krzysztofno Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Czy ktoś miał problemy z kartami AMD i wie jak sobie z nimi poradzić? usunąłem sterowniki programem DDU w trybie prywatnym zblokowałem instalacjie sterów z WU. Przy kazdym ze sterowników z ze strony AMD wywala co chwile czarny ekran. Po usunieciu sterowników problem nie występuje. Karta zakupiona nowa 3 miesiace temu w sklepie online RTVEURO. Problem wystepuje od miesiaca coraz czesciej. Cytuj
Widzior Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 19 minut temu, krzysztofno napisał: Czy ktoś miał problemy z kartami AMD i wie jak sobie z nimi poradzić? Tak, wszyscy, którzy mieli karty Radeon, mieli problemy. Nie, nikt sobie z nimi nie poradził, bo to szmelc, który szybko pada, i zapewne twoja też umiera. Masz gwarancje, to odsyłaj. Możesz jeszcze dla pewności sprawdzić ją na innym kompie / innym systemie. Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 A jak się ta karta graficzna zachowuje pod Linuksem? Uruchom chodźby live jakiegoś Linuxa i sprawdź. Cytuj
winter5 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 54 minuty temu, krzysztofno napisał: Tak jakby przy zmianach taktowania odcinało na chwile obraz. Dziwna sprawa, sprawdź temperatury rdzenia i pamięci. Możliwe że jakaś felerna sztuka. Karte można wyciągnąć i sprawdzić pod kontem uszkodzeń mechanicznych, ewentualnie delikatnie przetrzeć styki Cytuj
krzysztofno Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Teraz, wlodarek1 napisał: A jak się ta karta graficzna zachowuje pod Linuksem? Uruchom chodźby live jakiegoś Linuxa i sprawdź. sciągam minta 4 minuty temu, winter5 napisał: Tak jakby przy zmianach taktowania odcinało na chwile obraz. Dziwna sprawa, sprawdź temperatury rdzenia i pamięci. Możliwe że jakaś felerna sztuka. Karte można wyciągnąć i sprawdzić pod kontem uszkodzeń mechanicznych, ewentualnie delikatnie przetrzeć styki Odkąd włożyłem kartę do slotu, nie była wyjmowana z czarny ekran pojawił się z dnia na dzień, nie zmieniałem sterów. W tej chwili jest pod sterem "Podstawowa karta graficzna Microsoft" i taki problem nie wystąpił od kilku dni. Cytuj
winter5 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zrób tak jak pisze Widzior, karte trzeba sprawdzić w innym komputerze. Póki co może to być wina płyty głównej, gniazda, zasilacza itd. Jak w innym będzie to samo to znaczy że problemem jest karta graficzna. Cytuj
krzysztofno Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 2 minuty temu, winter5 napisał: Zrób tak jak pisze Widzior, karte trzeba sprawdzić w innym komputerze. Póki co może to być wina płyty głównej, gniazda, zasilacza itd. Jak w innym będzie to samo to znaczy że problemem jest karta graficzna. Sprawdziłbym niestety nie mam możliwości Cytuj
LAGUNA Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Sprawdż sobie jeszcze ewentualnie na starszej wersji sterowników,ale chyba będziesz musiał skorzystać z gwarancji karty. Cytuj
krzysztofno Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Czy to normalne ze bez sterowników wszystko jest Ok, i czarny ekran nie wyskakuje ? Cytuj
Widzior Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 2 minuty temu, krzysztofno napisał: Czy to normalne ze bez sterowników wszystko jest Ok, i czarny ekran nie wyskakuje ? Oczywiście. Takie efekty daje udupiona karta. Miałem takich sytuacji multum, szczególnie na lapkach, jak zdechła grafa dedykowana. Na standardowym sterowniku VGA działała normalnie, po zainstalowaniu sterowników kaszana. Cytuj
krzysztofno Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 4 minuty temu, Widzior napisał: Oczywiście. Takie efekty daje udupiona karta. Miałem takich sytuacji multum, szczególnie na lapkach, jak zdechła grafa dedykowana. Na standardowym sterowniku VGA działała normalnie, po zainstalowaniu sterowników kaszana. Pocieszyłeś mnie, fu*k. Cytuj
krzysztofno Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Wrzuciłem jakiąś godzinę temu stary sterownik [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] z 2020r. Poki co działa stabilnie . Ciekawie jak długo Cytuj
LAGUNA Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Testuj na tych stereach i obserwuj co się będzie działo i czy będzie. Cytuj
