stens Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 1 godzinę temu, Spirit napisał: Może ktos wie jak to ustawić żeby było jak na 2 obrazku Ten typ tak ma. Jak chcesz tak jak na drugim to ustaw sobie "szczegóły" Spirit lubi to Cytuj
Ryzenek Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 NVIDIA GeForce Experience v3.26 koryguje utratę wydajności po przełączeniu na Windows 11 22H2 Niektórzy użytkownicy zgłosili, że po zainstalowaniu systemu Windows 11 22H2 wystąpiły spadki wydajności w grach. Na przykład procesor ma majstrować przy 5%, mimo że gra wymaga pełnej mocy. Aby obejść ten problem, pomogło to zmienić ustawienia energii na maksymalną wydajność. Teraz Nvidia udostępniła NVIDIA GeForce Experience v3.26 do pobrania w wersji beta. Ostateczna wersja ukaże się w przyszłym tygodniu. Jeśli chcesz wypróbować nową wersję, możesz wybrać jeden z dwóch wariantów. Instalacja: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Lub, jeśli oprogramowanie GeForce Experience jest już zainstalowane: Otwórz aplikację GeForce Experience i przejdź do Ustawień Włącz funkcje eksperymentalne i wyjdź z GeForce Experience Po 30 sekundach uruchom ponownie oprogramowanie GeForce Experience, a aktualizacja zostanie pobrana. Ponieważ nie jestem graczem, nie mogę mieć nic do powiedzenia na temat tego, czy to coś przynosi. Zapraszamy do wypróbowania i testowania. LAGUNA lubi to Cytuj
Spirit Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 42 minuty temu, stens napisał: Ten typ tak ma. Jak chcesz tak jak na drugim to ustaw sobie "szczegóły" Dzięki za odpowiedz. Wiec tak zrobili, szkoda . Myślałem że ja coś namieszałem. Zostane na narazie na 21h2 może z czasem Gates cos poprawi Cytuj
Ryzenek Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 57 minut temu, Ryzenek napisał: NVIDIA GeForce Experience v3.26 koryguje utratę wydajności po przełączeniu na Windows 11 22H2 Niektórzy użytkownicy zgłosili, że po zainstalowaniu systemu Windows 11 22H2 wystąpiły spadki wydajności w grach. Na przykład procesor ma majstrować przy 5%, mimo że gra wymaga pełnej mocy. Aby obejść ten problem, pomogło to zmienić ustawienia energii na maksymalną wydajność. Teraz Nvidia udostępniła NVIDIA GeForce Experience v3.26 do pobrania w wersji beta. Ostateczna wersja ukaże się w przyszłym tygodniu. Jeśli chcesz wypróbować nową wersję, możesz wybrać jeden z dwóch wariantów. Instalacja: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Lub, jeśli oprogramowanie GeForce Experience jest już zainstalowane: Otwórz aplikację GeForce Experience i przejdź do Ustawień Włącz funkcje eksperymentalne i wyjdź z GeForce Experience Po 30 sekundach uruchom ponownie oprogramowanie GeForce Experience, a aktualizacja zostanie pobrana. Ponieważ nie jestem graczem, nie mogę mieć nic do powiedzenia na temat tego, czy to coś przynosi. Zapraszamy do wypróbowania i testowania. Na Laptopie sprawdze dziś wieczorem, mimo tego posiadam Nvidia z RTX3050 Cytuj
LAGUNA Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 @Ryzenek może coś w tym być. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @Spirit odstąpili się z tymi folderami. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ryzenek lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 11 minut temu, Napromieniowany napisał: To chyba nie jest jeszcze oficjalne wydanie wersji 22H2 ? fakt że podlinkowane jest z sierpnia,ale odstępy między folderami już porobili. Teraz natrafiłem na coś takiego, może też się przydać. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Ryzenek Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 2 godziny temu, Napromieniowany napisał: Zainstalowałem i sprawdziłem jest poprawa nawet FPS wróciło do normy 90-100 FPS NFS PayBack w moim przypadku pomogło bardzo póki co jedna gra sprawdzona w którą najczęściej gram. Czyli jednak to nie jest wina Windowsa 22H2 ani żadna aktualizacja, dobrze że w końcu coś zadziałało w takim razie czekamy na ostateczną wersję jak się jeszcze ukaże w przyszłym tygodniu ja też sprawdziłem i wszystko jest git ok LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2022 14 godzin temu, Ryzenek napisał: Czyli jednak to nie jest wina Windowsa 22H2 ani żadna aktualizacja, dobrze że w końcu coś zadziałało w takim razie czekamy na ostateczną wersję jak się jeszcze ukaże w przyszłym tygodniu Jest poprawa! Dopóki @Ryzenek nie podesłał tych sterowników (to jeszcze zasugerowałem się tymi nowymi poprawkami w pażdzierniku) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ale jest poprawa . Ryzenek lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2022 NVIDIA wie już o problemie. Producent potwierdził już na swoim forum, że nowe narzędzia do debugowania są obecnie w procesie aktywacji. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2022 Przynajmniej tak podają. Nvidia rozwiązała problem Nvidia zajęła się sprawą i po jej zbadaniu winowajcą zamieszania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nowy zestaw narzędzi graficznych przeznaczonych do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], które były niepotrzebnie uruchamiane. Problem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] głównie graczy mających zainstalowane oprogramowanie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (służące do m.in. transmisji rozgrywki czy optymalizacji ustawień gier). „Zielony” producent kart graficznych [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] aktualizację GeForce Experience do wersji beta 3.26, która powinna zlikwidować problem. Niektórzy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] również, że cofnięcie poprawki Windowsa 11 pomogło przywrócić system do pożądanego stanu. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 26 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2022 Oficjalne obrazy ISO Windows 11 22H2 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Hells Angels, Spirit i JanKo6 lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 26 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2022 Zaawansowana ochrona przed phishingiem w Windows 11 22H2 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Hells Angels, JanKo6 i Ryzenek lubią to Cytuj
TECHNO Opublikowano 26 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2022 W dniu 25.09.2022 o 17:49, LAGUNA napisał: Przynajmniej tak podają. Nvidia rozwiązała problem Nvidia zajęła się sprawą i po jej zbadaniu winowajcą zamieszania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nowy zestaw narzędzi graficznych przeznaczonych do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], które były niepotrzebnie uruchamiane. Problem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] głównie graczy mających zainstalowane oprogramowanie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (służące do m.in. transmisji rozgrywki czy optymalizacji ustawień gier). „Zielony” producent kart graficznych [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] aktualizację GeForce Experience do wersji beta 3.26, która powinna zlikwidować problem. Niektórzy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] również, że cofnięcie poprawki Windowsa 11 pomogło przywrócić system do pożądanego stanu. A kto to używa tak na prawdę dzisiaj chyba tylko amatorzy co siedzą cały dzień wpatrzeni w androida Cytuj
SirGon Opublikowano 27 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2022 Mam Windows 11 22H2 i wydaje mi się że zmienił się wygląd folderów. LAGUNA lubi to Cytuj
ampa Opublikowano 27 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2022 No popatrz pan, przywrócona mała rzecz cieszy ponownie LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 27 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2022 Co może blokować aktualizację do Windows 11 22H2? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 lubi to Cytuj
demoqius Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 Czy ktoś już ma takie coś jak na załączonym obrazku? Bo ja wciąż nie mam. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
VACek Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 7 minut temu, demoqius napisał: Czy ktoś już ma takie coś jak na załączonym obrazku? Bo ja wciąż nie mam. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ja sobie pobrałem asystent aktualizacji ze strony MS i nim zaktualizowałem Cytuj
LAGUNA Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 Windows 11 22H2 z poprawką błędu uniemożliwiającego tworzenie nośnika instalacyjnego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
demoqius Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 Godzinę temu, VACek napisał: Ja sobie pobrałem asystent aktualizacji ze strony MS i nim zaktualizowałem Niestety asystent aktualizacji przeprowadza kondycje komputera a z iso instalka chcę instalować 22h2 tylko na czysto. Pozostaje mi tylko czekać na kanale update na ver 22h2. Cytuj
egoiszt Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 Tez potrzebuje taka aktualke do 22h2 bez sprawdzania tcyh wszystkich bzdur jak mialem przy przejsciu na 11, do tej pory na sprzecie bez wspacia nie dostalem apdejtu do 22h2 , pewnie cos poblokowali Cytuj
stens Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 48 minut temu, egoiszt napisał: Tez potrzebuje taka aktualke do 22h2 bez sprawdzania tcyh wszystkich bzdur Skopiuj i wklej do notatnika, zapisz jako(wszystkie pliki) Mosetup.reg i scal. Cytat Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup] "CorrelationVector"="FKYE189MYk+0RSrA.1.2.2.151.24" "AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU"=dword:00000001 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup\Volatile] "DownlevelBuildNumber"=dword:000057c4 "DownlevelProductName"="Windows 11 Pro Insider Preview" "SetupHostResult"=dword:00000000 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\LabConfig] "BypassTPMCheck"=dword:00000001 "BypassSecureBootCheck"=dword:00000001 "BypassRAMCheck"=dword:00000001 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\LabConfig] "BypassTPMCheck"=dword:00000001 "BypassSecureBootCheck"=dword:00000001 Następnie pobierz 22H2 iso, otwórz w exploratorze i uruchom setup. Uaktualni Ci bez zająknięcia. FILAGOL lubi to Cytuj
egoiszt Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 co mam scalic ? łopatologicznie poprosze - sorry Zbyszekkk lubi to Cytuj
tadziu123 Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 22 minuty temu, egoiszt napisał: co mam scalic ? PPM na plik reg i będzie słowo scal Cytuj
egoiszt Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 co skopiowac do notatnika co scalic Cytuj
renatan Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 22 minuty temu, egoiszt napisał: co skopiowac do notatnika co scalic [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 lubi to Cytuj
stens Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 skopiuj ten"cytat" do notatnika, wybierz w okienku "wszystkie pliki", klinij "zapisz jako" tak jak pisałem, miejsce zapisu wybierz pulpit, na pulpicie utworzy się plik na którego klikni prawym przyciskiem myszy (ppm) i wybierz "scal" Cytuj
egoiszt Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 Nie działa , instalator sprawdza komputer i jest komunikat ze nie mozna okreslic czy mozna zainstalować system Cytuj
stens Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 zrób reset systemu i spróbuj jeszcze raz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź