Skocz do zawartości

Windows 11 dev channel, Canary, Beta, 24H2, 25H2 by Djrys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

11 jest fajna. Miła dla oka. Jak na systemy windows według mnie - w pytę ustawiania. Jak nie dodatkowym softem,to edycja rejestru + ewentualnie jesli ktos chce mieć style spoza oficjalnego kregu - tu akurat ostatnio ubiłem 11 wgrywajac czort wie jaki uxtheme patcher. Migający ekran logowania i takie tam. Jak odłoze siano na tv i dyski wtedy bede sie bawił :D

Póki co Linux głównie ...

Opublikowano
W dniu 18.02.2022 o 21:34, stens napisał:

Masz stary musisz odblokować za pomocą narzędzia vivetool [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Witam jak odblokować za pomocą vivetool ?

Opublikowano
Godzinę temu, sechu napisał:

Witam jak odblokować za pomocą vivetool ?

Ściągnij vivetool   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

rozpakuj na dysku C: uruchom cmd jako admin i wejdź w folder C:\viveTool i wpisz po kolei komendy :

vivetool  addconfig 35908098 2
vivetool addconfig 37204171 2
vivetool addconfig 36898195 2

JanKo6 lubi to
Opublikowano
24 minuty temu, stens napisał:

Ściągnij vivetool   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

rozpakuj na dysku C: uruchom cmd jako admin i wejdź w folder C:\viveTool i wpisz po kolei komendy :

vivetool  addconfig 35908098 2
vivetool addconfig 37204171 2

zrobione jak napisałeś  niby pokazało successful ale nie zmienił nawet po restarcie kompilacja sys. 22000.527

Opublikowano

Hmmm. .. build 22563..czysta instalacja, fajnie działa, ale..Klikam Start PPM i ...resetuje się explorer...nie mogę wejść w menu.  I druga sprawa..ikona Zabezpieczenia Windows...
pokazuje mi żółty wykrzyknik, ale nie mogę tego otworzyć - muszę jakąś nową aplikację zainstalować do obsługi plików typu Windows defender.. o co tu chodzi? Też tak macie?
Windows update -sprawdzałem.
Kurde blade...coś mi pousuwało aplikacje: sklep, paint i inne...

nitomen lubi to
Opublikowano
25 minut temu, stens napisał:

Mam to samo, ale zainstalowałem StartAllBack.v3.0.1.Win11 i wszystko gra oraz winX

Niby tak, ale to połowiczne załatwienie sprawy...dalej tych apek nie ma w systemie. Ale dzięki za poradę!

Opublikowano

Mam rozwiązanie, Store i ustawienia działają:

Otwórz powershell jako administrator, uruchom "wsreset -i" bez cudzysłowi. 

Może potem sprawdzę win+x ...też działa...zróbmy tak:

Pobierz vivetool i uruchom CMD, PowerShell jako admin, oczywiście - wpisz (zależnie od ścieżki dostępu)

c:\vivetool\vivetool addconfig 26008830 2       i  ENTER

Restart i działa.

Opublikowano

Dwa razy instalowałem ten Windows 11, version 22H2 Insider Preview 10.0.22567.100, ale dwa razy miałem problem niedziałającymi "Ustawieniami" tych z nowego gui. Panel sterowania działa. Dwa źródła iso i ten sam błąd, a w zasadzie brak aktywności po wciskaniu "Ustawień". Dziwne.

Opublikowano
4 godziny temu, my_g0t napisał:

Dwa razy instalowałem ten Windows 11, version 22H2 Insider Preview 10.0.22567.100, ale dwa razy miałem problem niedziałającymi "Ustawieniami" tych z nowego gui. Panel sterowania działa. Dwa źródła iso i ten sam błąd, a w zasadzie brak aktywności po wciskaniu "Ustawień". Dziwne.

Tez miałem taki sam objaw. Nie mma pojecia czemu tak jest,lecz gdy sobie 11 pochodziła przy podłączonym necie - mi sie wydaje dościągała sobie pliki / biblioteki z windows update i dopiero zadziałało.

Opublikowano
3 godziny temu, djrys napisał:

aktualizacja Win 11 do wersji dev channel 10.0.22567.1000 :smokeing:B)

Z tego źródła zainstalowałem - "UUP dump".

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Źródło Microsoft:
AKTUALIZACJA 3/7: Rozpoczynamy wdrażanie kompilacji aktualizacji zbiorczej 22567.200 (KB5012432). Ta aktualizacja nie zawiera niczego nowego i jest przeznaczona do testowania naszego potoku serwisowego dla kompilacji w kanale deweloperskim.

JanKo6 lubi to