MateuszCOMPANY Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2022 Musiałem zmienić partycjonowanie dysku z GPT na MBR w moim Windowsie7 zrobiłem to programem AOMEI Partition Assistant Teraz przy próbie uruchomienia dostaję bład Windows failed to start File: \Windows\system32\winload.efi Status : 0xc0000225 Info: The selected entry could not be loaded because the application is missing or corrupt Cytuj
Widzior Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2022 Ty tak serio czy to już 1 kwietnia? Windows is dead, reinstall. kp1971 i vegeta80 lubią to Cytuj
R95K Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2022 A dlaczego dokonałeś zmiany na zainstalowanym systemie, a nie zrobiłeś tego podczas instalacji Windowsa? Konkretnie przed rozpoczęciem instalacji na dysku twardym. Windows kaput. Cytuj
MateuszCOMPANY Opublikowano 29 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2022 Bo nie można go na GPT w żaden sposób aktywować Operację konwersji zrobiłem tak jak zalecali tu: i koledze Aramis93 system wystartował bez problemów Cytuj
R95K Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2022 58 minut temu, MateuszCOMPANY napisał(a): koledze Aramis93 system wystartował bez problemów A Tobie Windows się wysypał Po za tym wiele razy na forum była poruszana aktywacja Windowsa 7 na GPT, wystarczyło poczytać zanim zacząłeś grzebać. Teraz jedyna opcja to reinstall i przed rozpoczęciem instalacji wejście w CMD i konwersja do MBR, system na pendrive też wypalony w trybie MBR, bios w tryb Legacy, a nie Uefi. Cytuj
rrroberto Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2022 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dziadowsko przetłumaczone, ale w Win10 pomaga. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi