Jump to content

Deepin 23 Preview - już jest do pobrania

Recommended Posts

Posted

LVGLzs9.png

Deepin to najlepsza dystrybucja Linuksa z Chin, poświęcona dostarczaniu pięknego, łatwego w użyciu, bezpiecznego i niezawodnego systemu operacyjnego dla użytkowników globalnych. ‎

‎W deepin 20.5 opracowano i wydano wiele praktycznych funkcji zebranych na podstawie opinii użytkowników, stabilne jądro zostało zaktualizowane do wersji 5.15.24, podstawowe luki w zabezpieczeniach zostały naprawione, a kompatybilność i bezpieczeństwo systemu zostały jeszcze bardziej zwiększone. ‎Na dodatek także obsługuje urządzenia z ekranem dotykowym z gestami jednym i wieloma palcami. 

‎Rozpoznawanie‎

‎ twarzyRozpoznawanie twarzy, jedna z metod uwierzytelniania biometrycznego, jest obsługiwana na dostosowanych urządzeniach. Po zarejestrowaniu twarzy w Centrum sterowania, następnym razem na ekranie blokady i interfejsie logowania, możesz zalogować się do deepin za pomocą identyfikatora twarzy.

Pin‎ ScreenshotsBy‎

‎ klikając "Pin Screenshots" przed zrobieniem zrzutu ekranu, przechwycony zrzut ekranu będzie lepki na górze okien, a jego pozycja może zostać przeniesiona. Podczas "przypinania" tego obrazu do pulpitu możesz jednocześnie korzystać z innych aplikacji, aby poprawić wydajność pracy. ‎

‎MailIt‎

‎ obsługuje wiele praktycznych funkcji, takich jak automatyczne odbieranie poczty po ponownym połączeniu sieciowym i niestandardowe zarządzanie folderami, kompleksowo zoptymalizował interakcje i zastąpił framework i wtyczki popularnym vue + tinymce, zapewniając lepsze wrażenia użytkownika. ‎

‎App StoreIt‎

‎ oferuje wpisy do wysyłania opinii i proszenia o aktualizacje. Jeśli masz problemy z instalacją i aktualizacją aplikacji, prześlij problemy na stronie aplikacji bezpośrednio do oficjalnej pomocy technicznej i uzyskaj rozwiązania. Co więcej, obsługuje urządzenia z ekranem dotykowym z gestami jednym i wieloma palcami. ‎

‎Grand‎‎ Search

Dokładność ‎‎wyszukiwania i zakres wyszukiwania zostały znacznie zoptymalizowane, a typy plików i rozszerzenia plików mogą być używane jako słowa kluczowe do precyzyjnego wyszukiwania. ‎

‎Dziennik zmian:‎

‎Nowe funkcje i optymalizacjeKernelStabilne‎

‎ jądro zostało zaktualizowane do wersji 5.15.24. ‎

‎Uwierzytelnianie DDEFacial‎

‎ jest dostępne na dostosowanych urządzeniach. ‎

‎Dla jednej karty sieci przewodowej można ustawić wiele adresów IP. ‎

‎Interakcje uwierzytelniania hasłem dla sieci bezprzewodowych są zoptymalizowane. ‎

‎Instalator Polityka‎

‎ prywatności została zaktualizowana. ‎

‎ Typy ‎‎Grand SearchFile‎

‎Rozszerzenia plików mogą być używane jako słowa kluczowe. ‎

‎Zakres wyszukiwania zostanie powiększony. ‎

‎Menedżer‎ urządzeń

Urządzenia można włączać/wyłączać. ‎

‎Lokalne sterowniki urządzeń w formacie deb można instalować, aktualizować i odinstalowywać. ‎

‎Przeglądarka‎ dokumentów Wydajność wyświetlania plików DOCX jest zoptymalizowana. ‎

‎Poczta w‎ nowej wersji możesz:‎

‎Przejdź do nowych wiadomości e-mail bezpośrednio, klikając powiadomienia systemowe. ‎

‎Automatycznie odbieraj wiadomości e-mail po ponownym podłączeniu sieci. ‎

‎Dodawanie folderów do folderu Ulubione i usuwanie ich z niego. ‎

‎Trzymaj popularne wiadomości e-mail i zagregowane wiadomości e-mail na górze. ‎

‎Podgląd załączników wiadomości e-mail. ‎

‎Łatwo dodaj Gmaila, Yahoo Mail. ‎

‎Importowanie kontaktów w formacie vCard. ‎

‎Przełącz kodowanie znaków, aby naprawić błąd wyświetlania w treści wiadomości e-mail. ‎

‎Zobacz "Czas wysyłania" w przesłanej wiadomości e-mail. ‎

‎Wysyłaj pliki, klikając opcję "Wyślij e-mailem" w menu prawym przyciskiem myszy. ‎

‎Otrzymuj wiadomości e-mail automatycznie co kilka dni. ‎

‎Uzyskaj wzbogacone funkcje edytora poczty. ‎

‎Obsługiwane są formaty plików wideo/audio ‎‎MovieMore‎

‎Zrzut‎ ekranu

Występki ekranowe można przypiąć na górze okien. ‎

‎Kolejność‎ music Playlist można zmieniać, przeciągając i upuszczając w nich utwory. ‎

‎Przeglądarka‎ obrazów

Dodano kilka komunikatów o błędach. ‎

‎ Albumy Importowane ‎

‎foldery są automatycznie dodawane jako nowe albumy. ‎

‎Niektóre komunikaty o błędach są dodawane. ‎

‎Logika usuwania i przywracania plików jest zoptymalizowana. ‎

‎Wyświetlanie aplikacji Album jest optymalizowane, gdy jest wywoływane przez aplikacje innych firm. ‎

‎Menedżer‎

‎ plików Średnice narożników niestandardowych mogą być dodawane do plików przez programy innych firm. ‎

‎Niestandardowe menu kontekstowe mogą być konfigurowane przez programy innych firm. ‎

‎Wyświetlanie rozszerzeń plików w nazwach plików można włączyć lub wyłączyć w ustawieniach. ‎

‎Niektóre znaki specjalne są obsługiwane w nazwach plików. ‎

‎App‎‎ Store Obsługiwane ‎

‎Urządzenia z ekranem dotykowym są obsługiwane. ‎

‎Zostanie dodana strona opinii. ‎

‎"Zapytaj o aktualizację" jest dodawany na stronie szczegółów aplikacji. ‎

‎ "Nie pokazuj zainstalowanych aplikacji" jest dodawany w Ustawieniach menu głównego. ‎

‎Można przeciągnąć i upuścić okno po lewej i górnej stronie App Store. ‎

‎Dodawane są monity o niepowodzenie pobierania i instalacji. ‎

‎Pobieranie i instalowanie rozszerzeń w App Store jest obsługiwane w przeglądarce w wersji 5.5.4. ‎

‎LibreofficeLibreOffice‎

‎Został uaktualniony do wersji 7.0.4 i dodano styl libreoffice-gtk3. ‎

‎Monitor‎ systemu

Informacje w module "Usługi" są zoptymalizowane. ‎

‎Inne wzory‎ ikon

Upstream są synchronizowane w celu zaktualizowania niektórych starych ikon aplikacji. ‎

‎Dodawane są pakiety sterowników kart graficznych NVIDIA. ‎

‎Systemd250 jest zintegrowany. ‎

‎Poprawki‎‎ ‎‎błędów DDEFixed‎

‎: po zainstalowaniu pakietu flatpak Telegrama i aktualizacji Telegrama jego ikona nie była wyświetlana w programie uruchamiającym na niektórych urządzeniach. ‎

‎Naprawiono: wiele identycznych ikon znajdowało się w obszarze zasobnika Docka na niektórych urządzeniach. ‎

‎Naprawiono: po udanych aktualizacjach w trybie rozszerzonym na dwóch ekranach zmieniono tryb kopiowania na niektórych urządzeniach. ‎

‎Naprawiono: w 12-godzinnym formacie czasu czas w Docku był niecałkowicie wyświetlany. ‎

‎Naprawiono: nie można automatycznie zablokować ekranu na niektórych urządzeniach, jeśli fokus był na niezaznaczonej opcji. ‎

‎Naprawiono: sieci bezprzewodowych nie można znaleźć i wyświetlić na niektórych urządzeniach. ‎

‎Naprawiono: niektóre ikony aplikacji były nieprawidłowo wyświetlane w Docku na niektórych urządzeniach po zamknięciu aplikacji. ‎

‎Naprawiono: nie można otworzyć programu uruchamiającego po aktualizacji systemu na niektórych urządzeniach. ‎

‎Naprawiono: wartość jasności w centrum sterowania była wyświetlana niepoprawnie na niektórych urządzeniach. ‎

‎Naprawiono: logo na ekranie blokady było nieprawidłowo wyświetlane, jeśli skalowanie wyświetlacza zostało ustawione na 5 na niektórych ekranach HiDPI. ‎

‎Naprawiono: nie udało się przywrócić zmaksymalizowanego okna Centrum sterowania za pierwszym razem na niektórych urządzeniach. ‎

‎Naprawiono: pod dziennikiem zmian nadal znajdował się przycisk "Więcej" dla aktualizacji systemu, nawet jeśli dziennik zmian został całkowicie wyświetlony. ‎

‎Naprawiono: aplikacje WPS były rozmyte, gdy skalowanie ekranu zostało ustawione na 1.25. ‎

‎Naprawiono: Problemy z interfejsem użytkownika. ‎

‎Kopia zapasowa i przywracanie Naprawione‎

‎: czas tworzenia kopii zapasowej był o 8 godzin wcześniejszy niż czas modyfikacji na niektórych urządzeniach. ‎

‎Naprawiono: nie można wprowadzić systemu na niektórych urządzeniach po przywróceniu ustawień fabrycznych z pełnym szyfrowaniem dysku. ‎

‎Menedżer‎

plików Naprawiony: Podczas kopiowania małego pliku na dysk flash USB na niektórych urządzeniach postęp był bardzo powolny. ‎

‎Naprawiono: ikona Przeglądarki dokumentów została pominięta w oknie "Otwórz za pomocą" na niektórych urządzeniach. ‎

‎Naprawiono: awaria wystąpiła na niektórych urządzeniach po wybraniu pliku wideo i naciśnięciu spacji, aby wyświetlić jego podgląd. ‎

‎Edytor‎ tekstu

Naprawiony: po dwukrotnym zastąpieniu tekstu i zamknięciu Edytora tekstu na niektórych urządzeniach funkcja wklejania była niedostępna po raz trzeci. ‎

‎MovieFixed‎

‎: po naciśnięciu spacji pojawiło się nieprawidłowe puste okno, aby odtworzyć wideo na niektórych urządzeniach. ‎

‎Naprawiono: nie można odtwarzać filmów z adresów URL na niektórych urządzeniach. ‎

‎Naprawiono: awaria na niektórych urządzeniach po otwarciu filmu na pulpicie i odtworzeniu wideo z adresu URL. ‎

‎App‎‎ Store Naprawiony‎

‎: uległ awarii na niektórych urządzeniach w trakcie instalowania aplikacji. ‎

‎Naprawiono: komunikat o niepowodzeniu instalacji był wyświetlany na niektórych urządzeniach, mimo że zainstalowane aplikacje były otwarte. ‎

‎Naprawiono: duże miniatury banerów zajmowały dużą ilość procesora na niektórych urządzeniach. ‎

‎Naprawiono: nie wyświetlał całej zawartości dziennika zmian na niektórych urządzeniach po kliknięciu przycisku "Więcej" dla aplikacji do aktualizacji. ‎

‎Naprawiono: aplikacja została zainstalowana, a jej wyświetlanym statusem było "pobieranie". ‎

‎Naprawiono: wyszukiwane słowa kluczowe zostały pominięte w polu wprowadzania po wykonaniu operacji wyszukiwania i przejściu do interfejsu "wyników wyszukiwania". ‎

‎Grand SearchFixed‎

‎: dostępny był do wyszukiwania plików w ukrytych katalogach. ‎

‎Zoptymalizowany: jego stabilność i wydajność. ‎

‎Inne Naprawione‎

‎: luki w zabezpieczeniach systemu w celu poprawy bezpieczeństwa systemu. ‎

‎Naprawiono: mikrofony nie mogą być używane do wprowadzania dźwięku w niektórych modelach Intela (procesory niskonapięciowe 10. i 11. generacji). ‎

‎Naprawiono: aktualizacje systemu utknęły na niektórych urządzeniach i nie można wprowadzić systemu.‎

Pobieranie obrazów:

‎Oficjalnie: ‎[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

‎OSDN:‎[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

‎Dysk sieciowy Baidu: ‎[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]‎ Kod ekstrakcji: tp9c‎

‎Dysk Google:‎[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

‎BT:‎[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Przetestowano na komputerze AMD Ryzen jak wyżej, screen jest że zrzutu ekranu.

Posted
58 minut temu, janek917 napisał:

Można ten system wypróbować bez konieczności instalacji.Kiedyś znalazłem w internecie poradę jak to zrobić ,sprawdziłem działa.

Nie chwal się, tylko napisz jak to zrobić.

Posted
2 minuty temu, Jerzy68 napisał:

tylko napisz jak to zrobić.

Tu jest instrukcja i działa, sam tak uruchamiałem.

Jerzy68 likes this
Posted

Nie mam zaufania do tej dystrybucji, poza tym zmiany w wyglądzie względem Deepina 15 postrzegam jako zły kierunek. Deepin 15 charakteryzował się minimalizmem połączonym z estetyką i niesztampowymi rozwiązaniami jak panel ustawień po prawej stronie. Wersja 20 to kierunek na cukierkowy wygląd, porzucenie fajnych rozwiązań na rzecz sztampy i przekombinowanie z ikonami - nie rozumiem, po co każda niemal ikona jest na takim jakby kwadratowym kafelku z zaokrąglonymi rogami. Ja przy tym wyglądzie dostaję oczopląsu.
Poza tym... chyba nie czułbym się do końca komfortowo logując się na tym systemie np. na swoje konto bankowe.

Posted

A gdzie język polski? czeski, niemiecki jest.

W dniu 8.04.2022 o 14:53, Kt0si3k napisał:

Tu jest instrukcja i działa, sam tak uruchamiałem.

jest widziałem czytałem... ale nie było opcji wciśnięcia klawisza TAB

Posted
W dniu 20.04.2022 o 19:09, TediPower napisał:

ale nie było opcji wciśnięcia klawisza TAB

Ja bez problemu wcisnąłem tab, boot z pendrive wyświetla się menu deppin-a i wciskasz tab :)

Posted

Ok moja wina że nie miałem PL po prostu na tablecie nie pokazywało mi. A dotyk działa ale nie mogłem przewinąć na pozostałe języki.

Używając Easy2Boot nie trzeba nic kombinować wpisywać przepisywać itp wybieramy Live

Posted

Aktualizacja: Deepin 23 Preview‎‎

Deepin ‎‎23 preview z desktopowej dystrybucji Linuksa z Deepin Desktop Environment (DDE), ogłosili dostępność początkowej migawki programistycznej deepin 23. Jest to poważna aktualizacja, która zamienia projekt w niezależnie opracowaną dystrybucję z zupełnie nowym formatem pakietu i różnymi ważnymi ulepszeniami: "‎‎deepin 23 preview to etapowa wersja deepin 23, która zawiera trzy główne funkcje - zupełnie nowe repozytoria, aktualizacje atomowe i samodzielnie opracowany format pakietu. Należy pamiętać, że obecnie nie można go bezpośrednio uaktualnić z deepin 20. Linglong to nowy format pakietu opracowany przez deepin, mający na celu rozwiązanie różnych problemów ze zgodnością spowodowanych złożonymi zależnościami tradycyjnych formatów pakietów pod Linuksem i zmniejszenie zagrożeń bezpieczeństwa spowodowanych zdecentralizowaną kontrolą uprawnień. Jest dostępny dla każdej dystrybucji Linuksa, obsługuje przyrostowe aktualizacje aplikacji, zarządzanie, dystrybucję i piaskownicę aplikacji, co nie tylko poprawia łatwość użytkowania, ale także znacznie chroni prywatność użytkowników.

Pobierz: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

witam wszystkich serdecznie chciałem się was zapytać  jak jest ze spolszczeniem tego systemu? bo pare dni temu zainstalowałem tą werse systemu i miałem aktualizację i  po niej nie które programy nie byly  już po polsku próbowałem spolszczyć ale nie mogłem  i jeszcze jedno pytanie  gdzie mogę znałeś lub pobrać sterowniki do  mojej karty graficznej amd radeon rx 6600? z góry dziękuję za pomoc

Posted

witam  wszystkich serdecznie wczoraj wyszedł już deepin 23 uruchomiłem go z pendrive ale niestety nie wszystko jest spolszczone co mnie zmartwiło bo czekałem na nie go czy to będzie poprawione?

Ryzenek likes this
Posted

deepin 25 Alpha już jest do pobrania - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Pobierz: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Zródło: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]