OperGamer89 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Witam otóż jak zmieniłem pastę na GTX 1660ti i gdy włączyłem komputer to wentylatory w karcie graficznej zaczęły pracować na 100% i brak obrazu Proszę o pomoc pozdrawiam. Cytuj
Widzior Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 No to brawo, pewnie uwaliłeś sobie grafikę. A tak poza tym, to pasta jest tylko na rdzeniu GPU, na pozostałych elementach są zapewne termopady. Pytanie podstawowe - jaka to była pasta? Cytuj
OperGamer89 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Thermal grizzly kryonaut Cytuj
MadDragory Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Termopady nowe czy fabryczne? Cytuj
MadDragory Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Moim zdaniem podczas zmiany pasty fabrycznej na inną to i termopady też ( nie wnikam czy są dobre czy nie ). W GPU brata GTX970 wymieniałem pastę i termopady . Cytuj
Widzior Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Ale brak wymiany termopadów na nowe nie skutkuje takimi objawami, jaki on ma. Wg mnie coś uszkodził na laminacie podczas zdejmowania/zakładania radiatora albo z jakichś powodów radiator nie docisnął się do rdzenia. Cytuj
MadDragory Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 @Widzior No właśnie chciałem spytać czy podczas wymiany pasty uszkodził pcb, rdzeń gpu itd ( pomyśleć i edytować post/komentarz aby dodać pytanie ) Cytuj
OperGamer89 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 @MadDragoryNie zauważyłem żadnych uszkodzeń Cytuj
Widzior Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Może i głupie pytanie, ale wtyczkę PEG dobrze włożyłeś? No i czy PC nie sygnalizuje pikami jakiegoś problemu? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Wtyczkę monitora podłączyłeś do karty graficznej czy do zintegrowanej? Podłączyłeś wtyczkę dodatkowego zasilania? Możliwości są tylko 3: - podczas czynności uszkodziłeś kartę graficzną - źle zmontowałeś układ chłodzenia i rdzeń osiąga od razu max temp (ale nie chce mi się wierzyć, że aż tak źle, żeby od razu nie działała) - podczas wyjmowania i wkładania karty uszkodziłeś płytę główną P.S. Rozmontuj jeszcze raz wszystko i zmontuj. Jeśli będzie to samo, to uszkodziłeś kartę lub płytę. Jeśli procesor na zintegrowaną grafikę, to podłącz wtyczkę pod płytę + ewentualnie zmień ustawienia w biosie. Cytuj
OperGamer89 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Okej komp odpalił działa, ale po kilku minutach taktowanie spadło do 300mhz i co kilka sekund karta pracowała na 100% bez przerw. Chodzi mi o same wentylatory oczywiście Cytuj
Widzior Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Przecież taktowanie spada do 300MHz na tej karcie, jak nie ma co robić. To normalne. Ty chyba nie bardzo wiesz jak ta karta pracuje, a wentylatory u mnie też się włączają z kopyta po przekroczeniu 50*C, bo mam model półpasywny. Cytuj
OperGamer89 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Problem jest taki że ona wcześniej tak nie robiła a jak odpaliłem msi kombustor to te taktowanie zostało Cytuj
OperGamer89 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Nie mam pojęcia co się stało Cytuj
Widzior Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Ewidentnie coś się zwaliło. Spada do 300MHz i odpala wentyle na maxa, tak jakby się przegrzewała. Ta pasta niby nie przewodzi prądu, ale kto wie, jak dałeś jej bardzo dużo, czy się nie wylała na pobliskie elementy. Ewentualnie wygląda mi to na ... 19 godzin temu, Widzior napisał: z jakichś powodów radiator nie docisnął się do rdzenia. Odpal FurMark może i zobacz czy tam też będzie stało na 300MHz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi