Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Godzinę temu, SirGon napisał(a):

dzięki Tobie pobieram :)

Na zdrowie !

to dzięki Microsoftowi taki elegancki system :)

Poprawili jak kolega @leven potwierdza że działa to oczyszczanie ze zbędnego balastu.

Nawet przeglądałem kiedyś temat @razor1995 też wspomniał że działa lepiej niż poprzednia wersja,więc coś w tym jest.

Przypomina mi się vista i vista plus:)

Opublikowano
48 minut temu, LAGUNA napisał(a):

Nawet przeglądałem kiedyś temat @razor1995 też wspomniał że działa lepiej niż poprzednia wersja,więc coś w tym jest.

Ba, jest nawet potwierdzenie w danych os MS (co prawda tylko w temacie uruchamiania systemu i aktualizacji, ale zawsze):

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nie ma powodu, by tym danym nie wierzyć - na co dzień używam dwóch laptopów z Windows 11 - 8gen Intela i 12gen Intela, czuć że na obydwu system działa praktycznie tak samo szybko, co na 23H2 nie miało miejsca - na 8gen był zauważalnie wolniejszy.

Nie testowałem 24H2 na starszych sprzętach pokroju procesory 3ciej/4tej generacji, gdzie trzeba obchodzić wymagania sprzętowe, ale wydaje się że powinno być lepiej.

Wygląda na to, że w końcu ten system choć trochę dopracowali :trollface: 

10 minut temu, robert190880 napisał(a):

Tak naprawili że już dwa razy blue screen miałem 

Na jakim sprzęcie i jaki kod błędu? 

Jedyne, które mi się powtórzyły to dotyczące Kernel DMA Protection - wystarczy wyłączyć tą funkcję w BIOS/szukać nowych sterowników chipsetu.

LAGUNA lubi to
Opublikowano

No i jak tam kolego to ustrojstwo?

Procesory obsługiwane przez firmę Intel

• 8th Gen (Coffee Lake).
  • 9th Gen (Coffee Lake Refresh).
  • 10th Gen (Comet Lake and Ice Lake).
  • 11th Gen (Rocket Lake and Tiger Lake).
  • 12th Gen (Alder Lake).
  • 13th Gen (Raptor Lake).
  • 14th Gen (Raptor Lake).
  • Intel Core Ultra (Meteor Lake).
  • Pentium – Gold and Silver.
  • Xeon – Skylake-SP, Cascade Lake-SP, Cooper Lake-SP, Ice Lake-SP

Procesory obsługiwane przez AMD

• Ryzen 2000, 3000, 4000, 5000, 6000, 7000 (including 3D V-cache chips).
  • Ryzen Threadripper Pro 59xxWX.
  • Ryzen Embedded V25xx and V27xx.
  • EPYC 2nd Gen and 3rd Gen.
  • Athlon – Gold, Silver, 3xxx, 300x.

@NightRiderss87

31 minut temu, NightRiderss87 napisał(a):

Wiem że można ręcznie zainstalować ale czekam na aktualizacje oficjalną z 23h2.

zaczekaj spokojnie, chociaż wydaje mi się że czysta instalka będzię lepsza.

Opublikowano

Zainstalowałem pierwszą wersję oficjalną z microsoft i było problemów ze sterownikami. Dlatego wróciłem do 23h2 i czekam na aktualizacje oficjalną.

Nie licząc problemów z odisntalowaniem edge i problemów z OneDrive.Możliwe że poprawiona wersja już by była ok ale już poczekam.

LAGUNA lubi to
Opublikowano
4 minuty temu, LAGUNA napisał(a):

@robert190880 no widzisz jakie czasy jedni zadowoleni inni w....................:)

Aktualizacja KB5044384 systemu Windows 11 24H2 naprawia błędy uszkodzonych plików sfc /scannow

Czasy są  do d...y , poczekam jak wszystko będzie cacy,  poprawią  co trzeba i wtedy zaktualizuje 

LAGUNA lubi to
Opublikowano
7 godzin temu, SirGon napisał(a):

@robert190880 najlepsze na te czasy to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]:D

najlepsze to w ogóle zrezygnować z wszystkiego.:) i życie staje się lepsze.

Użytkownicy Windows 11 24H2 skarżą się na wiele problemów z wyświetlaniem. Jak to?

dodatek

to ciekawe

Kolejny problem Windowsa 11 24H2. Po instalacji znika licencja na system operacyjny

Opublikowano

Aktualizacja mająca pomóc Windows 11 w wersji 24H2… nie instaluje się

Czy leci z nami pilot? Poprawka KB5044384 miała rozwiązać wiele problemów z aktualizacją 24H2, ale sama stała się źródłem błędów. Została wydana w ubiegły piątek, a do dzisiaj ukazało się mnóstwo zgłoszeń dotyczących powodowanych przez nią awarii. Użytkownicy Windows 11 będą niepocieszeni.

Opublikowano
Godzinę temu, zdzisiek24 napisał(a):

"Kończ Waść, wstydu oszczędź" ... aż chce się powiedzieć.

Masz ci piesku kiełbasę tylko się nie udław :L

Aktualizacja Windows 11 24H2 wstrzymana. Microsoft nie wytrzymał natężenia błędów

Opublikowano

a jeszcze zapodam to:

Łącze z telefonem na Windows 11 nie pozwala usunąć telefonu
Połączenie telefonu z komputerem PC jest łatwe dzięki aplikacji Łącze z telefonem (dawniej "Twój telefon"). Dzięki niej na Windows 10 lub Windows 11 możesz przeglądać powiadomienia, odbierać i wykonywać połączenia czy otwierać aplikacje mobilne. Jeśli nie chcesz, aby urządzenie mobilne było już połączone z komputerem, musisz odłączyć telefon od aplikacji.

Opublikowano
2 godziny temu, LAGUNA napisał(a):

Aktualizacja Windows 11 24H2 wstrzymana. Microsoft nie wytrzymał natężenia błędów

No i dobrze zrobiłem że wstrzymałem aktualizacje, u mnie jak na razie wszystko w porząsiu :D

Włączę aktualizacje co najmniej za trzy miesiące.

LAGUNA lubi to
Opublikowano
4 godziny temu, ziloth napisał(a):

Mam i używam . Jakoś nie widzę większych problemów. 

No właśnie,każdy niech sobie sprawdza na swoim sprzęcie bo to co piszą a to co jest na moim komputerku .

Mam i używam od momentu powstania win 11 (nie 24h2) na wspieranym i nie wspieranym  zestawie ,też żadnych problemów (a ile było ciepłych notatek na temat 11-nastki jak powstała.

Opublikowano

Windows 11 z ważną zmianą. Chodzi o kamerę w laptopie

Microsoft wprowadził nową wersję testową Windows 11 dla uczestników programu Windows Insider w kanale Beta. Nowa wersja (Build 22635.4440, oznaczona jako KB5045889) zawiera odświeżony interfejs Windows Hello, co sprawia, że proces logowania jest teraz bardziej przejrzysty zarówno na głównej stronie logowania, jak i w innych procesach uwierzytelniania.

JanKo66 lubi to