Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników  forum.

Zgłaszam się do was z prośbą o pomoc w doborze ,,okrojonej,, wersji systemu Windows 10  dla mojego laptopa Lenovo ThinkPad T440p.

Laptop posiada procesor I5-4300m,4 gigabajty  pamięci ram oraz kartę graficzną Intel HD Graphics 4600.

Chciałbym komfortowo na laptopie pograć w starsze gry oraz obejrzeć od czasu do czasu jakiś film.

Będę wdzięczny za pomoc,

Pozdrawiam :D

Opublikowano

RAM do 8GB rozbuduj minimum. proc masz OK bo i5 4300M to nadal OK proc pod neta i office.

Jak nie masz SSD to go kup. MX500 z dysków SATA polecam.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] drivery pod laptop autora. System oczywiście 64bit instalujemy (nie 32bit!)

Opublikowano

Siema :trollface: kolego drogi sam miałem problem z doborem systemu instalowałem na potęgę :D od rana do wieczora przez 3 dni kilka systemów i z ręką na sercu polecam 8.1 PRO od Sromotnika - wersja Pełna x64 bo na Lite miałem problemy.

Mam i5 -4200M, 2,5 GHz. tylko że dokupiłem SSD no i oczywiście dodałem ramu bo było bidnie - aktualnie mam 12 GB i w zupełności daje rade w różnych tytułach gier np. CS:GO chodzi za**biście tak samo jak GTA 5 - na win 7 LIPA -na win 8 LIPA -na WIN 10 porażka porażka i jeszcze raz wielkie dno którego nie polecam. 

P.S Panowie wyżej dobrze ci radzą, sam ich posłuchałem i wyszło mi to na dobre aaa i jest też GHOSTSPECTRUM ale w moim wypadku strasznie temperatury skakały więc zrezygnowałem.

Pozdrawiam ;)

MarcinGX lubi to