Skocz do zawartości

czarny ekran etc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z komputerem mianowicie odpalam komputer wiatraki rgb sie kreca i swieca ale monitor,klawiatura,myszka sie nawet nie swieca ani brak zadnego sygnalu na monitorze

cpu: I5 8400

cooler: sillentium pc spartan 3

MOBO: MSI B360-A-PRO
GPU: RTX 2060
RAM: CORSAIR VENEGANCE PRO RGB 2x16gb
PSU: silentium pc vero l2 500W

Opublikowano
11 minutes ago, M4T said:

Sory czarna kula się zepsuła :(

Madry komentarz jak na doroslego chlopa zakladam

chyba ze to ty na avku? :)

4 minutes ago, Darien said:

Najpierw sprawdź czy wszystko prawidłowo podpięte a potem wyciągnij baterię biosu oczywiście nie zapomnij odłączyć komputera od gniazdka :huh:

Okej sprobuje

Opublikowano
3 minuty temu, czysiu napisał:

Madry komentarz jak na doroslego chlopa zakladam

Temat z małej litery jak na kogoś po szkole - zakładam. 

Temat typy czemu nie działa.

Zero informacji o systemie, zero informacji w jakich okolicznościach powstał problem.

Ale po co takie rzeczy pisać niech się domyślają :)

Opublikowano
1 minute ago, M4T said:

Temat z małej litery jak na kogoś po szkole - zakładam. 

Temat typy czemu nie działa.

Zero informacji o systemie, zero informacji w jakich okolicznościach powstał problem.

Ale po co takie rzeczy pisać niech się domyślają :)

OK!
Wstaje rano odpalam kompa i nie dziala taka okolicznosc jakbym wiedzial wiecej to bym napisal :)

Opublikowano
2 minutes ago, M4T said:

Ale jaśnie hrabiego muszę dopytać jaki ma system czy nie aktualizował czy instalował nic przed wyłączeniem komputera :)

Jesli chodzi o windowsa to wylacyzlem go pare dni temu z aktualizacja win10
na nastepny dzien byl podobny problem tylko za 3 razem sie wlaczyl

aktualnie nic sie nie dzieje

Opublikowano
6 godzin temu, czysiu napisał:

PSU: silentium pc vero l2 500W

Ahh moje ukochane SPC znów popsuło komuś mobaska albo RAM :E Ta firma powinna dostać jakąś nagrodę za napędzanie gospodarki poprzez zakup nowych komponentów komputerowych. A teraz do rzeczy - przy takich awariach odłącza się wszystko, co zbędne, i zostawia tylko absolutnie niezbędne podzespoły, czyli nawet RAM zostawia się tylko jedną kość, zmienia slot, pożycza od kolegi inną itd.

Opublikowano

Najlepiej pożyczyć PC-Speaker. Wypiąć wszystkie RAMy i zobaczyć czy płyta wstaje.

Coś nie ogarniam literek po weekendzie. Jest i cpu, a i podstawkę mobasa pomyliłem.

Widzior ma na pieńku z SPC, ale podmiana zasilacza też jest jednym z podstawowych kroków przy diagnozowaniu awarii.  ;)

Opublikowano
14 minut temu, BartAcid napisał:

W sumie to procka nie napisałeś, ale wyjęcie grafiki też powinno spowodować pikanie gdyż zakładam, że nie masz Ryzena z literką G

Jakoś ja widzę i5-8400 i mobo B360, więc nie wiem skąd ty tego Ryzena wytrzasnąłeś :22