mitpio Opublikowano 2 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2023 Dziś testowo zainstalowałem win 11 na płycie z77 ud5h z procesorem I7 3700k . I mimo krzyku w necie że nie nie da się bez żadnych modyfikacji ( jedynie musiałem zmienić z mbr na gpt dysk) działa, śmiga żadnych problemów. Ryzenek lubi to Cytuj
Ryzenek Opublikowano 2 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2023 13 minut temu, mitpio napisał(a): Dziś testowo zainstalowałem win 11 na płycie z77 ud5h z procesorem I7 3700k . I mimo krzyku w necie że nie nie da się bez żadnych modyfikacji ( jedynie musiałem zmienić z mbr na gpt dysk) działa, śmiga żadnych problemów. Gratulacje i tak pozostanie plusik lubi to Cytuj
Ryzenek Opublikowano 3 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2023 Wstrzymaj się z aktualizacją Windows 11. SSD może zwolnić [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Problemy odnotowano po instalacji następujących aktualizacji: KB5023706 KB5023778 KB5025239 KB5026372 KB5027231 KB5027303 plusik i LAGUNA lubią to Cytuj
plusik Opublikowano 3 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2023 Ostanie aktualizacje do Windowsa 11mają negatywnie wpływać na system i dyski SSD [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj
Ryzenek Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] plusik lubi to Cytuj
Ryzenek Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] YouTuber AR 4789 opublikował w zeszłym miesiącu na swoim kanale film koncepcyjny Windows 12. Menu Start i tablica widżetów wyglądają jak coś, co użytkownicy naprawdę docenią. Nie tylko wyglądają i działają ładnie z przydatnymi funkcjami, ale nie ma reklam, promocji ani rekomendacji, które stały się typowe dla systemu Windows 11 w dzisiejszych czasach. Samo to ostatnie prawdopodobnie sprawia, że wygląda wyjątkowo ładnie. Menu Start otrzymuje sekcję Ostatnie elementy zamiast Zalecana zawartość, co może być znacznie bardziej przydatne lub przynajmniej mniej irytujące dla użytkownika. JanKo66 i plusik lubią to Cytuj
Ryzenek Opublikowano 7 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] plusik lubi to Cytuj
Eleks Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 Drugi wtorek miesiąca, więc wleciały aktualizacje. U mnie tylko aktualizacja komponentów .NET i... nic więcej. Wersja systemu to 22H2 22631.1825. Coś chyba mam skopane... Instalacja ręczna KB5027303 zawsze zwracała mi błąd 0x800f0988. Niestety tym razem żadne skrypty mi nie pomogły. Jak to wygląda u Was? Cytuj
stens Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 Ja mam 22631.1972 i KB5028851 i KB5028185 ciągle wywala błąd przy instalacji. A jak ręcznie KB5028185 instaluje to wywala że aktualizacja nie ma zastosowania do tego komputera. Cytuj
Spirit Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 U mnie wszystko poszło normalnie 2 aktu. KB5028851 i KB5028185 Wersja systemu to 22H2 22621.1992 Cytuj
ampa Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 U mnie.... zobaczymy jak się to skończy. Ciekawi mnie ta ostatnia bo już kilka razy się pobierała i instalowała. W historii jest pokazana że zainstalowana więc? Poszło bez problemów. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 Lipcowy Patch Tuesday: aktualizacje zabezpieczeń Windows 11 22H2 i 21H2 Windows 11 22H2: zmiany w aktualizacji KB5028185 (OS Build 22621.1992) Tym razem nietypowo oprócz łatek bezpieczeństwa w aktualizacji pojawiło się sporo nowych funkcji, testowanych wcześniej w buildach Insider Preview: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Źródło: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] plusik lubi to Cytuj
plusik Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 Windows 11. Jegodni są policzone [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] SirGon lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 Windows 11: łatka KB5007651 ponownie dostępna - usunięto błąd Użytkownicy Windowsa 11 mogą ponownie pobierać aktualizację KB5007651, która została tymczasowo wstrzymana. Problem ciągnął się od marca, kiedy wdrożona poprawka spowodowała kilka postępujących po sobie usterek związanych z obsługą zabezpieczeń i Defendera. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] SirGon lubi to Cytuj
Ryzenek Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Windows 11, wersja 21H2 przestanie być obsługiwany 10 października 2023 roku. Dotyczy to następujących edycji wydanych w październiku 2021 roku: Windows 11 Home, version 21H2 Windows 11 Pro, version 21H2 Windows 11 Pro for Workstations, version 21H2 Windows 11 Pro Education, version 21H2 Te edycje nie będą dłużej otrzymywać aktualizacji zabezpieczeń po 10 października 2023 roku. Klienci, którzy skontaktują się z Microsoft Support po tej dacie, będą poproszeni o zaktualizowanie swojego urządzenia do najnowszej wersji systemu Windows 11, aby zachować wsparcie. Rozwiązanie tego problemu jest jednak banalnie proste, wystarczy odwiedzić Windows Update i pobrać aktualizację 22H2 oraz jej kolejne ulepszenia. Dzięki temu nie tylko dostaniecie ogrom zmian i świetnych funkcji, ale również będziecie mogli dalej bezpiecznie korzystać z Windowsa 11 bez obaw o bezpieczeństwo. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2023 Obraz ISO i powrót Zune w Windows 11 (build 25905 w Canary Channel) W zeszłym tygodniu Microsoft nie wypuścił żadnych aktualizacji w Windows Insider Program, za to dziś po tej przerwie dojechał pierwszy build Windows 11 wydany w Canary Channel. Obok tradycyjnej metody aktualizacji poprzez Windows Update jest on też dostępny jako obraz ISO. W kompilacji znalazły się zmiany i nowe funkcje związane m.in. z jądrem Windows, aplikacjami UWP Arm32, Windows LAPS, emoji, Zune i Microsoft Store. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Źródło: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 i jarexpol lubią to Cytuj
Ryzenek Opublikowano 15 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale jest to niesamowite i sprawia tak że zastanawiasz się co jeszcze możemy wycisnąć z Windows 11. Zwłaszcza, gdy istnieją projekty takie jak Tiny 11, aby zmniejszyć zapotrzebowanie na zasoby... LAGUNA lubi to Cytuj
plopki Opublikowano 19 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2023 Mam problem z Win11, zainstalowałem z użyciem WinToHDD na sprzęcie z i7 2600k na pokładzie. Potem niestety wysypała się płyta gówna, więc kupiłem po taniości inną na s.1155. Okazało się, że ta płyta jest strasznie okrojona i nie wspiera i7 2600K, za to wspiera Xeona E3 1230 v2. Kupiłem taki procek, bo to w końcu odpowiednik i7 3770k, tylko bez grafy, i jeszcze czegoś jak się potem okazało. Po wymianie procka na Xeona Win11 przestał się uruchamiać, cały czas się restartuje przy uruchamianiu, nawet nie wchodzi tryb graficzny, Na innym dysku z Win10 komp chodzi bez problemu, podobnie Linux. Jest to ewidentnie wina braku współpracy Xeona z Win11, bo kiedyś też próbowałem na innym kompie z Xeonem E3 1230 (v1) stawiać Win11, i też nie poszedł (Win10 bez problemu). Czego nie ma Xeon, że windows 11 nie chce na nim chodzić? Da radę to jakoś obejść? Z tego co pamiętam, to w obu przypadkach (i teraz, i kiedyś) wypisuje, że brak mu jakiegoś hardware, czy hardware error. Cytuj
egoiszt Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2023 Hej gdzie w nowym outlooku jest " suwak " do odświeżenia by pobrał program emaile " POBIERZ " czy cos takiego , jak w starej wersji poczty na w11 ?? Cytuj
FILAGOL Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2023 Siema Forumowicze Zastanawiam się czy klucze z Windows 7, 8, 8.1, 10 i teraz 11 będą działały na Windows 12 hmmm... uważam iż M$ ograniczy pule systemów z których kluczami będzie można aktywować Wingrozę 12 do kluczy z WinShitu 10 i 11 jak Myślicie jak rozwiąże do M$ ? lub trzeba będzie kupować nowe klucze do przyszłej 12 ciekawe słyszałem że 12 ma być duża aktualiza do 11 więc klucze z 11 będą kompatybilne z 12 czas pokaże Pozrawiam LAGUNA lubi to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2023 ▲ Po co martwić się na zapas? Przyjdzie czas i się okaże. Mało zmartwień na głowie? Wojna, wybory, sroga zima i chore wizje Jackowskiego. To są wyzwania. LaptopIpc, FILAGOL i LAGUNA lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2023 5 godzin temu, FILAGOL napisał(a): Zastanawiam się czy klucze z Windows 7, 8, 8.1, 10 i teraz 11 będą działały na Windows 12 hmmm... uważam iż M$ ograniczy pule systemów z których kluczami będzie można aktywować Wingrozę 12 lub trzeba będzie kupować nowe klucze do przyszłej 12 ciekawe słyszałem że 12 ma być duża aktualiza do 11 więc klucze z 11 będą kompatybilne z 12 czas pokaże Martw się czy komputer będzie pasował do tego klucza,anie klucz do systemu FILAGOL lubi to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2023 Cześć @LAGUNA Masz rację choć znając nieobliczalność i niestabilność umysłową M$ można spodziewać się wszystkiego po za logiką oby nie trzeba było kupować kolejnej licencji do "nowej" WinGrozy/WinShitu Po za tym zastanawiam się kiedy wreszcie M$ stworzy całkowicie nowy Windowsa a przestaną zmieniać tylko powierzchownie stare "Okienka" gdyż obecne wersje WinGrozy to dosłownie groza to jak ubieranie trupa w nowe ubrania i twierdzenie ze to ktoś "nowy" i "świeży" poświęcić czas i stworzyć system który faktycznie będzie nowy a nie reanimowany trup Pozdrawiam LAGUNA i brygada69 lubią to Cytuj
TheStraight Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2023 55 minutes ago, FILAGOL said: Cześć @LAGUNA Masz rację choć znając nieobliczalność i niestabilność umysłową M$ można spodziewać się wszystkiego po za logiką oby nie trzeba było kupować kolejnej licencji do "nowej" WinGrozy/WinShitu Po za tym zastanawiam się kiedy wreszcie M$ stworzy całkowicie nowy Windowsa a przestaną zmieniać tylko powierzchownie stare "Okienka" gdyż obecne wersje WinGrozy to dosłownie groza to jak ubieranie trupa w nowe ubrania i twierdzenie ze to ktoś "nowy" i "świeży" poświęcić czas i stworzyć system który faktycznie będzie nowy a nie reanimowany trup Pozdrawiam Przecież nikt nie zmusza do korzystania z tego "WINSHITU" są inne opcje. Windows to od samego początku mniej więcej ten sam trup z dodanymi funkcjami tyle że poprzednio wyglądał trochę inaczej. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2023 Godzinę temu, FILAGOL napisał(a): Po za tym zastanawiam się kiedy wreszcie M$ stworzy całkowicie nowy Windowsa a przestaną zmieniać tylko powierzchownie stare "Okienka" Nigdy nie zrobią nie nadążają za tym. Chociaż z tego co tutaj piszą ,to sztuczni się za niego wezmą [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Natomiast co racja to racja nikt nie zmusza do niczego, a wszyscy się za niego biorą. FILAGOL lubi to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2023 48 minut temu, TheStraight napisał(a): Przecież nikt nie zmusza do korzystania z tego "WINSHITU" są inne opcje. Windows to od samego początku mniej więcej ten sam trup z dodanymi funkcjami tyle że poprzednio wyglądał trochę inaczej. Inne opcje czyli Linux lub system z nadgryzionym "jabcokiem" niby tak lecz jeżeli Linux się wysili to będzie systemem przyjaznym a nie darmowy system dla tych to lubią się katować systemem który nie jest zbyt przyjazny choć to i tak nic w porównaniu z systemem Apla tam to już w ogóle dzicz Pozdrawiam Cytuj
TheStraight Opublikowano 22 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2023 14 hours ago, FILAGOL said: Inne opcje czyli Linux lub system z nadgryzionym "jabcokiem" niby tak lecz jeżeli Linux się wysili to będzie systemem przyjaznym a nie darmowy system dla tych to lubią się katować systemem który nie jest zbyt przyjazny choć to i tak nic w porównaniu z systemem Apla tam to już w ogóle dzicz Pozdrawiam Ty tak ciągle na wszystko narzekasz w życiu? Bo z tego co widzę to tobie nic nie pasuje Linux nie jest od tego żeby być przyjaznym systemem... FILAGOL i LAGUNA lubią to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 22 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2023 Ja też nie rozumiem jak można potępiać w czambuł windowsa będąc jednocześnie "członkiem" Winclub. To tak jak alkoholicy którzy chleją wódę litrami, spotykają się raz w miesiącu w klubie AA by przez godzinę ponarzekać jaka to ona niezdrowa i niesmaczna. Rozumiem dyskusje o smakach, etykietach i procentach ... w windowsach o brakach i niedoróbkach ale określenia shit, trup, wingroza to lekkie przegięcie. LAGUNA i FILAGOL lubią to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 22 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2023 Siema @zdzisiek24 nie ma godnej alternatywy dla WinShitu która mogła by ją zastąpić jestem w gronie forumowiczów WinClubu dlatego iż są tu interesujący ludzie a po za tym miło poczytać mądrzejszych od siebie Siema @TheStraight nie nie narzekam na nic innego po za Windowsem hahaha wiele rzeczy mi pasuje a kilka nie i jedna z nich jest Windows po za tym my Polacy lubimy popsioczyć to nasza cecha narodowa i gdy troszeczkę pobiadole to mi lżej 4 godziny temu, TheStraight napisał(a): Linux nie jest od tego żeby być przyjaznym systemem... tym stwierdzeniem mnie Rozbawiłeś Dziękuję dzień od razu lepszy Pozdrawiam Cytuj
TheStraight Opublikowano 22 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2023 4 hours ago, FILAGOL said: Siema @zdzisiek24 nie ma godnej alternatywy dla WinShitu która mogła by ją zastąpić jestem w gronie forumowiczów WinClubu dlatego iż są tu interesujący ludzie a po za tym miło poczytać mądrzejszych od siebie Siema @TheStraight nie nie narzekam na nic innego po za Windowsem hahaha wiele rzeczy mi pasuje a kilka nie i jedna z nich jest Windows po za tym my Polacy lubimy popsioczyć to nasza cecha narodowa i gdy troszeczkę pobiadole to mi lżej tym stwierdzeniem mnie Rozbawiłeś Dziękuję dzień od razu lepszy Pozdrawiam A możesz mi powiedzieć co cię tak rozbawiło bo w sumie nie rozumiem. Linux\GNU nigdy nie był projektowany z zamysłem dla małpy kowalskiego żeby odpalać sobie na nim gierki i do takiego stanu raczej ani ty nie doczekasz ani ja. Można sobie gadać że no jakimiś protezami coś zrobisz ale patrząc na rzeczy które się dzieją z niektórymi dystrybucjami jak Fedora gdzie z oficjalnych repo podmieniony jest pakiet MESY na taki bez wsparcia akceleracji sprzętowej GPU w przegląarkach to cóż.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź