Skocz do zawartości

[SP1][Pro x64] Windows NeXT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam stary sprzet, warto instalowac ten system? 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Name
Intel Core i7 CPU Q 720 @ 1.60GHz

Threading
1 CPU - 4 Cores - 8 Threads

Frequency
2649.58 MHz (20 * 132.48 MHz)

Architecture
Clarksfield (45 nm)

CPUID / Stepping
6.E.5 / 6.1E (B1)

CPU Extensions
MMX, SSE, EM64T, VT-x

Caches
L1 : 128 KB / L2 : 1024 KB / L3 : 6144 KB

Microcode
0x000004

Max. TDP
45 Watts

Temperature
68°C

Type
Stock

Motherboard

Model
Hewlett-Packard 363E

BIOS
Hewlett-Packard - F.1D - 10/05/2010

CPU Socket
Socket 989 rPGA

North Bridge
Intel DMI Host Bridge rev 11

South Bridge
Intel PM55 rev 05

Memory (RAM)

Size
4096 MB

Type
DDR3-1059 - Dual Channel

Frequency
529.9 MHz (2:8)

Timings
7-7-7-20

Slot #1 Module
Hyundai Electronics - 2048 MB (8500)

Slot #2 Module
Hyundai Electronics - 2048 MB (8500)

Graphic Card (GPU)

GPU Type
NVIDIA GeForce GT 230M (500 MHz)

VRAM Size
1024 MB (790 MHz)

Miscellaneous

Windows Version
Windows 7 Home Premium Edition 64-bit

Windows Subver
SP1 (Build 7601)

CPU-Z Version
1.71
Opublikowano

Witam,pobrałem 4 pliki z google drive i nie mam pojęcia jak je rozpakować. Mają zakończenia .001 .002 .003 .004 czyli nie są w formacie zip,załączam screena. 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Jescze jedno pytanie,gdy rozpakowałem te pliki,nagrałem na pendrive sam plik .iso to podczas rozpoczęcia instalacji wyskakuje komunikat o braku sterownikow CD/DVD. Pomoże ktoś? Obraz płyty był nagrywany Rufusem

Opublikowano

mam pewne problemy co do windowsa, gdy instaluje programy typu intel update badz nvidia experience i próbuję uruchomic jedno z tego to wyświetla komunikat, ze program przestal dzialać i moge tylko go zamknać badz znalezc przyczyne przez windowsa.. Są do tego jakies łatki ? jesli nie to niestety wracam na nieokrojonego windowsa :(  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

dodam, ze zanim korzystalem z tego typu windowsa nie miewalem takich problemow

Opublikowano

Zastanawiam się po co komu takie, za przeproszeniem, badziewia w systemie? Użytkownikowi z głową na karku takie rzeczy są zbędne, bo moim zdaniem to zaśmiecacze.

Ale wracając, dziwi mnie że masz wgrane te sterowniki wraz z tymi "programami obsługi" a aero leży i stęka...

Spróbuj zaktualizować cały pakiet .NET Framework, począwszy od 3 a skończywszy na 4.5.2.

Podziękował...

Opublikowano

geforce exp ulatwia mi szybką aktualizacje sterownikow bez wchodzenia na stronę producenta, a intela potrzebuje do aktualizacji sterownika intel chipset, bo jak probuje zainstalowac ze zwyklej instalki to sie nic nie dzieje i chcialem tym sposobem.. 

Opublikowano

Jeszcze raz powtarzam, z systemu nic nie jest wycięte. Zainstalujcie wszelakie frameworki, redisty i inne tego typu rzeczy od MS (zresztą wspominałem o wszystkim w pierwszym poście) i wtedy sprawdźcie :)