Franz Maurer Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 Witam serdecznie, wczoraj zakupiłem dysk zewnętrzny Seagate Expansion Portable 1TB proszę powiedzieć mi czy s.m.a.rt tego dysku jest prawidłowy ? coś mi nie pasuje liczba błędów odczytu co o tym myślicie ? Dodaje drugi screen to po sformatowaniu i zgraniu danych na nowo wartości się troszkę zmieniły. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
jezyk777 Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 Zmień w ustawieniach wartość RAW jak na zdjęciu: ewentualnie z HDTune odczytaj smart'a [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Franz Maurer lubi to Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 6 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 @jezyk777 proszę bardzo [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Hannibal Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 2 godziny temu, Franz Maurer napisał: coś mi nie pasuje liczba błędów odczytu W wypadku dysków Seagate parametr 01 jest "z sufitu"*. Nie ma się co tymi akurat wartościami przejmować. Inna sprawa, że odczyt każdego z parametrów dysku podłączonego przez USB, a nie bezpośrednio S-ATA, zawsze jest obciążony potencjalnym błędem. * Proszę spojrzeć: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i jeszcze tu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - post Pana linuksa. Franz Maurer lubi to Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 6 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 @Hannibaldziękuje ślicznie za pomoc już wiem, że niczym nie muszę się martwić i o parametrze #01 i Seagate będę pamiętał. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi