Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

NVIDIA GeForce Experience v3.26 koryguje utratę wydajności po przełączeniu na Windows 11 22H2

Niektórzy użytkownicy zgłosili, że po zainstalowaniu systemu Windows 11 22H2 wystąpiły spadki wydajności w grach. Na przykład procesor ma majstrować przy 5%, mimo że gra wymaga pełnej mocy. Aby obejść ten problem, pomogło to zmienić ustawienia energii na maksymalną wydajność.

Teraz Nvidia udostępniła NVIDIA GeForce Experience v3.26 do pobrania w wersji beta. Ostateczna wersja ukaże się w przyszłym tygodniu. Jeśli chcesz wypróbować nową wersję, możesz wybrać jeden z dwóch wariantów.

Instalacja: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Lub, jeśli oprogramowanie GeForce Experience jest już zainstalowane:

Otwórz aplikację GeForce Experience i przejdź do Ustawień
Włącz funkcje eksperymentalne i wyjdź z GeForce Experience
Po 30 sekundach uruchom ponownie oprogramowanie GeForce Experience, a aktualizacja zostanie pobrana.
Ponieważ nie jestem graczem, nie mogę mieć nic do powiedzenia na temat tego, czy to coś przynosi. Zapraszamy do wypróbowania i testowania. :biggrin5:

LAGUNA lubi to
Opublikowano
42 minuty temu, stens napisał:

Ten typ tak ma. Jak chcesz tak jak na drugim to ustaw sobie "szczegóły"

Dzięki za odpowiedz. Wiec tak zrobili, szkoda . Myślałem że ja coś namieszałem. Zostane na narazie na 21h2 może z czasem Gates cos poprawi :)

Opublikowano
57 minut temu, Ryzenek napisał:

NVIDIA GeForce Experience v3.26 koryguje utratę wydajności po przełączeniu na Windows 11 22H2

Niektórzy użytkownicy zgłosili, że po zainstalowaniu systemu Windows 11 22H2 wystąpiły spadki wydajności w grach. Na przykład procesor ma majstrować przy 5%, mimo że gra wymaga pełnej mocy. Aby obejść ten problem, pomogło to zmienić ustawienia energii na maksymalną wydajność.

Teraz Nvidia udostępniła NVIDIA GeForce Experience v3.26 do pobrania w wersji beta. Ostateczna wersja ukaże się w przyszłym tygodniu. Jeśli chcesz wypróbować nową wersję, możesz wybrać jeden z dwóch wariantów.

Instalacja: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Lub, jeśli oprogramowanie GeForce Experience jest już zainstalowane:

Otwórz aplikację GeForce Experience i przejdź do Ustawień
Włącz funkcje eksperymentalne i wyjdź z GeForce Experience
Po 30 sekundach uruchom ponownie oprogramowanie GeForce Experience, a aktualizacja zostanie pobrana.
Ponieważ nie jestem graczem, nie mogę mieć nic do powiedzenia na temat tego, czy to coś przynosi. Zapraszamy do wypróbowania i testowania. :biggrin5:

Na Laptopie sprawdze dziś wieczorem, mimo tego posiadam Nvidia z RTX3050

Opublikowano
11 minut temu, Napromieniowany napisał:

To chyba nie jest jeszcze oficjalne wydanie wersji 22H2 ? 

fakt że podlinkowane jest z sierpnia,ale odstępy między folderami już porobili.

Teraz natrafiłem  na coś takiego, może też się przydać.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
2 godziny temu, Napromieniowany napisał:

Zainstalowałem i sprawdziłem jest poprawa nawet FPS wróciło do normy 90-100 FPS NFS PayBack w moim przypadku pomogło bardzo póki co jedna gra sprawdzona w którą najczęściej gram.

Czyli jednak to nie jest wina Windowsa 22H2 ani żadna aktualizacja, dobrze że w końcu coś zadziałało w takim razie czekamy na ostateczną wersję jak się jeszcze ukaże w przyszłym tygodniu ja też sprawdziłem i wszystko jest git ok

LAGUNA lubi to
Opublikowano
14 godzin temu, Ryzenek napisał:

Czyli jednak to nie jest wina Windowsa 22H2 ani żadna aktualizacja, dobrze że w końcu coś zadziałało w takim razie czekamy na ostateczną wersję jak się jeszcze ukaże w przyszłym tygodniu

Jest poprawa! 

Dopóki @Ryzenek nie podesłał tych sterowników (to jeszcze  zasugerowałem się tymi nowymi poprawkami w pażdzierniku)

ale jest poprawa .🙂

Ryzenek lubi to
Opublikowano

Przynajmniej tak podają.

Nvidia rozwiązała problem

Nvidia zajęła się sprawą i po jej zbadaniu winowajcą zamieszania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nowy zestaw narzędzi graficznych przeznaczonych do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], które były niepotrzebnie uruchamiane. Problem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] głównie graczy mających zainstalowane oprogramowanie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (służące do m.in. transmisji rozgrywki czy optymalizacji ustawień gier). „Zielony” producent kart graficznych [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] aktualizację GeForce Experience do wersji beta 3.26, która powinna zlikwidować problem. Niektórzy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] również, że cofnięcie poprawki Windowsa 11 pomogło przywrócić system do pożądanego stanu.

Opublikowano
W dniu 25.09.2022 o 17:49, LAGUNA napisał:

Przynajmniej tak podają.

Nvidia rozwiązała problem

Nvidia zajęła się sprawą i po jej zbadaniu winowajcą zamieszania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nowy zestaw narzędzi graficznych przeznaczonych do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], które były niepotrzebnie uruchamiane. Problem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] głównie graczy mających zainstalowane oprogramowanie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (służące do m.in. transmisji rozgrywki czy optymalizacji ustawień gier). „Zielony” producent kart graficznych [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] aktualizację GeForce Experience do wersji beta 3.26, która powinna zlikwidować problem. Niektórzy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] również, że cofnięcie poprawki Windowsa 11 pomogło przywrócić system do pożądanego stanu.

A kto to używa tak na prawdę dzisiaj chyba tylko amatorzy co siedzą cały dzień wpatrzeni w androida

Opublikowano
7 minut temu, demoqius napisał:

Czy ktoś już ma takie coś jak na załączonym obrazku? Bo ja wciąż nie mam. :(

Ja sobie pobrałem asystent aktualizacji ze strony MS i nim zaktualizowałem :D 

Opublikowano
Godzinę temu, VACek napisał:

Ja sobie pobrałem asystent aktualizacji ze strony MS i nim zaktualizowałem :D 

Niestety asystent aktualizacji przeprowadza kondycje komputera a z iso instalka chcę  instalować 22h2 tylko na czysto. Pozostaje mi tylko czekać na kanale update na ver 22h2.

Opublikowano
48 minut temu, egoiszt napisał:

Tez potrzebuje taka aktualke do 22h2 bez sprawdzania tcyh wszystkich bzdur

Skopiuj i wklej do notatnika, zapisz jako(wszystkie pliki) Mosetup.reg i scal.

Cytat

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup]
"CorrelationVector"="FKYE189MYk+0RSrA.1.2.2.151.24"
"AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup\Volatile]
"DownlevelBuildNumber"=dword:000057c4
"DownlevelProductName"="Windows 11 Pro Insider Preview"
"SetupHostResult"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\LabConfig]
"BypassTPMCheck"=dword:00000001
"BypassSecureBootCheck"=dword:00000001
"BypassRAMCheck"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\LabConfig]
"BypassTPMCheck"=dword:00000001
"BypassSecureBootCheck"=dword:00000001

Następnie pobierz 22H2 iso, otwórz w exploratorze i uruchom setup. Uaktualni Ci bez zająknięcia.

FILAGOL lubi to
Opublikowano

skopiuj ten"cytat" do notatnika, wybierz w okienku "wszystkie pliki", klinij "zapisz jako" tak jak pisałem, miejsce zapisu wybierz pulpit, na pulpicie utworzy się plik na którego klikni prawym przyciskiem myszy (ppm) i wybierz "scal"