Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, pawelek1980 napisał(a):

Skąd pobrać tego Tiny? 

Cytat

magnet:?xt=urn:btih:2c35935e5c7caeb0c877a7800ff3483c618a21dc&dn=tiny11-2311&tr=http%3a%2f%2fbt1.archive.org%3a6969%2fannounce&tr=http%3a%2f%2fbt2.archive.org%3a6969%2fannounce&ws=http%3a%2f%2fia601200.us.archive.org%2f25%2fitems%2f&ws=http%3a%2f%2fia801200.us.archive.org%2f25%2fitems%2f&ws=https%3a%2f%2farchive.org%2fdownload%2f

3 minuty temu, SirGon napisał(a):

Też dołanczam się dopytania i czy klucz od normalnego Win 11 będzie do niego pasował?

Od normalnego, normalnie pasuje.

LAGUNA lubi to
  • Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tutaj macie obraz ISO

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Tiny11 is available as a 3.5 GB ISO file [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 

Albo tak

Opublikowano

Witajcie, mam oryginalny box z kluczem  windows 8.1 wersja home. Z niej już dawno temu przeszedłem bezpłatnie na windows 10. Później bez problemu mogłem instalować czysty windows 10 kluczem z 8.1. Ostatnio bezpłatnie uaktualniłem win 10 na win 11. Wszystko się aktywowało z automatu.  Czy teraz jak będę chciał zainstalować czystą wersję windows 11 to klucz normalnie zostanie zaakceptowany, czy muszę najpeirw instalować win 10 i potem uaktualniać do win 11? Z góry dziękuję za pomoc.

LAGUNA lubi to
Opublikowano
48 minut temu, aszymbeher napisał(a):

Czy teraz jak będę chciał zainstalować czystą wersję windows 11 to klucz normalnie zostanie zaakceptowany, czy muszę najpeirw instalować win 10 i potem uaktualniać do win 11?

Śmiało możesz instalować  od razu  Windows 11 ,klucz już jest zapisany. Nie musisz nic uaktualniać:)

Nawet dysk jak by zaszła potrzeba możesz zmienić.:)

aszymbeher lubi to
Opublikowano

Teraz zmieniałem zasilacz i dyski (dlatego tak dla przykładu podałem ten dysk) aktywował się z automatu.

Może się przyda to komuś jak coś.

Opublikowano

KB5032292 Windows 11 23H2 [Pobieranie aktualizacji i instrukcji] 22635.2776

Jeśli zainstalujesz ręcznie, będziesz potrzebować małego narzędzia [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i wszystkich trzech plików:

• [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

LAGUNA i Eleks lubią to
Opublikowano

Sprawniejsze udostępnianie kontaktom Teams w Windows 11 23H2 (build 22635.2776 w Beta Channel)

Po blisko dwutygodniowej przerwie, której powodem zapewne był luźniejszy tydzień ze Świętem Dziękczynienia w USA, Windows 11 Insider Preview powraca z nową kompilacją w Beta Channel. Wprowadza ona parę ulepszeń związanych z udostępnianiem, wprowadzaniem odręcznym, Menedżerem zadań i Ustawieniami. Dodano też jak zwykle trochę poprawek błędów.

Opublikowano

Copilot w zasobniku systemowym Windows 11 (build 23595 w Dev Channel)
Po dwutygodniowej przerwie Windows 11 Insider Preview otrzymał dziś aktualizacje w kanałach Dev i Canary. Zaczynamy od tej pierwszej. Build 23595 umieszcza ikonę Copilota w nowym miejscu oraz wprowadza trochę ulepszeń związanych z udostępnianiem, wprowadzaniem odręcznym, Menedżerem zadań i Ustawieniami, a także poprawki błędów.

Opublikowano

A ja dziś znowu czuję w kościach niespodziankę od MS na koniec miesiąca .

Aktualizacja Office z rana poleciała jak śmietana ... więc cóś może być również z wieczora.      :g:

Ps Jeśli okaże się, że to tylko reumatyzm lub reakcja na nadchodzące śnieżyce poczuje się zawiedziony.  :D

LAGUNA lubi to
Opublikowano

@zdzisiek24  Coś tam w kanarkach szykują :)

Windows 11: nowości w kompilacji 26002 w Canary Channel
Oszczędzanie energii
W tej kompilacji do Windows 11 wchodzi nowe doświadczenie "Oszczędzanie energii" ("Energy Saver"), które rozszerza oszczędzanie baterii. To łatwy sposób, aby przedłużyć żywotność baterii i zmniejszyć użycie prądu poprzez obniżenie wydajności systemu.

Oszczędzanie energii można włączyć w Szybkich ustawieniach na pasku zadań lub skonfigurować je, aby działało automatycznie, gdy procent naładowania baterii spadnie do określonego poziomu. Choć jest zoptymalizowane do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] doświadczenie to można włączyć także wtedy, gdy PC jest podłączony do prądu (również komputer stacjonarny).

Oszczędzanie energii w Windows 11

Opublikowano

Siema panowie . Powiedzcie mi czym zbootowac pendrive'a albo telefon do dosa żebym bios zaktualizował. Mam w laptopie strasznie okrojony . Nie zawracalbym tyłka ale oficjalna aplikacja od Fujitsu nie obsługuje win 11. 

Opublikowano

HP Smart instaluje się bez zezwolenia w Windows 10 i 11
Można by oczekiwać, że [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oznacza brak bloatware i zewnętrznych aplikacji. Dobrze jednak wiemy, że od lat bywa inaczej. W menu Start można było napotkać takie kwiatki, jak [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] czy TikTok. Niedawno użytkownicy zauważyli jeszcze jedną aplikację, która nie powinna była się tam znaleźć.

Jak zainstalować DOS na USB? Aby utworzyć samostartujący pendrive (lub inne urządzenie USB) polecamy użycie programu Rufus. Rufus umożliwia szybką instalację DOS-a od Microsoftu lub też darmową wersję FreeDosa.

zdzisiek24 lubi to
Opublikowano
2 godziny temu, LAGUNA napisał(a):

HP Smart instaluje się bez zezwolenia w Windows 10 i 11
Można by oczekiwać, że [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oznacza brak bloatware i zewnętrznych aplikacji. Dobrze jednak wiemy, że od lat bywa inaczej. W menu Start można było napotkać takie kwiatki, jak [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] czy TikTok. Niedawno użytkownicy zauważyli jeszcze jedną aplikację, która nie powinna była się tam znaleźć.

Pytałem z góry bo jeszcze nigdy nie bawiłem się dosem i flashowaniem biosu. A jeszcze z rootowanego telefonu to będę robił . Zobaczymy co wyjdzie 

Opublikowano

A to ci gratka dla fanów żużla :)

Microsoft nie chce, byś używał paska zadań z Windows 10 w Windows 11

Opublikowano
5 godzin temu, SirGon napisał(a):

O niech to szlak

Nic się nie martw  każdy szlak jest do przetarcia.:D

Microsoft odniósł się już do Windows 11 24H2

Miesiąc temu Microsoft wypuścił aktualizację [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], która może być ostatnim tak dużym wydaniem w ramach tej wersji systemu. Wiele źródeł mówi już bowiem o Windows 12, który rzekomo miałby ukazać się 3 lata po premierze Jedenastki zgodnie ze starą częstotliwością wydań kolejnych systemów. Nowe dane nie wykluczają jednak wydania dużej aktualizacji Windows 11 24H2.

Opublikowano
57 minut temu, LAGUNA napisał(a):

Nic się nie martw  każdy szlak jest do przetarcia.:D

No ja mam pasek zadań z prawej strony i już do niego tak się przyzwyczaiłem jak dawniej do paska zadań na dole....

Opublikowano
22 minuty temu, SirGon napisał(a):

No ja mam pasek zadań z prawej strony i już do niego tak się przyzwyczaiłem jak dawniej do paska zadań na dole....

Fajnie to wygląda:)

Windows 12 czy Windows 11 24H2?

JanKo66 lubi to
Opublikowano

KB5032288 Windows 11 23H2 i 22H2 [Pobieranie ręczne] 226×1.2792 jako opcjonalna aktualizacja [Teraz dla wszystkich]

Znane problemy i poprawki:

• Pobierz: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]