Warson Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 Szukam sterownika do Dźwięku Realtek taki, który zainstaluje się poprawnie, doda ikonkę do paska zadań abym mógł w opcjach Włączyć dźwięk 5.1 na Głośniki Creative. Wszystkie które mam instalują się w taki sposób że widzę tylko ikonkę dźwięku windowsową i nie mogę włączyć tylnych głośników i grają mi tylko dwa. Czy ktoś może mi pomóc? Cytuj
tadziu123 Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 2 godziny temu, Warson napisał: Szukam sterownika do Dźwięku Realtek Sprawdź w tym temacie Warson lubi to Cytuj
UgoFantozzi Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 g***o nie system nic nie działa poprawnie nie pobiera aktualizacji nawet Cytuj
SuBerPL Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 Wszystko ładnie pięknie podoba mi się ten mod w wersji lite, jedyne minusy narazie to brak możliwości zalogowania do aplikacji XBOX game pass oraz błąd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 20 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 2 godziny temu, UgoFantozzi napisał: g***o nie system nic nie działa poprawnie nie pobiera aktualizacji nawet 12 minut temu, SuBerPL napisał: Wszystko ładnie pięknie podoba mi się ten mod w wersji lite, jedyne minusy narazie to brak możliwości zalogowania do aplikacji XBOX game pass oraz błąd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Lite i Extreme można aktualizować? - hmmm, dobre pytanie... Cytuj
SuBerPL Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 2 minuty temu, srom-otnik napisał: Lite i Extreme można aktualizować? - hmmm, dobre pytanie... To akurat aktualizacja na wersji zwykłej HOME Cytuj
marox Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 Mam wersję Pro Extreme i niestety ale niektóre apki zaczynają freezować gdy są dłużej zminimalizowane. Miałem oryginalny windows 10 i te same apki nigdy nie sprawiały problemów. Cytuj
BaRTaSs Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 Mam ten sam problem, co moi przedmówcy - błąd 0x800f0988 przy próbie aktualizacji. Na dwóch laptopach - na jednym wersja HOME (Defender OFF), na drugim wersja PRO (Defender OFF)... Praktycznie czyste dwutygodniowe systemy... Próbowałem wszystkich wskazówek z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] filmiku, ale bez rezultatu. Pobrałem aktualizację KB5005565 w pliku MSC, ale ta również nie dała się zainstalować... Proszę o pomoc i pozdrawiam. Cytuj
BaRTaSs Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 17 minut temu, enterprise2000 napisał: Cytat Kolejny, któremu Bozia ucięła nóźki i się dziwi, że żadne sandały nie pasują. Ludzie. Systemów modowanych, czyli ciętych się NIE AKTUALIZUJE!!!! ----------------------------------------------------------------------- Chcesz aktualizować - instalujesz orginalmy. Chcesz mieć szybki, pozbawiony znacznego syfu, godzisz się na kompromisy: - pewne rzeczy od początku nie działają - niektórych aplikacji nie da się zainstalować - poprawki bezpieczeństwa i aktualizacje muszą być wyłączone i absolutnie nie wolno ich instalować, wręcz zepsują ideę ciętego systemu, gdyż potrafią przywrócić taki syf jak Defender Amen. Bóg zapłać mądralo. Cytuj
fax2000 Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 Czy ktoś próbował instalować custom ROMy na urządzeniach Android? Nie wykrywa mi telefonu, w trybie fastboot (lista jest pusta przy komendzie adb devices), na normalnym Windowsie nie miałem problemów dlatego tylko pytam. Może jakąś funkcję muszę włączyć która została wyłączona? Pozdrawiam Cytuj
tadziu123 Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 Godzinę temu, fax2000 napisał: Nie wykrywa mi telefonu Jaka wersja systemu zainstalowana extreme, lite, pro, home ? Trochę więcej informacji . Sterowniki zainstalowane od tel ? podaj chociaż model tel. Cytuj
fax2000 Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 59 minut temu, tadziu123 napisał: Jaka wersja systemu zainstalowana extreme, lite, pro, home ? Trochę więcej informacji . Sterowniki zainstalowane od tel ? podaj chociaż model tel. pospieszyłem się :p xiaomi mi 8 (chciałem wgrać ubuntu touch mam odblokowany telefon itd bo siedzę na LOS 18.1) Wersja Pro zainstalowana Wgrałem android studio wraz ze sterownikami USB (w toolsach) sterowniki adb ze strony xiaomifrmware Co ciekawe telefon jest widoczny w trybie Recovery lecz gdy musze przejść na fastboot już komputer go nie widzi. Wgrywałem również sterowniki adb bo wcześniej w ogóle nie widział urządzenia był znak zapytania(?) w menadżerze urządzeń (aktualnie jest Android Devices -> Android DB Interface) Co najlepsze cały czas jest widoczne jakieś urządzenie (nieznane urządzenie) nawet jak mam telefon odłączony W momencie wywołania komendy: adb devices Mam taki wynik: List of devices attached * daemon not running. starting it now on port 5037 * * daemon started successfully * i na tym się kończy znów wraca do C:\Users.... Edit. Aktualnie wgrywam zwykła 10 pro (mam dzisiaj czas ) Napisze potem jak reaguje komputer Brb Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 2 godziny temu, fax2000 napisał: Czy ktoś próbował instalować custom ROMy na urządzeniach Android? Od zawsze mam customy i nie ma żadnych problemów z widocznością telefonów czy to na windows czy Linux. Telefon jest widziany jako dysk i tyle. Jak jest karta to widzi dwa dyski. W opcjach telefonu uruchom opcje programisty, potem domyślna konfiguracja USB - wybierz Przesyłanie plików. Mam zainstalowaną wersję Extreme - telefony są widoczne i po USB i po BT. Cytuj
fax2000 Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 2 godziny temu, Wieniowaty napisał: Od zawsze mam customy i nie ma żadnych problemów z widocznością telefonów czy to na windows czy Linux. Telefon jest widziany jako dysk i tyle. Jak jest karta to widzi dwa dyski. W opcjach telefonu uruchom opcje programisty, potem domyślna konfiguracja USB - wybierz Przesyłanie plików. Mam zainstalowaną wersję Extreme - telefony są widoczne i po USB i po BT. Okey to jak piszemy kto co: Customuje telefony od Sony Ericsson k750i A wracając na poziom rozmowy, zrobiłem debugowanie w opcjach programistycznych. Sam nie rozumiem czemu nie działało, zobaczę na zwykłej Win. Może sterowniki coś wykrzaczyly, zobaczę później i dam znać. Edit. Wszystko robiłem dobrze okazało się że w recovery od LOS, trzeba było zaznaczyć opcję "ADB enabled" i z tego okna recovery z napisem enabled ADB, działać dalej na konsoli w komputerze Więc problemem była ta opcja a nie Windows, może komuś się przyda :p Cytuj
Hexamir Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 Można wrzucić na inny serwer? Bo za każdym razem wywala komunikat i stoi progres w pobieraniu.[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 @Hexamir ... użyj megadownloadera lub zmień przeglądarkę ("Chromy - sromy" tak mają) Z ciekawości Firefoxem zassałem w 3 minuty. nudzija lubi to Cytuj
malwinosek Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 nie mozna wrzucic na jakis normalny hosting tylko to mega zje***e? Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 No, jak dzieci. Macie po dropsie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2021 W dniu 24.09.2021 o 12:20, fax2000 napisał: Wszystko robiłem dobrze okazało się że w recovery od LOS, trzeba było zaznaczyć opcję "ADB enabled" Tylko czy włączenie tej opcji nie czyści dalvik i cache z automatu? Cytuj
Hexamir Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2021 21 godzin temu, zdzisiek24 napisał: No, jak dzieci. Macie po dropsie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Właściwie to jest Firefox w Linuxie Mint. Ale dziękuje za nowy link dobry człowieku. Teraz zassało bezproblemowo =) Cytuj
gdziasek Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2021 Witam,po zainstalowaniu tego systemu, w prawym dolnym rogu pojawił się komunikat "tryb testu " , jak to usunąć? a może tak ma zostać? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
adonx Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2021 @gdziasek Kliknij przycisk Start, a następnie wpisz cmd w polu Wyszukaj. Kliknij prawym przyciskiem myszy pozycję cmd.exe w obszarze Programy, a następnie kliknij polecenie Uruchom jako administrator. W wierszu polecenia wpisz następujący tekst i naciśnij klawisz ENTER: bcdedit /set TESTSIGNING OFF Zamknij okno Wiersz polecenia i uruchom ponownie komputer. Cytuj
gdziasek Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2021 8 minut temu, adonx napisał: @gdziasek Kliknij przycisk Start, a następnie wpisz cmd w polu Wyszukaj. Kliknij prawym przyciskiem myszy pozycję cmd.exe w obszarze Programy, a następnie kliknij polecenie Uruchom jako administrator. W wierszu polecenia wpisz następujący tekst i naciśnij klawisz ENTER: bcdedit /set TESTSIGNING OFF Zamknij okno Wiersz polecenia i uruchom ponownie komputer. Dzięki, tryb testu wyłączony. Mam jeszcze pytanie ,jak wyłączyć logowanie hasłem do systemu, przy włączaniu systemu, w okienku konta użytkowników nie ma kwadratu żeby odhaczyć tę opcję. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
adonx Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wujek Google Cytuj
stens Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2021 12 minut temu, gdziasek napisał: Mam jeszcze pytanie ,jak wyłączyć logowanie hasłem do systemu, przy włączaniu systemu, w okienku konta użytkowników nie ma kwadratu żeby odhaczyć tę opcję. Należy uruchomić Regedit i zmodyfikować ustawienie DevicePasswordLessBuildVersion dostępne po przejściu do gałęzi HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device. Przestawienie z domyślnej wartości 2 na 0 pozwoli uaktywnić autologowanie. Następnie kliknij "uruchom" i wpisz netplwiz i będziesz mógł odchaczyć logowanie. gdziasek lubi to Cytuj
gdziasek Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2021 tak jak pisałem , nie mam tego kwadratu żeby odhaczyć tę funkcję [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 15 minut temu, stens napisał: Należy uruchomić Regedit i zmodyfikować ustawienie DevicePasswordLessBuildVersion dostępne po przejściu do gałęzi HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device. Przestawienie z domyślnej wartości 2 na 0 pozwoli uaktywnić autologowanie. Następnie kliknij "uruchom" i wpisz netplwiz i będziesz mógł odchaczyć logowanie. Dziękuję, zadziałało po tym wpisie w rejestrze. Cytuj
gdziasek Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2021 Laptop, znalazłem na śmietniku,nie działa ładowanie baterii, i nie było dysku twardego, dodałem mu ssd samsung evo 870, po wgraniu systemu od Sromotnika i nowym ssd , Dell dostał nowe życie:) Dell inspiron n7110 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik lubi to Cytuj
babicz99 Opublikowano 2 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2021 Sromotniku, czy jest wbudowany w system jakiś addon, który wyłącza permanentnie wszelkie aktualizacje windowsa czy też należy użyć jakiegoś zewnetrzengo programu typu: StopWinUpdates ? @srom-otnik Cytuj
sudione Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 System na 10-letnim komputerze chodzi jak marzenie, ale mam jeden problem: zainstalowałem wersję EXTREME, dodatkowo skorzystałem z katalogu TUNING, programu O&O ShutUp10, wyłączyłem całą telemetrię i chciałem się zabrać za oglądanie jakiegoś filmu/serialu na TV poprzez komputer, ale niestety Windows nie dekoduje zabezpieczenie HDCP i na amplitunerze nie ma dźwięku (dźwięk jest tylko z MP3/AAC, czy radia internetowego). Zainstalowałem oficjalne sterowniki od Realteka (kodek ALC892) i dalej jest to samo. Ma ktoś jakiś pomysł, gdzie szukać rozwiązania? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi