Slodki_malin Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 Chyba zainstaluję Windows 11 już raczej działa stabilnie? Cytuj
egoiszt Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 Poza opisanymi " bugami " u siebie, system BETA śmiga spoko i po instalce zajmuje 10giga mniej niż wcześniej zainstalowana w10 Cytuj
Slodki_malin Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 Ogólnie ludzie piszą właśnie że 11 działa stabilnie są bugi bo są ale da się śmiało korzystać. Mój sprzęt spełnia wymagania i chyba się skuszę egoiszt lubi to Cytuj
Portalnet Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 W rufusie aby zrobić pendrive należy wybrać GPT i UEFI ? Cytuj
tadziu123 Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 53 minuty temu, Portalnet napisał: W rufusie aby zrobić pendrive Rufus sam domyślnie ustawi parametry . a tu masz mini poradnik Portalnet lubi to Cytuj
Portalnet Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 Które ze znanych antywirusów są już kompatybilne z 11 ? Cytuj
FILAGOL Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 Każdy "renomowanej marki" gdyz programy rozpoznają w większości Windows 11 jako Windows 10 więc Instaluj jaki sam Chcesz :-) Cytuj
Bartos Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 Jeśli chodzi o laptopa to tryb zasilania jest skopany. Bateria rozładowuje się 2x szybciej niż na win10, a zmieniając tryby zasilania nic się nie dzieje. Zużycie baterii jest takie samo. egoiszt lubi to Cytuj
egoiszt Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 Potwierdzam ,sam stan czuwania żre baterie a w tle nic się nie dzieje ... coś tam nie pykło Bartos lubi to Cytuj
Portalnet Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 @Bartos a to zmartwiłeś mnie, bo już chciałem instalować na laptopie. Czy ta przypadłość jest też na najnowszej Becie ? Cytuj
Bartos Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 Od paru wersji jest to samo. Na win10 byłem happy bo bateria trzymała 8,5 godziny w trybie oszczędzania energii, teraz na win 11 jak wytrzyma 4-5 godzin to będzie dobrze. Zastanawiam się czy instalacja na czysto coś by zmieniła, bo teraz mam aktualizację z win10 do win11 plus kolejne aktualizacje z WU samego win11 crypt lubi to Cytuj
egoiszt Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 Ja dziś na czysto zrobiłem W11 i jest słabo przez duże " S " Bartos lubi to Cytuj
Portalnet Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 No to dzięki za ostrzeżenie, zostaje nadal na 10, gdyż długość pracy na baterii jest mi ważne na co dzień. Ciekawie czy przed 5 października (RTM) wyjdzie jeszcze jakaś beta? Cytuj
Bartos Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 Wydaje mi się, że dużo czasu upłynie, zanim zużycie baterii będzie na poziomie win10. Na pewno nie będzie to w następnych wersjach czy pierwszej finalnej. Jakby chcieli to już dawno by to naprawili. W końcu win11 to poprawiony win10 egoiszt lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 Teraz, Bartos napisał: W końcu win11 to poprawiony win10 ... spierniczony Windows 10 Cytuj
Bartos Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 Założenie było inne niż rzeczywistość Cytuj
Bartos Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2021 Powrót do Win10 i dowód na to, że zarządzanie baterią działa na 10 w porównaniu z 11tką. Na 11tce jaki bym nie ustawił plan zasilania to bateria jednolicie leci w oczach. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] egoiszt lubi to Cytuj
Nieobecny Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2021 Odpowiedz sobie na pytanie: czy zostały wydane sterowniki pod Win 11 dla Twojego laptopa, w tym dotyczące zarządzaniem energią? Zgaduję, że nie. Oczywiście sterowniki kart graficznych, kart sieciowych, mass storage też mają znaczenie i muszą korelować z systemem. Instalując system w fazie beta, ze sterownikami w fazie beta lub w ogóle bez dedykowanych, należy się liczyć z negatywnymi konsekwencjami. Cytuj
Bartos Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2021 Masz całkowitą rację, ale plany zasilania dostępne w win11, powinny jakoś działać na sterownikach dostarczonych z systemem. A tutaj jakbym nie ustawił zużycie baterii jest takie samo. Nie oceniam samego Windowsa źle, po prostu uważam, że jeszcze co niektórzy powinni poczekać, w tym ja. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2021 Plany zasilania po zainstalowaniu sterowników dedykowanych zmieniają się w zależności od sprzętu więcej lub mniej. Poczekaj na system final i dedykowane sterowniki jeśli w ogóle producent wyda takowe dla Twojego sprzętu. Jeśli to w miarę nowy sprzęt posiadający sterowniki do Win 10, to w przypadku braku wsparcia od producenta, można jeszcze szukać rozwiązań na forach producenckich. Czasem ludzie podają świetne rozwiązania problemów. Nie ma reguły, trzeba czekać i szukać. Bartos lubi to Cytuj
Portalnet Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2021 Ja akurat mam teraz laptop DELL Latitude i na Windowsie 8.1 czy tez 10 nie instalowałem nigdy jakiś zewnętrznych (producenta) sterowników do zasilania, tylko systemowe z windowsów. Nigdy nie miałem na nich problemów z baterią laptopa. egoiszt lubi to Cytuj
kp1971 Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 Poprawiona wersja PC Health Check. Oficjalna strona: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a dla niezalogowanych: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 i stens lubią to Cytuj
egoiszt Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 Ja jedynie chciałbym nadmienić że mimo czystej instalacji w11 beta nie działa mi wciąż lupka widnieje błąd NIEPRAWIDŁOWE uprawnienia w katalogach usługi WINDOWS SEARCH - z wszystkich dostępych pomysłów i wskazówek żadna nie działa - cmd , poweshell nic , i klawiatura ekranowa nie funkcjonuje tak jak powinna w trybie tabletu Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 Wszelakie problemy "w temacie" tworzą ... człowiek, sprzęt lub system i kolejność ta wcale nie jest przypadkowa. Skoro innym działa to dalsze dywagacje chyba nie mają sensu ... tyczy się pierwszego problemu. Co do kwestii tabletu to sprawa mniej oczywista i rozwiązania należy się spodziewać po oficjalnej premierze W11 i udostępnieniu nowych sterowników. Wystarczy troszeczkę poczekać i będzie wiadomo ... albo i nie a propos Mały Mosze do ojca: Tatooo, koledzy się śmieją bo nie mam tableta Napleta synu, napleta ! foxhound88 i egoiszt lubią to Cytuj
egoiszt Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 Cofam wszystkie problemy , odpalam właśnie tego małego laptopika z w11 , podczas logowania długo mieliło i opisywane problemy ZNIKNĘŁY Lupka działa , klawiatura ekranowa w trybie tabletu pojawia się prawidłowo - chyba coś się u mnie zregenerowało i teraz działa tak jak chce Magia hahaha Cytuj
TediPower Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 Dobra pany na Win10 klikałem lewy przycisk myszki na obrazek znajdujący się na jakiejś stronie ciągłem do do paska zadań do otwartgo katalogu i miałem zapisany obrazek. Na Win11 tego już się nie da zrobić i trzeba tradycyjnie prawy guzik / zapisz itp. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 15 minut temu, TediPower napisał: Na Win11 tego już się nie da zrobić i trzeba tradycyjnie prawy guzik / zapisz itp. Wrócili do porządnego rozwiązania. A nie jakieś kalectwo: 16 minut temu, TediPower napisał: klikałem lewy przycisk myszki na obrazek znajdujący się na jakiejś stronie ciągłem do do paska zadań do otwartgo katalogu i miałem zapisany obrazek. Cytuj
TediPower Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 Dlaczego skoro przeciąganie zajmował mi mniej czasu jak klikanie i szukanie opcji zapisz. Po co sobie utrudniać życie zapisz obrazek jako.. / zapisz element docelowy jako .. i się głów co wybrać co lepsze. ok działa to moje kalectwo ale teraz jest nepeł.... musi być przeglądarka nie na pełny ekran i otwarty folder i to działa na win1o działało na full oknie przeglądarki. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 Nie ma co się przejmować pierdołami zwłaszcza w systemie beta. Będzie system final, będą sterowniki final, będą zaktualizowane programy pod Win 11, to będziecie się martwić. Cytuj
ampa Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 Dziś zniknęło mi konto lokalne którym się posługiwałem do tej pory a pozostało tylko konto MS i nim jestem zalogowany...kapnąłem się jak wszedłem w ustawienia i pod nazwą pojawił się adres email i widżety zaczęły działać a na pewno na lokalnym nie działały...może to po ostatniej aktualizacji się stało ale wątpię bo jednak wzrokowcem jestem i rzuciło mi się to w oczy dopiero dziś. Czyżby to koniec konta lokalnego? zostało ono usunięte lub scalone?, da się nim jakoś zalogować bo mi się wydawało że była taka opcja w ustawieniach konta a teraz nie ma choć w panelu sterowania w koncie pokazuje konto lokalne administratora i żadnego innego...To taka uwaga mi się nasuwa że MS wcale nie ingeruje w system na naszym komputerze Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź