Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czyli co wyłączą to badziewie i użytkownicy którzy mają spadki (o których nie wiedzieli bo niby skąd) po takim zabiegu dostaną efektu wow i będą wychwalać system pod niebiosa jaki to on lepszy szybszy do gier jest :)

Opublikowano
8 hours ago, MarcinGX said:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

u mnie jakos roznicy wzgledem win10 nie ma, nawet bym powiedział że delikatnie jakby lepiej na win11 gry chodzą, ale róznice nieznaczne

a oczywiscie beta win11 instalowana na czysto

Opublikowano
23 minutes ago, egoiszt said:

Czy trzeba się wyrejestrować z kanału BETA w ustawieniach Insider aby otrzymać " oficjalną " wersje w11 - jak to ma wyglądać w przypadku gdy korzystamy z BETA kanału ??

oficjalna to pewno bedzie ta sama co beta, moze beta w srode dostanie 22000.254 a rtm bedzie 22000.194

Opublikowano
3 godziny temu, egoiszt napisał:

Ale chodzi mi o kwestie samego wyjścia z insider by otrzymać finalną wersje :) ??

Bez paniki i gorączki  też mam betę  jak przyjdzie pora to  się  sprawdzi  bo nie wiadomo co MS wymyśli  albo będzie gładziutko  albo będziemy kombinować  okaże  się  w praniu.

Opublikowano
11 minut temu, TECHNO napisał:

:trollface: Znawcy pisali że im gry szybciej chodzą :L

Ogólnie to ja wiem że nic się nie zmieni względem windowsa 10 jeśli chodzi o gry bo dalej system korzysta z boosta do gier.

Ja zauważyłem lekki wzrost po przesiadce na Win 11

Opublikowano
7 minut temu, BooyaK napisał:

Ja zauważyłem lekki wzrost po przesiadce na Win 11

Nie dziwota zainstalowałeś system na świeżo a od lat wszyscy korzystają z kopii bezpieczeństwa zamiast format sieknąć

Opublikowano

Na serwisowym powróciłem do Win10. Na domowej "konsoli" Win11 nie przeszkadza tak bardzo. 

Ogólnie przeszkadza mi brak powiadomień aplikacji na pasku zadań. Takie programy jak NetSpeedMonitor stają się bezużyteczne. Pierwszy ekran Menu Start kopie po mordzie swoją bezsensownością, PPM na pasku zadań to jakiś żart, PPM w Eksploratorze to jakaś paranoja, a brak IE nie pozwala na konfigurację niektórych urządzeń. Do tego dostanie się do Menedżera zadań... 

Domowy służy mi tylko do Steama i nie boli brak tego czy owego, ale w serwisie uznałem, że to mój przystanek i wysiadłem. 

Opublikowano

@up

Przejście z 7-ki to może być szok ale z 10-y ???  Przecież to jak przesiadka z kobyły na konia - łeb i zad na miejscu a że pod "spodem" trochę inaczej to przecież oczywiste  :D

Twoje "bolączki" akurat mnie nie przeszkadzają a menu start wręcz olśniewa. Można przypinać co się chce, nawet menadżer zadań. Troszkę więcej czasu i przywykniesz ... może nawet polubisz.

Opublikowano

Uaktualnienie w wersji premierowej powinno się pojawić 5 października 2021 w godzinach popołudniowych (ok. 17:00 polskiego czasu). Pojawi się ono jako opcjonalna aktualizacja w usłudze Windows Update. Tego samego dnia powinny (nie jest to potwierdzona informacja) pojawić się na serwerach Microsoftu pliki ISO z Windowsem 11 dla zaawansowanych użytkowników, chcących zainstalować system na czysto.