zdzisiek24 Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 2 minuty temu, LAGUNA napisał(a): Jeśli cenisz najnowocześniejsze funkcje i chcesz poznać nowe środowisko Windows, 24H2 oferuje ekscytujący zestaw aktualizacji No rozbawiłeś mnie kolego. Miłego wieczoru. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 59 minut temu, zdzisiek24 napisał(a): No rozbawiłeś mnie kolego. Miłego wieczoru. @zdzisiek24 To nie ja ,to zawodowcy te kolorki te bajery te cudowne aktualizacje wszystko w jak najlepszej wierze . Jedni chwalą 24 inni go nienawidzą. Wznawianie pracy na plikach z Androida w Windows 11 (build 22635.4515 w Beta Channel) Windows 11 Insider Preview otrzymał dość ciekawą aktualizację w kanale Beta. Wprowadza ona szybki dostęp do funkcji kontynuowania pracy na plikach OneDrive z telefonu na PC, ulepszenia w technologii passwordless, łatwe udostępnianie plików z menu Start i nowy skrót klawiszowy Lupy. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
sasik007 Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 akurat mi zalezy na tym zeby system zabierał jak najmniej zasobow i jak najmniej usług uruchomionych w tle i dlatego pytam czy jest roznica wybierajac 23h2 a 24h2 teraz mam 24h2 i mam problemy z bt ale pozatym smiga ok ale moze 23 jest lepsze rozwincie temat ... Cytuj
LAGUNA Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 No właśnie zależy jakie kto ma wymagania. To ten co polecił @stens albo ten bardzo fajny systemik Jeszcze jak się nie mylę to @razor1995 zrobił 24h2 Windows 11 24H2 - AtlasRectified Pro o mam go [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
darude123 Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 W dniu 21.11.2024 o 12:52, LAGUNA napisał(a): Powinien normalnie przejść. Klucz nie przeszedł przy instalacji 24h2. Komunikat że ten klucz produktu nie działa. Sprawdź go i spróbuj ponownie. Musiałem podpiąć stary dysk i utworzyć konto ms i przy instalacji na nowym dysku zalogować się na konto ms. Piszę to bo może ktoś będzie miał taki problem. LAGUNA lubi to Cytuj
stens Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 Godzinę temu, darude123 napisał(a): Klucz nie przeszedł przy instalacji 24h2. Kiedy żeś go wpisywał? Trzeba było zrobić reset i sam by "łyknął" 24H2 ma to do siebie, że od razu nie aktywuje, trzeba zresetować kompa. 007marc lubi to Cytuj
darude123 Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 Klucz od windows 7, wpisywałem podczas instalacji windowsa 24h2, wątpię żeby restart tu cokolwiek pomógł. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 Pewny nie jestem ale czy taka metoda by nie poskutkowała : Kliknij przycisk Start, a następnie wybierz Ustawienia > Aktualizacja i zabezpieczenia > Aktywacja > Zmień klucz produktu, a następnie wprowadź klucz produktu . natomiast jak wszystko gra to jest dobrze. Cytuj
darude123 Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 Tak próbowałem i wyskakiwał jakiś kod błędu 0x8 coś tam także lipa. Jedyny sensowny sposób to instalacja 22h2 z tym kluczem z 7 przy instalacji i wtedy po kolei aktualizacja do 24h2 no ale to szkoda czasu i się syf tylko zrobi niepotrzebny. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 Fakt za dużo skakania między tymi systemami. a ten kod błędu wyskakiwał jakiś kod błędu 0x8 coś tam (tylko czy to dokładnie u Ciebie) pojawia się zazwyczaj: Komunikaty o błędach 0x8 mogą pojawiać się z powodu zapchanego rejestru Windows i błędnych wpisów nieistniejących programów, ponieważ użytkownik zazwyczaj usuwa oprogramowanie nieprawidłowo. Inne częste przyczyny to błędne wprowadzanie danych, brakujące pliki, które zostały przypadkowo usunięte z rejestru, powodując problemy z systemem. Ale jak już wszystko jest OK. To gitara. Cytuj
ampa Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 A to da się jeszcze kluczem z win 7 aktywować win 10? Bo win 11 raczej nie. jeśli zmieniałeś sprzęt a miałeś aktywowany win 10 kluczem z win 7 lub uaktualniony z 7-10-11 to u mnie np. aktywacja nie przeszła. Tylko kontakt z MS może pomóc. Cytuj
plusik Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 Windows 11 znów się psuje. Nie wyłączysz laptopów tych firm [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 @ampa po gwizdane z tymi kluczami. Nie można już aktywować Windows 10 i 11 za pomocą kluczy Windows 7 i 8 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zdzisiek24 lubi to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 Apka pogody naprawdę fajna sprawa ... pomimo wstrętnych, natrętnych reklam. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 To z okazji Black Friday P.S nie wiem czy czytaliście ale idą na całego Kilku producentów laptopów zdążyło potwierdzić występowanie irytującego błędu na łamach systemu Windows 11, a konkretniej po zainstalowaniu aktualizacji 24H2. Coraz częściej dochodzi do nieprawidłowego wyłączania komputera, niezgodnie z przeznaczeniem zaczęła też funkcja umożliwiająca uśpienie sprzętu. Łatka podobno jest już w drodze (jak zawsze) plusik lubi to Cytuj
plusik Opublikowano 28 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2024 Windows 11 24H2 sprawia dalsze problemy. Najnowszy z nich brzmi jak żart [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 28 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2024 Dodatek do tego audio jak by ktoś chciał [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
