Skocz do zawartości

FalkorOS 10 Definitive Edition 22H2 19045.1865 x86/x64

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, kontynułując i jak obiecywałem - Prezentuje swoją ostatnią modyfikacje Windowsa 10(do momentu porzucenia kompletnie wsparcia dla 10-tki przez M$.

Napraw, a nie wymieniaj ;) Także system zawiera tylko poprawki odnośnie poprzednich wersji.

System jest oparty o ostatnią Lipcową aktualizacje, nie ma nowszej i o tej wszystko oparłem.

Zmiany odnośnie poprzedniej wersji:
- WSPARCIE DOTYKU, PRZYWRÓCENIE KLAWIATURY EKRANOWEJ

- PRZYWRÓCONE WYCINANIE EKRANU(W sumie często sam z tego korzystałem więc spoko)
- Aktualizacja bazy do najnowszej 22H2

- Brak aktywatora na pulpicie, w sumie nie jest trudno go znaleść a 90% osób korzystające z mojego systemu - tak posiada klucz OEM w laptopach itd.

Nie chce się więcej rozpisywać, wizualnie nie różni się od Definitive 1607, zajmowanym miejscem może z 200mb więcej od wersji 21H1/21H2 więc mieści się dalej na 8GB Dysku Flash.

Zapraszam do pobierania ;)

Pobieranie oraz wsparcie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Aktualnie tylko pobieranie z dysku google.

Edytowane przez falkorikstv
Zmiana domeny ;)
Jerzy68, metme, JanKo6 i 1 inny lubią to
Opublikowano
2 godziny temu, falkorikstv napisał:

System jest oparty o ostatnią Lipcową aktualizacje, nie ma nowszej i o tej wszystko oparłem.

- Brak aktywatora na pulpicie, w sumie nie jest trudno go znaleść a 90% osób korzystające z mojego systemu - tak posiada klucz OEM w laptopach itd.

Jest już sierpiowa aktualizacja ale rozumiem że zrobienie takiego moda trochę zajmuje, szkoda że nie ma dalej nie ma PowerShella i najnowszej wersji 7-Zip . A to z brakiem aktywatora na pulpicie to pomysł zaczepnięty z mojego tematu, czy sam na niego wpadłeś?

Opublikowano
24 minuty temu, Hip3r napisał:

Jest już sierpiowa aktualizacja ale rozumiem że zrobienie takiego moda trochę zajmuje, szkoda że nie ma najnowszej wersji 7-Zip. A to z brakiem aktywatora na pulpicie to pomysł zaczepnięty z mojego tematu, czy sam na niego wpadłeś?

Wstawiłeś link do swojej wersji, nigdzie nie jestem w stanie pobrać wersji nowszej od 19045.1865. Pomijam że system pobrałem 3 dni temu, przygotowałem wczoraj. Ja nie będę śledzić codziennie czy dodali "łatki bezpieczeństwa" i nic więcej bo nic to nie zmieni przy tak okrojonym systemie.
Co do usunięcia Aktywatora, zasugerowali mi to na Discordzie.

Edit: wydali ja 2 dni temu, i co wprowadzili? Poprawki błędów i latki bezpieczeństwa. Ja skończyłem na razie z dycha i tyle. 

Jedyny błąd jaki system posiada to nie działająca aplikacja discorda, tylko discord korzysta z Edge oraz wielu programów i zasobów Windowsa 10, których nie zostawię. 

Opublikowano
35 minut temu, falkorikstv napisał:

Wstawiłeś link do swojej wersji, nigdzie nie jestem w stanie pobrać wersji nowszej od 19045.1865. Pomijam że system pobrałem 3 dni temu, przygotowałem wczoraj. Ja nie będę śledzić codziennie czy dodali "łatki bezpieczeństwa" i nic więcej bo nic to nie zmieni przy tak okrojonym systemie.
Co do usunięcia Aktywatora, zasugerowali mi to na Discordzie.

Edit: wydali ja 2 dni temu, i co wprowadzili? Poprawki błędów i latki bezpieczeństwa. Ja skończyłem na razie z dycha i tyle. 

Jedyny błąd jaki system posiada to nie działająca aplikacja discorda, tylko discord korzysta z Edge oraz wielu programów i zasobów Windowsa 10, których nie zostawię. 

Dzięki za info.

Opublikowano
1 godzinę temu, dzolo44 napisał:

Czy aktualizacje działają ? Głównie chodzi mi o sterowniki czy działa ich aktualizacja.

Sterowniki powinny się aktualizować 

4 minuty temu, Jerzy68 napisał:

Na Twojej stronie   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   tego Systemu jeszcze nie ma.

Wiem wiem, muszę usiąść do strony dziś ;) ale dzięki za czujność :) 

Opublikowano

Czy został poprawiony problem z Tethering'iem?
Chodzi mi o to że używam poprzednią wersje już prawie 2 miesiące i za każdym razem podpięcia tele jako modem, to jest nowy numer sieci? np. jest "sieć lokalna2" i następne podłączenie to już "sieć lokalna3" i w ten sposób mam już "sieć lokalna54"...   

Opublikowano
2 godziny temu, agentix napisał:

Co to za mod, w którym nie wiadomo co jest wycięte? Powinieneś go nazwać "win 10 kastrat kot w worku edition" ;)

Sorry, ale mało kto ma czas zgadywać co w tym systemie nie będzie działać.

W temacie poniżej jest napisane co zostało. Nie ma m.in Powershella i Windows Media Player, przydałby się VLC na jego miejsce ale go nie ma.

Opublikowano
2 godziny temu, agentix napisał:

Co to za mod, w którym nie wiadomo co jest wycięte? Powinieneś go nazwać "win 10 kastrat kot w worku edition" ;)

Sorry, ale mało kto ma czas zgadywać co w tym systemie nie będzie działać.

Kolega wyjaśnił, i odpowiem od razu chrome jest - bo jest najpopularniejszy a jak ktoś chce coś innego to instaluje nim inna przeglądarkę i chrome usuwa. A reszty nie ruszam, ktoś chce VLC - instaluje VLC. Ktoś chce Classic Media Playera - to go instaluje razem z kodekami.

5 minut temu, Hip3r napisał:

W temacie poniżej jest napisane co zostało. Nie ma m.in Powershella i Windows Media Player, przydałby się VLC na jego miejsce ale go nie ma.

9 godzin temu, kebab napisał:

Czy został poprawiony problem z Tethering'iem?
Chodzi mi o to że używam poprzednią wersje już prawie 2 miesiące i za każdym razem podpięcia tele jako modem, to jest nowy numer sieci? np. jest "sieć lokalna2" i następne podłączenie to już "sieć lokalna3" i w ten sposób mam już "sieć lokalna54"...   

1 słyszę i nie testowałem. Pytanie mam tylko, czy to w czymś faktycznie aż tak przeszkadza by to naprawiać?

Opublikowano
W dniu 3.09.2022 o 10:07, falkorikstv napisał:

Sterowniki powinny się aktualizować 

Wiem wiem, muszę usiąść do strony dziś ;) ale dzięki za czujność :)

Będzie jako nowy mod na stronie czy aktualizacja Windows 10 21H1?

Opublikowano
20 godzin temu, falkorikstv napisał:

Kolega wyjaśnił, i odpowiem od razu chrome jest - bo jest najpopularniejszy a jak ktoś chce coś innego to instaluje nim inna przeglądarkę i chrome usuwa. A reszty nie ruszam, ktoś chce VLC - instaluje VLC. Ktoś chce Classic Media Playera - to go instaluje razem z kodekami.

1 słyszę i nie testowałem. Pytanie mam tylko, czy to w czymś faktycznie aż tak przeszkadza by to naprawiać?

No irytuje mnie to po prostu że za każdym razem nowy numer, głupie poruszenia kabla i już inny numer o  następny...

Opublikowano
W dniu 12.08.2022 o 14:38, falkorikstv napisał(a):

Cześć, kontynułując i jak obiecywałem - Prezentuje swoją ostatnią modyfikacje Windowsa 10(do momentu porzucenia kompletnie wsparcia dla 10-tki przez M$.

Napraw, a nie wymieniaj ;) Także system zawiera tylko poprawki odnośnie poprzednich wersji.

- WSPARCIE DOTYKU, PRZYWRÓCENIE KLAWIATURY EKRANOWEJ

- PRZYWRÓCONE WYCINANIE EKRANU(W sumie często sam z tego korzystałem więc spoko)
- Aktualizacja bazy do najnowszej 22H2

Nie chce się więcej rozpisywać, wizualnie nie różni się od Definitive 1607, zajmowanym miejscem może z 200mb więcej od wersji 21H1/21H2 więc mieści się dalej na 8GB Dysku Flash.

Zapraszam do pobierania ;)

Pobieranie oraz wsparcie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Aktualne linki do pobierania systemu:
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

W ciągu najbliższych 2 dni wprowadzę możliwość pobierania z Mega.nz, aktualnie tylko dysk google.

czy windows update dziala jest aktywny

Opublikowano
51 minut temu, Hip3r napisał(a):

Działa tylko do pobrania wymaganych sterowników przez system oraz do aktywacji. Żadnej aktualizacji ci nie ściągnie niestety.

34 minuty temu, strony1984 napisał(a):

ok bo myslalem ze jakis wpis do rejestru czy cos

Opublikowano

Nie wiem czy to wina modu, ale może jakiegoś sterownika że przy wyłączaniu mam tak że wyskoczy jakiś błąd z 0erami w środku który sam się zamknie i się włączy, ale w sumie to jest tak przy każdym wyłączeniu... 

Opublikowano
2 godziny temu, kebab napisał(a):

Nie wiem czy to wina modu, ale może jakiegoś sterownika że przy wyłączaniu mam tak że wyskoczy jakiś błąd z 0erami w środku który sam się zamknie i się włączy, ale w sumie to jest tak przy każdym wyłączeniu... 

Tutaj wina będzie jakiś sterownik. Ja sam nie napotkałem takiego problemu na żadnym sprzęcie.

Opublikowano

Wielkie dzięki za super moda, bo robota na medal. Wszystko elegancko chodzi ( na laptopie ) i oby tak dalej jeszcze raz dzięki i POZDRAWIAM :)

Ps. Dzisiaj będę go instalował na stacjonarnym, więc mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze chodziło względem wersji 1607 która nawet Directx nie chciał zainstalować już nie wspomnę o sterownikach do nvidii. Więc napiszcie czy wszystko hula ? Z góry dzięki za odpowiedź.

Opublikowano
W dniu 1.11.2022 o 13:20, Andreas85 napisał(a):

Wielkie dzięki za super moda, bo robota na medal. Wszystko elegancko chodzi ( na laptopie ) i oby tak dalej jeszcze raz dzięki i POZDRAWIAM :)

Ps. Dzisiaj będę go instalował na stacjonarnym, więc mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze chodziło względem wersji 1607 która nawet Directx nie chciał zainstalować już nie wspomnę o sterownikach do nvidii. Więc napiszcie czy wszystko hula ? Z góry dzięki za odpowiedź.

Hmm, dziwne. Po 1 1607 ma DirectX już wrzucone w automatyczną instalację. Po pojawieniu się pulpitu powinieneś mieć DirectX. Odnośnie sterowników do grafik Nvidii, nowsze sterowniki nie ruszają poniżej 18xx, ponieważ wymagają wsparcia DCH.

Tutaj też masz DirectX-a z automatu, a że to 22H2 każdy sterownik ci ruszy ;)

Pozdrawiam i dzięki za pozytywny feedback

Opublikowano

System przetestowany na laptopie i sprawuje się ( OK ) zainstalowałbym go na stacjonarnym, ale jest jeden szkopuł ( Geforce Experience ) się instaluje, ale nie idzie korzystać z najważniejszej funkcji zakładki m.in grze ( nie chce się po prostu

zalogować do niej ) , więc jest to do naprawy. Pozdrawiam :)

Opublikowano
W dniu 10.12.2022 o 04:21, Andreas85 napisał(a):

System przetestowany na laptopie i sprawuje się ( OK ) zainstalowałbym go na stacjonarnym, ale jest jeden szkopuł ( Geforce Experience ) się instaluje, ale nie idzie korzystać z najważniejszej funkcji zakładki m.in grze ( nie chce się po prostu

zalogować do niej ) , więc jest to do naprawy. Pozdrawiam :)

Niestety nie jest to program który jest jakoś ważny (presety do gier od Nvidii u mnie często się nie sprawdzały) więc nie będę szukał problemu dla jednego programu niestety.

6 minut temu, stens napisał(a):

Czy 64 to też Home? czy Pro?

Tylko Home, 90% osób kupujących sprzęt dostaje windowsa 10 Home, mało kto posiada Pro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie