-VOD, odtwarzanie plików video w 1080p

-zwykłe biurowe tematy

Nie gram w gry, nie obciążam też komputera zaawansowaną obróbką plików video. 

Która modyfikacja Win10 najlepiej spasuje się z tym sprzętem? Będę wdzięczny za doradzenie. :)

Opublikowano

kiedyś testowałem win10 na core 2 duo, 4GB, ati hd 3430.... i powiem że filmy, net, słabsze gry śmigały... ale z uwagi na brak sterów do karty graf. powrócił z powrotem win 7... zresztą jak Ty tylko internet, filmy i jakieś biurowe bzdury to ja bym został puki co na win 7, atrakcyjny, lekki i prosty..... ewentualnie jak bardzo by mi ten system przeszkadzał to 8...  albo jakaś modyfikacja win 10 - po testuj jak koledzy napisali, jak wspomniałem ruszyłem ten system na powyższych parametrach (laptop) i problemu nie było, tylko że to była któraś z pierwszych wersji win 10....

Opublikowano

Jako 10letni posiadacz laptopa początkowo na i3 3110m, później i5 3210m, obecnie i7 3610qm stwierdzam że na te procesory ( 3 gen) nie ma, nie było i nie będzie nic lepszego niż Windows 8.1, przez te lata przetestowałem na tym lapku dziesiątki modów/systemów i nie dam sobie wmówić że coś działa lepiej niż 8.1

brygada69 lubi to
Opublikowano
2 godziny temu, VACek napisał(a):

Jako 10letni posiadacz laptopa początkowo na i3 3110m, później i5 3210m, obecnie i7 3610qm stwierdzam że na te procesory ( 3 gen) nie ma, nie było i nie będzie nic lepszego niż Windows 8.1, przez te lata przetestowałem na tym lapku dziesiątki modów/systemów i nie dam sobie wmówić że coś działa lepiej niż 8.1

Od kilku lat mam thinkpada t530 jako zapasowy laptop, początkowo miałem na nim ubuntu, który działał świetnie jednak wolałem zostać przy windowsie. Po kilku miesiącach z win 8.1 postanowiłem przesiąść się na win 10 w wersji ltsc, mówiąc najzupełniej szczerze nie zauważyłem żadnej różnicy w płynności działania. 

Opublikowano
5 minut temu, TomOlej napisał(a):

win 10 w wersji ltsc

Bo LTSC to jedyny dobry windows 10 :E I polecam ten system od Mr.T, wersja czysta albo modowana, której on sam używa.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Wacuś a potem po paru latach z 8.1 włączasz swe zabawki a tam firma za wielkiej wody sama sobie robi 10 a ty masz zgryz bo red alert nie działa normalnie bez dodatkowych  ustawień,a na poważnie to win 11 też do 1 giga zejdzie ale ustawień po kolei 2 dni i zobaczysz EDGE bez belki a za to z napisem system zarządzany przez twoja organizację:)))) tak sobie pogrywają żartownisie  firmy M na lapku brata G 50..

Opublikowano
11 minut temu, bimbersco napisał(a):

Wacuś a potem po paru latach z 8.1 włączasz swe zabawki a tam firma za wielkiej wody sama sobie robi 10 a ty masz zgryz bo red alert nie działa normalnie bez dodatkowych  ustawień,a na poważnie to win 11 też do 1 giga zejdzie ale ustawień po kolei 2 dni i zobaczysz EDGE bez belki a za to z napisem system zarządzany przez twoja organizację:)))) tak sobie pogrywają żartownisie  firmy M na lapku brata G 50..

Na starym sprzęcie nie mam problemów póki co z 8.1, zaś na nowym nie mam problemów z win11, w odwrotnej konfiguracji problemy już są :) 

G77 lubi to