Skocz do zawartości

Narzedzie wycinanie pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zainstalowałem windows 8.1 szczerze mówiąc ( zawsze byłem sceptycznie do niego nastawiony ) po kilku operacjach dostosowałem go do swoich potrzeb , ale tak czy owak cały czas jest w fazie testów , już teraz widzę że jest lepszy od siódemki , ale mam problem ze zwykłym narzędziem wycinanie korzystam z niego , NIE CHCĘ ZAMIENNIKA. Problem mój dotyczy obsługi tzn. w win 7 klikając na program od razu po odpaleniu mogę zaznaczyć dany obszar i go skopiować w win 8 natomiast  po kliknięciu w programik włącza się i owszem ale trzeba ręcznie mu kliknąć że chce się kopiować to i owo . Pytanie brzmi czy ktoś wie co zrobić żeby można od razu zaznaczyć dany obszar i go skopiować a nie klikać jeszcze raz w program żeby mu dać znać że chce się coś z nim robić , moim zdaniem kolejna niedoróbka Microsoftu , małe a drażni. :huh:

Opublikowano

Chodzi o to że chcesz sobie obrabiać print skreany.

Więc tak ja używam różnych programów np : Nagrywania pulpitu i skreanów: Bandicam płatny , Action Płatny , i Ashampoo Snap .

Ashampo ma wbudowany edytor obróbki możesz wywalać co chcesz itp.

Aby zrobić małe skreany np okna przęglądarki użyj kobinacji klawiszy alt+ printscrean

Opublikowano

Pytanie brzmi czy ktoś wie co zrobić żeby można od razu zaznaczyć dany obszar

nie tak zrobili w 8,1 i mnie tez to wkurza

Więc tak ja używam różnych programów np : Nagrywania pulpitu i skreanów: Bandicam płatny , Action Płatny , i Ashampoo Snap .

Ashampo ma wbudowany edytor obróbki możesz wywalać co chcesz itp.

Kolega widze znow zaczyna szarżowac

pytanie było konkretne z zaznaczeniem 

"nie chcę zamienika"

Opublikowano

Przepraszam nie doczytałem. Ja używam nie narzekam. Chcesz nie mieć problemów i się nie bawić to zainwestuj w programy do obórbki i do nagrywania pulpitu ashampo snap licencja jest nie droga od dawna nie używam narzędzia przycinania w widnowsie 7 czy 8.1 czy 8.

Opublikowano

Ok ale narzedzie wycinanie wbudowane w system jest bardzo dobre i nie potrzebuje zamiennika , problemem jest tylko jego dzialanie w systemie win 7 i win 8.1 zauwazylem tak na marginesie ze w win 10 dodadza mu nowe opcje , tak czy owak rozwiazanie dzialania na win 7 jest bardzo dobre i nie wiem czym sie kierowali w microsofcie zmieniajac jego funkcjonalnosc .

Opublikowano

Hmm może i tak ale ja używam i jak zrobisz tak zrobisz narzędzi dla grafików i ludzi co nagrywają zdjęcia. Nie oszukujmy się widać efekty wycinania w PSD corelu a np tym windowsowym. Bez porównania.

Ja wolę poświęcić więcej czasu i mieć czadowo zrobione niż byle jak narzędziami od MS ale jak tam chcesz. Nic nie mam.