Dark044 Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 Witam wszystkich użytkowników forum. Zgłaszam się do was z prośbą o pomoc w doborze ,,okrojonej,, wersji systemu Windows 10 dla mojego laptopa Lenovo ThinkPad T440p. Laptop posiada procesor I5-4300m,4 gigabajty pamięci ram oraz kartę graficzną Intel HD Graphics 4600. Chciałbym komfortowo na laptopie pograć w starsze gry oraz obejrzeć od czasu do czasu jakiś film. Będę wdzięczny za pomoc, Pozdrawiam Cytuj
jabirex Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 Ogarnij Sromotnika jego Windy są najlepsze a prawoklik uzależnia jak Heroina Cytuj
Widzior Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 Godzinę temu, Dark044 napisał: Lenovo ThinkPad T440p....I5-4300m,4 gigabajty pamięci ram....pograć w starsze gry oraz obejrzeć od czasu do czasu jakiś film To aż się prosi zainstalować Win7/8.1, a nie tego paździerza Win10. nudzija, jarexpol i brygada69 lubią to Cytuj
Miastowy Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 Czysta 7 bądź 8.1. Broń Boże dycha, która ciągle zdycha. jarexpol i nudzija lubią to Cytuj
jarexpol Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 Masz Win 10 Pro, i to nie system robi za wszystko, dysk SSD masz, karta graficzna do bani. Jak rozbudujesz RAM to wróć i Ci pomożemy, jak na razie to koledzy już napisali. Cytuj
THe StaSIEX12 Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 RAM do 8GB rozbuduj minimum. proc masz OK bo i5 4300M to nadal OK proc pod neta i office. Jak nie masz SSD to go kup. MX500 z dysków SATA polecam. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] drivery pod laptop autora. System oczywiście 64bit instalujemy (nie 32bit!) Cytuj
HAYASA44 Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Siema kolego drogi sam miałem problem z doborem systemu instalowałem na potęgę :D od rana do wieczora przez 3 dni kilka systemów i z ręką na sercu polecam 8.1 PRO od Sromotnika - wersja Pełna x64 bo na Lite miałem problemy. Mam i5 -4200M, 2,5 GHz. tylko że dokupiłem SSD no i oczywiście dodałem ramu bo było bidnie - aktualnie mam 12 GB i w zupełności daje rade w różnych tytułach gier np. CS:GO chodzi za**biście tak samo jak GTA 5 - na win 7 LIPA -na win 8 LIPA -na WIN 10 porażka porażka i jeszcze raz wielkie dno którego nie polecam. P.S Panowie wyżej dobrze ci radzą, sam ich posłuchałem i wyszło mi to na dobre aaa i jest też GHOSTSPECTRUM ale w moim wypadku strasznie temperatury skakały więc zrezygnowałem. Pozdrawiam MarcinGX lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi