Skocz do zawartości

[SP1][Pro x64] Windows NeXT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.
Skłaniam się po pozytywnych komentarzach ku instalacji tego systemu lecz chciałbym oo co chodzi ze sprawdzeniem sum kontrolnych obrazu ? jak to sprawdzic itp  i po co ? bo nie chcialbym by po instalacji cos mi nie tak funkcjonowało :D

Opublikowano

Jeśli chcesz to instaluj ale na własne ryzyko bo ten system od 4 lat nie był aktualizowany więc możesz mieć kilka niezłych niespodzianek, najlepiej zainstaluj mod od Mr.T najnowsza jak już chcesz moda albo od Kasi albo bierz oryginał :) 

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak masz tyle ramu to tylko oryginał nie ma sensu bawić się w mody to nie Windows 10 gdzie trzeba wyłączyć Telemetrie itp tutaj wyłączysz Windows Update albo ustawisz go na manualny i system śmiga :) 

Opublikowano

Witam

Ja również chętnie bym się przesiadł na wersje x86. Teraz ciągle siedzę na wersji x64 i jak na razie wszystko jest OK ale chciałem zainstalować na troszkę starszy sprzęt a wersja x64 może go mulić (słaby procesor i mało ram-u). Może jest jakiś cień szansy ;)  ;)  ;)

Opublikowano

Allo allo, jest tu kto?

Przez te 3 lata do teraz system idealny, tak chyba do 2019 roku.

Ale jest problem, otóz nie chce działać PS4 Remote Play, bo myśli, że mam system starszy od XP.

Myśle że to wina nazwy w właściwościach systemu "Windows NeXT" przez co myśli że to win xp.

Jest jakieś rozwiązanie? :)

Opublikowano

Allo allo, jest tu kto?

Przez te 3 lata do teraz system idealny, tak chyba do 2019 roku.

Ale jest problem, otóz nie chce działać PS4 Remote Play, bo myśli, że mam system starszy od XP.

Myśle że to wina nazwy w właściwościach systemu "Windows NeXT" przez co myśli że to win xp.

Jest jakieś rozwiązanie? :)

C:\Windows\Branding\Basebrd\pl-PL\ plik basebrd.dll.mui , przejmij na własność i przerób go w 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

albo podmień na oryginalny plik z win 7 ;p 

Opublikowano

C:\Windows\Branding\Basebrd\pl-PL\ plik basebrd.dll.mui , przejmij na własność i przerób go w 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

albo podmień na oryginalny plik z win 7 ;p 

Restorator jest padnięty - nie ma pliku na onedrive

Nie wiem gdzie moge znalesc ten plik - znalazlem tylko angielski ale nwm to chyba nie zadziala  :(

EDIT: Na jakims forum znalazlem wpis o edycji plików .mui i Resource Hacker z tym dziala. Bede musial wyprobowac ;)

Opublikowano

Trzymaj, w załączniku masz plik który Cię uratuje :)

Nie wiem co sie dzieje, podmienilem plik i restart a nadal jest Windows NeXT w właściwościach.

Sprawdziłem w Resource Hacker i jest OK.

Instalator nie chce sie nadal odpalic.

Czy moze jest cos jeszcze no nwm, np. w rejstrze ? Bede musial sprobowac wersji portable remote playa :/

EDIT: Jednak portable nie ma, wiec teraz nwm co mam robić :(

Opublikowano

wlasnie pobieram ten system gdyż sporo pozytywów tu zauważyłem lecz mam pytanie,.. a nie ukrywam, iż nie chce mi się wertować tych 12 stron.. aktywator tutaj ejst odrazu ?

jak wygląda aktywacja systemu.?

Będę wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jeśli przy wypakowywaniu wystąpi problem, uszkodzenie archiwum, to powinien być podany dany part, który trzeba pobrać jeszcze raz.

Przed chwilą sprawdziłem przez jDownloader2 i rozpakowało bezproblemowo.

Więc nie ma co nowych linków dawać jak te działają i są na b. dobrym hostingu.

Opublikowano
3 godziny temu, k3vin napisał:

Jeśli przy wypakowywaniu wystąpi problem, uszkodzenie archiwum, to powinien być podany dany part, który trzeba pobrać jeszcze raz.

Przed chwilą sprawdziłem przez jDownloader2 i rozpakowało bezproblemowo.

Więc nie ma co nowych linków dawać jak te działają i są na b. dobrym hostingu.

wrzucisz  mi mega upload rozpakowanego ?