Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ważne dla wszystkich wariantów, okna nie mogą być zamknięte, dopóki wszystko nie będzie gotowe.

Na ścieżce nie może być spacji. W przeciwnym razie nie zadziała.

Jeśli to nie działa, może to być spowodowane tym, że obecny VC ++ nie jest zainstalowany. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

JanKo6 and seba007 like this
Posted

OK.

Na deskmoder - to jest to samo co podał Razor  - z MDL - i ten sam autor - i te same uwagi - tylko po polsku. 😀

Wygląda że to wersja - chyba końcowa.  Na razie - chyba nie będzie tak dynamicznie -zmieniana?

Obserwowałem ten temat na MDL - ale nie wstawiałem - nic - bo wszystko się tam bardzo szybko rozwijało - i zmieniało czasami co kilkanaście minut.

Teraz wygląda że to już dobrze działa.

Ryzenek and FILAGOL like this
Posted

I tak jeszcze trochę info - okno  uupdump-get-fileinfo+packs.cmd - można zamknąć - pisze na dole okna.

Okna przeglądarki - nie.

Folder z rozpakowanym plikiem - z linku - warto zostawić bo - 

Ten - uupdump-get-fileinfo+packs.cmd  - wystarczy uruchomić tylko raz - w zakresie dat wydań tych kompilacji - do następnych pobrań - innych kompilacji już nie trzeba.

Chyba że wyjdą następne kompilacje - updaty - i chcecie je pobrać - wtedy trzeba jeszcze raz uruchomić.

I TAKA RADA - ci co nie mają konta  na MDL - nie mogą obserwować tego tematu - a tu - na Winclub - może nie zawsze będą najnowsze wiadomości w tym temacie.

Otworzyć link - podany w tym temacie  - i sprawdzić datę ostatniej wstawki - są dwie  - zależy komu o co chodzi.

Jeśli wasza pobrana wersja ma starszą datę  - pobrać nową.

Jak już pisałem - to się dosyć dynamicznie zmienia.

FILAGOL likes this
Posted
15 minut temu, konzi napisał(a):

Prawie już jest wszystko co potrzeba ale nadal nigdzie nie ma 19042.2364 i 19043.2364 a na oryginale już były, w każdej nowej znanej możliwości jest tylko 19042.2311 i 19043.2311. Mam nadzieję że nie będzie obsługi tylko najnowszych wersji systemów a starsze chodź nadal wspierane zostaną porzucone.

Kiepsko szukasz ?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

JanKo66 likes this
Posted

strona:

ponownie nie działa

od pewnego czasu nie wprowadzano aktualizacji (Windows 11 kompilacja 2416 aktualne wydanie)  Windows 10 kompilacja 3448 (także aktualne wydanie) dostępne na stronie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

ciekawe co się stało tym razem

Posted

Ja skorzystałem z tego skryptu który jest pod podanym linkiem .

Wygenerował się plik ISO o dość długiej nazwie  , który waży 6,32 GB

Plik iso ze strony m$ ma 5,02 GB

Co dodatkowo zaawiera wygenerowany plik iso ?

Czy podczas instalacji z tego  pliku trzeba podać klucze te same co dotychczas używane ?

Posted
50 minut temu, Biblioteka napisał(a):

Jeśli pobieramy obraz z UUp dump to lepiej na partycję systemową C czy na inną

Bez znaczenia, zależy od miejsca.:)

Po pobraniu zawsze możesz sobie przenieść na inny Dysk.

Tutaj jak by ktoś chciał skosztować 23

FILAGOL and zdzisiek24 like this
Posted

@Bibliotekacieszę się ze uppdump wróciło 😺

na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

jest nowsza kompilacja Windows 11 (2416) niż na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

kompilacja (2283) niestety nie wszystko jeszcze jest ok z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

może poprawią 🙂

LAGUNA, Biblioteka and Ryzenek like this
Posted
50 minut temu, Biblioteka napisał(a):

Ale wersja 2416 dotyczy Windows 11 21H2 22000.2416 a 2283 to Windows 11 22H2 22621.2283.

Faktycznie !! no pięknie !! pobrałęm nie te kompilację co trzeba no geniusz ze mnie !! brak słów

Dziękuję @Biblioteka za wyjaśnienie jestem zły na siebie 🤬

Ryzenek and Biblioteka like this
Posted

Org. uppdump nie wróciło - to - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - jest chińskie lustro 😀 ( niektórzy twierdzą że nie jest na 100% wiarygodne)

Teraz  najbardziej "wiarygodny" jest lokalny serwer zrzutu UUP - 

Lokalny serwer zrzutowy UUP obsługiwany przez serwer PHP i Apache HTTP
Linki do pobrania: Mega | MediaFire | Pixeldrain

Prosty przewodnik, jak z niego korzystać:

Lokalny serwer zrzutów UUP obsługiwany przez serwer PHP i Apache HTTP

Linki do pobrania:
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zHAzrL4G

Zależności dla systemu operacyjnego Windows:

Prosty film przedstawiający korzystanie z lokalnego Strona internetowa zrzutu UUP:
Kod:

Jak uzyskać najnowsze kompilacje:
1. Pobierz i wyodrębnij serwer lokalny: „uupdump-x64.7z” dla 64-bitowego systemu operacyjnego Windows; „uupdump-x86.7z” dla 32-bitowego systemu operacyjnego Windows.
2. Uruchom skrypt „uupdump-run-apache.cmd”: uruchomi on lokalny serwer i otworzy stronę zrzutu UUP w domyślnej przeglądarce internetowej.
3. Użyj „Szybkich opcji” na stronie głównej, jeśli chcesz uzyskać dowolną aktualną wersję klienta 22621+.
lub
3.1 Użyj funkcji „+ Nowa kompilacja”, aby uzyskać najnowszą kompilację na dowolnym kanale. Na przykład: spróbuj pobrać kompilację 19045.1 w kanale detalicznym, jeśli chcesz uzyskać najnowszą kompilację systemu Windows 10 22H2.
3.2. Alternatywnie możesz uruchomić skrypt „uupdump-get-fileinfo+packs.cmd”: spróbuje on pobrać najnowsze kompilacje z MSFT w ciągu około 7-10 minut.

1. Pobierz i rozpakuj „uupdump-x64.7z” dla 64-bitowego systemu operacyjnego Windows; „uupdump-x86.7z” dla 32-bitowego systemu operacyjnego Windows.
2. Edytuj plik konfiguracyjny „.\uup-dump\website\config.ini” i włącz opcję „fetch_sync_current_only=true”.
3. Uruchom plik „uupdump-run-apache.cmd” i otwórz lokalną witrynę zrzutów UUP w swojej przeglądarce internetowej.
4. Kliknij przycisk „+ Nowa kompilacja” w lewym górnym rogu i pobierz „nową” kompilację: „x64 / amd64 | Retail | 22000.65 | Pro” --> Dalej.

Obsługa systemów Linux i macOS:
pobierz „uupdump-x64.7z” i pobierz kod źródłowy strony internetowej UUP dump z folderu „./uupdump-x64/uup-dump/website”.
Hostuj tę witrynę na dowolnym serwerze internetowym. Możesz użyć wbudowanego serwera PHP, jeśli nie chcesz używać niczego innego.

Ten sam przewodnik po zrzucie UUP na serwerze znajduje się tutaj- [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Już to było opisywane w tym temacie.😉

LAGUNA and FILAGOL like this
Posted

Drodzy Panowie i Panie tego wątku

stwierdzam iż moje zakręcenie i głupota jest galopująca i bezkresna "magia cyferek" wzięła górę Dziękuję za"naprostowanie" widać u mnie z wiekiem zanika umiejętność czytania ze zrozumieniem i spostrzegawczość też już szwankuje 🤣

tak czy inaczej pobieram prawidłową wersje i kompilację Windows 11

na Was zawsze można liczyć za co bardzo dziękuję i przepraszam za powstałe zamieszanie

Pozdrawiam

LAGUNA likes this
Posted

Ten jakiś chiński działa normalnie jak zwykły. Zmienia się język na polski i jazda. Tylko najnowsze kompilacje wstawiane są tam z opóźnieniem. Kiedyś były tuż po 19 czasu polskiego. Teraz jest różnie, ale też po 19.

seba007 likes this
Posted

Hmm... - więc cyrylica czy chińskie krzaczki - to jest zagwozdka :g:🤣

( ten skrypt pochodzi z forum MDL, tak samo jak uup-dump i jest tam oficjalnie polecany jako zamiennik. Obsługuje go  Paul Mercer
MDL Addicted - poważany członek tego forum - a cyrylica? - może to "rusek" - nie wiem. Nie zmienia to faktu, że jest zaufany. Chyba jest po "jasnej stronie mocy" 🤣)

zdzisiek24 likes this
Posted

Pobrałem teraz z -[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

1. Pobierz i wyodrębnij serwer lokalny: „uupdump-x64.7z” dla 64-bitowego systemu operacyjnego Windows; „uupdump-x86.7z” dla 32-bitowego systemu operacyjnego Windows.
2. Uruchom skrypt „uupdump-run-apache.cmd”: uruchomi on lokalny serwer i otworzy stronę zrzutu UUP w domyślnej przeglądarce internetowej.

Tylko sprawdziłem. Mam chrome i od razu otwarła mi się strona Uup dump. Dalej nie chce mi się sprawdzać. ( i dawać screnów 😉)

Dalej według instrukcji.