m4rkiz Opublikowano 29 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2024 będę składał siostrzeńcowi kompa na ryzenie 5700G+32GB ram, jaką lekko poczyszczoną wersję 11 polecicie, ma slużyć głównie pewnie do gier i jakiegoś worda priorytet - bezproblemowość pytam, bo 11 innych niz oficjalne iso w zasadzie nigdy nie instalowałem, a do tych zastosowań W10 LTSC chyba sensu nie ma Cytuj
zen888 Opublikowano 29 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2024 2 godziny temu, m4rkiz napisał(a): ...jaką lekko poczyszczoną wersję 11 polecicie, ma slużyć głównie pewnie do gier i jakiegoś worda LAGUNA i m4rkiz lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 29 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2024 3 godziny temu, m4rkiz napisał(a): priorytet - bezproblemowość Nie ma czegoś takiego jak bezproblemowość. W każdym systemie znajdziesz/natrafisz na problemy. Natomiast co do tego Win JG 11 Lite używam od momentu powstania(systemu) do dnia dzisiejszego nie napotkałem na jakieś problemy. zen888, SirGon i m4rkiz lubią to Cytuj
m4rkiz Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 W dniu 29.11.2024 o 20:08, LAGUNA napisał(a): W każdym systemie znajdziesz/natrafisz na problemy. Jasna sprawa, chodziło mi o to, żeby nie był za mocno pocięty, bo od pewnego momentu stopa zwrotu jest zerowa lub ujemna - co z tego, że system uruchomi się pół sekundy szybciej, czy będzie miał 10 procesów w tle mniej, kiedy trzeba potem np. przez godzinę kombinować, dlaczego jakieś podstawowe rzeczy nie działają. Dzięki. LAGUNA lubi to Cytuj
zen888 Opublikowano 2 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2024 W dniu 1.12.2024 o 22:17, m4rkiz napisał(a): Jasna sprawa, chodziło mi o to, żeby nie był za mocno pocięty Ta wersja ma wycięte tylko podstawowe (rzadko używane/niepotrzebne) funkcje i telemetrię. Co do reszty to ty decydujesz co ma zostać wycięte - na ekranie znajduje się folder TUNING - tam są skrypty, które pozwolą ci usunąć inne niepotrzebne rzeczy. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 2 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2024 ewentualnie jak byś chciał przeczyścić system (tylko raczej nie rób tego na tym JG) To: wpisujesz compact /c /s /i /a /exe:XPRESS8K "%SystemDrive%\Windows\WinSxS\*" m4rkiz, SirGon i zen888 lubią to Cytuj
zen888 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 16 godzin temu, LAGUNA napisał(a): To: wpisujesz compact /c /s /i /a /exe:XPRESS8K "%SystemDrive%\Windows\WinSxS\*" Tego nie znałem - dzięki. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 1 godzinę temu, zen888 napisał(a): Tego nie znałem - dzięki. Ja też nie znałem to podał kiedyś kolega z forum @Achon i zastosowałem też u siebie i działa. Więc podałem też i tutaj myślę że się nie pogniewa. Microsoft radzi, jak przywrócić Windows 10, jeśli komputer nie spełnia wymagań Windows 11 Od wydania Windows 11 w październiku 2021 roku Microsoft zachęca użytkowników Dziesiątki do przejścia na nowy system. Niespecjalnie pomaga w tym fakt, że wiele tych urządzeń nie spełnia wymagań Jedenastki. Co prawda można ją zainstalować ręcznie, w tym z ominięciem sprawdzania wymagań, ale teoretycznie może to wywołać problemy. Jak ich wtedy uniknąć? Najlepiej wrócić do poprzedniego systemu. Microsoft wyjaśnia, jak to zrobić. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zen888 lubi to Cytuj
darude123 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 Nie wiem gdzie to wrzucić, najwyżej niech ktoś przeniesie do odpowiedniego działu. W skrócie: Złamali zabezpieczenia Microsoftu. "To największy przełom w piractwie Windows w historii [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 i LAGUNA lubią to Cytuj
zen888 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 3 godziny temu, LAGUNA napisał(a): Kampania zachęcająca do upgrade'u przybrała niedawno na sile, gdy do końca wsparcia Windows 10 pozostał ostatni rok. Widziałem tę "kampanię" na własnym ekranie - przy uruchomieniu systemu reklama na pełnym ekranie. Prawdopodobnie z ostatnią aktualizacją gdzieś się zainstalowała. Wie ktoś gdzie to coś dokładnie siedzi? LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 Ja bym się nie zdziwił jak by w Windows 12 pojawiło się coś w stylu "Masz kłopoty wróć do Windows10" Oczywiście to żart ale czasami z takiego żartu może się dużo sprawdzić. Co do reklam możliwe że gdzieś tutaj siedzi. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 Windows zachęca użytkowników do zapomnienia hasła do logowania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] SirGon lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 TPM 2.0 to nienegocjowalny standard dla Windows 11 według Microsoftu Trusted Platform Module 2.0 od samego początku jest obowiązkowym elementem wyposażenia komputera, który chce zainstalować aktualizację do Windows 11. I choć to wymaganie można ominąć, to oficjalnie nadal jest ono minimalne, a nie tylko zalecane. Microsoft wiele razy podkreślał, że moduł TPM 2.0 zapewnia wysoki poziom bezpieczeństwa. Teraz dodatkowo potwierdza, że jako standard nie podlega on negocjacjom. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź