xech Posted September 21, 2023 Report Posted September 21, 2023 Witam wszystkich Mam problem z zainstalowaniem win10 na płycie głownej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] po przejściu paru , po wpisaniu klucza itp dochodzi windows do momentu gdzie wyskakuje infomacja ze nie ma polaczenia z internemt ( wifi antenty i kabel od routera jest podpięty do płyty ) miał ktoś podobny problem ? Quote
Ryzenek Posted September 21, 2023 Report Posted September 21, 2023 A może próbuj włożyć pena z usb na WIFI albo dokupić sobie adapter z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ja używam tego adaptera [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] podczas instalacji windowsa bo innaczej mi nie widzi żadna karta sieciowa fizycznie. Potem aktualizacja sterowników i działa. Quote
ampa Posted September 22, 2023 Report Posted September 22, 2023 Ta płyta ma problemy z netem, potrafi zanikać. Miałem ją jeden dzień bo nawet nie odpaliła a o takim problemie dowiedziałem się później z opinii. Chyba trzeba zapodać stery z pena podczas instalacji, musisz poszukać. Quote
kp1971 Posted September 22, 2023 Report Posted September 22, 2023 Najnowsze sterowniki do sieciówek (Win 10 i 11): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zaktualizuj Bios płyty głównej do najnowszej wersji. Quote
TomOlej Posted September 22, 2023 Report Posted September 22, 2023 zainstaluj windowsa bez podawania klucza i przejdź instalację z kontem lokalnym, później dograj sterowniki od karty wifi, a wtedy przełączysz się na konto outlook. Jak mimo tego dalej nie będziesz mógł przeskoczyć braku internetu, wtedy możesz użyć baypassa, podczas instalacji wciskało się shift +f10, potem w wierszu poleceń wpisz OOBE\BYPASSNRO. Wtedy instalator powinien się zresetować z opcją wyboru - "nie mam internetu" BartAcid likes this Quote
Widzior Posted September 22, 2023 Report Posted September 22, 2023 Kretyński nowy windows nie zainstaluje się bez dostępu do internetu, a sterowników nie ma do najnowszych płyt Dramat. Wyłącz sobie to wymaganie internetu w swoim ISO albo ściągnij już gotowego moda. Quote
xech Posted September 22, 2023 Author Report Posted September 22, 2023 11 godzin temu, kp1971 napisał(a): Najnowsze sterowniki do sieciówek (Win 10 i 11): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zaktualizuj Bios płyty głównej do najnowszej wersji. Zrobiłem aktualizację biosu nadal ten sam problem jest Quote
xech Posted September 22, 2023 Author Report Posted September 22, 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ten trik mi pomógł Dziekije wszystkimi Ryzenek likes this Quote
Ryzenek Posted September 23, 2023 Report Posted September 23, 2023 12 godzin temu, xech napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ten trik mi pomógł Dziekije wszystkimi Dziwny trik ale pierwszy raz to widze ale na pewno się przyda innym taki tutorial. Ja też mam problem ale innym sposobem używam z adapterem wifi. Quote
Recommended Posts