Jump to content

Problem z nakładką Avast Free Antivirus

SouthSider13

Recommended Posts

Hej, mam problem z nakładką Avast Free Antivirus.

NaQH8q8.png

Po najechaniu kursorem na ikonę Avasta pojawia się informacja, która zostaje przez cały czas do restartu komputera. Zasłania znaczną część ekranu, podczas grania po naciśnięciu gra traci fokus i jest pauzowana. Problem jest bardzo uciążliwy i zmagam się z nim od bardzo długiego czasu. W internecie nie potrafię znaleźć rozwiązania. Wielu znajomych skarży się na podobny problem. Dodam, że restartowanie Eksploratora Windows nie przynosi efektów.

Używam Windows 10 21H2 x64.

oZA6zw7.png

10 godzin temu, LAGUNA napisał:

Tutaj byłeś?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Przeglądałem zawartość, korzystałem z wyszukiwarki i nie znalazłem tam nic wspólnego z problemem. Tak jak pisałem - szukałem w internecie rozwiązania na własną rękę i ostatecznie założyłem tutaj temat.

48 minut temu, megakox napisał:

@SouthSider13
1. Odinstaluj AVASTa za pomocą [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

2. Zainstaluj AVAST od zera
Ponieważ jest to produkt darmowy będzie to najszybsza i najskuteczniejsza opcja

To nie pomaga. Przed formatem miałem ten sam problem i koleżka z Windows 10 też ma podobny problem. Bardziej skupiłbym się jak się pozbyć tego komunikatu np. poprzez rejestr i potrzebuje pomocy jak by to zrobić.

21 minut temu, SouthSider13 napisał:

Przed formatem miałem ten sam problem i koleżka z Windows 10 też ma podobny problem.

Najprościej  napisać do Avasta  i przedstawić problem  a na pewno jest tak jak masz  darmową wersję żeby  Ciebie cały czas wkur.......ć  a to po to żebyś  ją kupił.

Za dużo  straty czasu na to G.........o  żeby  ryć i szukać  ścieżki  do tego  do czego Ci ten przymulacz ?  są dużo lepsze i nie wkurzające .

@razor1995 próbowałem to robić i po jakimś czasie problem wraca. Połowicznie rozwiązałem problem wyłączając ikonę z obszaru powiadomień, ale bardziej wolałbym ją mieć i w jakiś sposób rozwiązać ten delikatny problem z "Masz ochronę", "Nie masz ochrony". Na pewno restartowanie eksploratora nie pomaga, a procesu Avasta nie mogę zgasić ani zrestartować.

Powtarzam po raz ostatni - wszelkie rady sugerujące pozbycie się Avasta na dobre nie wchodzą w grę i też nigdy nie będę korzystał z ESETa, który zniszczył mój system przepuszczając wszystko, nie ma takiej możliwości.

Jeżeli chodzi o artykuł [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to nie ma on nic wspólnego z opisanym przeze mnie problemem - dezaktywacja wspomnianych tam ustawień nie ma wpływu na komunikaty o ochronie lub jej braku.

NBLhDCl.png

GeAGrzD.png 

@LAGUNA Avast nadpisuje wbudowany antywirus z Windowsa i Defender jest nieaktywny.

OrXB1QE.png