Jump to content

Smart w tv czy zewnętrzny smart

vegeta80

Recommended Posts

27 minut temu, vegeta80 napisał:

tylko mi starczy 50 cali bo więcej nie trzeba

to poszukaj 50" tv smart  do 3tys    jest pelno opisow,wysle ci od kolegi mojego co mi zaproponowal , on sie zna b.dobrze 

Zafarb - podświetlenie matrycy Oleda.
Jak miałeś 4 tyś to oled powali Cię na kolana !

Philips 65 pus 6754 za 2599 zł
TCL 65 C715 za 3199 zl
TCL 65P715 za 3299 zł
TCL 65 P615 za 2550 zł
Sharp 65 BL2 za 2499 zł
LG 60 UN71003 za 2399 zł

TCL 55C815 za 2699 zł
Philips 58PUS7555 za 1899 zł
Hitachi 55HZT66 za 2499 zł
Thomson 55UN9873 za 2499 zł

Pozdrawiam
Krzysztof

1 minutę temu, G77 napisał:

to poszukaj 50" tv smart  do 3tys    jest pelno opisow,wysle ci od kolegi mojego co mi zaproponowal , on sie zna b.dobrze 

Zafarb - podświetlenie matrycy Oleda.
Jak miałeś 4 tyś to oled powali Cię na kolana !

Philips 65 pus 6754 za 2599 zł
TCL 65 C715 za 3199 zl
TCL 65P715 za 3299 zł
TCL 65 P615 za 2550 zł
Sharp 65 BL2 za 2499 zł
LG 60 UN71003 za 2399 zł

TCL 55C815 za 2699 zł
Philips 58PUS7555 za 1899 zł
Hitachi 55HZT66 za 2499 zł
Thomson 55UN9873 za 2499 zł

Pozdrawiam
Krzysztof

ok

Samsung  = TIZEN

1 godzinę temu, vegeta80 napisał:

Lepiej tvboxa do fullhd i 4k z android tv kupić oddzielnie czy w tv już razem do 3 tyś

lepiej popatrz za porządnym  " pudełeczkiem " ( linux , enigma ,android )  do tego TV bo  ten smart w TV to  o kant czterech liter rozbić !

1 minutę temu, woj_ani217 napisał:

Samsung  = TIZEN

lepiej popatrz za porządnym  " pudełeczkiem " ( linux , enigma ,android )  do tego TV bo  ten smart w TV to  o kant czterech liter rozbić !

Ja mam xiaomi mi box s to nie wystarczy do 4K i fullhd ?

28 minut temu, vegeta80 napisał:

Ja mam xiaomi mi box s to nie wystarczy do 4K i fullhd ?

Masz tych " pudełek " do wyboru do koloru  i to takie co wyrabiają się ze wszystkim  ale jest to zawsze 1/2  tego co możesz zrobić na dekoderze  SAT 4K  z linuksem i enigmą 2 - nie ma ograniczeń  praktycznie żadnych , robisz co chcesz.

Wszystko zależy od tego  co chcesz  na tym ugotować  " bigos " , " rosół "  czy " skrzydełka ".

lepiej kupić solidny tv z androidem polecam sony 

xiaomi box tez mam w tv gdzie nie mam neta i świetnie się przydaje netflix yt hdtv player i inne... 

android tv wymiata mozna miec player wp canal plus mozna muzyke tez sluchac na glosnikach przez blutacza

i prosta synchornizacja z konta google zapomnailem ze ejszcze chromcast jest mozna nadawac z smartfona czy kompa

moj kuzyn z francji znów poleca apple tv on za granciami ma wszystko apple ja znow androida chwale kwestia przyzwyczajenia

na pewno bym nie bral na innym os tv

2 godziny temu, pjoter80 napisał:

android tv wymiata mozna miec player wp canal plus mozna muzyke tez sluchac na glosnikach przez blutacza

i prosta synchornizacja z konta google zapomnailem ze ejszcze chromcast jest mozna nadawac z smartfona czy kompa

moj kuzyn z francji znów poleca apple tv on za granciami ma wszystko apple ja znow androida chwale kwestia przyzwyczajenia

na pewno bym nie bral na innym os tv

nie wiem czy za 3 tyś. da się soniaka.

48 minut temu, vegeta80 napisał:

za drogie są a mam budżet 3 tyś.

UE43TU8002 SMART TV UHD 4K SAMS   1 599,00 zł   2020-12-19  EURO-NET  ( tyle płaciłem  pilny zakup bo rozwaliłem matrycę w starym )
OCTAGON SF4008 UHD 4K !!2xDVB-S2X   1000 zł

+ talerz i resztę bebechów  i zostaje Ci  na dobrą flaszkę.

Możesz tv kupić z androidem  tylko nie  xiaomi   bo to szmelc nie warty  nawet   ..............    ( miałem i szybciej oddałem niż go  kupiłem , telefony chwalę sobie ale tv to dno ).

Tizen w sramsungu ma swoje wady  ale nie będę tu wnikał dlaczego  ale ja odpalam  i oglądam a  w androidzie idę kartofelki odcedzić  a on się dopiero uruchamia i jeżeli już koniecznie tv z androidem to taki który  idzie zrotować nie inny bo psu na budę ten tv.

To co ja uzyskam na  np.  tym zestawie co podałem to na tv z  androidem  nawet jednej trzeciej nie uzyskasz.

Pomyśl  poczytaj , poszukaj a dopiero kupuj  nie na  pałę .

Wybór to Twoja sprawa nikogo innego.

2 godziny temu, pjoter80 napisał:

:laie_67: no i może jeszcze  pokój  ci odkurzy  co Ty za bzdety wypisujesz  czym się podniecasz  jeszcze mało widziałeś  i wiesz  , poczytaj trochę  o enigmie o  oprogramowaniu na nią  o wtyczka itd..  to wówczas powiesz  och , ach .

3 minuty temu, woj_ani217 napisał:

UE43TU8002 SMART TV UHD 4K SAMS   1 599,00 zł   2020-12-19  EURO-NET  ( tyle płaciłem  pilny zakup bo rozwaliłem matrycę w starym )
OCTAGON SF4008 UHD 4K !!2xDVB-S2X   1000 zł

+ talerz i resztę bebechów  i zostaje Ci  na dobrą flaszkę.

Możesz tv kupić z androidem  tylko nie  xiaomi   bo to szmelc nie warty  nawet   ..............    ( miałem i szybciej oddałem niż go  kupiłem , telefony chwalę sobie ale tv to dno ).

Tizen w sramsungu ma swoje wady  ale nie będę tu wnikał dlaczego  ale ja odpalam  i oglądam a  w androidzie idę kartofelki odcedzić  a on się dopiero uruchamia i jeżeli już koniecznie tv z androidem to taki który  idzie zrotować nie inny bo psu na budę ten tv.

To co ja uzyskam na  np.  tym zestawie co podałem to na tv z  androidem  nawet jednej trzeciej nie uzyskasz.

Pomyśl  poczytaj , poszukaj a dopiero kupuj  nie na  pałę .

Wybór to Twoja sprawa nikogo innego.

:laie_67: no i może jeszcze  pokój  ci odkurzy  co Ty za bzdety wypisujesz  czym się podniecasz  jeszcze mało widziałeś  i wiesz  , poczytaj trochę  o enigmie o  oprogramowaniu na nią  o wtyczka itd..  to wówczas powiesz  och , ach .

mi w zupełności wystarcza mam na telefonie androida i na tv i używam chroma na kompie

enigma szkoda ze nie sputnik :biggrin3: wtyczka kodi wystarcza mi do wszystkiego 

Widać że lubisz sobie utrudniać zycie i zawsze się czepiasz

Nie ucz mnie jak ja mam żyć :finger

jorg35 likes this

5 minut temu, woj_ani217 napisał:

Poczekam aż się z przedszkola wydostaniesz a wówczas może z  Toba podyskutuje  na obecną chwilę  zmień pampersa.:tooth:

Nie chodziłem do przedszkola 

Wiecznie się czegoś czepiasz wystarczy posty poczytać 

I się naśmiewasz z każdego zauważyłem 

Pewnie z PISU jesteś :laie_67:

jorg35 and adonx like this

7 minut temu, deco164 napisał:

JA mam xiaomi mi box 4k od 5 lat i dalej daję radę. Ja bym kupił tv bez systemu i do tego box. Nie dość że taniej to więcej aktualizacji dostają te boxy bo w tv to nie takie oczywiste

Też bym chciał bez smart ale już każdy jest ze smart mi się wydaje.

Do filmów i seriali w bluray, wp pilot(wiem że dupna jakość) ipla do sportu eleven sport i itp streaming. Już wiem co jest z tym zacinaniem 4k to ten tp-link rj45 na usb dupny jest bo sprawdzałem na odtwarzaczu z 1Gb/s wejściem i nie zacina się w kodi a fullhd działa dobrze.