lvserwis Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2023 Po użyciu skryptów do usuwania telemetrii etc. mam jeden tylko problem nie działa mi mikrofon, który działał przed użyciem skryptów. Wiecie może jaka jest tego przyczyna próbowałem wszystko odznaczać jeśli to dot. mikrofonu. Oryginalny Windows 10 instalowany wraz z usunięciem telemetrii itp. z reguły używałem tryby rekomendowane a nie takie gdzie trzeba się znać dokładnie. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2023 Odinstaluj sterowniki dźwięku i mikrofon zadziała. Typowa wada Win 10 vs sterowniki dźwięku. Działa tylko na tych wbudowanych. Dopiero w nowych sprzętach rozwiązali ten problem. Cytuj
lvserwis Opublikowano 31 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2023 Odinstalowałem zrobiłem uruchom ponownie niestety nie działa, sterowniki oczywiście automatycznie instalują się ponownie. Dodam, że używam dedykowanego oprogramowania słuchawki to SPC Gear Viro Plus. Używam też głośników od Creative. Dodaje też zdjęcie z Windowsa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
razor1995 Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2023 28 minut temu, lvserwis napisał(a): Po użyciu skryptów do usuwania telemetrii etc. mam jeden tylko problem nie działa mi mikrofon, który działał przed użyciem skryptów. Jeśli utworzyłeś punkt przywracania - skorzystaj z niego. Jeśli nie - reinstalacja systemu albo cofanie zmian w skryptach, jeśli mają taką opcję. Jeśli to skrypty z forum, pisz do autorów w tematach, my nie wiemy czego użyłeś lvserwis lubi to Cytuj
Nieobecny Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2023 ... lvserwis lubi to Cytuj
lvserwis Opublikowano 31 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2023 Rozumiem, kurczę właśnie nie wiem który skrypt ma problem że mi to blokuje. Problem jest tylko z mikrofonem i z tego co pamiętam dostępem do kamerki i tylko to dolega no i może coś takiego jeszcze mi za prawie każdym razem się wyświetla po ponownym uruchomieniu (widoczne na dołączonym zdjęciu). @wiktorynek Niestety zrobiłem jak mówisz nie działa. Czy nie można dokonać zmian z poziomu rejestru aby włączyć mikrofon? Chyba będę musiał przetestować te skrypty które mam na stanie i znaleźć ten który blokuje mi dostęp do mikrofonu innego chyba sposobu nie ma.. reszta działa idealnie.. system chodzi stabilnie i szybko no ale jedynie te wyjątki. Co do skryptów używałem: RemoveSPY_AIOv24_test_v3 , BlackBird, DWS Final, PrivateZilla, WPD, SpyBotBeacon i WindowsSpyBlocker znacie może jakieś jeszcze ciekawe? Próbowałem użyć w cmd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2023 Otwórz skrypt i znajdź wpis blokujący mikrofon. Wystarczy zmienić jego wartość, zastosować skrypt po poprawkach i po restarcie mikrofon będzie działać. 9 minut temu, lvserwis napisał(a): @wiktorynek Niestety zrobiłem jak mówisz nie działa. To jest porada tylko dla w pełni działającego systemu. Opiera się na założeniu, że problemem jest sterownik dźwięku. Sprawdza się na ogół na nieco starszych sprzętach - powiedzmy do 7 gen Intela. lvserwis lubi to Cytuj
G77 Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2023 na acer nitro 5 mialem to samo po skrypcie m4s v24 (opcja nr 5) na w 10 x64 , ale wystarczylo wlaczyc mikrofon i dziala ok xD nie wywalilo mi nic z rejestru Cytuj
lvserwis Opublikowano 31 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2023 9 minut temu, G77 napisał(a): na acer nitro 5 mialem to samo po skrypcie m4s v24 (opcja nr 5) na w 10 x64 , ale wystarczylo wlaczyc mikrofon i dziala ok xD nie wywalilo mi nic z rejestru Sprawdzam właśnie co jest nie tak. Dam znać jak sprawdzę. A polecasz/polecacie inne skrypty których może nie znam od tych wyżej wymienionych? "Co do skryptów używałem: RemoveSPY_AIOv24_test_v3 , BlackBird, DWS Final, PrivateZilla, WPD, SpyBotBeacon i WindowsSpyBlocker znacie może jakieś jeszcze ciekawe? " Cytuj
Nieobecny Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2023 1 minutę temu, lvserwis napisał(a): RemoveSPY_AIOv24_test_v3 , BlackBird, DWS Final, PrivateZilla, WPD, SpyBotBeacon i WindowsSpyBlocker znacie może jakieś jeszcze ciekawe? " Nie chce sie wtrącać, ale czy to nie jest przesada? Wystarczy wyłączyć kilka usług, wyłączyć kilka ustawień zapory, kilka ustawień systemu, coś zbędnego odinstalować i ewentualnie użyć prostego programu O&O ShutUp10. Nic więcej nie potrzeba. Wszystko łatwo odwracalne, nie niszczące systemu. lvserwis i sabrex11 lubią to Cytuj
G77 Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2023 6 minut temu, lvserwis napisał(a): Sprawdzam właśnie co jest nie tak. Dam znać jak sprawdzę. A polecasz/polecacie inne skrypty których może nie znam od tych wyżej wymienionych? "Co do skryptów używałem: RemoveSPY_AIOv24_test_v3 , BlackBird, DWS Final, PrivateZilla, WPD, SpyBotBeacon i WindowsSpyBlocker znacie może jakieś jeszcze ciekawe? " wiesz juz kilkadziesiat wiosen mam na karku i nie jeden windows za mna przerobiony i wiem jakie uslugi moge zrobic na OFF a jakie na reczny dac itd , do tego skrypt m4s i jest gitara, wiecej nie ma co bo co za duzo to nie zdrowo nawet dla windowsa lvserwis lubi to Cytuj
lvserwis Opublikowano 31 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2023 Spoko, dzięki. Będę pamiętać o tych poradach na przyszłość. Myślę, że temat można zamknąć G77 lubi to Cytuj
G77 Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2023 spoko , a wiesz ja sie na wszystkim nie znam , ale wszystko praktycznie idzie znalezc w necie , jakie wylaczyc uslugi w danym windowsie itd itp , nalezy tylko dobrze zadac pytanie wujkowi google lvserwis lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi