darude123 Opublikowano 26 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2024 Nie nadążam z numerkami tych aktualizacji, zresztą jak wiemy samo się robi więc sobie ktoś o mnie chyba przypomniał A aktualizacji naprawiającej pasek zadań przy uruchamianiu dalej nie ma, ale czekam cierpliwie Cytuj
LAGUNA Opublikowano 26 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2024 2 godziny temu, darude123 napisał(a): U mnie nie wiem skąd ta aktualizacja przed chwilą wleciała: 2024-07 Podgląd aktualizacji skumulowanej dla systemu Windows 11 Version 23H2 w przypadku systemów opartych na architekturze x64 (KB5040527) No jak to skąd? Nasi Tu Byli [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zdzisiek24 lubi to Cytuj
darude123 Opublikowano 26 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2024 Domyśliłem się że to opcjonalna, ale myślałem że to dzisiaj u wszystkich tak:) Co do reszty to śledzę wątek i wielki szacunek dla tych co wrzucają tutaj kolejne opisy aktualizacji no ale tych numerków to nawet dobry matematyk raczej nie spamięta:) LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 26 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2024 Nie jesteś sam u mnie też teraz dopłynęła . kurcze wagowo lekka [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 26 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2024 3 godziny temu, darude123 napisał(a): Domyśliłem się że to opcjonalna, ale myślałem że to dzisiaj u wszystkich tak:) Co do reszty to śledzę wątek i wielki szacunek dla tych co wrzucają tutaj kolejne opisy aktualizacji no ale tych numerków to nawet dobry matematyk raczej nie spamięta:) A no u mnie też wyskoczyła ta aktualizacja, ale jakoś mi się nie spieszy, aby ją pobrać i zainstalować LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 27 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2024 Co Wam powiem to Wam powiem, w sumie aż tak wiele ona(aktualizacja) nie wnosi a może za jakiś tydzień się okazać iż coś nawyczynia. Więc faktycznie lepiej niech sobie czeka. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tutaj co niby poprawili w tej aktualizacji. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Franz Maurer lubi to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 27 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2024 Nie bójta się wójta ino instalujta. Chcecie być jedną poprawkę za murzynami? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ziloth lubi to Cytuj
userek123 Opublikowano 27 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2024 Mam dwa małe pytanka: 1. Jaka jest różnica między Enterprise LTSC a Enterprise G? (Mam na myśli nie zasady licencjonowania i tym podobnymi pierdami,ale to czym się one technicznie różnią ) 2. Czy mógłby ktoś zweryfikować ten obraz iso [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ? Cytuj
stens Opublikowano 27 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2024 3 godziny temu, userek123 napisał(a): aka jest różnica między Enterprise LTSC a Enterprise G? Cytat Enterprise G jest przeznaczony do użytku rządowego . Wariant ten jest wstępnie skonfigurowany tak, aby „usuwać funkcje, które nie są potrzebne pracownikom chińskiego rządu” i umożliwiać korzystanie z wewnętrznych algorytmów szyfrowania. userek123 lubi to Cytuj
userek123 Opublikowano 27 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2024 13 minut temu, stens napisał(a): Czyli teoretycznie wychodzi na to,że jest to wersja jeszcze bardziej okrojona niż LTSC,tak? A czy miałeś już okazję go przetestować? Chodzi o to że chciałbym wiedzieć czy występują jakieś problemy w działaniu samego systemu,jak i również oprogramowania które jest na nim zainstalowane. No i jeśli jest wszystko w porządku to... czy da się go spolszczyć? Cytuj
stens Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 7 godzin temu, userek123 napisał(a): A czy miałeś już okazję go przetestować? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 Tajemniczy bug w Windows 11 okazał się celowo dodaną funkcją [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Sporo nowości w opcjonalnej aktualizacji Windows 11 24H2 (build 26100.1301) Windows11 24H2 otrzymał w tym tygodniu aktualizację opcjonalną "C" dla 4. tygodnia miesiąca. Wprowadza ona sporo zmian w obszarach, takich jak emoji, menu Start, ustawienia, udostępnianie, Menedżer zadań, widżety i nie tylko, a także trochę poprawek niezwiązanych z bezpieczeństwem. Poniżej pełna lista zmian. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zdzisiek24 i crypt lubią to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Win 10 Tweaker 20.2 Kolejny Tweaker dla entuzjastów dłubania, dopieszczania lub bardziej twórczo- rękodzieła. Nazwa lekko myląca bo również działa na 11. Wadą brak portable i polish language ... ale przynajmniej to drugie dla młodszych nie powinno sprawić problemów a seniorom darmowy tłumacz google na pewno nie odmówi. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] warzywo9 i LAGUNA lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Drobne poprawki dla Windows 11 23H2 (build 22635.4005 w Beta Channel) W ten weekend Windows11 Insider Preview otrzymał drobną aktualizację w kanale Beta (i tylko w nim – tym razem obyło się bez wydań Dev i Canary). Do wersji 23H2 trafiły niesprecyzowane "ogólne ulepszenia", które pojawiają się od miesięcy w różnych kanałach, a także poprawki błędu, który doprowadzał do wysypywania się Eksploratora. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Windows 11 zamieniony wizualnie w Windows 10 jednym kliknięciem pojawiło się nowe nagranie, tym razem przekształcające Windowsa 11 w Windows 10. Może to być dobre rozwiązanie w obliczu końca wsparcia dla Dziesiątki, które nastąpi już za nieco ponad rok. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zdzisiek24 lubi to Cytuj
ampa Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Ciekawe ile FPS w grach dodaje po przekształceniu w dziesiątkę. Cytuj
stens Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2024 14 godzin temu, ampa napisał(a): Ciekawe ile FPS w grach dodaje po przekształceniu w dziesiątkę. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2024 2 godziny temu, ampa napisał(a): Ciekawe ile FPS w grach dodaje po przekształceniu w dziesiątkę. To zależy jak się przekształci bo jak się przekształci i się wykształci to — Ho-ho ,a może i więcej Tak poważnie to (ja co prawda nie grywam)ale podejrzewam że nic to nie zmieni. Więcej ustawień myszy w Windows 11 (build 26120.1340 w Dev Channel) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Franz Maurer lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Microsoft Store z ulepszonym doświadczeniem biblioteki Microsoft wypuścił aktualizację Sklepu dla Windows Insiderów w kanałach Canary i Dev. Będzie ona dostępna dla urządzeń z Windows11 w wersjach 22407.xxxx.x i nowszych. Na pokład trafiły takie zmiany, jak ulepszenia biblioteki, nowa strona aktualizacji i pobierania, wydarzenia ograniczone czasowo oraz zaktualizowana plakietka Microsoft Store. Poniżej więcej szczegółów. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj
darude123 Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Wpadły sierpniowe aktualizacje, a dalej mi to nic nie naprawiło tego paska po logowaniu, nie mam już na to siły, a systemu nie chce mi się stawiać od nowa. Jak będę dysk zmieniał to zainstaluje na czysto, a tak się trzeba dalej męczyć. 2024-08 Aktualizacja zbiorcza dla systemu Windows 11 Version 23H2 dla systemów opartych na architekturze x64 (KB5041585) No chyba że 24H2 coś zmieni. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Microsoft wydał sierpniowe aktualizacje Windows Update. Łatają one kilka podatności umożliwiających zdalne wykonanie kodu jako administrator, bez uwierzytelniania. Pozornie dotyczą opcjonalnych funkcji, ale stanowią zagrożenie niezależnie od scenariusza.2 godziny temu Aktualizacja zabezpieczeń Windows 11 23H2 w sierpniowym Patch Tuesday [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 @darude123 a próbowałeś może tak: zainstaluj sobie dla sprawdzenia StartAllBack: Windows 11 i zobaczysz czy coś to da. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Kolejna aktualizacja systemu Home windows 11 może poważnie spowolnić działanie dysku SSD Microsoft może wprowadzić nową funkcję jako część najnowszej aktualizacji systemu Home windows 11, która zwiększy bezpieczeństwo, ale spowolni wydajność dysków SSD. Mówimy oczywiście o BitLockerze, funkcji szyfrowania urządzeń, która zostanie domyślnie włączona w ramach nadchodzącej aktualizacji 24H2. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2024 @LAGUNA Czyli przejście na 11 JG Lite to była dobra decyzja LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2024 26 minut temu, Franz Maurer napisał(a): @LAGUNA Czyli przejście na 11 JG Lite to była dobra decyzja Jak wszystko gra na 102 to bardzo dobra Ja byłem na wersji pierwszej i tak po kolei aż do V3 dojechałem. Franz Maurer lubi to Cytuj
SirGon Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Nie nawidzę modów LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2024 17 godzin temu, SirGon napisał(a): Nie nawidzę modów Nie lubię poniedziałków. Microsoft znosi uporczywy limit rozmiaru partycji w systemie Windows 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zdzisiek24 lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2024 No i znowu się postarali..... Nie instaluj nowej aktualizacji Windowsa, chyba że lubisz problemy Lepiej nie instalujecie najnowszej aktualizacji Windowsa 11, oznaczonej jako KB5041585. Powoduje one liczne problemy z komputerem, a nawet uniemożliwia granie w Valoranta. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zdzisiek24 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź