SouthSider13 Posted July 15, 2022 Report Share Posted July 15, 2022 Hej, mam problem z nakładką Avast Free Antivirus. Po najechaniu kursorem na ikonę Avasta pojawia się informacja, która zostaje przez cały czas do restartu komputera. Zasłania znaczną część ekranu, podczas grania po naciśnięciu gra traci fokus i jest pauzowana. Problem jest bardzo uciążliwy i zmagam się z nim od bardzo długiego czasu. W internecie nie potrafię znaleźć rozwiązania. Wielu znajomych skarży się na podobny problem. Dodam, że restartowanie Eksploratora Windows nie przynosi efektów. Używam Windows 10 21H2 x64. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAGUNA Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 Tutaj byłeś? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SouthSider13 Posted July 17, 2022 Author Report Share Posted July 17, 2022 10 godzin temu, LAGUNA napisał: Tutaj byłeś? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przeglądałem zawartość, korzystałem z wyszukiwarki i nie znalazłem tam nic wspólnego z problemem. Tak jak pisałem - szukałem w internecie rozwiązania na własną rękę i ostatecznie założyłem tutaj temat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
megakox Posted July 18, 2022 Report Share Posted July 18, 2022 @SouthSider13 1. Odinstaluj AVASTa za pomocą [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 2. Zainstaluj AVAST od zera Ponieważ jest to produkt darmowy będzie to najszybsza i najskuteczniejsza opcja LAGUNA likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAGUNA Posted July 18, 2022 Report Share Posted July 18, 2022 ja bym Tobie proponował tym go usunąć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SouthSider13 Posted July 18, 2022 Author Report Share Posted July 18, 2022 48 minut temu, megakox napisał: @SouthSider13 1. Odinstaluj AVASTa za pomocą [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 2. Zainstaluj AVAST od zera Ponieważ jest to produkt darmowy będzie to najszybsza i najskuteczniejsza opcja To nie pomaga. Przed formatem miałem ten sam problem i koleżka z Windows 10 też ma podobny problem. Bardziej skupiłbym się jak się pozbyć tego komunikatu np. poprzez rejestr i potrzebuje pomocy jak by to zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
megakox Posted July 18, 2022 Report Share Posted July 18, 2022 @SouthSider13 Próbowałeś wyłączyć powiadomienia w Avaście ? i odpalić je ponownie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 18, 2022 Report Share Posted July 18, 2022 21 minut temu, SouthSider13 napisał: Przed formatem miałem ten sam problem i koleżka z Windows 10 też ma podobny problem. Najprościej napisać do Avasta i przedstawić problem a na pewno jest tak jak masz darmową wersję żeby Ciebie cały czas wkur.......ć a to po to żebyś ją kupił. Za dużo straty czasu na to G.........o żeby ryć i szukać ścieżki do tego do czego Ci ten przymulacz ? są dużo lepsze i nie wkurzające . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAGUNA Posted July 18, 2022 Report Share Posted July 18, 2022 Godzinę temu, woj_ani217 napisał: Najprościej napisać do Avasta Zgadza się Problemy to sobie stwarza sam użytkownik. Wyczyść go do zera bo się tego nie pozbędziesz. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Hells Angels and jarexpol like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAGUNA Posted July 18, 2022 Report Share Posted July 18, 2022 z fotki widzę że masz uruchomione oba antywirusy. jarexpol likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
megakox Posted July 18, 2022 Report Share Posted July 18, 2022 @LAGUNA W momencie instalacji kompatybilnego antywirusa ochronę AV przejmuje zewnętrzny produkt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted July 18, 2022 Report Share Posted July 18, 2022 Odinstaluj Avasta dedykowanym narzędziem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Potem aktualizacja Windows jeśli jakieś masz, oczyszczanie dysku i ponowna instalacja Avasta. Wyczyściłem temat ze zbędnych postów. Hells Angels likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAGUNA Posted July 18, 2022 Report Share Posted July 18, 2022 a który tu przejął którego? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SouthSider13 Posted July 18, 2022 Author Report Share Posted July 18, 2022 @razor1995 próbowałem to robić i po jakimś czasie problem wraca. Połowicznie rozwiązałem problem wyłączając ikonę z obszaru powiadomień, ale bardziej wolałbym ją mieć i w jakiś sposób rozwiązać ten delikatny problem z "Masz ochronę", "Nie masz ochrony". Na pewno restartowanie eksploratora nie pomaga, a procesu Avasta nie mogę zgasić ani zrestartować. Powtarzam po raz ostatni - wszelkie rady sugerujące pozbycie się Avasta na dobre nie wchodzą w grę i też nigdy nie będę korzystał z ESETa, który zniszczył mój system przepuszczając wszystko, nie ma takiej możliwości. Jeżeli chodzi o artykuł [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to nie ma on nic wspólnego z opisanym przeze mnie problemem - dezaktywacja wspomnianych tam ustawień nie ma wpływu na komunikaty o ochronie lub jej braku. @LAGUNA Avast nadpisuje wbudowany antywirus z Windowsa i Defender jest nieaktywny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts