Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ten xeon to serverowy processor ?  jesli mnie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zobaczysz spadek wydajnosci w  aplikacjach ktore potrafią wykorzystac wielo wątkowość , 

Opublikowano

Po pierwsze upewnij się, że twoja płyta obsłuży tą i7, tak jak piszą powyżej. Istatna może być wersja BIOS nawet.

Po drugie sprawdź dokładnie jakie masz pamięci RAM. Jeśli masz RAM z korekcja błędów ECC to zapomnij o zmianie. i7 takich nie obsługuje.

Jeśli używasz komputera do konsumpcji multimediów i zabawy odczujesz różnicę. Nie jakąś spektakularną. Jeśli jednak komputer to maszyna do obliczeń wtedy zmiana jest nie wskazana. mimo niższych zegarów ilość rdzeni daje przewagę.

VACek lubi to
Opublikowano

Wstawiam opis płyty głównej wraz z pamięciami ram które z tego co widzę nie są kompatybilne chyba z tą i7

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Jak nie dowiesz się od tego sprzedawcy co tam są dokładnie za pamięci to guzik będziesz wiedział nadal. Raczej strzelam w zwykłe DDR3, czyli i7 na nich będzie działać.

Bez konkretnego modelu pamięci nic więcej nie można powiedzieć.

Opublikowano
3 godziny temu, BartAcid napisał:

Jak nie dowiesz się od tego sprzedawcy co tam są dokładnie za pamięci to guzik będziesz wiedział nadal. Raczej strzelam w zwykłe DDR3, czyli i7 na nich będzie działać.

Bez konkretnego modelu pamięci nic więcej nie można powiedzieć.

ja własnie mam takie jak są w opisie