Miastowy Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Witam, dostałem ostatnio lapka, niestety bez palmrestu i całego dołu. Nie mam taśmy z włącznika POWER, wie ktoś może jak tą płytę włączyć? Chodzi mi o dokładne piny, które mam zewrzeć - płyta DUMBO2 REV 2.1. Szukałem w manualach, ale nie potrafię się w tym ogarnąć. Głównie mi chodzi tylko wejść do biosu i to wszystko. Dziękuję za odpowied Cytuj
VACek Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Poszukaj na YT filmiki jak rozbierają g710/z710 i obczaj gdzie idzie taśma od włącznika i wystarczy że zewrzesz te dwa piny. Cytuj
BartAcid Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Ty nie masz szukać w manualach tylko w schematach lub boardview. Miastek, masz miernik? Obczaj masy i gdzie ci się pojawia 3V to się coś rozkmini. Jak masz tylko jedno to po problemie. Zwierasz i już. Jak patrze to słabo ze schematem czy boardview. A gdzie ma iść taśma to się na chłoposki rozum i logikę patrzy. Cytuj
Miastowy Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Wychodziło na to, że tam idzie taśma z 6-cioma ścieżkami, ale i tak jej tak nie umiałem odpalić. W każdym bądź razie płyta odpaliła przez czysty przypadek (może zwarcie czymś zrobiłem, ale nie wnikam w to). To co miałem sprawdzić, sprawdziłem. Dzięki za odpowiedzi, temat do zamknięcia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi