plusik Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2023 Windows 11 23H2 - nowa duża aktualizacja już w przyszłym tygodniu. Co przynosi? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2023 2 godziny temu, Ryzenek napisał(a): Dopiero w niedalekiej przyszłości zostanie wydany Windows 11 23H2. Raczej tak będzie sami podają sprzeczne informację, najpierw miało być 23 października potem wrzesień, teraz jest tak. Za wcześnie się cieszyliśmy: Windows 11 23H2 nie zostanie wydany 26 września. Zamiast tego Microsoft udostępni aktualizację AI dla wersji 22H2 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ryzenek lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2023 To jeszcze taki dodatek odnośnie 23H2 Windows 11 23H2 oficjalnie pokazany przez Microsoft. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Ryzenek Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 Windows 11 to konieczność. Bez niego nie zaznasz Wi-Fi 7 - Jeśli jednak czekacie na Wi-Fi 7, to raczej tak kolorowo nie będzie, bowiem do skorzystania z nowych routerów i sterowników trzeba już posiadać system Windows 11… lub nowszy. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ewabem5 Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 żeby wszędzie 5G dobrze chodziło - na wsi to ja "7" nie dożyję Cytuj
TheStraight Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 1 hour ago, ewabem5 said: żeby wszędzie 5G dobrze chodziło - na wsi to ja "7" nie dożyję Zasadniczo prawdziwego 5G to w polsce ze świecą szukać. Obecne "5G" to po prostu agregowane pasma LTE, na prawdziwe 5G trzeba poczekać z rozbudową sieci pod 3Ghz LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 Windows 11 moment 4 trafi do nas 26 wrzesnia sprawdz jak go zainstalowac wczesniej. Jak zaktualizować Windows 11 do Moment 4 wcześniej? Jeżeli nie chcesz czekać do 26 września (tak, jak ja) - otwórz Ustawienia, a następnie wybierz Windows Update > Niejawny program testów systemu Windows. Kliknij "Rozpocznij" i połącz swoje konto Microsoft lub zaloguj się do niego, jeśli korzystasz z profilu lokalnego. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
SirGon Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 Skąd pobrać Windows 11 moment 4 żeby ręcznie tą aktualizacje zainstalować? Cytuj
Ryzenek Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 4 minuty temu, SirGon napisał(a): Skąd pobrać Windows 11 moment 4 żeby ręcznie tą aktualizacje zainstalować? Następna aktualizacja funkcji systemu Windows 11, nieformalnie nazywana "Moment 4", będzie dostępna publicznie na kanale Stable Channel 26 września 2023 r. Możesz go jednak zainstalować teraz, jeśli czekanie nie jest opcją. Ten przewodnik pokaże, jak zainstalować aktualizację Windows 11 Moment 4 teraz i po wydaniu września 26, 2023. Dla tych, którzy nie są zaznajomieni z mylącymi aktualizacjami funkcji systemu Windows 11, oto jak Microsoft podobno zamierza rozpowszechniać aktualizację Moment 4: 23 września: Aktualizacja jest dostępna dla niejawnych testerów systemu Windows w kanale Release Preview. Jest to ostatni krok testowy przed publicznym wdrożeniem dla osób niebędących niejawnymi testerami. 26 września: Publiczne wydanie. Windows 11 Moment 4 jest dostępny jako opcjonalna aktualizacja C w kanale stabilnym. Aby zainstalować aktualizację, klienci muszą przejść do witryny Windows Update i włączyć opcję "Pobierz najnowsze aktualizacje, gdy tylko będą dostępne". 10 października: Windows 11 Moment 4 pojawi się w ramach October 2023 Patch Tuesday. Aktualizacja jest obowiązkowa dla wszystkich użytkowników systemu Windows 11 z niezmienionymi ustawieniami usługi Windows Update. Instalacja systemu Windows 11 Moment 4 nie wymaga żadnych działań: system Windows 11 automatycznie zainstaluje go w tle. Jak zainstalować aktualizację Windows 11 Moment 4 Update? Opcja 1: Przed 26 września Naciśnij pozycję Win + I, aby otworzyć aplikację Ustawienia, a następnie kliknij pozycję Windows Update > niejawnym programie testów systemu Windows. Kliknij Rozpocznij. Kliknij pozycję Połącz konto i wybierz swoje konto Microsoft lub zaloguj się za jego pomocą, jeśli używasz profilu lokalnego. Wybierz Release Preview w następnym kroku i kliknij Kontynuuj. Potwierdź decyzję, klikając przycisk Kontynuuj w kroku 3. Uruchom ponownie komputer. Otwórz aplikację Ustawienia, kliknij pozycję Windows Update i naciśnij pozycję Sprawdź aktualizacje. Poczekaj, aż system pobierze i zainstaluje system Windows 11 Moment 4. Ważne: Chociaż aktualizacje systemu Windows w kanale Release Preview rzadko różnią się od tych, które firma Microsoft oferuje później ogółowi społeczeństwa, należy pamiętać o potencjalnym ryzyku wystąpienia błędów podczas rejestrowania urządzenia w niejawnym programie testów systemu Windows. Dla większości użytkowników odczekanie kilku dni jest lepszym rozwiązaniem. Opcja 2: między 26 września a 10 października Otwórz aplikację Ustawienia przy użyciu dowolnej preferowanej metody. Włącz opcję Pobierz najnowsze aktualizacje, gdy tylko będą dostępne. Kliknij przycisk Sprawdź aktualizacje. System Windows 11 zaproponuje pobranie dostępnych opcjonalnych aktualizacji. Stuknij opcję Pobierz i zainstaluj, a następnie usiądź wygodnie i poczekaj. Możesz nadal korzystać z komputera, podczas gdy system Windows pobiera i instaluje aktualizację Moment 4. Należy jednak pamiętać, że poprosi o ponowne uruchomienie komputera w celu zakończenia procesu. Opcja 3: po 10 października Uruchom aplikację Ustawienia i przejdź do Windows Update. Kliknij Sprawdź aktualizacje i poczekaj. Opcja 4: Później Microsoft zaktualizuje również obrazy systemu Windows 11 dostępne do pobrania z oficjalnej strony internetowej oraz za pośrednictwem narzędzia do tworzenia multimediów, umożliwiając użytkownikom ponowną instalację systemu Windows 11 Moment 4. Dokładna data nie jest obecnie znana. Gdzie jest Windows 11 w wersji 23H2? Windows 11 Moment 4 to aktualizacja dla systemu Windows 11 w wersji 22H2. Microsoft ogłosił, że wyda wersję 23H2 jako osobną aktualizację w ostatnim kwartale 2023 roku. Jednak większość funkcji, o których wspomnieliśmy w naszej recenzji Windows 11 23H2, pojawi się w aktualizacji Moment 4. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 @SirGon co prawda notatka jest,ale ja bym się z tym wstrzymał. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Ryzenek Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 Teraz porozmawiasz ze swoim komputerem. Szykuj PC na nowego Windowsa z Copilotem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj
SirGon Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Idzie update LAGUNA lubi to Cytuj
Ryzenek Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 Teraz, SirGon napisał(a): Idzie update U mnie jescze jakoś pusto jest. Nie idzie. jaki masz build? Cytuj
SirGon Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 2 minuty temu, Ryzenek napisał(a): U mnie jescze jakoś pusto jest. Nie idzie. jaki masz build Wersja Windows 11 Pro Wersja 22H2 Zainstalowano dnia 13.01.2023 Kompilacja systemu operacyjnego 22621.2283 Możliwości Windows Feature Experience Pack 1000.22662.1000.0 Narazie... Cytuj
renatan Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 11 minut temu, SirGon napisał(a): Wersja Windows 11 Pro Wersja 22H2 Zainstalowano dnia 13.01.2023 Kompilacja systemu operacyjnego 22621.2283 Możliwości Windows Feature Experience Pack 1000.22662.1000.0 Narazie... a zapomniałes dodać że zasyszasz wersję dla insiderów/testerów Cytuj
SirGon Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 Tak, mam kopie zapasową systemu to 9.10.23 przywrócę do początkowej wersji. Cytuj
ziloth Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 22631.2361 i 22000.2482 już są dostępne! Cytuj
maciekk26xxx Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 ja posiadam 22621.2283 i nic nie ma poztym nie wiem dlaczego ja mam starszą wersje ... pobierana była z Media creation tools Cytuj
SirGon Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ryzenek lubi to Cytuj
ziloth Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 16 minut temu, maciekk26xxx napisał(a): ja posiadam 22621.2283 i nic nie ma poztym nie wiem dlaczego ja mam starszą wersje ... pobierana była z Media creation tools O ile mi wiadomo, to zależy od kanału aktualizacji. Warto też zapisać się do "Niejawnego programu testów systemu Windows ". Wtedy masz aktualizacje na bieżąco. A poza tym, MS nie rozprowadza wszystkim, w tym samym czasie, czasami trzeba poczekać. Jest jeszcze możliwość zablokowanych aktualizacji, ale to chyba byłoby wiadomo. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
maciekk26xxx Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 Kilka minut temu pojawiła się aktualizacja zmieniło się w ustawieniach i nic pozatym [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ryzenek lubi to Cytuj
Ryzenek Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 Przed chwilą nie wiem czego dotyczy aktualizacja konfiguracji Cytuj
maciekk26xxx Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2023 To rozumiem że COPILOT jest tylko w wersji Insiders tak? popatrzyłem teraz i z tego co widzę to kompilacja 22631.2338 to Insider , ja mam najnowszą stabilną wersje tak samo jak widzę że najnowsza na Winiso jest : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Więc jedynie to czekać Cytuj
LAGUNA Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2023 Windows 11 Moment 4 Update oficjalnie wydany! Co nowego? Zgodnie z zapowiedzią Microsoft wypuścił dziś dużą aktualizację [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Nie jest to jednak roczna aktualizacja 23H2, zapowiedziana na ostatni kwartał tego roku. Moment 4 Update został wydany [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jako wrześniowa aktualizacja opcjonalna "C" (niezwiązana z bezpieczeństwem), oznaczona jako KB5030310 (OS Build 22621.2361). Wersja ta jest już dostępna do pobrania w Windows Update. Sprawdźmy, co nowego się w niej znalazło! [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @Ryzenek chyba to biega o to. Jeśli masz przełącznik pozwalający na pobieranie najnowszych aktualizacji, gdy są one włączone, WŁĄCZONE w Ustawieniach > Windows Update PRZED instalacją kompilacji 22621.2361, będziesz uzyskaj także Aktualizację konfiguracji systemu Windows (KB5030509) zainstalowaną w tym samym czasie, gdy instalujesz kompilację 22621.2361 przy jednym ponownym uruchomieniu. Pamiętaj, że podczas instalacji na stronie ustawień Windows Update wyświetli się tylko aktualizacja dla kompilacji 22621.2361. Ale po ponownym uruchomieniu , aktualizacja konfiguracji systemu Windows zostanie wyświetlona w historii aktualizacji. Dzięki tej aktualizacji konfiguracji systemu Windows udostępniamy nowe funkcje za pośrednictwem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Cytuj
maciekk26xxx Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2023 5 godzin temu, LAGUNA napisał(a): Win Jeśli masz przełącznik pozwalający na pobieranie najnowszych aktualizacji, gdy są one włączone, WŁĄCZONE w Ustawieniach > Windows Update PRZED instalacją kompilacji 22621.2361, będziesz uzyskaj także Aktualizację konfiguracji systemu Windows (KB5030509) zainstalowaną w tym samym czasie, gdy instalujesz kompilację 22621.2361 przy jednym ponownym uruchomieniu. Pamiętaj, że podczas instalacji na stronie ustawień Windows Update wyświetli się tylko aktualizacja dla kompilacji 22621.2361. Ale po ponownym uruchomieniu , aktualizacja konfiguracji systemu Windows zostanie wyświetlona w historii aktualizacji. Dzięki tej aktualizacji konfiguracji systemu Windows udostępniamy nowe funkcje za pośrednictwem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Ja mam to włączone i nie mam np AI w paincie ani Copilot co prawda mam zmienione ustawienia i mikser głośności ale nic pozatym nawet nie mam napisanego że to wersja 23H2 Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2023 Bo to dalej wersja 22H2 jeszcze czas na nową wersje. Cytuj
stens Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2023 17 minut temu, Dziadek13 napisał(a): Bo to dalej wersja 22H2 jeszcze czas na nową wersje. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2023 A mnie najbardziej przypadł do gustu dzwoneczek powiadomień. Jeszcze animacja i dźwięk a byłoby super. Reszta to banał i kolejny numerek. Portalnet i LAGUNA lubią to Cytuj
maciekk26xxx Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2023 Godzinę temu, stens napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nadal nie otrzymałem odpowiedzi czemu większość osób ma a ja nie ? Przecież to nie jest Insider bo jeżeli by był to by osoby napisały to jak obrazek wyżej , no u mnie jest tak i przecież Microsoft mówił że każdy otrzyma COPOILOT więc troszkę nie rozumiem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź