Skocz do zawartości

Tonery do drukarki Lexmark MC3224

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazlem cos takiego i jak wchodze w te opcje resetowania to nie resetuje mi tego dalej wyswietla komunikat ze malo toneru a napelnilem go.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Boziu, kto normalny kupuje lexmarka? Co cie do tego skusiło?

Niestety, nie pomogę. Szukałem w linkach ale nigdzie nie mam nic do lexmarków. Trzeba przekopywać internet i raczej trzymać się zdala od Lexów bo są mało popularne w Polsce przez co nie ma wielu zamienników.

Na pierwszy ogień można zapodać dosypkę i liczyć, że toner coś dłużej wytrzyma.

W tej pierwszej metodzie mówią by zamontować nowy toner. Może będzie ci resetować do poziomu mało toneru i będziesz musiał z tym żyć. TO ile faktycznie jest proszku nie ma, żadnego znaczenia. Ilość stron obliczana jest z ilości wydruków i chipie w tonerze.

Opublikowano

REaktor, a czy z pół roku temu albo więcej nie było tez tematu z tonerami dla ciebie? Niestety. Jak się ktoś napala na drukarkę to potem tak jest. Niestety teraz cieżko kupić coś co będzie tanie w eksploatacji. Jak jest ciągła to się bierze InkTanki czy inne atramenty z baniakami z atramentem. Jak chodzi o lasery to jest przepiżdżone. Najlepiej szukać starych HP M428 czy jakoś tak to było. Zamienniki za grosze, sprzęt wytrzymały. Raz na wiek może być potrzeba wymiany rolek pobieraka.

Lexmarka w polsce używają banki i szkoły bo dostały z programów unijnych i im leżą w kontach bo takie są tanie w eksploatacji. Szkoły wolą kupić coś innego niż płacić za tonery do Lexów.

Opublikowano

To teraz tonery droższe od nowej drukarki z tonerami startowymy to sie nie oplaca ich kupowac a te startowe wystarczyly mi na 2 lata

A potrzebuje laserówki bo malo drukuje i atramentowa by mi zaschła

Opublikowano

@Reaktor niestety wtopiłeś pieniądze :( Nie wiem gdzie się ulokowałeś w Polsce, ale ja mieszkam na obrzeżu miasta i żeby coś wydrukować w kolorze to biegnę do punktu ksero, tak zapłacę srogo (max 5zł :L ) ale przez 8 lat byłem tam 2x. W domu mam HP'ka, który jest monochromatyczny - drukuje dokumenty np wypowiedzenia z pracy :E . Kserowanie i takie zabawy też do punktu biegnę. Skanowanie, no telefonem cyknę i mi wystarczy.

Opublikowano

No to lipa musisz poszukać jakiś zamiennik drukarki, ale zanim to zrobisz wejdź na stronę jakiegoś portalu aukcyjnego / sprzedażowego zależy w jakim kraju mieszkasz i poszukać dostępność zamienników do danej drukarki. To jak na aliexpress nie ma to cóż pozostaje / sprzedaż drukarki w promocyjnej cenie / kupić najtaniej jak się d nowe tonery