Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
59 minut temu, zdzisiek24 napisał(a):

No rozbawiłeś mnie kolego.   Miłego wieczoru.     :L

@zdzisiek24 To nie ja ,to zawodowcy  te kolorki te bajery te cudowne aktualizacje wszystko w jak najlepszej wierze .

Jedni chwalą 24 inni go nienawidzą.

Wznawianie pracy na plikach z Androida w Windows 11 (build 22635.4515 w Beta Channel)

Windows 11 Insider Preview otrzymał dość ciekawą aktualizację w kanale Beta. Wprowadza ona szybki dostęp do funkcji kontynuowania pracy na plikach OneDrive z telefonu na PC, ulepszenia w technologii passwordless, łatwe udostępnianie plików z menu Start i nowy skrót klawiszowy Lupy.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

akurat mi zalezy na tym zeby system zabierał jak  najmniej zasobow  i jak najmniej  usług uruchomionych w tle  i dlatego pytam czy jest roznica wybierajac 23h2 a 24h2 teraz mam 24h2 i mam problemy z bt ale pozatym smiga ok ale moze 23 jest lepsze rozwincie temat ...

Opublikowano

No właśnie zależy jakie kto ma wymagania.

To ten co polecił @stens

albo ten bardzo fajny systemik

Jeszcze jak się nie mylę to @razor1995 zrobił 24h2

Windows 11 24H2 - AtlasRectified Pro

o mam go:)

Opublikowano
W dniu 21.11.2024 o 12:52, LAGUNA napisał(a):

Powinien normalnie przejść.

Klucz nie przeszedł przy instalacji 24h2.

Komunikat że ten klucz produktu nie działa. Sprawdź go i spróbuj ponownie.

Musiałem podpiąć stary dysk i utworzyć konto ms i przy instalacji na nowym dysku zalogować się na konto ms.

Piszę to bo może ktoś będzie miał taki problem.

LAGUNA lubi to
Opublikowano
Godzinę temu, darude123 napisał(a):

Klucz nie przeszedł przy instalacji 24h2.

Kiedy żeś go wpisywał? Trzeba było zrobić reset i sam by "łyknął" 24H2 ma to do siebie, że od razu nie aktywuje, trzeba zresetować kompa.

007marc lubi to
Opublikowano

Pewny nie jestem ale czy taka metoda by nie poskutkowała :

Kliknij przycisk Start, a następnie wybierz Ustawienia > Aktualizacja i zabezpieczenia > Aktywacja > Zmień klucz produktu, a następnie wprowadź klucz produktu .

natomiast jak wszystko gra to  jest dobrze. :)

Opublikowano

Tak próbowałem i wyskakiwał jakiś kod błędu 0x8 coś tam także lipa.

Jedyny sensowny sposób to instalacja 22h2 z tym kluczem z 7 przy instalacji i wtedy po kolei aktualizacja do 24h2 no ale to szkoda czasu i się syf tylko zrobi niepotrzebny.

LAGUNA lubi to
Opublikowano

Fakt za dużo skakania między tymi  systemami.

a ten kod błędu wyskakiwał jakiś kod błędu 0x8 coś tam  (tylko czy to dokładnie u Ciebie) 

pojawia się zazwyczaj:

Komunikaty o błędach 0x8 mogą pojawiać się z powodu zapchanego rejestru Windows i błędnych wpisów nieistniejących programów, ponieważ użytkownik zazwyczaj usuwa oprogramowanie nieprawidłowo. Inne częste przyczyny to błędne wprowadzanie danych, brakujące pliki, które zostały przypadkowo usunięte z rejestru, powodując problemy z systemem.

Ale jak już wszystko jest OK. To gitara.

Opublikowano

A to da się jeszcze kluczem z win 7 aktywować win 10? Bo win 11 raczej nie. jeśli zmieniałeś sprzęt a miałeś aktywowany win 10 kluczem z win 7 lub uaktualniony z 7-10-11 to u mnie np. aktywacja nie przeszła. Tylko kontakt z MS może pomóc.

Opublikowano

To z okazji Black Friday :)

P.S

nie wiem  czy czytaliście ale idą na całego

Kilku producentów laptopów zdążyło potwierdzić występowanie irytującego błędu na łamach systemu Windows 11, a konkretniej po zainstalowaniu aktualizacji 24H2. Coraz częściej dochodzi do nieprawidłowego wyłączania komputera, niezgodnie z przeznaczeniem zaczęła też funkcja umożliwiająca uśpienie sprzętu. Łatka podobno jest już w drodze (jak zawsze)

plusik lubi to
Opublikowano

będę składał siostrzeńcowi kompa na ryzenie 5700G+32GB ram, jaką lekko poczyszczoną wersję 11 polecicie, ma slużyć głównie pewnie do gier i jakiegoś worda

priorytet - bezproblemowość

pytam, bo 11 innych niz oficjalne iso w zasadzie nigdy nie instalowałem, a do tych zastosowań W10 LTSC chyba sensu nie ma

Opublikowano
3 godziny temu, m4rkiz napisał(a):

priorytet - bezproblemowość

Nie ma  czegoś takiego jak bezproblemowość.

W każdym systemie znajdziesz/natrafisz na problemy.

Natomiast co do tego Win JG 11 Lite  używam od momentu powstania(systemu) do dnia dzisiejszego nie napotkałem na jakieś problemy.

zen888, SirGon i m4rkiz lubią to
Opublikowano
W dniu 29.11.2024 o 20:08, LAGUNA napisał(a):

W każdym systemie znajdziesz/natrafisz na problemy.

Jasna sprawa, chodziło mi o to, żeby nie był za mocno pocięty, bo od pewnego momentu stopa zwrotu jest zerowa lub ujemna - co z tego, że system uruchomi się pół sekundy szybciej, czy będzie miał 10 procesów w tle mniej, kiedy trzeba potem np. przez godzinę kombinować, dlaczego jakieś podstawowe rzeczy nie działają.

Dzięki.

LAGUNA lubi to
Opublikowano
W dniu 1.12.2024 o 22:17, m4rkiz napisał(a):

Jasna sprawa, chodziło mi o to, żeby nie był za mocno pocięty

Ta wersja ma wycięte tylko podstawowe (rzadko używane/niepotrzebne) funkcje i telemetrię. Co do reszty to ty decydujesz co ma zostać wycięte - na ekranie znajduje się folder TUNING - tam są skrypty, które pozwolą ci usunąć inne niepotrzebne  rzeczy.

LAGUNA lubi to
Opublikowano
1 godzinę temu, zen888 napisał(a):

Tego nie znałem - dzięki.

Ja też nie znałem :) to podał kiedyś kolega z forum @Achon i zastosowałem też u siebie i działa.

Więc podałem też i tutaj myślę że się nie pogniewa.

Microsoft radzi, jak przywrócić Windows 10, jeśli komputer nie spełnia wymagań Windows 11
Od wydania Windows 11 w październiku 2021 roku Microsoft zachęca użytkowników Dziesiątki do przejścia na nowy system. Niespecjalnie pomaga w tym fakt, że wiele tych urządzeń nie spełnia wymagań Jedenastki. Co prawda można ją zainstalować ręcznie, w tym z ominięciem sprawdzania wymagań, ale teoretycznie może to wywołać problemy. Jak ich wtedy uniknąć? Najlepiej wrócić do poprzedniego systemu. Microsoft wyjaśnia, jak to zrobić.

zen888 lubi to
Opublikowano

Nie wiem gdzie to wrzucić, najwyżej niech ktoś przeniesie do odpowiedniego działu.

W skrócie: Złamali zabezpieczenia Microsoftu. "To największy przełom w piractwie Windows w historii

JanKo66 i LAGUNA lubią to
Opublikowano
3 godziny temu, LAGUNA napisał(a):

Kampania zachęcająca do upgrade'u przybrała niedawno na sile, gdy do końca wsparcia Windows 10 pozostał ostatni rok.

Widziałem tę "kampanię" na własnym ekranie - przy uruchomieniu systemu reklama na pełnym ekranie. Prawdopodobnie z ostatnią aktualizacją gdzieś się zainstalowała. Wie ktoś gdzie to coś dokładnie siedzi?

LAGUNA lubi to
Opublikowano

Ja bym się nie zdziwił jak by w Windows 12 pojawiło się coś w stylu "Masz kłopoty wróć do Windows10"

Oczywiście to żart ale czasami z takiego żartu może się dużo sprawdzić.

Co do reklam możliwe że gdzieś tutaj siedzi.

Opublikowano

TPM 2.0 to nienegocjowalny standard dla Windows 11 według Microsoftu

Trusted Platform Module 2.0 od samego początku jest obowiązkowym elementem wyposażenia komputera, który chce zainstalować aktualizację do Windows 11. I choć to wymaganie można ominąć, to oficjalnie nadal jest ono minimalne, a nie tylko zalecane. Microsoft wiele razy podkreślał, że moduł TPM 2.0 zapewnia wysoki poziom bezpieczeństwa. Teraz dodatkowo potwierdza, że jako standard nie podlega on negocjacjom.