Nerdio Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2022 Modyfikacja Windowsa 11 Pro oparta na buildzie 10.0.22621.675 w wersji 64bitowej. Przystosowana do codziennego użytku na urządzeniach można powiedzieć młodszych niż 14 lat (zalecam minimum i5 1gen, C2Q lub Athlon II X2 + SSD). Modyfikacja idealna dla tych, którzy chcą wspieranego Windowsa i nie chcą aktualizacji, których nie można przez ustawienia całkowicie wyłączyć. Wycięte rzeczy: - Windows Update - Windows Defender - SmartScreen - Telemetria - TPM Check Do tego zostało wyłączone wymuszenie zalogowania się do konta Microsoft, zamiast tego po zainstalowaniu systemu utworzone jest konto "User". Niestety, aktualizacja systemu bez utraty danych nie jest możliwa (to nie tak że jest tu instalator z Win10 1507 tylko dlatego że przy aktualizacji ładnie wygląda instalator). Dorzucone do tego programy tj. Discord, Rufus, HWMonitor i Driver Booster oraz przeglądarki - Chrome, Firefox, Brave, Opera i Opera GX. Najlepiej robić instalację bez internetu, bo może się odpalić usługa sprawdzająca aktualizacje, jednak i tak nie będzie mogła ich pobrać. Link do pobrania: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (Zdjęcia pochodzą z pierwszej modyfikacji, nie chciało mi się robić nowych screenów, jedyne co się zmieniło to tapeta i wygląd niektórych aplikacji, np. Menedżer Zadań) Hendrix, mephisto91, Ryzenek i 1 inny lubią to Cytuj
Driver333 Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2022 bedzie testowane Cytuj
tentyp Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2022 Wielkie dziek za poświęcony czas, pobieram i testuje Cytuj
Nerdio Opublikowano 20 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2022 Microsoft się chce bawić w kotka i myszkę - wczoraj wydał aktualizację w której są karty w eksploratorze. Spodziewajcie się więc aktualizacji moda. Nie wiem kiedy, ale będzie. W międzyczasie też zapraszam do sprawdzenia [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
seba007 Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2022 Po instalacji tylko sterowników zajmuje ponad 36 gb, procesy ciągle skaczą od 120 do 140. Plan zasilania ustawiony na zrównoważony. Nie ma planu najwyższej wydajności. SSD Benchmark taki jak stock. Gdzie jest to -performance? Po restartach coś pobiera bo wyświetla - aktualizacje są w drodze nie ma update więc nie można sprawdzić co. Poza tym wycięty defender - zamiast wyłączony - to akurat dla mnie błąd - nie mogę wyłączyć integralności pamięci i zainstalować shadow defender, a dla mnie ten program to must have - bez wyłączenia integralności mam po restarcie bluescrena. Ja usuwam defendera dopiero póżniej. Dla mnie ten mod to nic ciekawego - prawie stock. Cytuj
Hendrix Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2022 Moim zdaniem to bardzo dobry system[MOD]!.Polecam. Cytuj
Nerdio Opublikowano 21 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2022 W dniu 20.10.2022 o 10:09, nowy00 napisał(a): Jest dostępny w tym modzie jakiś ciemny motyw, czy trzeba samemu doinstalować? jest w ustawieniach systemu Ustawienia - > Personalizacja - > Kolory W dniu 20.10.2022 o 08:58, seba007 napisał(a): Po instalacji tylko sterowników zajmuje ponad 36 gb, procesy ciągle skaczą od 120 do 140. Plan zasilania ustawiony na zrównoważony. Nie ma planu najwyższej wydajności. SSD Benchmark taki jak stock. Gdzie jest to -performance? Po restartach coś pobiera bo wyświetla - aktualizacje są w drodze nie ma update więc nie można sprawdzić co. Poza tym wycięty defender - zamiast wyłączony - to akurat dla mnie błąd - nie mogę wyłączyć integralności pamięci i zainstalować shadow defender, a dla mnie ten program to must have - bez wyłączenia integralności mam po restarcie bluescrena. Ja usuwam defendera dopiero póżniej. Dla mnie ten mod to nic ciekawego - prawie stock. Dobra, przyznaje się. Wziąłem Performance bo nie miałem lepszej nazwy, trochę źle to ująłem. Najbardziej mi chodziło o wywalenie tych najbardziej zamulających procesów. Mod nie jest idealny, zdaje sobie z tego sprawę. Masz rację że mod to prawie stock - to jest mod lekko przycięty, wywalone to, na co najbardziej się ludzie skarżą. Aczkolwiek dzięki za wartościowy komentarz. 19 godzin temu, Hendrix napisał(a): Moim zdaniem to bardzo dobry system[MOD]!.Polecam. Dziękuję! nowy00 lubi to Cytuj
Jerzy68 Opublikowano 21 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2022 W dniu 20.10.2022 o 08:58, seba007 napisał(a): Po instalacji tylko sterowników zajmuje ponad 36 gb, procesy ciągle skaczą od 120 do 140. Plan zasilania ustawiony na zrównoważony. Nie ma planu najwyższej wydajności. SSD Benchmark taki jak stock. Gdzie jest to -performance? Po restartach coś pobiera bo wyświetla - aktualizacje są w drodze nie ma update więc nie można sprawdzić co. Poza tym wycięty defender - zamiast wyłączony - to akurat dla mnie błąd - nie mogę wyłączyć integralności pamięci i zainstalować shadow defender, a dla mnie ten program to must have - bez wyłączenia integralności mam po restarcie bluescrena. Ja usuwam defendera dopiero póżniej. Dla mnie ten mod to nic ciekawego - prawie stock. Obecnie mam zainstalowany System "Windows 11 22621.730", ale postanowiłem sprawdzić co to za bajki wypisujesz "ponad 36 gb,". Pobrałem i zainstalowałem na drugiej partycji tu opisany System. Po zainstalowaniu System zajmuje 19,4 GB, po zainstalowaniu sterowników 20,5 GB tj. 15,5 Gb mniej miejsca niż u Ciebie (piękna bajka, żeby ośmieszyć modernizatora systemu i zdyskwalifikować System), jesteś z tego znany, zrób sam i zamieść na Forum swój System, ale tego chyba nie potrafisz, obiecałeś "Na temat kompresji napiszę nowy temat." kolega z Forum [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] "Kiedy napiszesz ten osobny temat nt kompresji LZX ?", nawet nie raczyłeś mu odpisać. Umiesz tylko krytykować i ośmieszać innych, a teraz doszło jeszcze bajkopisarstwo i cygaństwo. System nie jest najgorszy, niepotrzebne jest hasło na ekranie logowania, i jeżeli nie są potrzebne programy (4; 5; 7) pokazane na załączonym zdjęciu, odinstalować je, a System pracuje bardzo szybko. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
seba007 Opublikowano 21 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2022 Jerzy - nie chce mi się więcej z tobą gadać. Ja nie piszę bajek. Ani że to dno, jak niektórzy. Pisałem ze to prawie stock. Prawdopodobnie - nie usunięte zarezerwowane miejsce, nie wyłączony plik hibernacji. Dodatkowo plik stronicowania ustawiony przez system - u mnie 5 gb. Można to zmienić w kilka minut, ale niektórzy mogą nie wiedzieć jak. Poza tym - po zmianie hasła w czasie instalacji trzeba drugi raz przejść przez oobe. Cytuj
Nerdio Opublikowano 22 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2022 Hm co mogę powiedzieć System sprawdziłem raz, czy działa i jest wywalone co trzeba. Co do zabierania dysku to plik stronicowania, hibernacji i też pewnie jakieś wingruzowe optymalizacje. Specjalnie to pozostawiłem - niektórzy z tego korzystają. Co do telemetrii, która się pojawiła - obstawiam, że zainstalowałeś system mając połączenie z internetem, nieraz miałem sytuację przy instalacji z połączeniem z internetem, że coś se włączał lub pobierał (np. w Win10 ProPlus 20H1 pobrał Edge który wywaliłem). Co do hasła, wystarczy zostawić puste pola i po prostu przejść dalej lub wcisnąc enter - wszystko się zapisze i nie będzie hasła. I na koniec do powracającego oobe - jeśli wraca do oobe by zmienić ustawienia prywatności, to tak ma być. Jeśli wymaga konta Microsoft to coś jest nie tak. Sprawdzę później jeszcze to u siebie. Cytuj
beriam Opublikowano 23 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2022 U mnie wszystko działa poprawnie. Polecam @Nerdio Przy okazji, jakie lekkie zabezpieczenie użyć w ramach braku Defendera ? Cytuj
Nerdio Opublikowano 23 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2022 23 minuty temu, beriam napisał(a): U mnie wszystko działa poprawnie. Polecam @Nerdio Przy okazji, jakie lekkie zabezpieczenie użyć w ramach braku Defendera ? Osobiście używam ESET NOD32 Antivirus. Polecam i dzięki za polecenie Cytuj
tentyp Opublikowano 27 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2022 @nerdio pytanie czy ten tweak pojdzien a Twoim modzie? z lokalizacji: szczegoly: ViveTool - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oraz włączenie kart w Windows 11 22H2: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nerdio Opublikowano 27 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2022 @nerdio pytanie czy ten tweak pojdzien a Twoim modzie? z lokalizacji:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nerdio Opublikowano 27 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2022 37 minut temu, Nerdio napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] posrany ten tapatalk Cytuj
tentyp Opublikowano 1 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2022 Instaluje właśnie nowy mod bo mocno brakowalo mi .netFramewe wcześniejszym, co się okazuje po zainstalowaniu pojawiaja się ustawienia telemetrii hmm [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
seba007 Opublikowano 1 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2022 Już pisał, że tak ma być. Nerdio lubi to Cytuj
tentyp Opublikowano 1 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2022 @Nerdio moge cos popsuc instalujac poprake wlaczajaca karty w eksloratorze ta poprawka? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] bo sposób z Vivetool nie dziala Cytuj
Nerdio Opublikowano 1 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2022 23 minuty temu, tentyp napisał(a): @Nerdio moge cos popsuc instalujac poprake wlaczajaca karty w eksloratorze ta poprawka? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] bo sposób z Vivetool nie dziala Raczej nie Szczerze, nie wiem. Warto sobie robić przed takimi operacjami punkt przywracania by się nic nie wywalało Cytuj
tentyp Opublikowano 1 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2022 @Nerdio okazuje sie że aplikację na której mi zależały nadal nie działają bo teraz owszem widza .net 3.5 ale brakuje net.3.0 i nie mozna ich zainstalowac aby bylo latwiej daje tu instalke aplikacji ktorej to m.in. dotyczy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pojawia sie taki komunikat: Cytuj
tentyp Opublikowano 1 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2022 @Nerdio coraz bardziej sie upewniam w tym ze ten mod nie ma zintegrowanego neta 3.5 sam zobacz: link do pliku zrodlowego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] robie INSTALL i prosze: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] probuje doinstalowac i bam ten sam blad co w modzie wczesniejszym bez frame: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @Nerdio ratuj bo stracilem dzis caly dzien i wszystkie znaki na niebie wskazuja ze musze zrobic reinstall raz jeszcze Cytuj
tentyp Opublikowano 1 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2022 ekran blokady zablokowany [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nerdio Opublikowano 1 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2022 A więc tak: za brak .net 3.5 pewnie będzie odpowiadało to, że mimo, że pobrałem obraz ze zintegrowanym .netem i tak go nie ma. Dlaczego? Nie wiem. Coś spróbuję wymyśleć. Co do ekranu blokady, kolejna dziwna sprawa. Może to być efekt prób ominięcia konta microsoft. Mod do definitywnej poprawki, dałem ciała i to ostro. Aczkolwiek nie wiem czy dam radę w tym roku jeszcze to poprawić, za dużo spraw na głowie, nie mam na nic ostatnio czasu. Brdzo przepraszam za te błędy. Cytuj
jacobobbo Opublikowano 1 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2022 Działają tutaj usługi Xbox ? Cytuj
Nerdio Opublikowano 1 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2022 1 minutę temu, jacobobbo napisał(a): Działają tutaj usługi Xbox ? Usługi Xbox z tego co pamiętam powinny działać Cytuj
tentyp Opublikowano 1 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2022 52 minuty temu, Nerdio napisał(a): A więc tak: za brak .net 3.5 pewnie będzie odpowiadało to, że mimo, że pobrałem obraz ze zintegrowanym .netem i tak go nie ma. Dlaczego? Nie wiem. Coś spróbuję wymyśleć. Co do ekranu blokady, kolejna dziwna sprawa. Może to być efekt prób ominięcia konta microsoft. Mod do definitywnej poprawki, dałem ciała i to ostro. Aczkolwiek nie wiem czy dam radę w tym roku jeszcze to poprawić, za dużo spraw na głowie, nie mam na nic ostatnio czasu. Brdzo przepraszam za te błędy. Szkoda bo dalem sie nabrac... Pobrałem w11 22h2 z tego wątku: Net jest, wyłącze telemetrię i bedzie cos podobnego do Twojego moda no chyba ze to bedzie Twoja baza do moda? i dołozysz od razu zakladki w eksloratorze Cytuj
Nerdio Opublikowano 1 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2022 23 minuty temu, tentyp napisał(a): Szkoda bo dalem sie nabrac... Pobrałem w11 22h2 z tego wątku: Net jest, wyłącze telemetrię i bedzie cos podobnego do Twojego moda no chyba ze to bedzie Twoja baza do moda? i dołozysz od razu zakladki w eksloratorze zakładki wolałbym te natywne, aczkolwiek zobaczę Cytuj
tentyp Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2022 Zainstalowałem powyższy system: "Windows 11 22H2 + TPM / SecureBoot Patch + BypassNRO + .NET Framework 3.5 [22621.754] 22.10.2022" Jest bardzo stabilny, działa płynnie, po wyłączeniu telemetrii oraz update jest jeszcze lepiej Ma wszystko co trzeba, wszystko działa jak należy. Są już zakładki w eksploratorze polecam na Legiona5 działa super. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi