samson4x Posted April 2, 2021 Report Posted April 2, 2021 Robię moda Win 8.1 wedle tego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i chcę tam zintegrować .NetFramework 3.5 aby po instalacji systemu z tego moda był już gotowy. Chodzi mi konkretnie o to (zaznaczone na czerwono): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak to zintegrować do obrazu instalacyjnego?? Quote
MARCIN_ZIOMEK Posted April 2, 2021 Report Posted April 2, 2021 W setupcomplete.cmd DISM /Online /Enable-Feature /FeatureName:NetFx3 /All edit w ntlite chyba byla tez opcja włączenia samson4x likes this Quote
samson4x Posted April 2, 2021 Author Report Posted April 2, 2021 @MARCIN_ZIOMEK Zintegrować poprawki do tego .NetFr a dopiero potem sam .NetFr? Chyba odwrotnie powinno być? Nie wiem czy dobrze zrozumiałem.. Jeśli tak to jak to zrobić? Najpierw zintegrować w Win Toolkit aktualizacje a potem odpalić NTLite ? Czy jak? Quote
Nieobecny Posted April 2, 2021 Report Posted April 2, 2021 Sposoby wymienione zostały wyżej. Najprościej w NTLite. samson4x likes this Quote
samson4x Posted April 2, 2021 Author Report Posted April 2, 2021 Jeżeli najpierw trzeba zintegrować .NetFramework, to rozumiem że najpierw odpalić NTLite (i tam zintegrować .NET) a potem dopiero Win Toolkit i w nim zintegrować wszystkie aktualizacje? Darmowa wersja NTLite wystarczy? Jak zintegrować .NETFr w NTLite gdzie szukać tej opcji? Quote
Nieobecny Posted April 2, 2021 Report Posted April 2, 2021 Wszystko tak. Opcję znajdziesz bez problemu. jarexpol likes this Quote
samson4x Posted April 2, 2021 Author Report Posted April 2, 2021 @MARCIN_ZIOMEK @wiktorynek dzięki, zadziałało W NTLite w sekcji Komponenty zintegrowałem .NETFr a następnie w WinToolkit updates. Utworzyłem iso, zainstalowałem system na VBox, doinstalowałem "Setup Complete" i Windows Update znalazł jedynie definicje Defendera i telemetrie. Quote
Nieobecny Posted April 2, 2021 Report Posted April 2, 2021 Jedna uwaga - każdą integrację musisz zrobić osobno dla edycji Core i Pro. Jeśli robisz tylko dla jednej edycji, to drugą najlepiej od razu w NTLite lub WinToolkit usunąć, bo jeśli nie dorzucisz zmodyfikowanego pliku ei.cfg, to w przypadku instalacji na sprzęcie z licencją Win 8/8.1 w biosie, będzie problem z wybraniem edycji innej niż ta w biosie. samson4x likes this Quote
Recommended Posts