krzysztofno Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2022 No i czarny ekrna powrocił dodatkowa po czarnym juz dwa razy zielony. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Jest gwarancja to z niej skorzystaj. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zrób kilka zdjęć, jak zdążysz, żeby mieć czym podeprzeć reklamację i odsyłaj tez złom. A teraz puenta do tego tematu - spieszmy się kochać radeony, tak szybko odchodzą tadziu123 lubi to Cytuj
krzysztofno Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2022 A tu nie biega bardziej o stery ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] niż o same uszkodzenie karty? W sumie jej nigdy nie katowałem jedyna gra w ktorej na niej grałem to DaysGone i to na normalnych ustawieniach. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Spróbuj je jeszcze usunąć przy pomocy tego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wyczyść pozostałości i wgraj jeszcze raz najnowsze,czy coś to zmieni jeśli dalej będzie to samo to coś z grafiką się dzieje. jarexpol lubi to Cytuj
jarexpol Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Też lubię ten program, ale tu jest nowszy. Cytuj
krzysztofno Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2022 21 minut temu, jarexpol napisał: Też lubię ten program, ale tu jest nowszy. Używałem DDu w trybie awaryjnym do inastalowania sterów , ze nieby zle ? Cytuj
LAGUNA Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2022 3 minuty temu, krzysztofno napisał: Używałem DDu w trybie awaryjnym do inastalowania sterów , ze nieby zle ? dobre jest,myślałem o jakimś zamienniku i nawet kolega podał nowszą wersję. Możesz używać tego DDu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ja bym jeszcze to sprawdził z inną grafiką. Cytuj
jarexpol Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2022 11 minut temu, krzysztofno napisał: Używałem DDu w trybie awaryjnym do inastalowania sterów Do instalowania, czy odinstalowania, też myślałem o zamienniku. Cytuj
krzysztofno Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Wszystko spoko było do 3 miesiecy z tą kartą nic nie zmieniałem nie doinstalowywałem, zamieniałem sterów ciagle ten sam system i nagle co akiś czas czarny ekrna wqrilem sie i wymienilem zasilajacy potem hdmi , wgralem na nowo system. Zawiodłem sie . Teraz sie zstanawiam czy to wina wadliwej karty czy sterów ale zbliza się do bardziej wadlkiwej karty. ps. jak czym podkrecic ram z 2400 na 3000mhz ? 6 minut temu, jarexpol napisał: Do instalowania, czy odinstalowania, też myślałem o zamienniku. Do unistalu , ogółem tego Typu wszyscy ten program polecają. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2022 9 minut temu, krzysztofno napisał: Do unistalu , ogółem tego Typu wszyscy ten program polecają. dobrze polecają 10 minut temu, krzysztofno napisał: potem hdmi a masz możliwość sprawdzić na innym tzn. nowym kabelku. Ale raczej to będzie tak jak była mowa na początku, winna grafika. Cytuj
MarcinGX Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2022 To dziwne ale skoro masz gwarancje to oddaj lub wymień bo ja mam MSI RX 580 8GB i wszystko gra niezależnie od sterowników nawet linuxy wspierają AMD na dodatek mam monitor 144Hz z 1440P hula aż miło Cytuj
krzysztofno Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Słuchajcie dziwna sprawa, korzystałem z tych starych sterów i znow zaczęło mrugać czarnym ekranem wiec zrobiłem aktualizacjie przez wgrany soft od amd od najnowszych rekomendowanych sterowników. W tej chwili brak apki Adrenaline ( chyba wywalilo podczas aktualizacji. Wersja sterownika to 30.0.15002.1004 z 09.03.2022 i wszystko jest wporządku. Nie wiem jak ale jest dobrze. Cytuj
bison616 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Była podpowiedz wyżej, sprawdź na innym kablu hdmi lub zmień na dvi. Czasem sama przejściówka hdmi-dvi jest winna, przynajmniej u mnie była. Cytuj
krzysztofno Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2022 36 minut temu, bison616 napisał: Była podpowiedz wyżej, sprawdź na innym kablu hdmi, dvi. Czasem sama przejściówka hdmi-dvi jest winna, przynajmniej u mnie była. Kabel juz wczesniej został zmieniony kiedy zaczeły się problemy, nie korzystam z zadnej przejsciówki. Monitor z karta po hdmi jest ciągle podłączony. Więc o czym rozmawiasz bo nie za bardzo łapie o co ci biega ? Cytuj
michuuu2 Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia Krzysztofno co działo się później z kartą? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi