lukcio31 Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2022 Z działu Modyfikacje -11 pobrałem obraz iso Windows 11 wersja bez TPM i Secure Boot.Chciałem nagrać go na pendrive za pomocą Rufus wersja 3.19.1911.Uruchomiłem program,wybrałem plik iso z obrazem Windows jaki ma być nagrany na pendrive .Jak kliknę START wyświetla mi się : Windows User Experience i tam mam zaznaczone: Remove requirement for Secure Boot i TPM 2.0 oraz Remove requirement for an online Microsoft account.Klikam OK,potem START i obraz nagrywa się na pendrive.Po nagraniu przy próbie instalacji na niezgodnym komputerze(taki tam stary laptop) wyświetla mi się komunikat o tym,że na tym niezgodnym komputerze nie można zainstalować systemu Windows. Jak w Rufus nagrać na pendrive Windows 11 bez TPM I Secure Boot tak by można było taki Windows zainstalować bez problemu na niezgodnym sprzęcie i podczas instalacji pomijane było sprawdzanie TPM 2.0,Secure Boot i wymaganej ilości pamięci ram? Liczę na bardzo dokładną pomoc Cytuj
razor1995 Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2022 Użyj tego skryptu: Ta opcja w Rufusie nie zawsze działa. Potem wypal na USB jak zwykle, nie zaznaczając w Rufus żadnych fixów. jarexpol, crypt i tadziu123 lubią to Cytuj
jarexpol Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2022 Poczytaj. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Program. crypt lubi to Cytuj
razor1995 Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2022 @jarexpol, on chce wykonać bootowalny pendrive a nie Windows To Go jarexpol lubi to Cytuj
lukcio31 Opublikowano 28 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2022 Mam taki Windows pobrany z forum z Modyfikacje-11: WINDOWS 11 22621.290_amd64_pl_pro_V1 Disable TMP SecureBoot " RTM " i chciałbym go nagrać na pendrive tak by przy instalacji na niezgodnym sprzęcie(taki stary laptop) pomijane było sprawdzanie Secure Boot,TPM 2.0 i inne wymagania Windows 11. Z posta @razor1995 mam skrypt i niestety mam problem jak poprawnie użyć ten skrypt tak by zmodyfikowany został instalator i nie było ograniczeń Windows 11-chodzi o sprawdzanie Secure Boot i TPM 2.0 oraz innych wymagań przy instalacji Windows? Cytuj
razor1995 Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2022 Wypakowujesz folder na dysk C, przechodzisz do niego (Win_11_Boot_And_Upgrade_FiX_KiT_v2.2) i tak: Do Source_ISO\W11 wrzucasz swoje ISO z Windows 11, odpalasz skrypt. Wybierasz opcję 2: ISO pozbawione ograniczeń masz w głównym katalogu skryptu. Żadna filozofia, wystarczy poczytać instrukcję w skrypcie. jarexpol i seba007 lubią to Cytuj
lukcio31 Opublikowano 28 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2022 Odnośnie skryptu: Po dodaniu obrazu iso Win11 jaki pobrałem z działu Modyfikacje-11 do: C:\Users\Lukasz\Desktop\Win_11_Boot_And_Upgrade_FiX_KiT_v2.2\Source_ISO\W11 ,po uruchomieniu skryptu i wybraniu opcji 2 wyświetla mi się error: Nie można odnaleźć określonego pliku Source_ISO\Win11\WIN Co zrobić z takim problemem o jakim piszę i jak go naprawić? Do posta: Pobrałem Rufus 3.18 i tam jest opcja obrazu: Extended Windows 11 Installation(no TPM/no Secure Boot). Nagrałem posiadaną modyfikacje Win11 na pendrive i pozostaje sprawdzić czy podczas instalacji pominięte zostanie sprawdzanie TPM 2.0,Secure Boot i innych wymagań,a zmodyfikowany Windows zainstaluje się na starym laptopie jaki posiadam. Cytuj
Jerzy68 Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2022 47 minut temu, lukcio31 napisał: Odnośnie skryptu: Po dodaniu obrazu iso Win11 jaki pobrałem z działu Modyfikacje-11 do: C:\Users\Lukasz\Desktop\Win_11_Boot_And_Upgrade_FiX_KiT_v2.2\Source_ISO\W11 ,po uruchomieniu skryptu i wybraniu opcji 2 wyświetla mi się error: Nie można odnaleźć określonego pliku Source_ISO\Win11\WIN Co zrobić z takim problemem o jakim piszę i jak go naprawić? Do posta: Pobrałem Rufus 3.18 i tam jest opcja obrazu: Extended Windows 11 Installation(no TPM/no Secure Boot). Nagrałem posiadaną modyfikacje Win11 na pendrive i pozostaje sprawdzić czy podczas instalacji pominięte zostanie sprawdzanie TPM 2.0,Secure Boot i innych wymagań,a zmodyfikowany Windows zainstaluje się na starym laptopie jaki posiadam. Przeczytaj witrynę, bez problemu zainstalujesz Windowsa 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol lubi to Cytuj
razor1995 Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2022 56 minut temu, lukcio31 napisał: Co zrobić z takim problemem o jakim piszę i jak go naprawić? Pokaż screena z tego katalogu. Na bank coś mu nie pasuje/pliki się źle skopiowały. P.S. Spróbuj cały katalog Win_11_Boot_And_Upgrade_FiX_KiT_v2.2 wrzucić bezpośrednio na dysk C i stamtąd odpalić skrypt. Czasami te skrypty mają problem z uprawnieniami do plików. Cytuj
lukcio31 Opublikowano 28 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2022 Po skopiowaniu całego katalogu ze skryptem na dysk C ,po uruchomieniu skryptu i wybraniu opcji 2 cały czas wyświetla mi się error: Nie można odnaleźć określonego pliku Source_ISO\Win11\WIN Nie rozumiem jakiego pliku brakuje? Daję screen co mam w katalogu w którym ma być obraz iso Windowsa 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
razor1995 Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2022 Usuń spacje z nazwy pliku ISO. Cytuj
lukcio31 Opublikowano 28 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2022 Po usunięciu spacji z nazwy ISO,skrypt wygenerował nowe ISO Win11. Nagram ten zmodyfikowany przez skrypt Windows jako Extended Windows 11 Installation (noTPM/no Secure Boot) i zobaczę czy da się zainstalować system na niezgodnym sprzęcie-stary laptop. Cytuj
razor1995 Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2022 4 godziny temu, lukcio31 napisał: Nagram ten zmodyfikowany przez skrypt Windows jako Extended Windows 11 Installation (noTPM/no Secure Boot) Wywali się. Co napisałem wyżej? Nie dodawaj w Rufusie żadnych hacków. Nagraj jak każde inne ISO. Skrypt dodał już obejście, nagrasz Rufusem i uszkodzisz obejście dodane przez skrypt. seba007 i ddnbax lubią to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi